Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Теплиця з дерев'яних брусків своїми руками

  1. Переваги і мінуси теплиці з деревини
  2. Де помістити теплицю з бруса
  3. Форми і габарити
  4. Фундамент і каркас для теплиці
  5. Що потрібно врахувати при покритті поліетиленовою плівкою
  6. Що потрібно врахувати при покритті полікарбонатом

У наш час нескладно придбати вже готову теплицю, різні виробники пропонують безліч готових конструкцій, різної форми, габаритів і з різних матеріалів. Але при нестачі готівки, вас виручить теплиця з дерев'яних брусків виготовлена ​​своїми руками. В цьому випадку нескладно виготовити будівництво, таких габаритів і конфігурації, які підходять саме для ваших умов.

Увага! При наявності вільних грошей, важливо те, що самостійна будівля теплиці обійдеться набагато дешевше промислового виробу.

Переваги і мінуси теплиці з деревини

В першу чергу (до вибору конструкції, матеріалів і початку будівництва) необхідно добре зважити всі «плюси» і «мінуси» майбутньої теплиці. Теплиця, виготовлена ​​з дерев'яних брусків, привертає такими якостями:

  • Дерев'яний брус нескладно купити і доставити на свою ділянку з магазину, що продає будматеріали, з пилорами або з ринку. Проблем з покупкою такого матеріалу не буває;
  • Брус коштує недорого;
  • Для зведення дерев'яної теплиці, немає необхідності купувати самий якісний (і звичайно тому дорогий) матеріал. Головне купити суху деревину без явних недоліків і гнилі;
  • Каркас дерев'яної конструкції легко монтувати, для роботи не буде потрібно особливих знань або навичок;
  • Деревина - найбезпечніший і чистий в екологічному відношенні матеріал, вона не містить токсичних компонентів;
  • Дерев'яний каркас володіє необхідною міцністю, що дозволяє теплиці прослужити не менш 5 років. Головне - обробити бруси антисептиками, щоб оберегти їх від гнилі.

Головне - обробити бруси антисептиками, щоб оберегти їх від гнилі

Мінуси дерев'яних конструкцій:

  • Теплицю з дерева, для переміщення на інше місце складно демонтувати без пошкоджень окремих елементів;
  • Дерево має менше міцність, ніж метал і швидше руйнується;
  • Деревина легко спалахують.

Де помістити теплицю з бруса

Крім форми, матеріалу і габаритів, важливо, де буде встановлена ​​конструкція. Від місця розташування теплиці залежать терміни її використання, наскільки через який термін можна збирати урожай і зручність роботи.

Фактори, які потрібно брати до уваги:

  1. Освітлення сонячними променями;
  2. Рельєф ділянки;
  3. Чи можна провести воду в теплицю, якщо немає можливість, то чи є поблизу джерела;
  4. Склад грунту на ділянці;
  5. Чи захищений вибране місце від вітру;

Врахуйте! Найважливіший фактор для отримання хорошого врожаю - кількість сонячних променів проникаючих в теплицю. Її краще встановлювати на відстані від інших будівель і високих дерев.

Бажано щоб сонячне світло, на протязі світлового дня падав на неї з усіх боків. Ділянка для будівництва дерев'яної теплиці своїми руками, повинен бути рівним. На горбистій поверхні буде складніше рівно встановити конструкцію із брусів. Якщо у вас немає рівного майданчика в потрібному місці, то доведеться вирівняти ділянку.

Якщо у вас немає рівного майданчика в потрібному місці, то доведеться вирівняти ділянку

Болотиста місцевість для теплиці не підходить, в низинах так само небажано зводити таку споруду - в цих місцях завжди збирається зайва волога. При будівництві теплиці на піщаному грунті доведеться передбачити міцний фундамент.

Форми і габарити

Перед тим як починати будувати теплицю потрібно вирішити, якої форми вона буде, і визначиться, який розмір вам необхідний.

Форма теплиці, залежить від фантазії господаря, але можна перерахувати найбільш поширені споруди:

  1. Арочна або напівкругла. Ця форма найбільш практична, на конструкцію менше впливають пориви сильного вітру, в зимовий період на покритті збирається менше снігу. Але її складно побудувати з дерев'яного бруса, найчастіше напівкруглі теплиці зводять за допомогою пластикових або алюмінієвих дуг. Для таких конструкцій в якості покриття краще використовувати полікарбонат;
  2. Скатний конструкція або «будиночок». Ця теплиця зручна, так як в ній рослини розташовуються поруч біля огорожі, що дає можливість максимально використовувати внутрішній простір. На покритті не накопичується вода і сніг, будують квадратні, прямокутні і багатогранні «будиночки». Покрівля може бути односхилим або двосхилим, якщо теплиця однією стороною стоїть біля будинку, то односхилий конструкція незамінна, але її можна зводити тільки біля південної стіни. Кут ската покрівлі в середніх широтах не повинен бути більше 30 градусів;
  3. Теплиця з плоским дахом. Це рідко використовувана для вирощування рослин форма. На повністю горизонтальної покрівлі розстеляється перфорована плівка з великою кількістю отворів, під час дощу ця перфорація використовується для поливу зростаючих всередині рослин;
  4. Кругова теплиця. Споруда нагадує павільйон, з 6 і більше кутів, необхідно для вентиляції передбачити відривні вікна або кватирки;
  5. Заглубленная теплиця. Вони призначені для культур, яким для розвитку необхідна знижена температура, і для економії тепла при вирощуванні рослин в зимовий період.

Основне правило - «чим більше, тим краще» для розмірів теплиці недоречно. Різні культури вимагають своїх умов вирощування. Наприклад, огірки і томати буду погано рости в одній теплиці - для огірків необхідна підвищена вологість, а для томатів вогкість згубна. З цієї причини, краще для них побудувати окремий парник з бруса своїми руками, висаджувати в одному великому. Крім того, дерев'яна теплиця великого розміру буде нестійкою, і може зруйнуватися при сильних поривах вітру.

Оптимальні габарити - ширина 3 і довжина 6 метрів, але ці розміри підходять, якщо конструкція прямокутна. Наприклад, форма геокупола інша, і габарити такої конструкції безпосередньо залежить від діаметру.

Важливо! Висота споруди повинна дозволяти людині нормально проходити і працювати всередині, зручна висота для більшості людей 2.5 метра.

При двосхилим покрівлі, зазвичай висота стін рідко перевищує 2 метри, дуже високі конструкції - втрачають багато тепла і нестійкі.

При двосхилим покрівлі, зазвичай висота стін рідко перевищує 2 метри, дуже високі конструкції - втрачають багато тепла і нестійкі

Фундамент і каркас для теплиці

Іноді теплицю або парник встановлюють без фундаменту. Але цей елемент споруди потрібен в обов'язковому порядку, якщо ви будуєте великий парник, і якщо теплиця буде заглибленою або встановлена ​​біля стіни будинку. Крім того неможливо обійтися без фундаменту, якщо будівництво дерев'яного парника буде виконуватися на ділянці з ухилом. Використовують гвинтові, стрічкові і стовпчасті фундаменти.

Збірку каркаса починають після підготовки фундаменту. В першу чергу потрібно розпиляти за розміром бруски, після цього готують заготовки стійок.

Щоб зібрати міцний каркас дерев'яної теплиці своїми руками, необхідно виконувати роботу послідовно:

  1. В першу чергу необхідно подбати про якісне з'єднанні брусків, їх торці обрізають під кутом 45 градусів;
  2. Після цього з'єднують бруси саморізами за допомогою металевих накладок;
  3. Далі з'єднують стійки між собою дерев'яним брусом;
  4. Отриманий каркас теплиці з дерева, кріплять до фундаменту;
  5. Потім встановлені 4 стінки каркаса з'єднують разом брусом;
  6. Залишається закріпити з внутрішньої сторони на декількох рівнях 2-3 бруска;
  7. В кінці роботи залишиться вибрати ділянку, відповідний для установки дверей.

В першу чергу необхідно подбати про якісне з'єднанні брусків, їх торці обрізають під кутом 45 градусів;   Після цього з'єднують бруси саморізами за допомогою металевих накладок;   Далі з'єднують стійки між собою дерев'яним брусом;   Отриманий каркас теплиці з дерева, кріплять до фундаменту;   Потім встановлені 4 стінки каркаса з'єднують разом брусом;   Залишається закріпити з внутрішньої сторони на декількох рівнях 2-3 бруска;   В кінці роботи залишиться вибрати ділянку, відповідний для установки дверей

Коли каркас буде зібраний (з урахуванням вимог, які надає креслення дерев'яної теплиці під полікарбонат), до нього кріплять вертикальні стійки (заввишки 1.5 м), потім виробляють обв'язку по периметру теплиці. Каркас вважається зібраним після кріплення крокв і установки конькового бруса.

Для побудови захищеного споруди найкраще використовувати брус з сосни, модрини або дуба (врахуйте, що модрина важка деревина).

Що потрібно врахувати при покритті поліетиленовою плівкою

Для будь-якого захищеного споруди необхідно покриття, найдешевше використовувати для цього поліетиленову плівку. Але потрібно приготуватися до того, що цей матеріал навряд чи прослужить вам більше одного сезону, з цієї причини покриття змінюють щорічно. Іноді городники кріплять поліетилен з двох сторін. Це помітно знизить світлопроникність, але в той же час поліпшить повітрообмін.

Матеріал зазвичай натягують нерозрізаним полотном. В першу чергу потрібно закріпити її нижню частину, потім плівку добре натягують і кріплять по всій площі. Останній етап - кріплення поліетилену вгорі конструкції.

Спробуйте! Щоб не рвалася плівка, і служила довше, бажано для її кріплення використовувати дерев'яні рейки. С не використовується взимку теплиці знімають плівку, так її можна буде натягнути навесні ще раз.

Що потрібно врахувати при покритті полікарбонатом

Дерев'яна теплиця під полікарбонат своїми руками зажадає покупки міцних брусків перетином 45х45 см. Важливо пам'ятати, щоб простір між окремими стійками не повинно бути більше 1 метра.

Для кріплення полікарбонату фахівці рекомендують на брус укласти металеві куточки не ширше 50х50 мм. Після цього в грунт забивають бруси і кріплять саморізами обв'язку. Зробити місця з'єднання міцніше, можна за допомогою металевих пластин. По периметру конструкції, набивають нижню обв'язку, заглиблений її в грунт.

Після цього до покрівлі за допомогою саморізів і термостійких шайб кріплять полікарбонат. Після цього закривають торці полікарбонату пластиковим куточком. Укладання листів покриття завжди необхідно виконувати внахлест і з'єднання закладати герметиком. Остаточна стадія зведення дерев'яної теплиці під полікарбонат - обробка деревини складами проти грибка і фарбування. Полікарбонат буде служити набагато довше плівки і з ним простіше працювати.

Який використовувати проект теплиці з дерева своїми руками залежить від того яку культуру ви збираєтеся вирощувати. Необхідна кількість матеріалу підраховують за розмірами зазначеним в кресленні.

Необхідна кількість матеріалу підраховують за розмірами зазначеним в кресленні

Полікарбонат гнучке покриття, з цієї причини його можна укласти не тільки на рівну поверхню, він допоможе виготовити навіть напівкругле спорудження. Але при роботі з ним необхідний подсобник, оскільки буде потрібно при кріпленні одного краю листа притримувати другий (стандартні розміри аркуша полікарбонату 6х2.1 метра). Отвори заздалегідь готувати в полікарбонат не потрібно.

До початку роботи, необхідно купити якісний герметик, їм закладають всі місця з'єднання листів. Це потрібно для захисту внутрішнього простору від холодного повітря і вологи.

Сьогодні вибрати відповідний креслення парника з дерева нескладно. Для побудови якісного споруди необхідно точно дотримуватися пропорції і потурбується про наявність потрібних матеріалів. Якщо буде потрібно захищене споруда з дерев'яних брусків можна демонтувати і перенести на інше місце. Дерево, це будівельний матеріал, який дозволяє виготовити конструкції будь-якої форми і площі. Для збільшення використання побудованої теплиці, матеріал обов'язково необхідно обробити захисними складами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама