Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення підлоги в приватному будинку: як зробити систему підігріву бетонного і дерев'яної підлоги?

  1. Бетонна підлога в приватному будинку
  2. Система підігріву бетонної підлоги в приватному будинку
  3. Система підігріву дерев'яної підлоги в приватному будинку
  4. висновок

Утеплення підлоги в приватному будинку   - завдання непросте Утеплення підлоги в приватному будинку - завдання непросте. Якщо в багатоповерхових будинках підлоги утеплюються за рахунок нижнього поверху, то в приватному будинку справа йде з точністю до навпаки. Від землі виходить холодне повітря, що робить задачу володарів приватних будинків значно складніше. Тому власники приватних будинків приділяють особливу увагу питанню утеплення підлоги в своєму житлі.

Звичайно ж, сучасні технології вирішили цю проблему, і не одними способами. Існують три види утеплення підлоги в приватних будинках:

  • утеплена стяжка;
  • утеплений дерев'яний настил;
  • різноманітні системи підігріву підлоги.

Бетонна підлога в приватному будинку

Найпростіший і дешевий спосіб зробити підлогу - це залити його поверхню стяжкою Найпростіший і дешевий спосіб зробити підлогу - це залити його поверхню стяжкою. Суміш піску та цементу обходиться набагато дешевше, ніж інші будівельні матеріали, але цей вид підлоги володіє найбільшим недоліком - від нього так і виходить холод. Взимку без тапочок ходити по бетонному стягуванні абсолютно неможливо. Але сьогодні сучасні технології вирішили цю проблему. Під шар стяжки укладається утеплювач, який хоч і трохи, але вирішує дану проблему. Як утеплювачів підходять керамзит, гранульований шлак і пінопласт. Сучасні майстри в основному дають перевагу пінопласту.

Структура нашої бетонної стяжки в розрізі буде нагадувати пиріг, який має кілька шарів. Спочатку на поверхню підлоги для утеплення укладається пінопласт, а потім вже заливається стяжка. Процес заливання бетонної стяжки відбувається приблизно в п'ять етапів:

  • Перший етап - це гідроізоляція поверхні. На грунт найкраще викладати спеціальні гідроізоляційні матеріали, щоб уникнути появи цвілі і різних грибків. Для цього завдання підходить такий матеріал, як щільна поліетиленова плівка, яку викладають безпосередньо на поверхню грунту. Але найкраще використовувати спеціальний гідрозахисний бар'єр, який зроблений з бітумної мастики;
  • Другий етап - проклеювання по всьому периметру уздовж стін на висоті до 15 см пористого матеріалу з спіненого вінілу. Цей матеріал забезпечує пластичність пінопласту при температурних перепадах і захистить його від потріскувань;
  • Третій етап - це настилка самого пінопласту. Пінопласти повинні стелитися щільно один до одного. Якщо бетонний розчин потрапить в утворюються щілини, то звідти може проникнути холод, що робить наша праця абсолютно марним. Тому що з'явилися щілини наповнюються монтажною піною;
  • Четвертий етап - це армування стяжки. Бетонна стяжка без арматури на пінопласт не протримається і одного року. Досить кількох місяців, щоб бетонна стяжка почала тріскатися і не пройде і одного року, як вона просто розсиплеться на частини. Тому армування, можна сказати, є обов'язковою умовою;
  • П'ятий етап - це сама стяжка. Після етапу армування заливається сам бетонний розчин. Товщина бетонної стяжки повинен перевищувати 50 мм. Бетонний розчин повинен бути міцніше, ніж треба, то є нормальне співвідношення 1: 4 не підходить, краще використовувати співвідношення 1: 3. Також, щоб уникнути потріскувань стяжки, в бетонний розчин додають пластифікатори.

Процес утеплення бетонної стяжки відбувається приблизно так. Хоч бетонна стяжка і є найдешевшим і доступним видом статі, але цього недостатньо, щоб ваш будинок був затишним і комфортним. Для цього ще й вдаються до допомоги різноманітним системам підігріву.

Система підігріву бетонної підлоги в приватному будинку

Для підігріву підлоги в приватному будинку існує маса варіантів Для підігріву підлоги в приватному будинку існує маса варіантів. В основному розрізняють три види обігріву:

  • електричний;
  • інфрачервоний;
  • водяний.

Для підігріву бетонної стяжки найкраще підходить водяна тепла підлога. Ця система досить проста у використанні, так що його можна зробити самостійно. Але розрахунок і проектування такої системи краще всього залишити професіоналам. Якщо продумати таку систему до найдрібніших деталей і не економити на будівельних матеріалах, то вона може послужити не один десяток років.

Переваг цієї системи більш ніж достатньо, перша з яких абсолютна економія електроенергії, за рахунок приєднання системи до центрального опалення. У вас не тільки тепла підлога, по якому можна ходити босоніж, але і безпечна у використанні система підігріву. Друге, установка і монтаж водяної теплої підлоги не вимагає особливих зусиль і витрат, так що самостійно встановлювати таку систему теж можливо.

Як працює система теплого водяного статі?

Основними елементами водяного теплої підлоги є полімерні труби, в яких циркулює гаряча вода. Система підключається до центрального опалення або до індивідуальних котелень, яка підігрівається за рахунок рідкого або твердого палива.

Температура в трубах регулюється терморегулятором, який приєднується до труб. Терморегулятори встановлюються на стінах, і в них досить задати потрібну температуру, щоб система запрацювала. Автоматичні термостати найбільш зручні у використанні. Досягаючи заданої температури, система автоматично охолоджується.

Монтаж водяної теплої підлоги відбувається в три етапи.

По-перше, готується сама грунт, в якій будуть складатися труби. Весь периметр очищається від будівельного сміття, підрівняти всі перепади і ухили.

По-друге, кладуться підкладки під труби. Це допоможе направити тепло вгору і рівномірно розподіляти по всьому приміщенню. Для цього завдання відмінно підходять теплоізоляційні плити, які також грають роль фіксаторів труб.

По-третє, заливається сама бетонна стяжка. Товщина залитої стяжки повинна бути не менше 3 см.

Один з недоліків водяного теплої підлоги є те, що вона категорично несумісна з деревиною. Ця система ефективна, тільки якщо ваше приміщення залито бетонною стяжкою.

Система підігріву дерев'яної підлоги в приватному будинку

Для підігріву дерев'яної підлоги не потрібно особливих зусиль, так як деревина - це теплий матеріал, що не потребує додаткового підігріву Для підігріву дерев'яної підлоги не потрібно особливих зусиль, так як деревина - це теплий матеріал, що не потребує додаткового підігріву. Єдине, що можна зробити - це посилити його ефективність за рахунок додаткових систем підігріву. Але закладаючи утеплювач, ми можемо позбавити нашого статі звичайної вентиляції, чому дерев'яний матеріал деформується. Тому потрібно розрахувати систему гідроізоляції і чим ретельніше все продумати, тим краще.

Для утеплення дерев'яної підлоги досить закладати під настил мінеральні утеплювачі. Пінопласт використовувати не рекомендується, так як він не пропускає повітря. І внаслідок цього порушується природна вентиляція приміщення. Все, що можна зробити в цьому випадку - це залишити простір між дерев'яним настилом і утеплювачами. Простір в розмірі 50 мм буде цілком достатньо, щоб не порушувалася природна вентиляція.

висновок

Наостанок можна сказати, що зробити теплими підлоги в приватному будинку - не така вже й складне завдання. При відповідальному підході до справи і ретельному проектуванні системи всю роботу можна зробити самостійно. Але в сучасних будинках вже розрахована система опалення підлоги і його щасливі власники не замислюються про таку проблему.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Як працює система теплого водяного статі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама