Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підлога на балконі своїми руками

  1. Опис завдання і план дій
  2. цементна стяжка
  3. Наливна підлога
  4. Дерев'яна підлога
  5. Відео
  6. фото

Коли виникає необхідність ремонту підлоги на балконі важливо знати, що способів проведення цієї роботи існує досить багато.

Одним з найпростіших можна вважати виклик додому майстрів, які в найкоротші (або не дуже) терміни проведуть необхідний ремонт. Однак це спричинить за собою додаткові витрати, зіставні з ціною матеріалу, який для цього буде потрібно. Тому, якщо є бажання заощадити і попрактикуватися в майстерності, можна виготовити підлогу на балконі своїми руками. Процес цей порівняно простий з технологічної точки зору і вимагає тільки мінімальних навиків поводження з інструментом і самих інструментів. Про те, які варіанти виконання завдання існують, і піде мова далі.

Опис завдання і план дій

Потрібен капітальний ремонт Потрібен капітальний ремонт

Перш за все, потрібно оцінити масштаб ситуації, що склалася, а вже виходячи з цих міркувань вибирати стратегію і тактику подальших дій. Іншими словами, якщо підлога на балконі зруйнувався повністю, то дії будуть одні, а якщо має бути косметичний ремонт - то інші. У будь-якому випадку потрібно бути готовим до того, що працювати доведеться ретельно і не поспішаючи.

Крім того, потрібно приготувати набір інструментів, які будуть потрібні в будь-якому випадку - це молоток, шуруповерт, вимірювальна рулетка, будівельний рівень і інші, в залежності від виду робіт.

Для того щоб прийняти рішення щодо того, як зробити підлогу на балконі, вельми корисно ознайомитися з варіантами вирішення цього завдання.

цементна стяжка

цементна стяжка цементна стяжка

Одним з найбільш простих і в той же час дієвих варіантів виготовлення підлоги на балконі є виконання цементної стяжки. Роботи можна розділити на кілька етапів:

  • Спочатку потрібно повністю звільнити приміщення і демонтувати старе покриття, якщо воно має місце. Найчастіше, якщо мова зайшла про подібну роботу доведеться мати справу з такою ж цементним стягуванням, але зробленої кілька десятків років тому. Озброївшись перфоратором, необхідно максимально вирівняти підставу, звільнивши його від верхнього шару стяжки.
  • Потім на підставу встановлюються маяки. Як оних цілком підійдуть відрізки металлопрофільних рейок необхідної довжини. Спочатку потрібно визначити висоту майбутнього статі, зробити розмітку і приготувати кілька піщано-цементної суміші, яку необхідно розкласти уздовж поверхні балкона горбками. Суть в тому, що ці горбки будуть служити підставою для маяків, виставлених по вже існуючим оцінкам на потрібній висоті.
  • Після установки маяків простір між ними заповнюється розчином (цемент і пісок змішуються в пропорції 1/3 і розводяться водою до консистенції сметани) і за допомогою правила суміш розрівнюється.
  • Коли суміш схопиться і придбає достатню для ходьби по ній міцність, маяки витягуються, а місце, де вони перебували, заповнюється розчином і розрівнюється.

В результаті виходить рівне і міцну основу під будь-яке покриття, можна і залишити в тому вигляді, в якому є.

Наливна підлога

Наливна підлога

Якщо ж підлогу потрібно зробити ще й красивим, то на допомогу прийде технологія наливної підлоги. Наливна підлога простий в роботі і володіє хорошими експлуатаційними характеристиками. Суміш розбавляється водою, перемішується і виливається на підставу. Рівномірний розподіл суміші здійснюється за допомогою спеціального голчастого валика.

Дерев'яна підлога

Дерев'яна підлога

Ще одним варіантом вирішення означеної задачі є дерев'яна підлога . Його монтаж також досить простий.

  1. Спочатку підставу вирівнюється. Необов'язково домагатися ідеальної рівності, але наблизитися до цього варто.
  2. Потім дошки (товщиною не менше 5 см) відпилюються до необхідної довжини й укладаються на підставу, вирівнюються по рівню і притягуються анкерами.
  3. Поверх дощок укладаються листи фанери і кріпляться до дощок саморізами.
  4. Важливо відзначити, що матеріали з дерева необхідно обробити спеціальними антисептичними складами з метою уникнення можливих цвілі.

Схема дерев'яної підлоги на балконі Схема дерев'яної підлоги на балконі

На закінчення можна додати, що покласти підлогу на балконі при належній старанності і бажанні під силу практично кожному. Приміщення це рідко відрізняється великими площами, а тому роботу можна сприймати як тренування і отточкі навичок.

Це варто прочитати:

Відео

Під будь-яке покриття потрібна хороша підготовка:

фото

Оздоблення плиткою Оздоблення плиткою

декінг декінг

Керамічна плитка Керамічна плитка

Настил з дерева Настил з дерева

ламінат ламінат

керамограніт керамограніт

лінолеум лінолеум

терасна дошка терасна дошка

Пол з дерева герметизований Пол з дерева герметизований

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама