Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стільниця з дерева у ванну - правила вибору дерев'яної стільниці + відео / Vantazer.ru - інформаційний портал про ремонт, оздоблення та облаштування ванних кімнат

  1. 1 Дерево проти каменю
  2. пропонуємо Вам ознайомитися
  3. 2 Який матеріал вибрати
  4. 3 Альтернативи суцільному масиву
  5. 4 Особливості експлуатації

Незважаючи на гадану несумісність, стільниця з дерева у ванну кімнату - не така вже й фантастика. Зараз в моді натуральні оздоблювальні матеріали, і дерево з його теплими відтінками і природною структурою зігріє холодну атмосферу кахлю і кераміки. Але як бути з водою, яка всюди? Розберемося, чи вона страшна і чи можна насправді встановлювати вироби з деревини у ванній.

1 Дерево проти каменю

Природність в дизайні приміщень, увійшовши в моду, категорично відмовляється виходити з неї. Довгий час натуральний і штучний камінь був лідером в обробці ванних кімнат. І це зрозуміло: вода хоч і точить камінь, але повільно. Довговічність і практичність таких підставок під раковину виявилася вище всяких очікувань. До того ж стільниці під раковину з різних порід граніту, мармуру, змійовика надавали приміщенню нові нотки, створювали кольорові акценти і урізноманітнили обстановку.

Однак кам'яна стільниця для ванної кімнати при всіх своїх позитивних якостях має істотний недолік - високу ціну. Зрозуміло, що, якщо щось трапиться з нею що-небудь, заміна обійдеться дорого.

Цього недоліку начисто позбавлена ​​стільниця з дерева. Вона дешевше кам'яної, значно легше, її можна швидко і без проблем замінити на нову. І головне - така стільниця привносить в ванну кімнату, спочатку холодну, тепло і природність. А різноманітні текстури створюють дивовижні малюнки, з якими не зрівняється ніякий камінь або інший матеріал.

А різноманітні текстури створюють дивовижні малюнки, з якими не зрівняється ніякий камінь або інший матеріал

Дерев'яна стільниця в ванну

пропонуємо Вам ознайомитися

Але як же бути з вологістю, яка здатна знищити дерево за досить короткий термін? У приміщенні, де всюди вода і пар, дерево навряд чи зможе прослужити досить довго. До того ж на дереві при високій вологості можуть з'явитися цвіль і грибок. Що ж, заради краси і затишку постійно міняти стільницю під раковину? З таким підходом начебто дешеве дерево вийде дорожче виробного каменю.

Однак люди протягом цілих століть робили з дерева кораблі, які роками перебували у воді і справно служили. Просто потрібно з розумом підійти до вирішення цього завдання і підібрати таку породу дерева і спосіб її обробки, щоб дерев'яна стільниця для ванною прослужила своїм господарям довгі роки.

2 Який матеріал вибрати

Зупинивши свій вибір на дереві як матеріалі для стільниці під раковину, не варто поспішати і купувати першу-ліпшу дошку відповідного розміру. Дерево, особливо цілісний масив, при контакті з водою схильне до деформації. Але це може статися тільки в тому випадку, якщо для стільниці буде взятий не підготовлений до експлуатації шматок з масиву дерева.

Фахівці відзначають, що деформації схильні навіть цілісні шматки мореного дуба - матеріалу легендарної твердості, витриманого тривалий термін в спеціальному складі. І це дійсно так, адже обкурення призначене для захисту дерева від комах-шкідників. Воно не захищає від руйнівного впливу вологи.

Стільниця з натуральної деревини

І все-таки саме цей сорт деревини сьогодні є одним з найпопулярніших, використовуваних при виготовленні стільниць для ванної кімнати. Взагалі ж, як показала практика, для цих цілей підходять тільки три породи:

  • дуб;
  • модрина;
  • тик.

Ці породи характеризуються високою щільністю, за рахунок якої вода не проникає в пори і не дає їм розбухати. А при відповідній обробці така стільниця під раковину може успішно експлуатуватися довгі роки, витримуючи будь-які навантаження.

Крім перерахованих вище іноді пропонуються стільниці з дерева твердих порід типу в'яза, осики, ясена або бука. Але ці сорти деревини дуже щільні, тому як дерев'яна стільниця для ванною вони не підходять. З цього матеріалу можна виготовити туалетний столик, який безпосередньо не контактує з водою.

3 Альтернативи суцільному масиву

Тим, хто з різних причин не вирішується використовувати цілісний фрагмент деревини для стільниці, виробники пропонують застосовувати для ванної кімнати складальні вироби.

Вони складаються з брусків, які проклеюються і просочуються захисними засобами від комах і оберігають від впливу вологи.

Бруски для таких стільниць набираються двома способами:

  • з суцільних, коли бруски-ламелі однакової довжини зібрані в 1 щит;
  • зрощений, коли бруски збираються, як паркет, "ялинкою".

Цілісна стільниця з дерева

В обох випадках такі поверхні перед установкою в ванній кімнаті потрібно покрити декількома шарами спеціального лаку, який захистить поверхню від води.

Також виробники пропонують використовувати для ванної кімнати складальні стільниці, в основі яких лежить штучний матеріал, обшитий шпоном з натурального дерева. Вони дешевше виробів з масиву дерева, краще переносять перепади температури і не схильні до процесів гниття, природним для більшості натуральних матеріалів.

4 Особливості експлуатації

Щоб дерев'яна стільниця для ванною прослужила якомога довше, потрібно дотримуватися кількох простих правил:

  1. Волога шкідлива. Будь-яка поверхня під впливом води починає псуватися. І дерево, яким би міцним воно не було, теж може постраждати від надлишків вологи. Тому після водних процедур слід протирати насухо поверхню стільниці з дерева.
  2. Удари руйнують структуру. Кожна тріщина в покритті не тільки псує зовнішній вигляд стільниці, але і відкриває шлях для води всередину масиву. В результаті волога може деформувати стільницю зсередини. А ще там може з'явитися цвіль, яка зіпсує деревину.
  3. Надійно герметизують стики. Місця, де стільниця стикається зі стінами ванної кімнати, відносяться до зони ризику. Тут найчастіше накопичується вода, яка з часом може стати розсадником бактерій і грибка.

Намагайтеся дбайливо ставитися до такої гарної речі, як стільниця з дерева в ванну, і тоді вона роками буде прикрашати кімнату, наповнюючи її теплом і затишком.

Але як бути з водою, яка всюди?
Що ж, заради краси і затишку постійно міняти стільницю під раковину?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама