Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка душової кабіни в приватному дерев'яному будинку своїми руками (інструкція)

  1. сутність проблеми
  2. Принципи вибору душової
  3. Облік технічних вимог
  4. облаштування комунікацій
  5. Види установки душа

Установка душової кабіни в дерев'яному будинку - це природне бажання забезпечення хоча б мінімального комфорту у власному будинку або на дачі. Всю систему в комплекті можна придбати вже в готовому вигляді і просто змонтувати, виконуючи всі вимоги інструкції та враховуючи особливості приміщення.

Всю систему в комплекті можна придбати вже в готовому вигляді і просто змонтувати, виконуючи всі вимоги інструкції та враховуючи особливості приміщення

Цілком реально спорудити душову кабіну в дерев'яному будинку своїми руками. Це дозволить оптимально вписати її в план будови і істотно знизити вартість такого благоустрою. Важливо розібратися з правилами монтажу конструкції і забезпечити виконання санітарних норм.

сутність проблеми

Що з себе являє душова кабіна за своєю суттю? Це невелике ізольоване приміщення, в якому можна прийняти душ безпосередньо у власному будинку, не піклуючись про виливання і розбризкуванні води. Для виконання своїх функцій душова кабіна повинна комплектуватися:

  • системою подачі води;
  • сантехнічними пристроями, що дозволяють регулювати напір і температуру води;
  • піддоном для збору води і забезпечення його стоку в каналізацію;
  • стінками для виключення розбризкування.

системою подачі води;   сантехнічними пристроями, що дозволяють регулювати напір і температуру води;   піддоном для збору води і забезпечення його стоку в каналізацію;   стінками для виключення розбризкування

Для вирішення питання про те, як зробити душову кабіну, необхідно розглянути основні вимоги, що пред'являються до такої конструкції:

  1. Площа і об'єм. Габарити кабіни вибираються, виходячи зі зручності прийому душу людиною з урахуванням його статури, а також бажання розмістити всередині додаткове обладнання (наприклад, пральну машину).
  2. Захист від витоку води. Коли встановлюються душові кабіни своїми руками в дерев'яному будинку, особливо важливо виключити зволоження деревини на підлозі і стінах. Для цього вони повинні мати стінки, що усувають небезпеку розбризкування води за межі кабінки, причому весь її обсяг повинен збиратися в піддоні і направлятися в систему каналізації. Надійна гідроізоляція душовою є найважливішою вимогою для її облаштування в дерев'яній будові.
  3. Виконання санітарних норм. Душова кабіна в приватному будинку повинна повністю відповідати санітарним і гігієнічним вимогам: відсутність протягів, виняток неприємних запахів і застою стічних вод, забезпечення гарного зливу, що усуває постійне стояння у воді, використання екологічно чистих матеріалів і недопущення появи цвілі, грибків і патогенних мікроорганізмів. Важлива умова - наявність вентиляції.
  4. Виняток ризику падіння в результаті ковзання босих ніг.
  5. Естетичний фактор. Природно, що душова кабіна повинна оптимально і гармонійно вписуватися в загальний інтер'єр будинку.
  6. Ізольованість. Приймати душ краще, якщо людина всередині кабінки буде відчувати свою повну захищеність від сторонніх очей.

Принципи вибору душової

Як встановити душову кабіну в приватному будинку? Монтаж її виробляється з урахуванням зазначених вимог, причому місце вибирається в безпосередній близькості від водопровідної і каналізаційної системи в зоні, де прийом душа однією людиною не заважатиме іншим членам сім'ї. Проектування даного приміщення починається з рішення обов'язкових умов: джерело водопостачання і наявність каналізаційного стоку.

Проектування даного приміщення починається з рішення обов'язкових умов: джерело водопостачання і наявність каналізаційного стоку

Душова кабіна в дерев'яному будинку

Конструктивно виділяються 2 основні типи: відкриті і закриті кабінки. У першому варіанті стаціонарно монтується для підлоги система для стоку води і душова панель. Стінки виконуються у вигляді шторок, які ховаються тільки під час прийому процедури.

Закрита різновид передбачає монтаж стаціонарної стіни з дверима. У неї, як правило, споруджується власний стелю і формується окреме підлогове покриття. Іншими словами, забезпечується ізольоване, герметичне приміщення стаціонарного типу.

При проектуванні душової кабінки особлива увага приділяється її габаритам:

  1. Периметр. З урахуванням розміщення дорослої людини всередині кабінки вважається, що мінімальний розмір її повинен складати 80х80 см. Більш привабливими є конструкції стандартних розмірів: 90х90, 90х100 і 100х100 см. При плануванні розміщення іншого обладнання або для підвищення комфортабельності нерідко забезпечується довжина кабінки в межах 1,2 -1,8 м. Звичайно, питання з розмірами взаємопов'язаний з вартістю - великі конструкції мають досить високу ціну.
  2. Висота. Цей параметр слід встановлювати з урахуванням висоти стелі в дерев'яному будинку. Звичайно, людина повинна мати можливість в повний зріст встати під душем, але при цьому легко діставати розпилювач руками, а розлітаються бризки не повинні досягати дерев'яного стелі. Зазвичай зазор між стелею і душовим розпилювачем залишається близько 30-35 см.
  3. Форма. Естетика душової кабінки багато в чому визначається її формою. Однак цей параметр важливий не тільки з цього боку - конфігурація конструкції дозволяє оптимально розмітити її в приміщенні. Зокрема, найчастіше використовується кутовий варіант. У загальному випадку, душові кабінки можуть мати круглу, прямокутну (квадратну), багатокутну або несиметричну форму. Широку популярність має кутова конструкція з проекцією у вигляді чверті кола. При розміщенні душа уздовж стіни застосовується прямокутна форма. В принципі, можливе використання оригінальних різновидів, наприклад, циліндр або навіть спіралевидні варіант.

Облік технічних вимог

Встановлена ​​в дерев'яному будинку душова кабіна повинна мати надійну гідроізоляцію і хорошу вентиляцію. Роботи щодо забезпечення гідроізоляції починаються з формування підлогового покриття. Найбільш надійним способом вважається виготовлення бетонної стяжки з додаванням в розчин рідкого скла.

Найбільш надійним способом вважається виготовлення бетонної стяжки з додаванням в розчин рідкого скла

Бетонна стяжка в дерев'яному будинку

При неможливості накладення бетонного шару дерев'яна підлога затьмарюється гідроізолюючої плитою. Можна застосувати цементно-стружкові плити або панелі АЦЕІД.

Поверх таких покриттів укладається рулонний гідроізолюючий матеріал в 2 шари (руберойд, поліетилен та інші матеріали). Остаточно формується підлогове покриття з кахлю, керамограніта, водостійкого ламінату.

Гідроізоляція стін здійснюється з урахуванням їх конструкції. У відкритих кабінках використовуються пластикові штори, які володіють необхідною водостійкість. Стаціонарні стінки також можуть виготовлятися з потовщеного пластика, і в цьому випадку додаткова гідроізоляція не потрібно.

Якщо стіни виготовлені з деревини або цегляної кладки, то гідроізоляція обов'язкове і виконується у вигляді двошарового покриття. Фінішне покриття стін найчастіше виконується з керамічної плитки або пластику.

Фінішне покриття стін найчастіше виконується з керамічної плитки або пластику

Гідроізоляція і укладання плитки в дерев'яному будинку

При установці душа в дерев'яному будинку пред'являються підвищені вимоги до системи вентиляції. На дереві не повинен осідати конденсат, а тому повинна бути прокладена вентиляційна магістраль, що дозволяє виводити зволожене повітря назовні будинку.

Для забезпечення такого умови обов'язково монтується вентилятор витяжного типу. Вважається оптимальним, коли система дозволяє забезпечити повітрообмін порядку 105-115 куб.м / год. Виходячи з цього, вибирається вентилятор по потужності.

облаштування комунікацій

Для забезпечення нормального функціонування душа в приватному будинку або на дачі необхідно вирішити 2 основні технічні проблеми: водопостачання і відведення стоку.

Якщо до будинку підходить центральний водопровід і каналізація, то питання вирішується просто - здійснюється врізка в існуючі магістралі. При відсутності централізованих зручностей проблему доведеться вирішувати самостійно.

Водопостачання в дерев'яному будинку

Водопостачання може забезпечуватися двома способами:

  1. Власний водопровід від колодязя або свердловини. В цьому випадку вода подається за допомогою насоса. Обов'язковим елементом є гідроакумулятор або накопичувальний бак, який забезпечує певний запас води для виключення необхідності залежно роботи насоса від користування душовим змішувачем.
  2. Установка бака. Душ може працювати і при подачі води з накопичувального бака, розташованого на горищі. Заповнення такої ємності може забезпечуватися навіть ручним способом. Вода в душ подається самопливом.

Каналізація в дерев'яному будинку

Власна каналізаційна система повинна забезпечувати відведення стічних вод. Така система може облаштовуватися двома способами:

  1. Накопичувальний бак під душем. Вода з душового піддону безпосередньо потрапляє в накопичувальну ємність, розташовану під підлогою. Далі з бака вода може надходити в систему фільтрів або віддалятися асенізаторами. Важливо забезпечити відсутність запаху з бака, для чого встановлюються запірні елементи (трап, сифон і т.д.).
  2. Власна каналізаційна система. Вода з душа надходить в трубу, змонтовану з ухилом, по якій самопливом направляється в спеціальні септики (колодязі), розташовані за межами будинку.

Види установки душа

При виготовленні душової кабіни своїми руками можуть використовуватися різні варіанти її конструкції:

  1. Типова душова кабіна передбачає зведення стін, формування підлогового покриття і установку піддону. У передній стіні виконується дверний проріз. Досить часто робиться і стельове перекриття, що забезпечує повністю ізольоване невелике приміщення.

    Типова душова кабіна

  2. Душова в вигляді 2 стін. Така конструкція виконується при примиканні душа до стіни. В цьому випадку задня стінка вже є і її треба тільки надійно ізолювати, а виготовити необхідно тільки 2 примикають стінки. Передня стіна не зводиться, а замінюється шторою.
  3. Душова без піддону. Підлогове покриття має стічний отвір, а його поверхня сформована з ухилом в бік стоку.

    Душова без піддону

  4. Душова без стін. Цей варіант можна реалізувати тільки у ванній кімнаті, де в підлозі обладнаний слив, а стіни мають необхідну гідроізоляцію.

Сучасна будівельна індустрія пропонує величезний асортимент матеріалів, які можна використовувати при виготовленні душових кабінок. Найбільш широке застосування знайшли такі:

  • для стін: полікарбонат, скло, цегла, пластикові панелі, профнастил, дерево, єврокуб;
  • для облаштування підлоги: металевий піддон; піддони з бетону, цегли, кам'яної плитки.

Фінішне покриття і стін, і підлоги найчастіше виконується з керамічної плитки (кахлю).

Душова кабіна все більше привертає власників приватних будинків і дач. Її можна встановити в будь-якому будові, в т.ч. в дерев'яному будинку, забезпечуючи надійну гідроізоляцію. Для установки можна використовувати покупну конструкцію, яка має повний комплект елементів, або зробити душ повністю своїми руками.

Відео огляд

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама