Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яна підлога своїми руками в квартирі або приватному будинку

  1. Види дерев'яної підлоги Обладнання дерев'яних конструкції може бути виконано в двох варіантах: ...
  2. Утеплення, звукоізоляція і комунікації
  3. монтаж дошки

Види дерев'яної підлоги

Обладнання дерев'яних конструкції може бути виконано в двох варіантах:

  • чорновому виконанні;
  • чистовом виконанні.

Перший передбачає під собою використання не струганной звичайної дошки, можливо - з великим рівнем залишкової вологості. В цьому випадку для остаточного введення в експлуатацію доведеться використовувати додаткове покриття для підлоги типу лінолеуму, ламінату, паркету та ін., Якщо, звичайно, мова йде не про технічні приміщеннях.

Чистове виконання передбачає використання сухої шпунтованої стругали дошки, яка сама по собі гладка, приємна на дотик і не потребує додаткового покритті.

Пристрій обох видів ідентичне і різниться тільки на фінальному етапі монтажу мостин. Пристрій обох видів ідентичне і різниться тільки на фінальному етапі монтажу мостин

Технологія монтажу лаг для дерев'яної підлоги

Традиційно дерев'яна підлога своїми руками монтується на лагах, що служить причиною порожнього простору під фінішним шаром. Цей факт дозволяє без проблем розмістити утеплювач, приховати комунікації, прокласти звукоізоляційний шар. До того ж така підлога легкий і відмінно підходить для приміщень із слабкою несучою можливістю перекриттів, наприклад, для горищ або лоджій.

Отже, встановити лаги для дерев'яних підлог можна таким чином:

  • Встановлюємо лаги. Для цього беремо дошку з товщиною не менше 5 см і шириною не менше 10 см або брус з такими розмірами. Лаги встановлюються на відстані не більше півметра один від одного.
  • Вирівнюємо підлогу. За рівнем виміряється необхідна висота лаг, і вони підганяти під неї за допомогою дерев'яних клинів, обрізків від дощок і інших підручних матеріалів. Дошки (бруси) закріплюються дюбелями або використовуються анкери.

У цьому полягає весь процес установки лаг. Варто розуміти, що саме від їх міцності і правильності установки буде залежати кінцевий результат. Тому треба в обов'язковому порядку підготувати такі тонкощі, як торець лаг. Чи не стругана дошка, яка найчастіше використовується в цих цілях, залишає бажати кращого поверхні. Тому перш, ніж приступити до установки підлог, обов'язково вирівняйте торці дощок рубанком, інакше підлогу, найімовірніше, може вийти нерівним.

Ще один момент: вибираючи матеріал для лаг, зупиніть свій погляд на сухих дошках (брусах). Дерев'яна підлога своїми руками з природною вологістю може зіграти злий жарт - її при висиханні веде, і тоді пів швидко скривиться. Ще один момент: вибираючи матеріал для лаг, зупиніть свій погляд на сухих дошках (брусах)

Утеплення, звукоізоляція і комунікації

Після установки кістяка, але до фінального покриття необхідно подбати про тепло, захист від зайвих звуків, красі і безпеки приміщення. Для цього в просторі між лагами розміщують матеріали, що захищають від негативних факторів.

У більшості випадків комунікації прокладають під теплоізоляцією по підставі статі, проте це правило не строге, і рішення треба приймати суто індивідуально.

Після монтується теплоізоляційний шар. У ролі утеплювача можуть виступати різні матеріали, але найпоширеніші - керамзит, пінопласт, мінеральна вата. Важливо розуміти, що кожен з них має свої достоїнства і недоліками, і вибирати їх необхідно за власними уподобаннями. Керамзит пожежобезпечний, легкий, простий в установці, але тримає тепло хоч і несуттєво, але гірше інших матеріалів. Пінопласт має середні показники по теплоізоляції, непогано захищає від шуму, але пожежонебезпечний. Мінвата - лідер серед подібних матеріалів. Добре тримає тепло, пожежобезпечна, звукоїзоліруєт приміщення. Але в разі застосування мінеральної вати необхідно захистити її від вологості з приміщення, обернувши поліетиленом (гідроізоляція необхідна). Після монтується теплоізоляційний шар

монтаж дошки

Після установки всіх видів ізоляції і комунікацій можна приступати до завершального етапу монтажу дерев'яної підлоги.

Існує два основних видів укладання мостин, як на зображенні

Для чорнового варіанту підійдуть звичайні дошки товщиною 3,5-4 см, а кріпити їх можна звичайним саморізами або цвяхами.

Укладання чистового покриття вимагає більш тонкої і уважної роботи. Купувати необхідно гладку стругати шпунтовану дошку. Це потрібно для того, щоб, по-перше, дошки щільно прилягали один до одного, а по-друге, щоб кріплень не було видно. Шпунтована дошка монтується досить легко, а результат виглядає цілком собі гідно. Укладання чистового покриття вимагає більш тонкої і уважної роботи

Ну і ще один момент, який іноді пропускають в цілях економії, встановлюючи дерев'яну підлогу своїми руками. Всі матеріали краще обробити антисептичним складом - тоді дерево прослужить довго і безпроблемно, а також це дозволить усунути скрип на деякий час.

Згодом рано чи пізно виникне питання, як перестелити дерев'яне покриття. У цьому також немає ніякої складності. Для початку необхідно оцінити стану покриття, а потім або повністю, або частково замінити складові. Ремонт за своєю технологією не відрізняється від монтажу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама