Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Залізні двері в дерев'яний будинок: установка, правильна інструкція

  1. Специфіка монтажу залізних дверей в дерев'яному будинку
  2. Перелік необхідних інструментів
  3. Інструкція із встановлення
  4. підготовка отвору
  5. Збірка і монтаж обсад
  6. Установка коробки і полотна
  7. Заповнення щілин монтажною піною

Автор

Коровін Сергій Дмитрович

Магістр архітектури, закінчив Самарський Державний Архітектурно-будівельний університет. 11 років досвіду в сфері проектування та будівництва.

Чим відрізняється монтаж металевих дверей в будинку з дерева від її установки в кам'яницю? Перше і найвагоміше відмінність - це матеріал отвору. Безпосередньо від нього залежить багато в чому весь процес. Тому залізні двері в дерев'яний будинок встановлюється лише тоді, коли вивчені властивості деревини.

Специфіка монтажу залізних дверей в дерев'яному будинку

При самостійному встановленню вироби потрібно бути гранично уважним, так як навіть несуттєвий промах доставить багато клопоту. Деревина є досить примхливим матеріалом. А дерев'яні будівлі мають ряд особливостей, які не можна не враховувати при монтажі сталевої конструкції:

При установці металевих дверей в дерев'яному будинку важливо враховувати всі ці нюанси, щоб запобігти деформації і поломку конструкції.

Перелік необхідних інструментів

Беручи до уваги технологічні характеристики будівельного матеріалу, для роботи вам знадобиться набір інструментарію:

  • рівень;
  • середній за розміром лом;
  • обценьки;
  • ножівка або бензопила;
  • стамеска;
  • анкери;
  • піна для монтажу.

Інструкція із встановлення

Монтаж вироби передбачає чітку послідовність дій. Покрокова інструкція дозволить отримати загальну картину всього обсягу робіт і не збитися з курсу. Установка металевих дверей складається з чотирьох етапів.

Схема монтажу металевих дверей

підготовка отвору

Місця розташування отворів в будові передбачені проектом. Роблять їх на стадії будівництва або вирізують бензопилою після зведення будинку.

Під час будівництва вирізають отвір для дверей

Ширина прорізу повинна бути на 150 мм більше, ніж цього вимагає дверна конструкція. Це потрібно для установки обсадної коробки з шириною 65 мм. Вгорі також необхідно залишити зазор 15 см, який з часом буде закритий осілими вінцями.

При заміні старої каркасної двері підготовка отвору починається з її демонтажу. Розібрати конструкцію не складе особливих труднощів. Для цього потрібно:

  1. Зняти полотно. Якщо воно трималося на розбірних петлях, то відкрийте двері і підніміть її ломом. Якщо петлі були нерозбірні, викрутити викруткою саморізи, які утримують стулку в коробці. Демонтаж старих дверей
  2. Найпростіше розібрати своїми руками дерев'яну коробку. Для цього викрутити все кріплення або розпиляти стійки з боків і відірвіть їх ломом. Металевий короб відпилюється зазвичай болгаркою. Демонтаж дверної коробки
  3. Проведіть зачистку отвору від зношеного утеплювача, що залишилися кріплень, шматків штукатурки.

Збірка і монтаж обсад

Окосячка або обсадити називають бруси по периметру отвору, які формують тверду основу для кріплення двері. Вона не перешкоджає усадки дерев'яної будови, але захищає при цьому отвори від перекосів, які з'являються під впливом осідають вінців. При установці обсадної коробки в торцях отвору робиться фрезером паз.

Для установки окосячкі необхідно вирізати паз в торцях отвору

Потім в нього вставляють брус. Його ще називають планкою ковзання, по якій осідає весь будинок. Контури отвору залишаються при цьому незмінними.

У паз встановлюється планка ковзання

Також можливе застосування інших конструкцій обсад , Які виконують абсолютно ту ж функцію. Вибір типу з'єднання - справа смаку.

Варіанти пристрою обсад

Вгорі встановлюється поперечна рейка, а в зазор кладеться м'який утеплювач. Бруси з боків нарощують дошками, ширина яких дорівнює ширині торця. В результаті цих дій виходить чорнова коробка, до якої будуть кріпити залізні двері.

Дверна обсада влаштовується за аналогією з віконної готова обсада

Установка коробки і полотна

Для будівель з дерева вибирають зазвичай рами з високим ступенем жорсткості. Як правило, це зварений механізм, зроблений з листового матеріалу товщиною не менше 2 мм.

Монтаж сталевої рами проводиться лише тоді, коли діагоналі окосячкі збігаються. Якщо цього не відбулося, обсаду потрібно буде підправляти. Інакше каркас з металу стане нерівно, що призведе до руйнування обсадної коробки.

Перш ніж вставити раму вхідних дверей в отвір, її слід утеплити мінеральною ватою і ущільнити тим самим стики. Нерідко зустрічаються вироби з утепленою коробом. В такому випадку не потрібно додаткових маніпуляцій перед монтажем.

Зазор між дверною коробкою і обсадити повинен бути в діапазоні від 1,5 до 3 см. Він заповнюється монтажною піною.

Після того як вам вдалося поставити залізну коробку в проріз, вирівняйте її і зафіксуйте. Щоб навантаження рівномірно розподілилася на всю стіну, рекомендується збільшити кількість точок кріплення.

Після установки коробки в проріз виробляють її вирівнювання і фіксацію

Довжина анкерів не повинна бути більше, ніж товщина лафетів. Елементи кріплення встановлюють в шаховому порядку, щоб вони зайшли в лафет з двох сторін від гребеня.

Наступний крок - навішування стулки. У залізних дверях застосовують 2 методи кріплення:

  • Зварні зовнішні петлі. Щоб надіти полотно, його потрібно підняти і насадити верхню частину петлі на штир. Таке кріплення вважається ненадійним, так як петлі легко зрізаються.
  • Приховані петлі. Вони вставляються в стулку, лутка і вважаються взломостойкимі. Щоб провести монтаж, знадобиться ключ-шестигранник, яким закручуються фурнітурні елементи.
Шляхом відкривання і закривання дверей перевіряють правильність її навішування

Правильність навішування двері перевіряється шляхом її відкривання і закривання.

Заповнення щілин монтажною піною

Після закінчення установки необхідно запінити щілини навколо залізної коробки. Якщо не хочете, щоб на рамі залишилися сліди піни , Обклейте її краю малярським скотчем.

Після застигання монтажної піни прибираються її надлишки. Як декор металеві двері обрамляють лиштвами . Накладні планки кріпляться при цьому не на стіну, а на сталеву коробку.


Чим відрізняється монтаж металевих дверей в будинку з дерева від її установки в кам'яницю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама