Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Купіль для лазні: фото і пристрій дерев'яної купелі своїми руками, як вибрати купіль

  1. Різновиди купелей для лазні
  2. Як вибрати купіль для лазні
  3. Як встановити дерев'яну купіль для лазні
  4. Виготовлення купелі для лазні своїми руками

Якщо підходити до облаштування лазні за всіма правилами, потрібно дотримати всі старовинні російські традиції Якщо підходити до облаштування лазні за всіма правилами, потрібно дотримати всі старовинні російські традиції. А значить, встановити купіль для лазні - невелику ємність для обмивання, де можна сполоснути і охолодити розпалене після парної тіло. Звичайно, для цих цілей можна використовувати басейн або розташований неподалік водойму. Але знаючи, як зробити купіль своїми руками, чому б не скористатися цією чудовою нагодою і не надати споруді крапельку старорусского колориту?

Різновиди купелей для лазні

Купіль - це велика бочка, зроблена з пластику, дерева або металу. Екологічна від усього, звичайно, дерев'яна купіль для лазні - в стародавні часи подібна споруда знаходилося майже в кожній подібній споруді або розташовувалося біля неї. Якщо ж не представлялося можливим встановити купіль, люди після парної пірнали в розташований поблизу водойма. З плином часу форма купелі дещо змінилася, і матеріал, з якого вона виготовляється, теж став іншим.

Банна купіль приносить величезну користь здоров'ю. У неї наливають прохолодну або холодну воду.

Людина, який розпалився в жаркій парній, пірнувши в неї, отримує величезний заряд бадьорості. Його цілком може вистачити на цілий тиждень. Медики завжди були за гартують процедури. Різка зміна температури покращує роботу серця і підсилює кровообіг, шкіра стає еластичною і гладкою, настрій поліпшується.

Купелі для лазні можуть відрізнятися за формою. Вони бувають овальними, круглими, а також квадратними. За типом матеріалу для виготовлення вони поділяються на пластикові, бетонні, дерев'яні і металеві.

Багато хто віддає перевагу в лазні встановлювати дерев'яні купелі, зроблені своїми руками - вони відмінно вписуються в інтер'єр російської лазні і служать її прикрасою.

Багато хто віддає перевагу в лазні встановлювати дерев'яні купелі, зроблені своїми руками - вони відмінно вписуються в інтер'єр російської лазні і служать її прикрасою

Подивіться на фото: дерев'яні купелі, виконані з усім дотриманням російських традицій, - це справжній витвір мистецтва!

Купіль з кедра. Можна побачити в багатьох лазнях. Кедрова деревина багата ефірними маслами, які мають масу цілющих властивостей. Тому через кілька годин після занурення в купіль можна побачити, що стан шкіри помітно покращився. Справа в тому, що вода в ній насичується фітонцидами, які сприяють очищенню шкіри і зміцненню імунітету.

Купіль з модрини. Модрину застосовують для виготовлення купелей протягом багатьох століть. Даний матеріал міцний і довговічний. Модрина майже не схильна до гниття. Крім того, вона надає благотворну дію на організм: підвищує імунітет і тонус, розслабляє і знижує тиск.

Купіль з дуба. Дубова деревина надає регенеруючу і протизапальну дію. Омивається в купелі з дуба переконуються в тому, що рани на тілі заживають набагато швидше. Крім того, такі процедури дозволяють нормалізувати сон і зміцнити нервову систему.

Дещо рідше купелі виготовляють з бука, сосни і берези. Але будь-які природні матеріали краще штучних, тому що вони не тільки мають естетичний зовнішній вигляд, але і цілим рядом цілющих властивостей.

Купелі можуть мати різні розміри. Бувають ємності, які розраховані на одночасне використання декількома дорослими людям, а також мають вигляд бочки для однієї людини.

Як вибрати купіль для лазні

Сучасні купелі з дерева можуть оснащуватися лавою, сходами, спеціальним фільтром для води, гідромасажер, а також системою підігріву. Все це купувати не обов'язково, подібні додаткові аксесуари можна придбати окремо. Але, звичайно, подібні пристосування роблять прийняття банних процедур ще більш комфортним.

Перед тим як вибрати купіль, потрібно обов'язково враховувати її габарити і форму. Вона повинна ідеально входити в дверний отвір і передбачене для неї простір.

Обручі, які стягують купіль, повинні бути виготовлені з нержавіючої сталі. Вони повинні щільно прилягати до деревини, а регулювальні болти щільно сидіти в гніздах і не бовтатися.

Добре, якщо купіль оброблена полімерним складом або натуральним воском. Такі компоненти дають можливість зберегти деревину в прекрасному стані при будь-якій температурі, починаючи від -50 ° С і закінчуючи 100 ° С.

Купелі великих габаритів зазвичай поставляються в розібраному вигляді. Зібрати їх допомагає докладна інструкція, прикладена до виробу.

Але краще зробити купіль для лазні своїми руками - так ви вкладете в свою споруду «частинку душі».

Як встановити дерев'яну купіль для лазні

Перед тим як встановити купіль в лазні, подбайте про те, щоб поверхня під нею була заздалегідь вирівняна. Якщо ж підлога не дуже рівний, потрібно використовувати спеціальні пластикові підкладки, які потрібно буде підкласти під ніжки купелі.


При влаштуванні купелі для лазні, коли ємність буде стояти на призначеному для неї місці, потрібно буде підвести зливний шланг. При цьому слив повинен розташовуватися не вище 10 см від поверхні підлоги. Один кінець шланга закріплюється в отворі купелі за допомогою прокладки, а другий потрібно опустити в стік каналізації.

Коли установка буде закінчена, потрібно перевірити кріплення обручів, що стягають дощечки ємності.

Якщо здається, що вони не натягнуті належним чином, то бажано підтягти їх, використовуючи болти. Тільки після цього можна буде наповнювати купіль водою.

Виготовлення купелі для лазні своїми руками

Виготовлення купелі своїми руками можливо, але процес цей досить тривалий Виготовлення купелі своїми руками можливо, але процес цей досить тривалий. Він займе не один тиждень. Зазвичай своїми руками роблять купіль з бетону.

До того як зробити купіль, потрібно буде викопати під неї яму потрібних розмірів і гарненько вичистити її. Після цього на дні і стінках ями потрібно закріпити арматуру з металу, встановити опалубку з дощок і залити в зазор, що утворився між опалубкою і стіною, розчин бетону. Коли він остаточно застигне, потрібно буде прибрати дошки і вирівняти поверхню ємності за допомогою шпаклівки.

Після цього купіль потрібно заґрунтувати і пофарбувати, використовуючи спеціальну фарбу. Припустимо викласти ємність керамічною плиткою. Після цього потрібно буде підвести до неї воду, і можна приймати водні процедури. Щоб купіллю було зручніше користуватися, можна оснастити її сходами з дерева або металу.

Але знаючи, як зробити купіль своїми руками, чому б не скористатися цією чудовою нагодою і не надати споруді крапельку старорусского колориту?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама