Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Балкові перекриття для будівництва індивідуальних будинків

  1. Перекриття на основі дерев'яних перекриттів з використанням конструкцій
  2. Переваги дерев'яних перекриттів:
  3. Перекриття по металевих балках
  4. Переваги металевих перекриттів:
  5. Перекриття із залізобетонних балок
  6. Переваги залізобетонних балок:

У першій статті циклу, присвяченого перекриттях, ми розповіли про їх видах, що застосовуються в індивідуальному будівництві, і матеріалах їх виготовлення. Читайте її тут: http://z500proekty.ru/perekrytiya-v-dome-chast1.html

undefined

undefined

undefined

. У цій статті ми детально зупинимося на балкових перекриттях і їх різновидах.

Їх головним конструктивним елементом є балки, які зазвичай розташовані через рівні проміжки. Саме на них спираються елементи заповнення, які і несуть захисну функцію. За типом матеріалу розрізняють залізобетонні, металеві та дерев'яні балки.

Перекриття на основі дерев'яних перекриттів з використанням конструкцій

Перекриття на основі дерев'яних перекриттів з використанням конструкцій

Великі і маленькі дерев'яні будинки, та й індивідуальні каркасні будинки (проекти, ціни можна легко знайти в інтернеті) найчастіше будуються із застосуванням саме балкових дерев'яних перекриттів. Дерев'яні балки застосовують з урахуванням обмеження: перекривається проліт для міжповерхових перекриттів не повинен бути ширше 5 м, а для неексплуатованої горищного приміщення проліт горищного перекриття повинен бути менше 6 м. У цьому і полягає різниця з металевими перекриттями, які застосовуються при будь-якій ширині прольоту.

Для дерев'яних перекриттів використовуються балки, виконані з хвойних і листяних порід деревини. Верхня поверхня балок виконана у вигляді настилу, який зазвичай використовується в якості статі. Дерев'яне балкове перекриття складається з наступних шарів: балка, накат, підлогу, утеплювач. Якщо ви вибираєте прямокутні в плані будинку з дерева, проекти зазвичай передбачають поперечне перекриття отвору з дерев'яними балками, укладеними уздовж короткої стіни.

Переваги дерев'яних перекриттів:

  • Простота і швидкість монтажу дерев'яних перекриттів навіть в складних місцях. Технологія при цьому не вимагає наявності специфічної оснащення, кранів та іншої техніки.
  • Легкість такого типу перекриттів.
  • Порівняно невелика вартість.

Недоліки дерев'яних конструкцій:

  • Найважливішим недоліком, що вимагає підвищеної уваги, є пожежонебезпека.
  • Варто також сказати про можливість зараження жуком-короїдом і загнивання деревини.

Приклад "пирога" перекриття по дерев'яних балках:

          1. Підлога
          2. пароізоляція
          3. утеплювач
          4. Контррейка
          5. Балка
          6. Чернової стелю
          7. Внутрішнє оздоблення

Як різновид дерев'яних перекриттів можна виділити кроквяні ферми. Це ціла система, яка об'єднує покрівельні кроквяні ферми і міжповерхові перекриття. Така система має ряд переваг в порівнянні з традиційною кроквяної конструкцією і традиційними дерев'яними перекриттями:

  • ферми дуже часто обходяться забудовникові дешевше, ніж традиційні рішення;
  • їх можна використовувати для прольотів 6 - 9 м.

Але при використанні стропильних ферм не у всіх випадках вдається вигідно використовувати горищний простір, через складний розташування дерев'яних елементів.


Перекриття по металевих балках

Такі перекриття виграють в порівнянні з дерев'яними, тому як є більш довговічними, надійними і економлять простір за рахунок меншої товщини. Перекриття подібного типу застосовуються рідко. Прорізи між балками можна заповнити як вставками з легкого бетону, полегшеними залізобетонними плитами, так і дерев'яним накатом або щитами. Маса квадратного метра подібного перекриття нерідко перевищує 400 кг.

Переваги металевих перекриттів:

  • Дає можливість перекрити прольоти великої ширини (більше 4-6 м).
  • Балка, виконана з металу стійка до вогню і не схильна до процесів гниття.

Незважаючи на явні переваги металеві перекриття мають досить серйозні недоліки:

  • Ризик утворення корозії на металі в місцях підвищеної вологості.
  • Перекриття подібного типу характеризуються зниженими звуко - і теплоізоляційними властивостями. Для того, щоб компенсувати цей недолік, застосовують повсть для обгортання решт металевих балок.

Для того, щоб компенсувати цей недолік, застосовують повсть для обгортання решт металевих балок

Несучим елементом в перекриттях даного типу є прокатний металевий профіль: швелер, куточки, двутавр.

Простір між балками заповнюють порожнистими плитами товщиною 9 см із збірного залізобетону. Ці плити обробляють шаром шлаку, покриваючи його залізобетонної стяжкою, що має товщину 80-100 мм. Витрата стали, використовуваний для виготовлення балок, залежить від її марки і дорівнює приблизно 25-30 кілограм на квадратний метр.


1 Бетонна стяжка.

2 Настил з дощок.

3 Балка.

4 Плита зі збірного ж / б.

5 Шар гідроізоляції.

6 Штукатурна сітка.

7- Шар штукатурки.

Перекриття із залізобетонних балок

Особливістю конструкції є обов'язкове застосування кранової техніки з огляду на велику вагу елементів. Так вага залізобетонної балки становить від 175 до 400 кг. Такими конструкціями перекривають прольоти шириною в 3-7,5 м.

Залізобетонні балки монтуються з кроком 60-100 см. Простір між балками заповнюють легкобетонну плитами або легкобетонних порожнистими блоками (для дощатої або паркетної підлоги використовують плити, а для підлоги, вкритої лінолеумом або паркетом по бетонній основі використовують пустотілі блоки). Горищні перекриття потрібно обов'язково утеплити, для міжповерхових перекриттів забезпечити хорошу звукоізоляцію, цокольні і підвальні перекриття також утеплити.

Горищні перекриття потрібно обов'язково утеплити, для міжповерхових перекриттів забезпечити хорошу звукоізоляцію, цокольні і підвальні перекриття також утеплити

1.- залізобетонна балка, 2.- лекгобетонная плита / пустотілі блоки, 3.-цементна стяжка (з підкладкою або без), 4.- паркет, ламінат / лінолеум.

Переваги залізобетонних балок:

  • У порівнянні з дерев'яними балками перекриває прольоти більшої ширини.

недоліки:

  • Необхідність використання вантажопідйомного обладнання для монтажу перекриттів по балках із залізобетону.

Отже, одноповерхові приватних будинків і багатоповерхових котеджів можуть бути розраховані на різні види перекриттів з використанням балок в залежності від конструктивних особливостей будівлі. У заключній статті нашого циклу ми поговоримо про безбалкових перекриттях.

ВАЖЛИВО! Всі характеристики перекриттів повинні розраховуватися проектувальниками для кожного конткретного будинку індивідуально, тільки тоді вони зможуть витримувати покладені навантаження, і прослужать вам довго!

Тип перекриттів ви можете вибирати самостійно, в залежності від того який варіант найбільш економічно вигідний для вашого регіону. Якщо тип перекриттів в проекті потрібно буде замінити, наш проектний відділ зможе внести відповідні зміни

undefined

undefined

undefined

в обраний вами проект будинку Z500. В наступній статті ми розповімо про другу групу перекриттів, які не потребують балках:. Деякі зображення, які ви бачите в цій статті, надані інтернет-ресурсом http://www.builderclub.com/

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама