Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Горищне перекриття по дерев'яних балках: пристрій, конструкція

  1. Конструкція горища з перекриттям
  2. Балки для пристрою горища
  3. Монтаж дерев'яних балок горищного перекриття
  4. Значення пароізоляції і способи її монтажу
  5. Утеплення горищного перекриття
  6. гідроізоляція горища

Горище це технічна зона завершальна будова. Горище - технічне приміщення, воно рідко використовується як житловий простір, тут може розміщуватися обладнання необхідне для забезпечення життєдіяльності будинку, прокладатися інженерні мережі. Різниця температур в житловій зоні і технічної повинна складати 3 ° -4 ° не більше. Тому технічне приміщення вимагає утеплення.

Тому технічне приміщення вимагає утеплення

Конструкція горища з перекриттям

Будівництво мансарди, яка, безумовно, розширює житлову площу, обходиться значно дорожче, вимагає певних знань, часу і трудовитрат. Пристрій холодного горищного перекриття в рази дешевше і простіше.

Пристрій горищного перекриття по дерев'яних балках є листковий пиріг:

  • дощатий щит або накат;
  • пароізоляція;
  • вентиляційний зазор;
  • утеплювач;
  • вентиляційний зазор;
  • пароізоляція;
  • підлога.

дощатий щит або накат;   пароізоляція;   вентиляційний зазор;   утеплювач;   вентиляційний зазор;   пароізоляція;   підлога

Вентиляція здійснюється через фронтони або скати даху. Роблять також слухові вікна, маючи в своєму розпорядженні і на протилежних схилах, щоб повітря проникало в усі куточки приміщення.

Слухові вікна елемент складний для монтажу, але корисний. Вони можуть мати різну форму трикутну, овальну, розташовують їх на висоті 1 метра від підлоги, обладнають гратами, жалюзі. Через них зручно виходити на дах для її огляду, обслуговування, перевірки димоходу, антени та іншого.

Балки для пристрою горища

Перекриття горища робиться по дерев'яних балках після того як завершено монтаж несучих елементів. Це найпростіший і оптимальний спосіб для грамотного облаштування технічної зони.

Конструкція горищного перекриття робиться зазвичай з дерев'яних балок. Ці несучі елементи мають ряд переваг:

  • максимальне покриття 4, 5 м між опорами;
  • малу вагу, навантаження на будівлю, економія на фундаменті;
  • простота установки, без використання підйомної техніки, крана;
  • доступність дерева як недорогого матеріалу;
  • швидкість в роботі, можливість встановити горищне перекриття за день, два;
  • можливість використання будь-яких звукоізоляційних матеріалів.

Для виготовлення балок використовують хвойні породи дерева, стійкі до вологи, гниття, грибку. Перетин балок для горищного перекриття повинна відповідати навантаженні, до уваги слід приймати кліматичні умови, товщину теплоізоляційного матеріалу. Використовують габарити балок 150х200 мм, якщо передбачається серйозне навантаження на горищне перекриття. Наприклад, планується установка бака для води, трансформатора. При мінімальному навантаженні використовують балки 100х150 мм.

Бажання заощадити і встановити балки 50х100 мм не викликає схвалення. Занадто значущим елементом будинку є горищне перекриття, що забезпечує теплоізоляцію, звукоізоляцію і надійність стелі. Якість перекриття гарантує економію тепла, витрат на опалення.

Розрахувати кількість дерев'яних балок горищного перекриття можна так. Довжину приміщення розділити на 60-100см (відстань між балками), до отриманого значення додати 2 штуки, які будуть укладатися на стіни. Укладання балок повинна припадати на несучі і зовнішні стіни.

Укладання балок повинна припадати на несучі і зовнішні стіни

Монтаж дерев'яних балок горищного перекриття

Пристрій горищного перекриття здійснюється в кілька етапів, кожен з яких визначає якість і надійність конструкції. Алгоритм роботи виглядає так:

1. Підготовка. Відрізається потрібна довжина, деревина обробляється спеціальним складом, що захищає від гниття, набухання і інших неприємностей, краю балки обертаються руберойдом, потім готовий елемент піднімається нагору.

2. Укладання двома способами:

  • без виступу за зовнішні стіни;
  • з випуском за зовнішні стіни.

Необхідно покласти по довжині на потрібній відстані по відношенню до інших елементів конструкції, при будь-якому способі укладання враховується:

  • максимальна ширина прольоту не повинна перевищувати 4, 5 метра;
  • брус укладається на торці стін, в деяких випадках використовують мауерлат - це товстий брус, закріплений за допомогою товстих цвяхів або сталевих шпильок в стіни по периметру;
  • під кожен балочний шар укладається руберойд для забезпечення гідроізоляції;
  • крок дерев'яних балок вибирається від розмірів теплоізоляційного матеріалу.

3 3. Горищне перекриття по дерев'яних балках здійснюється з урахуванням улаштування накату, який являє собою покриття з дощок, плит. Між верхнім і нижнім накатом укладається гідроізоляція, пароізоляція, утеплювач. Нижній настил перекриття робиться на опорах до яких кріпляться дошки, але краще використовувати плити, листи фанери товщиною 15-20мм. Кріплення здійснюються саморізами з кроком в 10-15мм, щоб надійно трималися теплоізолюючі.

Для того щоб змонтувати найбільш міцну конструкцію потрібно на низ кожної балки набити дерев'яні бруски 50х50мм, вони утворюють виступ, на який кладуться дошки або листи. Закріпити накат потрібно до брусків також саморізами. Переваги такої конструкції у виключній надійності, недоліки - проявляться в обробці стель, на яких ці бруски доведеться закладати, приховувати. Монтувати таку конструкцію слід в тому випадку, якщо планується активне використання горища.

Відео по темі:

4. Кінцевим етапом монтажу горищного перекриття по дерев'яних балках є влаштування підлоги, для чого зверху нашивається дошки, виконують роль чорнової підлоги. Для чистового статі використовується щільно укладена шпунтована дошка.

Чорна підлога монтується на все ті ж бруски, зверху. Але перш ніж приступати до останнього етапу слід зробити:

  • укладку пароізоляції мембранного типу;
  • теплоізоляцію;
  • ще шар мембранного полотна.

Готова конструкція є важливим елементом перекриття даху та всієї будови.

Значення пароізоляції і способи її монтажу

Пароізоляція горищного перекриття забезпечує збереження дерев'яного перекриття. Вона продовжує термін експлуатації покрівлі, сприяє створенню оптимального мікроклімату в житлових приміщеннях, забираючи зайву вологу, і перешкоджає втрати тепла. Вибирати матеріал для пароізоляції слід ретельно, без намірів заощадити.

Пароізоляційний матеріал має різну структуру сторін. З одного боку шорстка поверхня вбирає вологу, інша сторона з плівкою перешкоджає проникненню вологи в теплоізоляційний шар.

З одного боку шорстка поверхня вбирає вологу, інша сторона з плівкою перешкоджає проникненню вологи в теплоізоляційний шар

Пароізоляція укладається як уже зрозуміло, між стелею і утеплювачем в горищні перекриття. Використовуються матеріали:

  • поліетилен;
  • поліпропілен.

Армовані спеціальною сіткою полотна можуть мати перфорацію. Можна використовувати і не перфоровану плівку, залишаючи при укладанні зазори. Армована плівка має металізовану поверхню. Стелиться плівка вниз металізованої поверхнею, щоб відображати втрати тепла.

Шар, що складається з волокон, вбирає вологу, випаровуючи її потім природним шляхом. Матеріали відрізняються міцністю, стійкістю до ультрафіолетових променів.

Існують також інші пароізоляційні матеріали, які можна використовувати, облаштовуючи перекриття горища по дерев'яних балках, пароізоляцією. Це лаки і мастики, асфальтові, бітумні, бітумно-кукерсольние. Сьогодні такі матеріали рідко використовують, вважаючи за краще неткані полотна синтетичного походження. Це так звані «дихаючі мембрани», здатні пропускати вологу, повітря, багатошарові, одношарові, оснащені алюмінієвою фольгою.

Матеріал кладуть з нахлестом на стіну на 20см, кріплять степлером, шорсткою стороною вниз.

Відео по темі:

Утеплення горищного перекриття

Утеплення горищного перекриття з урахуванням дерев'яних балок етап важливий, і з точки зору вибору матеріалу і з точки зору монтажу. Правильний вибір матеріалу для теплоізоляції повинен враховувати наступні фактори:

  • вартість;
  • доступність;
  • легкість монтажу;
  • кліматичні умови;
  • екологічність;
  • протипожежна безпека.

Не варто забувати про вагу утеплювача, щоб не створювати зайвого напруження для всієї конструкції будівлі.

На сучасному ринку будівельних матеріалів безліч пропозицій. Ось деякі види утеплювача найбільш затребувані:

  1. Керамзит, сипучий матеріал, невеликої ваги, з високими характеристиками теплозбереження, невисокою вартістю;
  2. Вермикуліт, природний сипучий утеплювач з аналогічними показниками;
  3. Перліт, сипучий утеплювач природного походження, що має приблизно такі ж показники теплопровідності;
  4. Мінеральна вата, випускається в рулонах і плитах, утеплювач з низькою теплопровідністю, високими екологічними показниками. Детальніше читайте в статті технологія утеплення горища мінватою ;
  5. Скловата, аналог мінеральної вати, має штучне походження, має більшу хімічну стійкість в порівнянні з мінватою;
  6. Пінополістирол, випускається у вигляді плит, боїться гризунів, має досить низькі теплоізоляційні властивості і низьку вартість;
  7. Екструдований пінополістирол, не горючий, має більш високу здатність теплозбереження, ніж пінополістирол звичайний;
  8. Пінополіуретан, в плитах випускається, має відмінну теплостійкість, при напиленні створює суцільну захисну плівку для тепло і гідроізоляції.
  9. Торф'яні плити, виготовлені з моху, що мають природне походження бувають вологостійкими, мають малу вагу і відмінну теплозахист;
  10. Комишит, самий практичний і дешевий матеріал, з відмінними характеристиками, який можна виготовити своїми руками.

Торф'яні плити, виготовлені з моху, що мають природне походження бувають вологостійкими, мають малу вагу і відмінну теплозахист;   Комишит, самий практичний і дешевий матеріал, з відмінними характеристиками, який можна виготовити своїми руками

Якщо товщина утеплювача вище балок, потрібно зробити додаткову укладання рейок, щоб з'явився повітряний зазор. Насипні утеплювачі розподіляються між балками рівномірно, плити укладаються встик, без зазорів.

гідроізоляція горища

Після того, як міжповерхових пиріг готовий, змонтований підлогу, слід подумати про гідроізоляції холодного приміщення горища . Деякі радять зовсім відмовитися від неї, але все ж, прокласти шар гідроізоляційного матеріалу під покрівлю не завадить. Щоб не було течії, конденсату слід встановлювати дифузійні мембрани. Чи не буде попадання снігу, дощу, які значно знижують теплоізоляційні властивості горища. Особливо потрібна гідроізоляція, якщо в якості покрівельного матеріалу використовують профнастил.

Подивіться ще статті:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама