Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибираємо сучасні дерев'яні фасади для кухні

  1. Дерев'яні фасади: основні риси
  2. Вибір матеріалу на кухонний фасад
  3. Опис кухонних фасадів з деревини
  4. Переваги і недоліки дерев'яних фасадів
  5. Доцільність використання дерева на кухні
  6. Комбінування дерева і МДФ
  7. Можливість ремонту і реставрації
  8. Фотогалерея
  9. Відео

Кухонний простір - саме унікальне місце в будинку. Тут збираються всі домочадці для прийому їжі, обміну новинами та прийняття серйозних рішень. Від інтер'єру цього приміщення залежить те, з яким настроєм члени сім'ї входять сюди. Дерев'яні фасади для кухні - відмінний вибір, коли гармонійно поєднується екологічність і довговічність матеріалу. Такі меблі будуть служити своїм власникам не один десяток років, створюючи затишок і теплу атмосферу домашнього вогнища. Кухонний простір - саме унікальне місце в будинку

Дерев'яні фасади для кухні різноманітні

Дерев'яні фасади: основні риси

Фасади для кухні з дерева не можуть вийти з моди, адже деревина - особливий природний матеріал, який вносить в інтер'єр певні настрої:

  • теплота і комфорт;
  • близькість до природи;
  • простір для творчості;
  • легкість дихання і т.д.

З дерева можна виготовляти предмети інтер'єру простих форм, а можна віддатися на волю фантазії і створити справжні шедеври за допомогою рубанка і лобзика. Кухня з дерев'яними фасадами може бути економічною за ціною, а може бути - виготовлена ​​за індивідуальним проектом замовника і стає через кілька десятиліть раритетом.

Кухня з дерев'яними фасадами може бути економічною за ціною, а може бути - виготовлена ​​за індивідуальним проектом замовника і стає через кілька десятиліть раритетом

Дубовий фасад на кухню

Кухонна меблі можуть мати декоративну обробку:

  • балясини;
  • різьблені стільниці;
  • арки;
  • пілястри;
  • дверки в витражном стилі;
  • верх, що переходить в камінний купольний очисник повітря і ін.

Кухня з фасадами з дерева виглядає ефектно

Стиль кухні і фасади з натурального дерева завжди повинні бути єдині. Домогтися цього зовсім не складно - деревина відмінно вписується в будь-який дизайнерський план. Такі меблі має наступні характеристики:

  • благородство форм і ліній;
  • бездоганне технічне виконання;
  • надійність конструкції;
  • стильність і чудовий зовнішній вигляд.

Перш, ніж замовити кухонні фасади з дерева, необхідно зрозуміти основні відмінності матеріалів один від одного.

Вибір матеріалу на кухонний фасад

Від вибору кухонного фасаду залежить загальне враження, вироблене цим приміщенням. До покриття меблів на кухні пред'являються підвищені вимоги:

  • експлуатація в умовах підвищеної температури і вологості;
  • стійкість до стирання і дрібним механічних пошкоджень (відколи, подряпини);
  • збереження естетичного вигляду протягом довгих років;
  • можливість створення індивідуального стилю.

Фасад з темного дуба

На меблі в кухні постійно проливаються холодні і гарячі рідини, потрапляють краплі розпеченого масла і жиру. Покриття стільниці та шаф повинне витримувати всі ці навантаження.

Серед різноманіття матеріалів, які використовуються для фасадів кухонних меблів, можна відзначити найбільш поширені варіанти:

  • МДФ;
  • дерево;
  • пластик.

Фасади МДФ можуть бути різних форм і розмірів

При виборі того чи іншого матеріалу покупець повинен знати його гідності та слабкі сторони, а також відштовхуватися від сукупності трьох чинників:

  1. власні матеріальні можливості;
  2. перевагу певного стилю;
  3. набір експлуатаційних характеристик вибраного фасаду.

Фасади для кухні з дерева займають велику нішу купівельного попиту, тому розглянемо цей матеріал більш детально.

Опис кухонних фасадів з деревини

Фасади з масиву дерева - найбільш дорогий варіант оформлення кухні. Але зовнішній вигляд таких меблів вражає: вона респектабельна і володіє благородним блиском. Дерево з його унікальним природним візерунком вносить в будь-який стиль теплоту і нотку комфорту.

Дерево з його унікальним природним візерунком вносить в будь-який стиль теплоту і нотку комфорту

Кухні з дерева виглядає благородно

Ціна на кухонні фасади з дерева завжди висока по ряду причин:

  1. природна сировина - натуральна деревина коштує недешево;
  2. обробка дерева займає багато часу і вимагає значних зусиль (формування, просушка);
  3. готовий матеріал потрібно ретельно обробити - покрити захисними складами.

Останній пункт грає велике значення, адже кухня з дерев'яними фасадами експлуатується в умовах з постійним впливом на меблі високої температури і підвищеної вологості. При відсутності необхідного захисту деревина почне деформуватися і поступово руйнуватися.

Найчастіше для виготовлення фасадів кухонних меблів використовується бук або дуб. Якщо вибирати між цими двома матеріалами, покупець повинен знати - бук дешевше, але дуже примхливий. Дубові масиви будуть радувати своїх власників десятиліттями, особливо якщо при виготовленні фасадів використовуються склеєні бруски, а не цілісна дошка. Такий метод меблевого виробництва носить назву - набірний, він і коштує трохи дешевше в порівнянні з застосуванням цільних дощок.

Фасади часто прикрашаються декоративними елементами

На фільонках дверцят з дерева часто можна зустріти декоративні елементи - різьблення, інструктацію, різні рельєфні елементи. Фасади для кухні з дерева прекрасно вписуються в багато дизайнерські стилі оформлення простору: класичний, прованс, лофт, кантрі.

Ідеально вписується меблі з деревини в кухню, оформлену дизайнером в класичному стилі. Прекрасно гармонує натуральне дерево зі стилем кантрі. В останні роки популярні стають скандинавські мотиви в інтер'єрі, відмінні риси яких - простота, груба обробка і натуральність тонів.

Переваги і недоліки дерев'яних фасадів

Фасади з масиву дерева мають наступні переваги:

  • екологічна чистота;
  • естетика природного матеріалу;
  • актуальність стилю незалежно від моди;
  • створення благородного оформлення кухні;
  • довгий термін експлуатації;
  • підвищена стійкість до високої температури;
  • можливість часткового ремонту або реставрації фасаду.

дерево екологічно

Будь-яка дерев'яні меблі піддається реставрації, коли старе захисне покриття знімається і наноситься новий шар лаку. Так можна оновити фасад, не вдаючись до заміни всіх меблів на кухні.

Є у дерев'яних кухонних фасадів свої недоліки:

  1. дорожнеча;
  2. схильність вицвітання на сонці;
  3. зміна вологісного режиму викликає розбухання і всихання меблів на 1,5-2 мм;
  4. вага фасадів сильно відрізняється від виробів із пластику або МДФ.

Відмінною особливістю деревини є той факт, що її можна покрити прозорим лаком і зберегти природні візерунки. Також вся дерев'яні меблі можуть бути забарвлена ​​в будь-який відтінок, що розширює діапазон стильових рішень і можливостей дизайнерів інтер'єру.

Доцільність використання дерева на кухні

При виборі матеріалу для кухонних меблів багато споживачів вважають за краще дерево. Воно екологічно і дозволяє створити потрібну теплу атмосферу, яка має бути присутня в будь-якому житлі.

Воно екологічно і дозволяє створити потрібну теплу атмосферу, яка має бути присутня в будь-якому житлі

На фасади можуть бути нанесені різні візерунки

Фасади, виготовлені з масиву, можна штучно зістарити шляхом нанесення спеціального складу (патини), такі предмети покликані стати прикрасою будь-якого інтер'єру. Крім старіння, технологи можуть штучно створити імітацію «червоточини». Будь-які фантазії замовника в даний час вирішуються професійними мебельниками. Найчастіше за індивідуальним проектом створюються кухонні фасади з різьбленням або іншими декоративними елементами.

Крім високої ціни на фасади з деревини, багато покупців сумніваються - чи настільки хороший матеріал для простору з гарячим і вологим мікрокліматом?

Крім високої ціни на фасади з деревини, багато покупців сумніваються - чи настільки хороший матеріал для простору з гарячим і вологим мікрокліматом

Лаковані фасади стійкі до забруднень

Захист дерев'яних покриттів від забруднень, пара, вологи і гарячого повітря забезпечують сучасні види лаків. Нанесення захисного шару ЛФМ відбувається поетапно:

  • фасад грунтується;
  • поверхню ретельно шліфується;
  • покриття, яке виконує в 2 заходу.

Тип лаку має значення, на водній основі через експлуатації меблів в кухні відразу відпадає. Найчастіше використовується поліуретановий лак. В результаті такої комплексної обробки фасад вкритий товстою, міцною плівкою - надійним захисним бар'єром від всіх негативних факторів кухонних середовища.

Важливо: надійними вважаються не всі дерев'яні фасади кухонних меблів, а лише зібрані без порушень технології (деревина не повинна мати навіть мікротріщин).

Лак для фасадів може бути різних відтінків

Навіть відомі меблеві фабрики прописують на своїх виробах або у супровідній документації нюанси їх експлуатації. Якщо власники кухні люблять все смажити, а якісна витяжка відсутня - дерев'яним масивів в такому приміщенні не місце. У подібних умовах навіть на добре захищеному дерев'яному покритті утворюється наліт жиру, змити який можна лише сильнодіючими миючими засобами. Останні при частому використанні руйнують лак і дерево стає беззахисне перед агресивним середовищем. Відновити лаковий шар, звичайно, можна, але без догляду і турботи про дерев'яних предметах інтер'єру їхнє життя буде недовгою.

Ще один важливий момент - якщо фасади для кухні з дерева виконані з непросушених матеріалу, даний дефект вважається заводським шлюбом і дає про себе знати протягом першого місяця експлуатації. При покупці дане порушення технології помітити неможливо, тому необхідно брати гарантію на дорогі меблі.

Комбінування дерева і МДФ

На сучасному ринку кухонних фасадів великою популярністю користуються вироби, в яких з'єднані натуральна деревина і МДФ. Зазвичай використовується масив і рамка з дерева, а фільонка - з МДФ. Остання облицьовувався деревним шпоном. Приклад - фасад «черешня». Дерево є дуже тонким з добре виразною текстурою. Виробники меблів в РФ і Білорусі для рамки таких фасадів беруть вільху, на фільонки же представлений шпон саме черешні. Пофарбувати такий фасад можна будь-яким відтінком - «під грушу», «під горіх» і т.д.

д

Фасад з натуральної деревини та МДФ

Купуючи фасад, потрібно уточнювати його складу. Недобросовісні виробники пишуть, що меблі виготовлені з карельської берези. У складі ж такої конструкції може значитися «береза ​​з Карелії». Тому уважність при покупці заощадить кошти.

Використання МДФ-плити дозволяє істотно знизити вартість кухонного фасаду. Адже МДФ виступає основою, а натуральний шпон - покриттям. Переваг у такого комбінованого фасаду кілька:

  • стійкість до деформації;
  • натуральний зовнішній вигляд;
  • відмінна лакова захист шпону від вологи;
  • ідеальне співвідношення ціни і якості.

Ще один варіант кухні з комбінованим фасадом

Окремо стоять фасади, повністю виготовлені з сосни. Матеріал поступається в міцності дубу та ясеня, а й стоїть на порядок дешевше. Саме ціна готових виробів дозволяє їм користуватися постійним попитом покупців. Матеріал легко деформується, але піддається ремонту. При виборі соснових фасадів перевагу варто віддавати моделям з суцільних щитами, на яких відсутні сучки (які згодом можуть випасти).

Дивіться так само статтю «Кухні з МДФ« .

Можливість ремонту і реставрації

Кухонні фасади з дерева коштують дорожче пластикових, але відрізняються унікальною властивістю - можливістю ремонту та реставрації. Існує безліч приватних майстерень, подібні послуги часто надають самі меблеві фабрики.

Існує безліч приватних майстерень, подібні послуги часто надають самі меблеві фабрики

Фасад з масиву завжди піддається ремонту і реставрації.

Реставрувати можна кухонні фасади, виготовлені з масиву дерева і комбіновані з МДФ-плити і шпону. На плиту наноситься шпон достатньої товщини, тому ремонт таких фасадів можливий. При незначних пошкодженнях з ремонтом впорається сам власник меблів:

  1. подряпини акуратно зачищають шкіркою;
  2. поверх наноситься шар лаку, можна використовувати зручний варіант - аерозоль в балончиках.

За всіма дерев'яними фасадами на кухні потрібен особливий догляд:

  • дбайлива експлуатація, що виключає механічні пошкодження;
  • регулярне протирання м'якою і вологою серветкою;
  • своєчасне видалення води і бруду;
  • періодична обробка поверхонь поліролью або мастикою.

Категорично не рекомендується в догляді за дерев'яними кухонними меблями користуватися жорсткими (особливо з металу) губками і засобами з абразивними частинками.

Фотогалерея

Відео

Так само вам варто ознайомитися зі статтею «Кухонні меблі своїми руками» .

Крім високої ціни на фасади з деревини, багато покупців сумніваються - чи настільки хороший матеріал для простору з гарячим і вологим мікрокліматом?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама