Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Весняне харчування. Як правильно харчуватися навесні

  1. Весняне харчування: як правильно харчуватися навесні
  2. Важливо: свіжа зелень
  3. Меню весняного харчування

Весняні нездужання і застуди пов'язані з безліччю причин: холод на вулиці, нестача свіжого повітря і короткий світловий день, зниження рухової активності і особливості зимового харчування . До початку березня більшість людей відчувають себе не кращим чином, а тут ще погода змінюється мало не щодня, як і настрій. Втомленому організму не вистачає сил для опору численним бактерій і вірусів - так і починаються сезонні епідемії.


Змінити зовнішні обставини, на кшталт клімату і погоди, навряд чи вдасться, але скорегувати раціон так, щоб їжа підтримувала сили і давала енергію, може практично будь-яка людина. Взимку ми харчувалися калорійними стравами: наваристими бульйону, жирними і гострими соусами, солодкої випічкою і взагалі намагалися «зігрітися по максимуму». Це відноситься не до всіх людей - хтось і взимку прагне харчуватися збалансовано, але тих, хто дотримується висококалорійного раціону, у нас поки більшість. Зміни в раціоні не зроблять вас здоровим і енергійним за пару днів, але вже через тиждень-другий ви відчуєте, що втома відступає, а сил додається.

Весняне харчування: як правильно харчуватися навесні

Навесні говорять про авітамінозах , Хоча мова йде про гіповітаміноз: вітаміни в організмі залишаються, але їх стає набагато менше. Але до теперішнього авітамінозу буде недалеко, якщо продовжувати харчуватися «в тому ж дусі», а при поганому самопочутті ковтати таблетки і кави. До кінця зими виснажуються запаси поживних речовин, а деякі з них взагалі не накопичуються в організмі - наприклад, як вітамін С . Крім нього, нам на початку весни потрібні вітаміни D , A , E , B1 і B2 - так вважають фахівці, хоча не варто забувати і про інших вітамінах, і про мінералах.


Якщо не згадувати детально, де і який вітамін міститься, і в яких кількостях, можна просто нагадати собі, що меню повинно бути настільки різноманітним, наскільки ви можете це дозволити. При сучасному розмаїтті універсальних продуктів, що містять всі вітаміни і мінерали , Не існує - принаймні, їх ще не відкрили. Тому варто віддавати належне і «рослинної», і «тваринної» їжі. Це овочі та фрукти, бобові, ягоди та зелень, горіхи і насіннячка, риба, м'ясо, молочні продукти, яйця, крупи, хлібні злаки, масла і жири.

Фото: весняне харчування


Чи потрібні нам сіль і цукор? Сіль - питання спірне навіть серед дієтологів: є зовсім несолону їжу можуть не всі, і до того ж сіль потрібна організму для водно-сольового обміну. Інша справа, що ми часто солимо блюда, не розбираючись в їх складі - наприклад, додаємо сіль в салат з майонезом. Більше 5 г солі в день споживати не варто, а ось менше - можна; цукор же легко замінити варенням, медом або сухофруктами .

Якщо вам хочеться, щоб самопочуття і настрій був по-справжньому весняним, саме час згадати кілька простих правил.

Зберігайте продукти, як годиться, а не як доведеться. Нерідко в холодильниках різні продукти лежать поруч, у відкритих упаковках і взагалі без упаковки, по кілька днів - це неприпустимо.

Овочі та зелень не тримайте в воді, як і фрукти, і ягоди: їх потрібно мити і чистити перед вживанням або приготуванням. Кладіть овочі в кипляче воду, і варіть під кришкою - так збережеться більше корисного.


Фото: весняне харчування

Квашена капуста і солоні огірки в березні залишаються важливими джерелами вітамінів, і зберігати їх треба правильно, в розсолі; капусту перед приготуванням бажано не промивати - досить віджати розсіл.

заморожені рибу і м'ясо розморожують поступово, на нижній полиці холодильника, але не в воді, як роблять багато господинь, бажаючи прискорити процес. Не потрібно смажити і варити м'ясо і рибу, а ось запікання в фользі дозволить зберегти більше вітамінів і мінералів. Взагалі час теплової обробки продуктів слід по можливості скорочувати. Звичайно, воно повинно бути оптимальним: з'ївши погано пропечённое м'ясо, можна отримати чимало проблем зі здоров'ям.


Фото: весняне харчування

Нарізати будь-які продукти заздалегідь теж не треба: час ви заощадите, а корисність продукту зменшите. Те ж саме стосується готових страв. Не треба готувати їжу завчасно, а потім зберігати її в холодильнику і розігрівати: нічого корисного там точно не залишається, а тільки порожні калорії, і особливо в розігрітій їжі. Якщо доводиться залишати їжу «на завтра», краще вже є її в холодному вигляді - так «нешкідливіше».

Важливо: свіжа зелень

Зелень - важливий компонент весняного харчування, але де її взяти на початку березня? Вже з'являється теплична зелень, але хто знає, чим її удобрювали і обробляли? Тому, якщо немає «надійного джерела», на кшталт рідних в сільській місцевості, краще вирощувати зелень самостійно - адже вирощуємо ж ми кімнатні квіти .


Рекомендується ставити на підвіконня кілька горщиків, для різних культур - петрушки , селери , кропу і ін., а також загальний контейнер, де будуть рости все культури відразу. Землю можна запасти з осені або купити в квітковому магазині. Найлегше посадити цибуля і часник : «Проклюнулися» цибулинки і зубчики часнику садять в лунки, залишаючи невелику частину зверху, і своєчасно поливають теплою водою без хлору, фільтрованої або відстояної.

Фото: весняне харчування


Насіння петрушки і кропу треба обробити перед посадкою: хвилину промивати в теплій проточній воді, загорнути в марлю і покласти в тепле місце на кілька днів; поливати марлю теплою водою двічі на день. Далі насіння садять в некислу, пухкий грунт, зволожують її і розміщують контейнер в добре освітленому місці, при температурі не нижче 15 ° C.

Меню весняного харчування

Основна страва сніданку - каші з цільної крупи: гречаної, вівсяної, коричневого рису, пшона; можна додати ячну, кукурудзяну і пшеничну крупу, а ще варити каші з суміші круп - корисніші і цікавіше.

Основна страва на обід - овочевий суп: ситний, але не дуже калорійний. Процес варіння не варто затягувати: інгредієнти кидають в киплячу воду, варять до м'якості (якщо овочі будуть злегка хрустіти, це непогано), солять за смаком, додають спеції і масло - краще не зажарювати суп, як ми звикли. У тарілку кладуть свіжу зелень, за бажанням сметану (Вершки, тертий сир).

Перед супом краще з'їсти овочевий салат, але овочі «старого» врожаю не варто їсти сирими. Можна готувати салати та вінегрети з варених овочів, посипаючи їх «домашньої» зеленню, або купувати продукти «органік», чистіші екологічно: наприклад, органічна морква може обійтися близько 70 рублів за 1 кг.


М'ясо для других страв беріть нежирне - курку, індичку, телятину і яловичину - як вийде, але ось риба в раціоні обов'язково повинна бути - це високоякісний білок і поліненасичені жирні кислоти.

На полуденок - фрукти, соки з м'якоттю, компот із сухофруктів, кисіль, кисломолочні продукти , сир , горіхи - вибирайте і поєднуйте продукти на свій смак.

Вечеря - найлегший прийом їжі: салати, фрукти, морепродукти , Зелень, кефір , Ряжанка і т.д. Як би ретельно не складався раціон, домогтися повного успіху навесні вдається не всім. Тут допоможуть якісні вітамінно-мінеральні комплекси: радьтеся з фахівцем і вибирайте продукти надійних виробників.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Теги: весняне харчування , як правильно харчуватися навесні


Вже з'являється теплична зелень, але хто знає, чим її удобрювали і обробляли?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама