Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим пахнуть гроші

  1. Чим пахнуть гроші?
  2. Як запахи продають нам товари та послуги?
  3. Чому запах впливає на витрату грошей

Поговоримо про те, чим пахнуть гроші. Якщо розглядати це питання з технічної точки зору, то гроші можуть пахнути папером, фарбою. Але, мова піде зовсім про інші запахи ... І зараз ми повністю спростуємо зміст виразу: «гроші не пахнуть», що визначає як: «какая разница, як гроші зароблені».
Можливо, гроші не мають запаху, але зате вони «йдуть» на певні запахи. Що це за запахи і як потрібно ароматизувати свій магазин або офіс, щоб грошей було більше? Ці прийоми не мають нічого спільного з магією, коли намагаються підпалювати різні пахощі, від запаху яких швидше хочеться піти ...

Розкриємо деякі секрети і відпрацьовані прийоми власників магазинів, автозаправок, турфірм та інших закладів, що дозволяють затримати клієнта якомога довше і допомогти йому розщедритися.

Чим пахнуть гроші?

Залучення грошей на запахи називають аромомаркетинг, і використовують його вже давно. Просто, звичайним громадянам-покупцям не приходить в голову, що аромат свіжого хліба, що поширюється на величезний гіпермаркет, це всього лише - пастка.

Тому, приємні аромати давно перестали бути випадковими. Вони давно стимулюють нас на витрати, збільшуючи дохід власників магазинів і, звичайно ж, розробників чарівних ароматів.

Саме тому можна сміливо заявити, що гроші пахнуть!

Розробка ароматів, які притягують гроші, це вже великий бізнес, який з кожним роком збільшує свої обороти на 10%, а деякі західні компанії витрачають на рік на таке притягання товстосумів приблизно 200 млн доларів.

Забавно, але розробники таких запахів можуть стати багатшими тих, хто ці запахи купує. Це, як колись продавці лопат на золотих копальнях ставали набагато багатше шукачів золота ...

Як запахи продають нам товари та послуги?

Аромамаркетологі прекрасно розуміють, що аромат залишається в пам'яті людини набагато довше, ніж Аромамаркетологі прекрасно розуміють, що аромат залишається в пам'яті людини набагато довше, ніж   зображення або смак чогось зображення або смак чогось. Якщо врахувати асоціативне сприйняття товару і послуги, то запахи їх відтворюють на 35%, смакові відчуття на 15, а картинки лише на 5%.

У запахів є кілька завдань:

  • асоціювати себе з певним брендом;
  • заповнити собою простір для створення розслаблюючій обстановки, для пом'якшення вдачі клієнта, для відміни його придбати послугу, товар;
  • в готелях вони підвищують комфорт і нівелюють запахи з кухні;
  • в великих гіпермаркетах маскують неприємні запахи в рибному та м'ясному відділах;
  • запахи хліба в продуктових магазинах розташовують покупців, роблять їх більш душевними;
  • квіткові і цитрусові аромати змусять покупця довше бродити по магазину, вони більше набирають продуктів, відповідно, більше витрачають грошей;
  • в аеропортах присутній запах бадьорості, який не дозволяє пасажирам засипати;
  • на бензозаправках пахне кавою та печивом, що підвищує продаж супутніх товарів;
  • в офісах повинно пахнути трояндою, щоб підвищити працездатність і знизити рівень конфліктів.

Наскільки виправдані витрати на які залучають аромати?

Звичайно, якщо у людини стійка неприязнь до того чи іншого аромату, швидше за все його підсвідомість спрацює проти хитрого маркетингового прийому, і він зовсім почне тратити гроші , А скоріше піде на інший запах, або на свіже повітря

Запах грошей має однокомпонентний склад - чим простіше, тим краще. До такого висновку прийшли в школі бізнесу Вашингтонського університету завдяки дослідженню, в якому взяли участь 400 покупців одного з торгових центрів.

Чому запах впливає на витрату грошей

Коли пахне смачно чи приємно, це має людей думати краще про товар або послугу, а сприйняття витраченого часу в магазині притупляється.

Якщо вірити дослідженням, то після ароматизації приміщень, обороти продажів збільшуються до 30%.

Мабуть, стверджувати категорично, що гроші не пахнуть, не варто.

Для тих, хто створює запахи для збільшення продажів, гроші пахнуть, а їх запахи прекрасно допомагають продавати ...

Чим пахнуть гроші?
Як запахи продають нам товари та послуги?
Що це за запахи і як потрібно ароматизувати свій магазин або офіс, щоб грошей було більше?
Чим пахнуть гроші?
Як запахи продають нам товари та послуги?
Наскільки виправдані витрати на які залучають аромати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама