Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Конструкція дерев'яної підлоги. Конструкція підлоги в дерев'яному будинку. Конструкція підлоги в дерев'яному будинку

  1. Основні моменти
  2. Конструкція підлоги по дерев'яних балках
  3. Конструкція дерев'яної підлоги по лагам
  4. Конструкція дерев'яної підлоги по грунту
  5. Утеплена підлога по грунту

Незважаючи на те, що сьогодні існує досить багато видів матеріалів, деревина все одно залишається одним з найпопулярніших варіантів для обробки, в тому числі і для підлоги. Справа в тому, що цей матеріал екологічний, податливий при обробці і досить міцний. Він використовується людиною вже на протязі декількох тисячоліть. Сьогодні досить часто будують заміські будинки з дерева, в яких успішно поєднуються природні матеріали і сучасні технології. Про специфіку монтажних робіт з облаштування дерев'яної підлоги розповімо далі.

Основні моменти

Основні моменти

Монтаж підлоги сам по собі є дуже важливим і відповідальним справою, яке вимагає особливої ​​уваги до виконання робіт. Тому слід досконально дотримуватися всіх існуючих технологічних норм і правил. Без цього не вийде зробити підлогу міцним і довговічним. Так, наприклад, підлогу першого поверху в дерев'яному будинку рекомендується укладати тільки по грунту. Така підлога зазвичай складається з таких елементів, як лаги, чорнова покриття, шар гідроізоляції, теплоізоляції, а також покриття для підлоги. Конструкція монтується на цегляні або бетонні опори. Між підлогою і грунтом залишають певний простір невеликої площі, яка необхідна як слід провітрювати, щоб деревина могла послужити довгий час.

На підлогу в житловому будинку виявляється чималий тиск. Тому потрібно ретельно підійти до підбору деревини. Існують деякі правила, які допоможуть вибрати якісний матеріал для підлоги:

  1. Так, вологість деревини повинна складати близько 10%. Цей параметр є досить важливим, адже від нього залежить те, як довго древо зможе тримати свою форму.
  2. Масив дерева повинен бути обов'язково цілісним, без тріщин і відколів. Інакше незабаром підлогового покриття потрібно ремонт.
  3. Крім того, важливо обробити дошки засобами проти запалення, щоб підлогу вийшов більш пожежостійкість.
  4. Для того щоб уникнути пошкодження різними шкідливими мікроорганізмами і грибками, дерево ще потрібно буде обробити антисептиками.

Щоб конструкція дерев'яної підлоги вийшла надійною і міцною, потрібно вибирати тільки якісну деревину. Так, підійде сосна, ялина, ясен, кедр, модрина європейська, дуб, ялиця і кедр.

Конструкція підлоги по дерев'яних балках

Конструкція підлоги по дерев'яних балках

Як уже згадувалося вище під підлогою має залишитися якийсь простір для провітрювання. Від якості вентиляції багато в чому залежить мікроклімат в самому будинку і термін служби конструкції підлоги в дерев'яному будинку. Крім того, для забезпечення кращого припливу повітря, по периметру цоколя потрібно зробити вентиляційні отвори. У зимовий час може випадати велика кількість снігу та інших опадів. В цьому випадку потрібно вивести вентиляційні труби. Крім цього, потрібно продумати захист деревини від гризунів, від появи яких «не застрахований» жоден приватний будинок. В якості захисту від них, як варіант, на вентиляційні отвори потрібно встановити сітку, осередки якої не перевищують 7 мм.

В якості захисту від них, як варіант, на вентиляційні отвори потрібно встановити сітку, осередки якої не перевищують 7 мм

Пол вийти міцним і довговічним тільки в тому випадку, якщо підстава була зроблена якісним. Порядок монтажних робіт наступний. Спочатку на фундамент закладаються опорні балки. На них вистилаються дошки. Якщо опорних балок немає, то потрібно буде хоча б зробити опорні цегляні або бетонні стовпчики. Потрібно правильно визначити місця для облаштування опорних стовпчиків. Щоб це зробити, на балках робляться відмітки, а потім по всій довжині простору над фундаментом натягується шнур. У місцях, де будуть перетинатися шнури, розташовуються кути опор.

Крім того, потрібно буде розрахувати кількість стовпів так, щоб між ними був крок близько 0,9-1 м. Відстань між опорами залежить від габаритів балок і лаг, покладених на стовпи. Так, чим більше товщина опорної балки, тим менше крок можна зробити між стовпами. Для балок перетином 150 на 150 мм між опорними стовпчиками відстань повинна бути не більше 0,7 м. Розміри викопаних ям для стовпчиків повинні збігатися. Коли закладаються опорні стовпи, потрібно враховувати їх габарити. Так, підстава високих стовпів слід робити більш потужним, ніж низьких.

Там, де будуть встановлюватися стовпчики, потрібно прибрати близько 55-60 см грунту і потім закласти на це місце цегляні або бетонні основи. Стовпи висотою до 20-23 см зазвичай укладають в 1,5-2 цегли, а опори більшої висоти монтують в 2 цегли. Більш міцними вважаються стовпчики з литого бетону. Розміри сторін таких опор зазвичай складають 40-50 см, що залежить від їх висоти.

Далі вам потрібно буде зняти верхній родючий шар грунту. Це потрібно зробити по всій площі підпілля. Далі почвогрунт на ділянці слід розрівняти і засипати шаром піску і гравію. Після укладання кожного шару, його потрібно зволожити, тобто полити водою і як слід утрамбувати. Останнє можна зробити за допомогою звичайної дошки, прибитої до дерева або орендувати виброплиту.

Конструкція дерев'яної підлоги по лагам

Конструкція дерев'яної підлоги по лагам

При укладанні підлоги на бетон потрібно підготувати і вирівняти підставу. Якщо поверхня не рівна, то всі вади виправляють ще одним шаром стяжки. Після цього очищають поверхню від сміття, пилу і покривають ґрунтовкою. Далі виконують гідроізоляцію і укладають матеріал статі (ДСП, ОСБ або фанеру).

Розглянемо докладніше порядок монтажних робіт:

  1. Перш за все, слід правильно підібрати розміри деревини для укладання. Так, дерев'яні рейки для вистилання підлоги повинні бути завтовшки 5 см. Таким чином, стать вийде міцним і надійним. Крім того, він не буде прогинатися під вагою меблів, наявної в кімнаті.
  2. На бетонну основу укладаються фіксують лаги. Вони монтуються прямо на бетонну основу. Якщо ви бажаєте утеплити приміщення, то можна на лаги покласти шар мінеральної вати. Крім того, в простір між брусками і покриттям підлоги можна «заховати» різні комунікації.
  3. Далі слід перевірити міцність основи підлоги. Посилити конструкцію підлоги можна за допомогою бетонної стяжки. Якщо така була вже раніше, то слід перевірити, чи немає в ній тріщин, сколів, вибоїн. Якщо виявлені які-небудь дефекти, то стягуванні потрібно часткова або повна заміна.
  4. Потім потрібно зробити гідроізоляцію. Для цього поверхню очищається, а потім на неї внахлест на 200 мм укладається поліетиленова плівка. Між собою шматки плівки можна скріпити звичайним скотчем.
  5. Після гідроізоляції приступають до укладання лаг. Їх розмір становить 50 на 100 мм, а крок між ними повинен дорівнювати близько 55 см.
  6. Лаги потрібно обов'язково вирівняти по рівню і прикріпити до основи. Якщо дозволяють кошти, то можна придбати регульовані лаги, які легко монтувати власноруч, без допомоги фахівців.
  7. Між брусками укладається теплоізоляційний шар, а зверху пароізоляційні матеріали.
  8. Після цього можна починати стелити сам дерев'яна підлога. Монтувати його слід перпендикулярно лагам у напрямку світла з вікна. Від стіни до першого ряду повинен бути зазор близько 10 мм, який потрібен для того, щоб компенсувати розширення деревини при зміні температури і вологості в приміщенні. Якщо цього не зробити, то підлога може вигнутися в будь-якому місці, найчастіше в середині.
  9. Потім за допомогою саморізів бруски прикріплюються до лагам. Щоб підлога виглядав більш естетичним, саморізи слід вкрутити в торець під кутом 45 градусів. Після можна кріпити інші дошки. Укладати підлогу найкраще в шаховому порядку.
  10. Далі приступаємо до шліфування. Великі перепади між дошками можна вирівняти за допомогою електрорубанка. Після цього візьміть шліфувальну машинку і зробіть поверхню ідеально рівною. Врахуйте, що при шліфуванні в приміщенні піднімається багато деревного пилу. Тому заздалегідь слід завісити двері, і одягнути засоби індивідуального захисту.
  11. Нерідко після шліфування на поверхні підлоги виявляються невеликі тріщини і вибоїни. Їх потрібно закрити за допомогою шпаклювальною суміші.
  12. Після цього шпаклівка повинна висохнути. Після цього знову пройдіться по поверхні за допомогою дрібної наждачного паперу. Залишилося провести в приміщенні вологе прибирання, покрити підлогу лаком або пофарбувати і встановити плінтуси.

Конструкція дерев'яної підлоги по грунту

Конструкція дерев'яної підлоги по грунту

Найпростіше холодну підлогу просто вистилається на сухий почвогрунт.

Порядок робіт:

  1. Необхідно спочатку зняти грунтово-рослинний шар. Важливо прибрати всю кореневу систему рослин, щоб залишився тільки грунт.
  2. Коли це буде зроблено, грунт потрібно ретельно утрамбувати.
  3. Потім площа засипається просіяний піском. Якщо піску немає, то можна замість нього використовувати шлак або щебінь.
  4. Після чого Засипна подушка знову трамбується. Для утрамбовки можна самостійно зробити інструмент. Для цього знадобиться важка кувалда і поперечний брусок. Брусок прибивається як ручки до верхньої поверхні кувалди.
  5. Після утрамбовки подушки засипається новим шаром з дрібнозернистого піску. Для цієї мети ще підійде шлак. Цей шар стане підставою під монтаж каркаса з дерев'яних брусків. Важливо, щоб засипка була в 2-3 рази потужніша товщини дощок, які використовуються в якості основи.
  6. В останній шар засипки необхідно занурити лаги. Їх верхня лінія повинна бути нарівні з площиною основи, яка споруджується. Всі матеріали перед завантаженням в грунт слід обов'язково обробити антисептиками.
  7. Періодичність укладання лаг залежить від ширини мостини. Процес влаштування підлог зазвичай завершується настилом з дощок. Тому між лагами краще дотримуватися крок близько 55 см.

Для вистилання підлоги не можна використовувати занадто широкі дошки. Справа в тому, що деревина через вологість буде схильна до деформації, а через широких розмірів дощок викривлення стає помітнішим.

Утеплена підлога по грунту

Утеплена підлога по грунту

Конструкція утепленого статі дещо відрізняється від тієї, що була описана вище. Дно виритого котловану слід спочатку утрамбувати, а потім постелити там два шари мішків з-під цементу в якості ізоляції. Це стане в нагоді для засипки багатошарової подушки. Після цього вистилається шар щебеню товщиною 9-10 см. Щебінь потрібно утрамбувати і залити вапном. Після чого зверху настилається руберойд і ДВП. Далі йде шар керамзиту. Багатошарову утепляющую основу залишилося залити бетоном. Коли розчин застигне, потрібно засипати шар піску. Далі укладаються лаги і підлогове покриття.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама