Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Варикозне розширення вен в ногах

Раніше вважалося, що варикозне розширення вен - це проблема чоловіків, потім - жінки, а зараз кожен може опинитися в групі ризику Раніше вважалося, що варикозне розширення вен - це проблема чоловіків, потім - жінки, а зараз кожен може опинитися в групі ризику.

Громадська думка, що полягає в тому, що варикозне розширення вен не так вже й страшно для життя людини, є помилковим. Фіолетові і сині зірочки на ногах сигналізують про таке захворювання, як варикоз. Це хвороба судин, тому нелогічно займатися самолікуванням або ж зовсім не звертати на неї увагу.

Хто потенційно потрапляє в групу ризику:

1. Люди, які ведуть неправильний спосіб життя і зловживають шкідливими звичками.

2. знерухомлених і ті, хто практично забув, що таке фізичні навантаження.

3. Надмірна вага або ожиріння. Навантаження на ноги збільшується з кожним зайвим кілограмом.

4. Неповноцінне харчування і нестача вітамінів сприяють не тільки появи проблем з вагою, але і зі здоров'ям в цілому.

5. Працівники офісів, змушені сидіти більшу частину робочого дня в одному і тому ж становище.

6. Ті, хто вибирає взуття з дуже вузькими носами, високими підборами, ще й без супінатора, що негативно позначається на стопах, ризикують дістати варикоз вен.

7. Тривале носіння шкарпеток, гольф, і іншого одягу, яка не просто облягає ногу, а здавлює її, небажано.

Кому слід звернутися за допомогою до лікаря:

1. Тим, хто щовечора, приходячи з роботи відчуває важкість у ногах і не може від неї позбутися самостійно.

2. Якщо людина кілька днів поспіль відчуває біль в гомілках і стопах.

3. У разі, коли ноги стали сильно набрякати, а напередодні людина не їв нічого забороненого, що могло б вплинути на висновок рідини з організму, то тут є привід для походу в поліклініку.

4. Якщо на ногах з'явилися синюваті і фіолетові зірочки або сіточки роздутих вен.

5. Судоми в ногах, що повторюються регулярно, повинні змусити людину звернутися до лікаря.

Читайте також: Як прибрати варикозне розширення вен на ногах

Медики рекомендують частіше доглядати за своїми ногами, робити лікувальні ванни і масаж, якщо немає можливості носити «правильне взуття». Після роботи слід хоча б 15 хвилин посидіти в кріслі або на дивані, піднявши ноги вгору. Тим людям, які ведуть сидячий спосіб життя, варто внести в свій звичний розпорядок дня деякі корективи, наприклад, почати робити вранці зарядку або виходити на вечірню годинну прогулянку. Варто переглянути і образ харчування, виключивши шкідливі продукти з раціону.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама