Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чорноплідна горобина підвищує або знижує тиск: лікувальні властивості, рецепт настоянки і заготовок

  1. Як впливає чорноплідна горобина на тиск
  2. Як приймати сік горобини від високого тиску
  3. Рецепти засобів з горобини для зниження тиску
  4. Як приготувати настоянку на горілці
  5. Як заварювати лікувальний настій
  6. рецепт сиропу
  7. Як зробити заготовку у вигляді варення
  8. Чи можна вживати чорноплідна горобина при гіпотонії

Чорноплідна горобина, або аронія, - це дивно корисна ягода, що містить безліч вітамінів і корисних речовин. Її застосовують як ефективний засіб при самих різних хворобах.

Людей, які страждають на гіпертонію, цікавить актуальне питання, яким чином ця ягода впливає на тиск.

Як впливає чорноплідна горобина на тиск

У цій ягоді присутній досить багато калію, що сприяє витісненню натрію або солі. Саме тому регулярне вживання горобини допомагає зменшити набряклість і в результаті зменшити кров'яний тиск.

Крім калію, в аронії містяться такі речовини:

  • вітаміни - Р, К, Е, С, групи В, бета-каротин;
  • сахароза;
  • мікро- і макроелементи - зокрема, фтор, бор, марганець і т.д .;
  • глюкоза;
  • фруктоза;
  • дубильні речовини;
  • пектини .

Завдяки своєму унікальному складу чорноплідна горобина володіє безліччю корисних властивостей і характеристик, зокрема:

  1. Виводить важкі метали і продукти радіації з організму.
  2. Відновлює функціонування кишечника.
  3. Знижує рівень холестерину.
  4. Має жовчогінні властивості.
  5. Справляється зі спазмами.
  6. Виводить з організму патогенні мікроорганізми.
  7. Нормалізує роботу печінки.
  8. Зміцнює імунну систему.
  9. Добре позначається на функціонуванні ендокринної системи.

Як приймати сік горобини від високого тиску

Прекрасним засобом з аронії, яке допоможе знизити тиск при гіпертонії, вважається сік. Щоб зробити цей чудовий продукт, потрібно перебрати і ретельно вимити ягоди, після чого вичавити з них сік.

Денна норма цієї речовини - три чверті склянки. Щоб підвищити ефективність засобу, в нього варто додати чайну ложку меду. Потім сік ділять на три однакові частини і приймають за півгодини до їжі.

Рецепти засобів з горобини для зниження тиску

Щоб впоратися з підвищеним тиском, потрібно регулярно вживати ягоди чорноплідної горобини. Корисні речовини в них накопичуються в кінці осені, а завдяки морозам істотно поліпшуються смакові якості горобини. Тому їх рекомендується збирати з першими заморозками.

Варто приділити увагу правильному зберіганню плодів, щоб зберегти максимум користі. Для цього ягоди цілком допускається заморозити. Їх слід відокремити від гілочок, ретельно вимити і висушити, помістити в спеціальну ємність і прибрати в морозильник.

Також плоди аронії можна висушити. Для цієї мети їх рекомендується в'ялити в духовці. При цьому температура повинна становити 60 градусів. Також цілком можна зробити це на сонце.

Кращим способом зниження артеріального тиску вважається вживання свіжих ягід. Після дозрівання горобини, рекомендується три рази на день їсти по 100 г плодів цієї рослини. Також можна приготувати безліч ефективних засобів від гіпертонії на основі цих ягід.

Як приготувати настоянку на горілці

Цей засіб можна додавати в чай Цей засіб можна додавати в чай. Воно не тільки знижує тиск, але також надає зігріваючу і тонізуючу дію на організм. Для приготування горілчаної настойки, потрібно взяти 1 кг вимитих ягід, покласти в банку і ретельно розім'яти. Додати 0,5 кг цукру, 3 суцвіття гвоздики і ретельно перемішати. Накрити марлею і залишити на пару днів при кімнатній температурі.

Потім додати 1 л горілки і накрити кришкою. Прибрати ємність в темне місце. Суміш повинна настоюватися протягом 2 місяців. Потім настоянку слід процідити і розлити в пляшки. Зберігають це засіб в прохолодному місці.

Існує ще один корисний рецепт горілчаної настойки з цього продукту. Для її приготування знадобиться 2,5 склянки горобини. До неї слід додати 2 великих ложки меду і дрібку вимитого кори дуба. Залити 1 л горілки, щільно накрити банку і прибрати в темне місце. Наполягати засіб слід протягом 4-5 місяців. Періодично ємність потрібно струшувати. Приготовану настоянку слід профільтрувати і розлити в пляшки.

Як заварювати лікувальний настій

Для приготування ефективного засобу від гіпертонії потрібно залити 1 кг плодів 1 л води і готувати на слабкому вогні, періодично помішуючи Для приготування ефективного засобу від гіпертонії потрібно залити 1 кг плодів 1 л води і готувати на слабкому вогні, періодично помішуючи. Потім ягоди подрібнити, а склад процідити. Поставити в холодильник і приймати перед їжею - це краще робити приблизно за півгодини.

З сухих ягід горобини можна приготувати дуже корисний настій. Для цього варто покласти в термос 3 столових ложки плодів, додати пару стаканів окропу і залишити на добу настоюватися. Пити необхідно так само - перед їжею.

рецепт сиропу

З такою горобини можна зробити дуже корисний сироп З такою горобини можна зробити дуже корисний сироп. Для цього знадобиться 1 кг плодів, 50 вишневих листя, 15 г лимонної кислоти, 600 г цукру, 800 мл води. Плоди слід почистити і помити. Воду налити в ємність і поставити на плиту. Після закипання покласти туди ягоди, а також вишневе листя.

Готувати пару хвилин, дістати листя і додати лимонну кислоту. Приблизно добу склад слід наполягати, після чого профільтрувати, покласти цукор і поставити на плиту. Готувати протягом 2 хвилин після закипання. Готове засіб потрібно закатати в банки. При гіпертонічній хворобі беруть по 1-2 ложки такого сиропу.

Як зробити заготовку у вигляді варення

Для приготування такого засобу потрібно взяти 1 кг горобини, 1,5 кг цукру, 1 склянка води Для приготування такого засобу потрібно взяти 1 кг горобини, 1,5 кг цукру, 1 склянка води. Вимиті плоди слід проварити в окропі 5 хвилин, потім злити воду, а ягоди пересипати в ємність з киплячим сиропом і готувати максимум 5 хвилин. Дуже важливо, щоб плоди рівномірно прокипіла.

Забрати каструлю з вогню, через добу знову проварити протягом чверті години. Ягоди при цьому повинні опуститися на дно. У гарячому вигляді варення розливають в банки і накривають кришками. Щоб отримати приємну кислинку, можна додати трохи лимонної кислоти - на 1 кг плодів приблизно 5 м

Чи можна вживати чорноплідна горобина при гіпотонії

Чорноплідна горобина славиться своєю здатністю знижувати підвищений артеріальний тиск. А ось чи допомагає вона при гіпотонії? Лікарі стверджують, що застосування плодів аронії дозволяє привести тиск в норму. Тому гіпотонікам цілком можуть приймати кошти, приготовані на основі цієї чудодійної ягоди.

Чорноплідна горобина - це надзвичайно корисний засіб, яке має унікальні властивості. Завдяки своєму прекрасному складом ця ягода допомагає стабілізувати артеріальний тиск і усунути безліч неприємних захворювань. Однак перед застосуванням даного засобу для лікування різних недуг варто порадитися з лікарем, адже воно володіє деякими протипоказаннями.

Однак перед застосуванням даного засобу для лікування різних недуг варто порадитися з лікарем, адже воно володіє деякими протипоказаннями

А ось чи допомагає вона при гіпотонії?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама