Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дизайн Калиток, Воріт і Забора Приватного Будинку, Металеві Ковані Огородження, Дерево і Профнастил в дизайні Ділянки, 50 Фото-ідей

  1. Які можуть бути хвіртки і ворота для приватного будинку
  2. Матеріали, як основа для декору
  3. Класичні конструкції з дерева
  4. Профнастил та інші незвичайні рішення
  5. додаткові деталі

Огорожа - один з найважливіших атрибутів, який задає певний естетичний тон всьому ландшафтного дизайну ділянки. Декорування хвіртки і загальна стилістика забору каже перехожим про смак власників, їх матеріальний достаток, певному соціальному статусі. Не дивно, що багато господарів заміських локацій і приватних секторів в межах міста намагаються зробити ворота і огорожа навколо будинку не тільки безпечним, але ще і ексклюзивним.

Не дивно, що багато господарів заміських локацій і приватних секторів в межах міста намагаються зробити ворота і огорожа навколо будинку не тільки безпечним, але ще і ексклюзивним

Які можуть бути хвіртки і ворота для приватного будинку

Конструктивні рішення щодо забору або воріт роблять свій безпосередній вплив і на дизайн огорожі в цілому. Розрізняють такі види:

  1. Глухе полотно воріт і хвіртки воліють власники приватного сектора, провідні закритий спосіб життя. Варіанти огорож з дерева, металу і профнастилу можна зробити ексклюзивними і цікавими. Для цього достатньо доповнити цілісне полотно фрагментами кування, різьбленням і ажурними деталями. Ще один шикарний варіант - акцент на незвичайні опорні стовпи;
  2. Конструкція наскрізного типу представлена ​​кованими виробами з металу. Дизайн кування завжди індивідуальний. Простіші варіанти - зварні гратчасті конструкції і сітка. Рідше використовують фрагменти профнастилу або елементи з дерева для поліпшення опорних якостей забору;
  3. Змішані варіанти являють собою найбільш оптимальне поєднання попередніх двох форматів хвірток і воріт для приватного будинку. Зазвичай нижня частина огорожі глуха, що приховує від сторонніх поглядів більшу частину того, що відбувається на ділянці. Верхні сегменти відрізняються полупрозрачностью, ажурністю форм. Найчастіше це проста сітка або більш респектабельний кований дизайн.

Найчастіше це проста сітка або більш респектабельний кований дизайн

Є ще один варіант, але він швидше відрізняється практичністю, ніж будь-якими декоративними якостями. Експерти рекомендують найнижчий сегмент глухих воріт робити відкритим. Це необхідно для нормальної вентиляції простору і зелених насаджень навколо будинку.

Це необхідно для нормальної вентиляції простору і зелених насаджень навколо будинку

Якщо ширина в'їзду не дозволяє одночасно встановити ворота і хвіртку, дані елементи комбінують один з одним. Отвір під хвіртку врізають безпосередньо в полотно огорожі. Даний прийом також можна вигідно обіграти з точки зору дизайну.

Даний прийом також можна вигідно обіграти з точки зору дизайну

Матеріали, як основа для декору

Підбираючи елементи для майбутнього огородження ділянки і будинку, власники в першу чергу враховують, наскільки конструкція буде міцною, довговічною і надійною. Потім до уваги беруть і естетичні якості майбутнього паркану.

Багато хто забуває про важливий нюанс: огорожі повинно не тільки органічно виглядати в рамках конкретної ділянки, а й гармонійно сусідити з іншими парканами, що розташовуються неподалік. Щодо матеріалу і особливостей дизайну, розрізняють кілька глобальних категорій.

Щодо матеріалу і особливостей дизайну, розрізняють кілька глобальних категорій

Класичні конструкції з дерева

Забір з хвірткою може бути і глухим, і наскрізним. Дерев'яні огорожі органічно виглядають з цегляними або масивними кам'яними стовпами. Подібний паркан можна прикрасити куванням і ажурним плетінням з металу. Ефектно паркан поєднується на заміських ділянках з великими котеджами або невеликими будинками зі зрубу дерева.

Саму хвіртку можна зробити з вузького паркану або тонких дерев'яних рейок. Їх з'єднують за типом решітки або доповнюють все тієї ж куванням з металу. Ідеально, якщо у дворі розміщується альтанка з дерева. Таким чином, всі елементи виглядають органічно, а дизайн виглядає цілісно.

Таким чином, всі елементи виглядають органічно, а дизайн виглядає цілісно

Профнастил та інші незвичайні рішення

Все більшої популярності набирають конструкції з алюмінію, профнастилу, паркану та інших нестандартних матеріалів. Незвичайність і оригінальність полягає в тому, що фактури і матеріали намагаються скомбінувати найнесподіванішим чином.

Наприклад, кам'яну або цегельну кладку поєднують з полікарбонатом. Фактуру дерева підкреслюють за допомогою витіюватих візерунків з металу. Масивні кам'яні стовпи доповнюють легкої сіткою.

Масивні кам'яні стовпи доповнюють легкої сіткою

додаткові деталі

Можна звести саме банальне і просте огорожу, але за рахунок креативно оформленою хвіртки є можливість повністю перетворити простір навколо. Сучасні техніки дозволяють втілити в реальність самі незвичайні і сміливі ідеї.

Наприклад, поверхня воріт можна цікаво прикрасити, перетворивши частину огорожі в справжній арт-об'єкт вуличного формату. Ще одна чудова ідея - прикріпити до полотна різьблені фігурки. Це можуть бути птиці, примітивні образи звірів, рослинний орнамент, квіткові композиції, складні геометричні комбінації.

Особливу увагу приділяють і опорних стовпів. Якщо на хвіртці присутні фігурки, наприклад, птахів, верхівки опорних елементів можна прикрасити аналогічними декоративними атрибутами.

Ще одне виграшне рішення - розмістити на кожному стовпі по креативному ліхтарику. Деякі любителі оригінальних рішень замість ліхтариків воліють кріпити красиві годівниці для птахів: і красиво, і оригінально, і з користю для пернатих.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама