Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яні будинки

  1. утеплення будинку
  2. Основа для будинку

У даній статті ми постараємося коротко і об'єктивно розглянути одну з найдавніших технологій будівництва - це будівництво дерев'яних будинків.

Звичайно ж, найдавнішим будовою потрібно вважати який-небудь курінь або печеру древньої людини, але з розвитком будівельних технологій одним з перших з'явилися дерев'яні будинки або зруби, які будувалися з стовбурів дикорослих дерев.

Чи знаєте ви? У країнах Європи існує програма під назвою "ДЕРЕВЯННАЯ ЄВРОПА", завданням якої варто довести обсяг будівництва дерев'яних приватних будинків до 80%.

Наступним етапом розвитку древніх технологій будівництва будуть каркасні будинки, на будівництво яких необхідно меншу кількість дерева, а для утеплення використовувалися різні доступні в той час матеріали: стружка дерев, глина, старі речі, вата, картон та інші Наступним етапом розвитку древніх технологій будівництва будуть каркасні будинки, на будівництво яких необхідно меншу кількість дерева, а для утеплення використовувалися різні доступні в той час матеріали: стружка дерев, глина, старі речі, вата, картон та інші.

В Європі такі будинки з'явилися понад півстоліття тому, а з переселенням Європейців до Нового Світу, дерев'яні будинки на основі каркаса стали основою будівництва житла для переселенців. Тепер про технології детально.

Основою цього будинку є дерев'яний каркас, з'єднаний між собою за допомогою різноманітних кріплень, які надають будові стійкість до навантажень, як вітровим, так і сніжним.

утеплення будинку

Утеплювачем для стін каркасного будинку зараз можуть служити різноманітні наповнювачі, але на даний момент, найпопулярнішим залишається мінеральна або базальтова вати Утеплювачем для стін каркасного будинку зараз можуть служити різноманітні наповнювачі, але на даний момент, найпопулярнішим залишається мінеральна або базальтова вати.

Про утеплювач потрібно поговорити окремо. Справа в тому, що м'який утеплювач має здатність просідати під власною вагою в процесі експлуатації, що дає освіту термічних мостів (містків холоду) у верхній частині стін, а твердий складно укласти без застосування будь-яких герметизаторів (наприклад, монтажної піни), що просто ускладнює роботу. Тому при будівництво будинків на дерев'яному каркасі потрібно доручати тільки фахівцям, які знають всі особливості каркасною технологією і мають багатий досвід зведення таких будинків.

Основа для будинку

Фундамент під будівництво дерев'яних будинків на основі каркаса, як і для канадських будинків робиться під враховуючи невелику вагу готового будови. Для каркасного будинку підійде мелкозаглубленних стрічковий , шведська плита або свайно-гвинтовий фундаменти . Останнім часом замовники більше схиляються до свайно гвинтовому-фундаменту зважаючи доступної ціни, невеликого терміну будівництва; а головне, можливості виконання робіт в будь-який час року, навіть взимку.

Покрівля каркасного будинку може бути будь-якої конструкції, і захищатися практично будь-яким з існуючих покрівельних матеріалів. Ми б рекомендували робити дах з СИП панелей , А накривати бітумною черепицею .

Чи знаєте ви? ... У Фінляндії обсяг дерев'яних будівель вже становить 40 відсотків, а в Німеччині дерев'яні будівлі становлять 20 відсотків будівельного ринку. В Австрії та Швеції будинку з дерев'яними конструкціями складають 30 відсотків житлового фонду ... (витяг зі статті "Факти з історії будівництва дерев'яних будинків" )

Будинки з СІП панелей - це наступний етап еволюції дерев'яних будинків на новий виток розвитку каркасною технологією Будинки з СІП панелей - це наступний етап еволюції дерев'яних будинків на новий виток розвитку каркасною технологією. Такі будинки по праву вважаються найбільш енергозберігаючими в світі. Подальший розвиток таких будівельний панелей дозволило зводити будинки з економією енергоресурсів на 90% - пасивні будинки .

Таким чином, найдавніша технологія будівництва дерев'яних будинків об'єднала в собі кілька дуже популярних на сьогоднішній день технологій будівництва, які в свою чергу продовжують розвиватися домівках, в основі яких вже багато тисяч років лежить звичайне ДЕРЕВО!

Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама