Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити дерев'яний паркан жалюзі своїми руками: фото та відео

  1. Будівництво паркану жалюзі
  2. Будівництво паркану своїми силами
  3. Етапи зведення огорожі
  4. Варіанти кріплення дощок для забору-жалюзі
  5. Коли слід віддати перевагу продувають забору
  6. Незвичайний архітектурний елемент в ландшафті

Новий вид огорожі по принципу жалюзі прийшов до нас із середземноморських країн, де відомий вже давно. Він відрізняється від інших способом кріплення дощок. Вони фіксуються в горизонтальному положенні під кутом. Зовні конструкція нагадує паркан драбинку . Це відмінний захист від сильних поривів вітру та цікавих перехожих чи сусідів. Новий вид огорожі по принципу жалюзі прийшов до нас із середземноморських країн, де відомий вже давно

Так виглядає класичний паркан жалюзі з дерева

Будівництво паркану жалюзі

Сьогодні на ринку реалізуються готові секції, які можна купити за доступною ціною. Такий метод будівництва своїми руками дозволяє заощадити кошти. Існує два варіанти:

  • Придбати готові секції;
  • Побудувати огорожу самостійно.

У першому випадку будівельні роботи будуть просуватися швидше. Такий спосіб підходить, коли терміни підтискають. Сьогодні на ринку реалізується готова продукція, яку можна купити за доступною ціною. Деревина проходить відповідну обробку і розрахована на тривалий термін експлуатації. Фронт роботи обмежується установкою стовпів і закріпленням куплених секцій.

Будівництво паркану своїми силами

Якщо виготовляти паркан самостійно, то починати потрібно з підбору відповідного матеріалу. Обрізні дошки повинні мати однакові розміри. Якщо виготовляти паркан самостійно, то починати потрібно з підбору відповідного матеріалу

Ширина може варіюватися від 150 до 200 мм. Товщина дорівнює 20 мм, а довжина становить два м. Щоб споруда довго змогла прослужити, дерево повинно бути ретельно опрацьовано додатково. Спеціальні склади допоможуть надати йому велику вогнестійкість. Оброблений дерев'яний паркан практично не схильний до гниття.

Структура і унікальний малюнок дерева повністю зберігаються. Після нехитрої процедури обробки деревини вона стане більш влагоустойчивой. У природному матеріалі не заведуться шкідливі комахи. Сучасний секційний паркан підходить для тих, хто не хоче багато часу витрачати на догляд за огорожею.

Етапи зведення огорожі

  • Визначається місце, де буде знаходитися майбутня споруда;
  • Встановлюються дерев'яні стовпи . До них легко кріпити дошки. Стовпи також можуть бути виконані з інших матеріалів.

    Монтаж дощок до стовпів паркану

    Буриться яма своїми руками глибиною до 60 см. Її дно засипається дренажем. Стовпи встановлюються в яму, заливаються бетоном, куди додається гравій. Необхідно призупинити будівельні роботи максимум на три дні. За цей час бетон добре схопиться і повністю висохнуть,

  • Першу дошку слід прикріпити невисоко від землі. Горизонтально закріпити її допоможе використання будівельного рівня. Наступна дошка кріпиться внахлест з нею. Ці деталі повинні мати нахил, тоді загальний вид огорожі буде являти собою жалюзі;
  • По всій довжині огорожі прокладається товста плівка з поліетилену. Її ширина повинна бути не менше 40 см. Це дозволить заглушити зростання трави під будівлею;
  • Забірний полотно порадує власників довговічністю, якщо йому забезпечити надійний захист від дощу. Щоб це зробити влаштовується двосхилий дашок з металу. Волога по ньому стікає на землю. А на верхівки стовпів надягають металеві ковпаки .

Варіант дизайну дерев'яного паркану жалюзі

Варіанти кріплення дощок для забору-жалюзі

Якщо робити огорожу для заміського котеджу своїми руками, тоді потрібно спочатку вирішити, як закріплювати ламелі. Щоб люди не могли спостерігати за приватним життям власників, бруси кріплять під ухилом вниз. Існує три способи:

  • Встановлюють опорний стовп. До нього прикріплюють зубчасту рейку, до якої прибивають ламелі;
  • Дошки прибиваються з торця. Це актуальний варіант, якщо паркан має металеві опори ;
  • Проводиться кріплення дощок на опору з бруса.

Коли слід віддати перевагу продувають забору

Огорожа у вигляді жалюзі потрібно власникам дач в трьох випадках:

  • Продувається огорожу допоможе уникнути створення парникового ефекту на заболоченому ділянці, де грунтові води близько підступають до поверхні землі. Волога місцевість не повинна закриватися, особливо якщо в саду посаджено багато плодових дерев.

    Приклад забору-жалюзі встановленого на стрічковий фундамент

    Забір з такою конструкцією дозволяє повітряним потокам вільно «гуляти» на ділянці, осушувати грунт і не давати скупчуватися волозі;

  • Городні грядки, розташовані на північно-західній стороні, затеняются суцільний огорожею. Тому жалюзі є справжнім порятунком для культурних рослин. Сонячні промені безперешкодно проходять на город крізь щілини між ламелями. Зелені насадження зможуть отримувати світло, який їм необхідний для росту. Розсіяних променів буде досить, щоб плоди дозріли;
  • Коли власник заміського будинку хоче, щоб у нього був хороший огляд вулиці, він своїми руками зможе побудувати відповідне для цієї мети огорожу. При цьому перехожі не зможуть побачити, що відбувається на подвір'ї. Прочинені рейки дають можливість спостерігати, що відбувається на вулиці.

Незвичайний архітектурний елемент в ландшафті

Забір з ламелями - це чудовий декоративний варіант, якщо підійти до його створення креативно. Вузькі дошки виглядають витончено. Якщо просто кріпити їх горизонтально, тоді зовні це виглядає трохи нудно.

Полотно секції з дерева стає більш сучасним, якщо при закріпленні ламелей виконуються зазори з оптимальною відстанню між дошками до 1,5 см.

Цікавим варіантом вважається чергування ламелей різної ширини. Реалізувати таку ідею своїми руками нескладно. Головне, щоб створений малюнок повторювався суміжними секціями.
Брутальний стиль - це огорожа з дерева, для будівництва якого використовується необрізаних огорожі дошка . Споруди з цього природного матеріалу виглядають ексклюзивно.

Споруди з цього природного матеріалу виглядають ексклюзивно

Приклад двостороннього паркану з обрізає дошки

Необхідно, щоб вони підходили до стильового оформлення ділянки. Якщо недалеко знаходиться ліс, тоді це безпрограшний варіант. Секції можуть бути заповнені по-різному. Центральна частина - оформлена за допомогою похилих ламелей, а дві інші заповнюються простий рейкою. Жалюзі в стилі модерн виглядають особливо сучасно. Це раціональне рішення оформлення заміського ландшафту.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама