Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Теплі підлоги в дерев'яному будинку

  1. Особливості дерев'яної підлоги
  2. Особливості облаштування теплої підлоги
  3. Технологія монтажу водяної теплої підлоги
  4. бюджетне рішення
  5. Електрична тепла підлога
  6. висновок

Якщо ви проживаєте в дерев'яному будинку, то безумовно, прагнете до того, щоб створити приємний мікроклімат на житлової площі. Так, обов'язково організовується система опалення. Сьогодні на зміну традиційним радіаторним системам, сьогодні існує технологія теплої підлоги. Але тут може виникнути питання, а чи можна укладати теплі підлоги в дерев'яному будинку. Безумовно, так. Навіть існує кілька оригінальних рішень в цьому напрямку. У цій статті будуть міститися поради і рекомендації про те, як зробити тепла підлога в дерев'яному будинку. Ви приємно здивуєтеся тому, що всі роботи можна зробити своїми руками. Це дозволить вам заощадити значну суму грошей.

Це дозволить вам заощадити значну суму грошей

Особливості дерев'яної підлоги

Перш ніж розібратися з пристроєм теплої підлоги в дерев'яному будинку, необхідно зрозуміти особливість пристрою дерев'яної підлоги. Як відомо, це конструкція складається з декількох шарів. Так, шари такого пирога складаються з наступного:

  • Чорнова частина.
  • Ізоляція.
  • Чистове покриття.
  • Оздоблення поверхні.

Хтось може подумати, де ж тут помістити систему теплих підлог? Все дуже просто, тепла підлога монтується між чорновим і фінішним покриттям. Тобто між лагами, на які кріпляться дошки. Але це лише одне рішення, існують і інші, про них ми розповімо пізніше.

В цілому виготовлення дерев'яної підлоги може бути виконано по-різному. Наприклад, на дерев'яні лаги, на бетонний фундамент або стовпи опори. Якщо підлоги мають монолітну заливку бетоном, то пристрій теплої підлоги дуже спрощується. В іншому випадку тепла підлога повинен розташовуватися безпосередньо між лагами перекриття дерев'яної підлоги.

Отже, тепла підлога в дерев'яному будинку своїми руками може бути облаштований двома способами:

  1. Одношарова конструкція. В цьому випадку теплі підлоги встановлюються на лагах або іншому якомусь підставі. У цьому випадку вибір залежить від того, яку відстань між балками. Також враховується і товщина використовуваних дощок настилу. Зазвичай відстань між лагами складає близько 500 см, що забезпечує якісний результат.
  2. Двошарова конструкція. У цьому випадку буде потрібно більше трудовитрат, а саме монтаж чорнової підлоги з кріпленням дощок з двох сторін. На нижній шар дощок обов'язково укладається теплоізоляційний шар. Товщина теплоізоляції може досягати до 80 мм. Також рекомендується залишити невеликий вентиляційний зазор між чорновим і чистовим покриттям до 4 мм. Завдяки цьому буде забезпечена якісна циркуляція повітря.

Особливості облаштування теплої підлоги

Особливості облаштування теплої підлоги

Отже, тепер ознайомимося з тим, як саме можна організувати систему підігріву підлоги в дерев'яному будинку. Відразу відзначимо, що існує дві технології:

  1. «Сухий» тепла підлога.
  2. «Мокрий» тепла підлога.

Безумовно, враховуючи солідну вагу стяжки, найкраще вибирати «сухий» спосіб монтажу теплої підлоги в дерев'яному будинку. Хоча в деяких випадках використовується і стяжка для підлоги. В яких це ситуаціях? Наприклад, коли дерев'яний будинок має бетонну основу. При таких обставинах можна зробити водяна тепла підлога по стягуванню в дерев'яному будинку. У цьому випадку це буде найправильніше рішення, адже немає розуміючи встановлювати зверху бетону лаги і крутити тепла підлога між ними. Плюс до всього, це спричинить за собою і додаткові витрати.

Порада! Якщо у вашому дерев'яному будинку на першому поверсі є чорновий бетонну підлогу, то вигідніше всього використовувати його для прокладки нагрівального контуру. Вже після цього можна здійснювати укладання фінішної обробки.

Вже після цього можна здійснювати укладання фінішної обробки

По-іншому виглядає ситуація, коли в якості перекриттів не бетонна стяжка, а дерев'яні лаги. Зверху них не рекомендується заливати бетонну підлогу, хоча сьогодні існує подібна технологія. Причин цього кілька. Наприклад, цементно-піщана стяжка буде чинити серйозний тиск на лаги перекриття. Як правило, при будівництві таке навантаження в більшості випадків не враховувалася. Інша причина полягає в одній з особливо дерев'яного будинку. Такі будови «дихають». Через це укладена стяжка буде давати тріщини, так як вона не витримає амплітуду розширення дерев'яної конструкції. Як наслідок необхідно організовувати компенсацію температурного розширення, що в таких умовах не зовсім просто і дешево. Найгірше те, що для установки балок перекриття використовується найчастіше непросушених брус. Згодом він може деформуватися, що негативно також позначиться на стягуванні. Отже, зробимо висновок - заливати стяжку на дерев'яні лаги перекриття не рентабельно.

Технологія монтажу водяної теплої підлоги

Технологія монтажу водяної теплої підлоги

Тепер розглянемо докладніше особливості технології монтажу теплої підлоги в дерев'яному будинку. Як вже було сказано в попередньому підрозділі, технологія безпосередньо залежить від типу перекриття. Так, якщо у вас на першому поверсі є бетонна основа, то пиріг теплої підлоги буде виглядати наступним чином:

  • Чорнова стяжка. Вона повинна бути вирівнює.
  • Теплоізоляція підлоги. В цьому випадку можна використовувати екструдований пінополістирол або інший теплоізоляційний матеріал.
  • Тепловідбивний шар.
  • Опалювальний контур, що складається з електричного кабелю або підводу води.
  • Стяжка, що закриває опалювальний контур.
  • Установка фінішного облицювальний матеріал.

Якщо у вас дерев'яне перекриття, то облаштування теплої підлоги в дерев'яному будинку буде реалізувати складніше. В цьому випадку хочемо запропонувати вам два способи реалізації поставленого завдання.

У першому випадку, припустимо, що перед вами вже встановлені балки перекриття. Так, знизу підшивають їх дошками. Вони будуть необхідні для утримання теплоізоляційного шару, наприклад, мінеральна вата, ековата, пінопласт тощо. Виходить, що у вас утворюється чорнова підлога. Зверху нього в простір між балками укладаєте утеплювач. Після цього до бічних частинах балок фіксуєте трубу теплої підлоги. Щоб пропустити трубу, то в балках виготовляєте прорізу або просвердлюєте отвори необхідного діаметра. Зверху здійснюється монтаж чистового покриття з шпунтованих дощок тощо.

Зверху здійснюється монтаж чистового покриття з шпунтованих дощок тощо

Другий спосіб зводиться до наступного. Зверху балок фіксуєте ДСП, фанеру або інший листовий матеріал товщиною до 20 мм. До цього покриттю необхідно закріпити дерев'яні бруски квадратного перетину 50 × 50 мм. Між цими брусками робите утеплення. При цьому його товщина повинна бути мінімальною. Для цього можна використовувати рулонний утеплювач, на якому є відображає плівка. На теплоізоляцію укладаєте опалювальний контур. Далі здійснюється монтаж чорнової підлоги, наприклад, з гіпсоволокна дошки, фанери тощо. Зверху можна стелити будь облицювальні покриття, аж до керамічної плитки. Погодьтеся, це рішення порівняно витратна.

Також існують і інші оригінальні рішення. Тут мається на увазі використання теплорозподільного металевих пластин. Їх функція полягає в тому, щоб відразу сформувати канали для прокладки труби. Також дана конструкція відображає тепло вгору. Простіший варіант - укладання листів ДСП, які мають фрезерування і виїмки для укладання труб.

Також у продажу зустрічається пінопласт, в якому є штампування каналів. За такою системою здійснювати укладання теплої підлоги в дерев'яному будинку дуже просто. Головна перевага по використанню цього пінопласту в тому, що його не потрібно кріпити до балок дошку, яка буде утримувати теплоізоляцію. В цьому випадку пінопласт стелиться безпосередньо на чорнову підлогу. Далі зверху кладеться підкладка під ламінат або наноситься тонкий шар клею. Фіксується армована сітка і кладеться плитка. В сформовані канали укладається труба теплої підлоги. Єдиний недолік цієї системи в тому, що готова конструкція обійдеться дуже дорого. З огляду на це, багато домашні майстри користуються більш бюджетним варіантом.

бюджетне рішення

бюджетне рішення

В цьому підрозділі ви дізнаєтеся, як просто і недорого зробити тепла підлога в дерев'яному будинку. Так, до існуючого чорновому покриттю прибиваються дерев'яні планки. Між ними відразу формується необхідний зазор або канал для прокладки труби. Замість дорогих металевих пластин, можна придбати звичайну фольгу і закласти її в ці канали. Ці планки виготовляються з струганого дерева або з вологостійкої фанери. Глибина і товщина каналу повинна повністю відповідати діаметру труби.

Порада! Щоб збільшити якість теплової віддачі, канали необхідно зробити ширше на 6 мм більше використовуваного діаметра труби.

Що стосується ширини самої планки, то її визначаєте за проектом і кроку укладання теплої підлоги. Так, якщо ви хочете зробити крок труби в 300 мм, то ширина планки повинна бути не більше 270 мм. Щоб зробити плавний поворот труби біля стіни, планку слід вирізати півколом. Таким чином буде сформована основа для прокладки труб теплої підлоги.

Важливо! Перш ніж ви приступите до укладання чистового покриття, то вам не слід поспішати його фіксувати до підлоги. Попередньо включіть на кілька днів тепла підлога і нехай він прогріється приміщення і підлоги. Більш того, для настилу використовуйте ту дошку, яка пройшла камерну сушку.

Електрична тепла підлога

Електрична тепла підлога

Тепер пропонуємо вам розглянути технологічний процес того, як здійснити укладання електричної теплої підлоги в дерев'яному будинку. Якщо порівнювати ці технологія, то для реалізації саме в дерев'яному будинку, електрична тепла підлога має більше переваг. Буде потрібно зробити набагато менше трудовитрат. Так, для кабелю не потрібні великі канали. До підлоги він кріпиться за допомогою спеціальних хомутів.

Принцип роботи зводиться до наступних послідовним діям:

  • Перш за все укладається шар теплоізоляції.
  • Зверху кладете відображає плівку, яка буде направляти всі теплові потоки вгору в приміщення.
  • На фольгу або іншу відображає. Плівку кладете сталеву оцинковану сітку з осередками. Осередки можуть бути 40 × 40 мм або 50 × 50 мм.
  • Щоб пропустити кабель, в лагах робляться прорізи.
  • Сам гріючий кабель до сітки кріпиться за допомогою хомутів.
  • Обов'язково укладаєте температурний датчик між кабелів теплої підлоги.
  • Також на стіні ставиться терморегулятор, який буде здійснювати контроль за роботою всього теплої підлоги в дерев'яному будинку.

Порада! Прокладка токоведущего кабелю для живлення до електромережі, обов'язково використовуєте металлорукав або спеціальну гофру. У нього ставите провід і так прокладаєте.

Зверху здійснюється укладання фінішного облицювальний матеріал.

висновок

Отже, ось ми і розглянули всі особливості того, як зробити тепла підлога в дерев'яному будинку. Якщо у вас є також оригінальні рішення, то можете ділитися ними в коментарях до цієї статті. Це допоможе домашнім саморобкам реалізувати поставлену перед собою задачу по створенню теплої підлоги в дерев'яному будинку. Адже зроблений такий обігрів дозволить вам створити такий бажаний комфорт і затишок у вашій оселі. Ми сподіваємося, що цей матеріал був корисним для вас і дав вам їжу для роздумів. Більш того, ми пропонуємо вам подивитися підготовлений відеоматеріал в кінці цієї статті.

Хтось може подумати, де ж тут помістити систему теплих підлог?
В яких це ситуаціях?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама