Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Садові доріжки з дерева своїми руками: покрокові інструкції, майстер-класи +500 фото

  1. Садова доріжка своїми руками з мульчі швидко і просто
  2. Садова доріжка своїми руками з дерев'яних дощок майстер-клас
  3. Садова доріжка своїми руками з дерев'яних стружок
  4. Плюси і мінуси садової доріжки з дерева
  5. Садова доріжка з палет своїми руками майстер-клас
  6. Садова доріжка з дощок своїми руками покрокова інструкція
  7. Садова доріжка з дощок своїми руками багатоярусна
  8. Садова доріжка з дощок своїми руками фото покроково
  9. Підстава для садової доріжки з дерева
  10. Дерев'яний тротуар своїми руками фото
  11. Садова доріжка з дощок в рулоні майстер-клас
  12. Садова доріжка з шпал і гравію покроковий майстер-клас
  13. Види садових доріжок з дерева своїми руками
  14. Садова доріжка з спилов колод покрокова інструкція
  15. Садова доріжка своїми руками з колод майстер-клас
  16. Садова доріжка з старого дерева майстер-клас
  17. Терасна дошка (декінг): що це таке
  18. Садова доріжка з террасного декинга: як правильно укладати
  19. Садова доріжка з дерева і гравію своїми руками
  20. Садова доріжка з дерева і бетону покроковий майстер-клас

Садова доріжка з дерева handydeck.com

Деревина - один з найдоступніших і популярних матеріалів для ландшафтного будівництва. Майстри цінують його за міцність, недорогу ціну, екологічність і неперевершену текстуру дерева, яка завжди дозволить створити щось унікальне. Садові доріжки з дерева раніше не дуже цінувалися через швидке руйнування, проте сучасні способи обробки дозволили їм стати міцніше натурального каменю і служити десятиліттями. А універсальність дерева підходить для найрізноманітніших способів створення стежок - з спилов колод, з дерев'яних палет, з дощок або спеціального террасного паркету. Саме це дозволило деревині стати найпопулярнішим матеріалів для створення садових доріжок. У цій статті ви знайдете масу способів зробити доріжку для саду своїми руками з дерева - починаючи від простих стежок, і закінчуючи креативними варіантами.

Садова доріжка своїми руками з мульчі швидко і просто

Один з найпростіших і швидких способів зробити сад овую до ріжки з дерева своїми руками - використовувати стружку або дерев'яну мульчу Один з найпростіших і швидких способів зробити сад овую до ріжки з дерева своїми руками - використовувати стружку або дерев'яну мульчу. Це можуть бути тирса, або велика стружка, або тріски - будь-який матеріал на ваш вибір. Така доріжка підходить для другорядних доріжок, наприклад, між клумбами або пасмами на садовій ділянці.

Мульча відмінно підійде як матеріал для садової доріжки, головне, правильно зробити підставу, щоб деревину можна було міняти в міру необхідності. Зробити таку доріжку досить просто, маючи під рукою лише лопату і, за бажанням, геотекстиль.

  1. Для початку готуємо підставу - робимо розмітку доріжки, прибираємо дерен на глибину близько 10 сантиметрів.
  2. Потім вистилає підставу геотекстилем або агроволокном, щоб в майбутньому не виникало проблем з проростанням бур'янів або поганим відводом води.
  3. Висипаємо мульчу на приготовлену доріжку і насладжаемся акуратною доріжкою!

Створення такої доріжки не займе багато часу, а її багатофункціональність дозволить використовувати такий спосіб на всьому присадибній ділянці. Багато садівники і власники ділянок можуть задатися питанням - а де взяти цю саму мульчу з дерева? Все досить просто. Пошукайте в своєму місті деревообробні підприємства, пилорами - там такі відходи найчастіше віддають абсолютно безкоштовно.

Джерело фото lovelygreens.com

Садова доріжка своїми руками з дерев'яних дощок майстер-клас

Господарі ділянок люблять дерев'яні доріжки за простоту, швидкість їх створення і доступність матеріалів Господарі ділянок люблять дерев'яні доріжки за простоту, швидкість їх створення і доступність матеріалів. Адже не завжди є можливість і кошти зробити повноцінну доріжку з цегли або бетону. А деревина стане відмінним матеріалом для будівництва і буде служити довгі роки.

Ще один дуже легкий спосіб зробити садову доріжку з дерева своїми руками за пару годин - використовувати дошки. З їх допомогою можна викласти доріжку будь-якої довжини, ширини і форми. Дошки можна використовувати будь-які - розміри визначайте, виходячи з параметрів вашої доріжки. Автор цього майстер-класу використовував старі дошки, що залишилися після розбирання сараю.

  1. Для початку потрібно підготувати підставу для доріжки - лопатою прибрати дерен і (за бажанням) застелити землю агроволокном.
  2. Дуже важливо підготувати дошки перед укладанням - для довговічності їх потрібно просочити захисним засобом.
  3. Викладаємо дошки по всій довжині доріжки і проміжки засипаємо грунтом.
  4. Можна засипати разом з грунтом насіння газонної трави, тоді ваша доріжка буде виглядати ще симпатичніше.

За допомогою таких нехитрих маніпуляцій можна зробити акуратну доріжку в саду або на дачі.

джерело фото www.funkyjunkinteriors.net

Садова доріжка своїми руками з дерев'яних стружок

Завдання будь-якого садівника - максимально спростити свою нелегку працю на дачі Завдання будь-якого садівника - максимально спростити свою нелегку працю на дачі. А одна з найголовніших проблем усіх городників - це бур'яни. На боротьбу з ними витрачатися дуже багато часу, особливо складно позбуватися від трави між грядами і клумбами.

Саме тому автор цього докладного покрокового майстер-класу вирішив зробити подарунок всім тим, хто зіткнувся з такою ж проблемою і розповів, як зробити доріжку з деревної стружки .Создатель цього майстер-класу використовує для своєї доріжки агроволокно, щоб захистити тирса від проростання трави і при необхідності легко замінювати стружку на свіжу. Також, як видно по фото, він зробив зручну окантовку, щоб матеріал не розсипався на гряди і не розтягували тваринами.

Доріжка з деревної стружки буде гармонійно поєднуватися з будь-яким ландшафтним дизайном і не займе багато часу на догляд та прополку. Цей варіант відмінно підходить всім власникам садових ділянок!

джерело фото www.gardeners.com

Плюси і мінуси садової доріжки з дерева

Перед вибором матеріалу для садової доріжки важливо ретельно розглянути всі плюси і мінуси. У цій статті ми розповідаємо вам про доріжках з дерева, тому мова піде про переваги і недоліки деревини.

плюси:

  • Дерево - екологічно безпечний матеріал. Саме це питання в першу чергу цікавить всіх власників пріусабних ділянок, адже крім краси важливо враховувати безпеку.
  • Втім, гарний зовнішній вигляд - теж явний плюс садових доріжок з дерева. Натуральна текстура відмінно підійде до будь-якого дизайнерському рішенню на дачній ділянці. А різноманіття порід дерева, відтінків і унікальність кожного дерев'яного спила забезпечить неповторний стиль.
  • Легкість і простота укладання доріжки з дерева припаде до душі тим, хто не хоче приділяти багато часу на це заняття. Дерев'яні доріжки не потребують глибокого підставі, замішуванні розчину і інших складних процесах.
  • За дерев'яними доріжками легко доглядати.
  • Дерево - найдоступніший будівельний матеріал. За ціною він знательно нижче, ніж інші природні матеріали. Крім того, на дачній ділянці часто є запас дерев - спиляні стовбури, старі дошки, обрізки від будівництва.

мінуси:

  • Найважливіший мінус доріжок з дерева - від зіткнення із землею вони швидше руйнуються, гниють і по терміну служби поступаються іншим матеріалам. Однак це легко виправити за допомогою сучасних методів обробки деревини.
  • Дерево не тільки екологічний матеріал, але і легко займистий - про це не варто забувати.
  • Після дощу доріжки з дерева стають слизькими, тому пересуватися по ним потрібно обережно.

Плюсів у садових доріжок з дерева явно більше, ніж мінусів, тому цей матеріал і користується такою популярністю!

Садова доріжка з палет своїми руками майстер-клас

Автор цього майстер-класу хотіла зробити садову доріжку без зайвих витрат Автор цього майстер-класу хотіла зробити садову доріжку без зайвих витрат. І їй це вдалося - дівчина використовувала старі дерев'яні піддони. З їх допомогою вона зробила зручну садову доріжку на своїй ділянці і при цьому не витратила жодної копійки!

  1. Для створення своєї стежки з дерев'яних палет їй знадобилися лише чотири піддону і пила.
  2. Спочатку вона розчистила місце під доріжку від трави і постаралася вирівняти поверхню, наскільки можливо.
  3. Потім вона (за допомогою одного) розпиляла піддони на дощечки.
  4. Утворені дошки вона поклала на землю і утрамбувати.

Ці нехитрі маніпуляції допоможуть зробити просту доріжку з дерева своїми руками за кілька хвилин. Від себе додамо, що для більш тривалого терміну служби дощечки перед тим, як укласти, бажано обробити антисептичним засобом.

Джерело фото thehomespunhydrangea.com

Садова доріжка з дощок своїми руками покрокова інструкція

З дерев'яних піддонів можна зробити не тільки просту садову доріжку, а й викласти справжній терасний паркет З дерев'яних піддонів можна зробити не тільки просту садову доріжку, а й викласти справжній терасний паркет. Хто б міг подумати, що з такого непридатного матеріалу, який часто люди просто викидають на сміття, можна зробити таку красиву доріжку!

Список необхідних інструментів і матеріалів:

  • рубанок;
  • електрична дриль;
  • циркулярна пила;
  • саморізи і цвяхи;
  • рулетка;
  • молоток;
  • дерев'яні піддони;
  • антисептик для обробки.

Погодьтеся, такий набір інструментів є практично у кожного майстра! За допомогою покрокових фото вам не складе ніяких труднощів зібрати цю цікаву садову доріжку з піддонів самостійно. Перед початком будівництва дошки необхідно обробити - рубанком стесати потемнілу від використання поверхню дерева, і торцювання пилкою обрезатть нерівні сторони.

Автор цього майстер-класу радить перед укладанням обробити дошки для основи сумішшю відпрацьованого моторного масла і дизельного палива. Це забезпечить деревині надійний захист від вологи і последубщего разрушенія.Узор можна вибрати будь-який - використовуючи фантазію, ви зможете створити унікальну доріжку для саду без зайвих витрат!

Джерело фото: www.sad365.ru

Садова доріжка з дощок своїми руками багатоярусна

Часто садові ділянки розташовані на схилах або наборот, в низинах Часто садові ділянки розташовані на схилах або наборот, в низинах. Тоді питання створення садової доріжки ускладнюється правильним вибором місця, щоб частина доріжки не затопляло водою під час дощу і було зручно ходити. Цю проблему легко можна вирішити за допомогою багатоярусної садової доріжки з дерева, яка спритно обіграє всі нерівності ділянки. Правда, з такою доріжкою доведеться повозитися, але воно того варте!

Автори цього проекту - молода сім'я, яка вирішила зробити на своїй нерівному ділянці красиву доріжку. Але бетонна або кам'яна конструкція здалася їм занадто складною і витратною, тому вони вирішили зробити дерев'яну. Для такої доріжки не потрібно викопувати підставу, чекати поки застигне розчин або прикладати зусилля, щоб перемішати цемент. Потрібні лише дошки, цвяхи і вільні вихідні!

Для всіх бажаючих зробити таку ж зручну садову доріжку з дерева своїми руками, вони зробили цей зручний покроковий майстер-клас, в якому детально описані всі етапи роботи.

На створення такої доріжки піде кілька днів, зате потім вона буде радувати вас довгі роки своїм виглядом!

джерело фото www.familyhandyman.com

Садова доріжка з дощок своїми руками фото покроково

Ще один дуже простий майстер-клас розповість, як перетворити звичайний клаптик землі на дачній ділянці в милу і зручну терасу Ще один дуже простий майстер-клас розповість, як перетворити звичайний клаптик землі на дачній ділянці в милу і зручну терасу. Для створення цієї садової доріжки використовувалися звичайні палети з дерева, як і в попередніх майстер-класах.

Цей непотрібний матеріал найчастіше використовується садівниками і власниками присадибних ділянок для створення різних предметів меблів, доріжок і навіть беседок.После розбирання піддону виходять відмінні тонкі дощечки, які з яких умільці створюють навіть подобу паркету для саду.

Автор цього майстер-класу зробив біля свого будинку зручну терасі, яка підходить як майданчик для посиденьок або стежка між значущих об'єктів. Варто враховувати, що така садова доріжка з піддонів підходить тільки для пішої ходи, важкі вантажі по ній провозити не можна - деревина палет не витримає такого навантаження.

джерело фото www.hometalk.com

Підстава для садової доріжки з дерева

Часто перед створенням садової доріжки будівельники задаються питанням - а чи потрібно підставу для неї? Давайте розглянемо варіант дерев'яної доріжки.

Більшість досвідчених майстрів впевнені, що для садової доріжки з дерева підстава не обов'язково. На відміну від стежок з бетону, каменю або цегли, яким підставу потрібно для щільного зчеплення з ґрунтом, дерево не потребує додаткового поглиблення. Часто деревину укладають просто на землю, попередньо обробивши спеціальним розчином від гниття.

Єдиний варіант, при якому потрібно підставу - садова доріжка з дерев'яних спилов. Але за бажанням ви можете трохи прибрати дерен перед укладанням дерев'яної доріжки або очистити землю від бур'янів.

Також не завадить застелити площа доріжки агроволокном або геотекстилем. Це забезпечить вашій стежині доглянутий вигляд, не дозволить прорости бур'янам і допоможе лишків вологи не скупчуватися під деревиною.

Дерев'яний тротуар своїми руками фото

Цей вид дерев'яних доріжок знаком практично всім жителям невеликих міст Цей вид дерев'яних доріжок знаком практично всім жителям невеликих міст. Йдеться про тротуарах з дощок, котроие часто замінюють асфальтні тротуари в селищах, селах і малонаселених районах.

Втім, дачники теж люблять такий вид доріжок, адже створення дерев'яного тротуару під силу навіть самому недосвідченому майстру. Єдиний мінус такої садової доріжки - під час дощу вона стає слизькою, що може призвести до травм.

Усунути цю проблему можна за допомогою крупнозернистою наждачного паперу, проте з часом дерево все одно стане гладким від ходьби. Але незважаючи на цей мінус, тротуари з дерева все одно є одним з найбільш популярних варіантів садової доріжки.

Джерело фото webgreenland.com

Садова доріжка з дощок в рулоні майстер-клас

Останнім часом серед садівників величезною популярністю користується розкладний тротуар Останнім часом серед садівників величезною популярністю користується розкладний тротуар. Він відрізняється від звичайного тротуару тим, що його можна прибирати в погану погоду одним легким рухом руки.

Зробити таку рулонну доріжку дуже просто - потрібні лише дерев'яні піддони, саморізи з прес-шайбою і гнучка стрічка. Автор використав для скріплення дощок старий пожежний шланг.Совет: при укладанні дощечок намагайтеся витримувати рівні інтервали між ними, щоб рулон краще скорочувався. В цілому, цей майстер-клас дуже простий і не вимагає особливих хитрощів.

Таку садову доріжку з дощок зручно згортати на зиму і прибирати в підсобне приміщення до весни. Деревина не буде піддаватися морозу і прослужить ще довше.

Джерело фото mastervdome.ru

Садова доріжка з шпал і гравію покроковий майстер-клас

Часто при створенні садової доріжки використовується не один матеріал, а відразу декілька Часто при створенні садової доріжки використовується не один матеріал, а відразу декілька. Найбільш популярне поєднання - дерево і гравій. За допомогою деревини майстер робить окантовку для розсипчастого каменю, і виходить акуратна і рівна доріжка.

Дуже зручний такий варіант для доріжок на схилах - можна зробити ступінчасту стежку, які вирішити проблему нерівності ділянки.

Автор цього майстер-класу використовував для своєї садової доріжки дерев'яні бруси і гравій. Якщо у вас є в запасі старі шпали, вони теж відмінно згодяться для цієї мети.

  • Хід роботи дуже простий - з'єднати балки за допомогою саморізів і куточків.
  • Висоту бруса вибирайте самі залежно від обсягів гравію і місцевості.
  • Утворені підстави потрібно засипати гравієм і злегка утрамбувати.
  • Якщо ви будете використовувати шпали, то їх нічим не потрібно обробляти.
  • А ось брус краще покрити сумішшю дизельного палива і відпрацьованого масла. Тоді вони будуть служити дуже довго.

Джерело фото serrechevalierservices.com

Види садових доріжок з дерева своїми руками

Деревина матеріал дуже багатофункціональний, тому його можна використовувати в різних варіаціях. Майстри цінують дерево, перш за все, за екологічність і доступну ціну. Давайте розглянемо всі можливі види садових доріжок з дерева:

  • дерев'яний тротуар;
  • з дерев'яних піддонів;
  • терасний паркет (декінг);
  • з спилов колод;
  • з спилов брусів;
  • з дерев'яної стружки;
  • з колод і гравію;
  • з дощок.

Як бачите, з величезної кількості варіантів можна вибрати будь-який, який підійде вашому саду по дизайну і для вас за складністю створення. Всі варіанти можна зробити своїми руками за день або навіть менше. в цій статті є все покрокові інструкції до запропонованих видів доріжок з дерева.

Садова доріжка з спилов колод покрокова інструкція

Садові доріжки з спилов колод користуються величезною популярністю у цінителів прекрасного Садові доріжки з спилов колод користуються величезною популярністю у цінителів прекрасного. Кожен спіл унікальний, тому така доріжка виходить дуже красивою і оригінальною.

Доріжка з спилов гармонійно поєднується з будь-яким ландафтним дизайном і іншими дачними будівлями. А правильно укладена доріжка з спилов прослужить своїм господарям довгі годи.Автор цього майстер-класу детально запечалтел всі етапи роботи на фото. Але є кілька секретів, без яких ваша доріжка буде не такою міцною і красивою:

  • для створення спилов найкраще вибрати чорну вільху, дуб або осику. Вони визнані найбільш довговічними сортами деревини;
  • щоб надати спиляли ефект "старіння", можна обробити їх мідним купоросом;
  • можна обробити деревину від гниття розігрітій до кипіння оліфою;
  • спиляти потрібно робити 8-10 см завтовшки.

Завдяки цим нехитрим радам ви зможете зробити унікальну доріжку у себе в саду, яка буде радувати вас більше 10 років.

ВАЖЛИВО: для садової доріжки з спилов обов'язково потрібно зробити підставу, як на фото.

джерело фото www.liveinternet.ru

Садова доріжка своїми руками з колод майстер-клас

Дерев'яні доріжкі з спилов віглядають дуже красиво и благородно, и відразу привертають до себе Рамус гостей Дерев'яні доріжкі з спилов віглядають дуже красиво и благородно, и відразу привертають до себе Рамус гостей. На перший погляд здається, что таку доріжку сделать дуже складно, проти садівнікі Використовують цею метод даже для дачних стібок. Автор цього майстер-класу зробила садову доріжку з спилов колод прямо межжду грядками для красоти.І у неї відмінно вийшло!

Дівчина, яка втілила в життя цю покрокову інструкцію по створенню доріжки з спилов, хотіла зробити цікаву і незвичайну стежку між грядами. Вона підійшла до завдання творчо і створила справжній шедевр. причому у неї пішло на це зовсім небагато часу і зусиль, так що будь-хто може повторити її досвід створення садової доріжки!

На відміну від попереднього майстер-класу, в цьому автор не стала робити значне підставу для своєї доріжки і обмежилася шаром піску, в який вона утрамбувати спиляти. Від себе порадимо обробити спили від бактерій будь-яким способом, який вам припаде до душі. Така доріжка стане прикрасою будь-якого дачної ділянки!

джерело фото www.apartmenttherapy.com

Садова доріжка з старого дерева майстер-клас

А ця садова доріжка з спилов дерева своїми руками має дуже цікаву історію, якої поділилася її авторка, художниця Мері Портер А ця садова доріжка з спилов дерева своїми руками має дуже цікаву історію, якої поділилася її авторка, художниця Мері Портер. Зі старого і захаращеного ділянки землі вони з чоловіком зробили диво затишний куточок з крсівой доріжкою.

Мері купила цей будинок відразу після торнадо в Міннеаполісі в 2011 році. Він дістався їм з усіма руйнуваннями - купою сміття, поваленими деревами. Але дівчина не стала сумувати і з гори непотребу зробила приголомшливу доріжку!

Результатом своєї роботи вона поділилася в мережі, опублікувавши дуже докладний майстер-клас з покроковими фото. Тим самим Мері надихнула на творчість ще тисячі осіб, які навели порядок на своїх ділянках і повторили її садову доріжку біля свого будинку.

Ми восхощаемся роботою Мері Портер, яка, до речі, присвятила руйнівному торнадо 2011 року цілу книгу!

джерело фото www.celebrationgeneration.com

Терасна дошка (декінг): що це таке

Поряд з традиційними матеріалами свою нішу займає і досить новий, але вже зарекомендував себе терасний декинг. Багато майстрів стали використовувати його в будівництві, повністю забувши про дошках і колодах. Що ж за це за матеріал, і які у нього плюси і мінуси?

Декінг, або терасна дошка - деревно-полімерний композит (ДПК), який створюється з стружки і різних полімерів. Він багатофункціональний і часто використовується для мощення садових доріжок, терас, балконів, оздоблення приміщень. Майстри люблять його за універсальність і простоту в зверненні. Крім того, у декинга є маса плюсів перед конкурентами більш "старого" зразка:

Екологічність. Декінг роблять тільки з безпечних матеріалів без домішок шкідливих речовин;

Декінг вологостійкий, тому йому не загрожує грибок. Завдяки цьому його використовують навіть при декоруванні басейнів;

Декінг не вимагає додаткового покриття;

Термін служби терасної дошки становить десятки років без будь-якої зайвої обробки і при мінімальному догляді.

Єдиний недолік декинга, який легко виправляється за допомогою простих інструкцій - це його монтаж. Терасну дошку не можна просто укласти на землю, як звичайні дошки, тому доведеться постаратися. Ми приготували для вас галерею декинга як у вигляді матеріалу, так і неймовірно красиві приклади декинга на ділянці!

Садова доріжка з террасного декинга: як правильно укладати

Терасний декінг - матеріал новий, тому багато фахівців бояться купувати його для самостійно укладання Терасний декінг - матеріал новий, тому багато фахівців бояться купувати його для самостійно укладання. Однак не варто переживати - деревно-полімерний композит не вимагає особливих умінь, важливо знати кілька секретів:

Перед тим, як привезений декінг можна укладати безпосередньо на землю, йому потрібно дати 1-2 діб "відлежатися". Для цього вийміть його з упаковки і покладіть на вулиці;

Підстава для террасного декинга краще підготувати з лагами, але якщо ви будете укладати дошки на землю, слід ретельно підготувати і утрамбувати щебінь і пісок;

Терасну укладання виробляють відкритим і закритим способами.

За допомогою простих інструкцій ви зможете викласти терасну дошку самостійно без зайвих зусиль.

Джерело фото postroju-dom.ru

Садова доріжка з дерева і гравію своїми руками

Дерево добре поєднується з іншими матеріалами, тому майстри часто компонують його з гравієм, бетоном або цеглою Дерево добре поєднується з іншими матеріалами, тому майстри часто компонують його з гравієм, бетоном або цеглою. Автор цієї доріжки використовував для її створення деревину і невеликий обкатаний гравій.

Для мощення садової доріжки з дерева і гравію знадобиться:

  • хвойний брус 150 * 100 мм;
  • дрібний гравій;
  • пісок;
  • готові бортики (дерев'яні касети);
  • обмазочная гідроізоляція;
  • антисептик.

Хід роботи досить простий - потрібно підготувати підставу, встановити бортик, укласти попередньо розпиляні і оброблені бруски і засипати гравієм відстань між ними.

Незважаючи на простоту створення, садова доріжка виходить дуже красива і міцна. А на будівництво піде всього лише пару годин вільного часу!

джерело фото www.supersadovnik.ru

Садова доріжка з дерева і бетону покроковий майстер-клас

Ще один популярний варіант - поєднання дерева і бетону Ще один популярний варіант - поєднання дерева і бетону. З деревини можна створити підставу будь-якої форми, а бетон заповнить будь-який обсяг. Автори цього Макстер-класу зробили дуже зручну і практичну доріжку своїми руками з бетону і дерев'яних брусів.

Часто власники дачних ділянок стикаються з подібною проблемою - нерівним ландшафтом, коли будинок розташований в низині або на пагорбі. Господарі цього будинку були спантеличені, коли вирішили зробити садову доріжку до гаражу - стежка виходила зі схилу, тому їм довелося вирішувати проблему скупчення води.

Але вони знайшли дуже інересний спосіб і зробили садову доріжку у вигляді сходинок, які компенсували всі недоліки рельєфу. Вони поділилися своїм досвідом з користувачами мережі і зробили детальний покроковий майстер-клас зі створення садової доріжки.

Розчин бетону змішується для цієї доріжки дуже просто:

  • 3 частини піску;
  • 1 частина цементу.

Після заливки бетону потрібно дати йому як слід просохнути, бажано 20-25 днів.

Така доріжка з дерева і бетону буде служить багато років, не вимагаючи ніякого догляду!

Джерело фото ohiothoughtsblog.blogspot.ru

Ми розповіли вам про всі можливі варіантоах садових доріжок з дерева. І наостанок пропонуємо вам величезну галерею фото дерев'яних садових доріжок своїми руками!

Галерея 500+ фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама