Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Поклейка шпалер.

  1. Як клеїти шпалери.
  2. Оздоблення шпалерами.
  3. Поради майстра при наклеювання шпалер.

Клеїти шпалери своїми руками - чудове і корисну справу, яке об'єднує всю сім'ю: діти, зазвичай, люблять брати участь в такій відповідальній заході. Тато і мама, з'єднавши свої зусилля, готові власноруч оновити свою квартиру.

Уже відійшли ті часи, коли стіни під шпалерами сипалися, і щоб підрівняти їх, першим шаром клеїлися газети, а потім вже і шпалери. Клей був універсальний - ПВА, або ж власного приготування - клейстер з борошна з додаванням засобу від молі та інших комах.

У наш час все значно простіше: стіни без найменшої вади, кути рівні, нові технології і величезний вибір шпалер істотно змінили все: обклеювання стін з неприємної процедури, перетворилася в приємне заняття.

Як клеїти шпалери.

Починати треба з підготовки матеріалу, оскільки асортимент «нарядів» для стін величезний, потрібно попередньо все продумати і вибрати той варіант, що підходить. Але, як то кажуть: «добрий - початок!». Вибір зроблено і шпалери, чекають своєї долі. Уважно і відповідально поставтеся до вибору клею і інструменту. Так само рекомендується вивчити властивості шпалер по їх маркування. Для розрахунку кількості рулонів шпалер ви можете скористатися калькулятором шпалер .

Маркування шпалер.

Оздоблення шпалерами стін, стелі неможлива без правильно підібраного клею. Потрібно мати на увазі, що для різних шпалер підходить «свій» клей. Є, звичайно, універсальний, але краще купувати той, який рекомендований для конкретного виду. Продавці добре розбираються в асортименті і порадять той, що Вам потрібен. Все ж перед тим як купувати, почитайте інструкцію на упаковці. Є сухі клеючі порошки, які легко готуються до застосування, а є і спеціальний готовий клей. Також окремо необхідно запастися таким видом, як клей для проблемних місць - кутів, стиків. Скільки купувати - підкаже інструкція, де вказано витрата на квадратний метр. Враховувати треба не тільки размет стін, але і полотнищ - їх теж треба буде змащувати.

Перед тим, як почати поклейку шпалер, Ви повинні мати під рукою інструменти для клеєння шпалер:

  • Гострий канцелярський ніж;
  • Рівень (бульбашковий) або схил;
  • Шпалерний валик, кисті різних розмірів, підручні серветки;
  • шпатель;
  • Валик для стиків;
  • Поліетиленову плівку;
  • Відро.

Оздоблення шпалерами.

Щоб шпалери гармонійно злилися в одне ціле, необхідно точно знати, які види поклейки шпалер Ви будете застосовувати. Це може бути поклейка з полотен різного кольору або різного узору - комбінована.

  • Щоб домогтися найбільш цікавого рішення інтер'єру потрібно знати деякі правила:
  • Стеля візуально піднімають вертикальні смуги;
  • Інтер'єр приміщення розширюють смуги горизонтальні;
  • Великий малюнок для великих приміщень, дрібний - для маленьких;
  • Світлі відтінки годяться для кімнат з невеликою площею;
  • Комбінувати листи можна тільки з однаковою товщиною;
  • Вибираючи два кольори шпалер для одного приміщення, переконайтеся в їх сполучуваності (скористайтеся колірним кругом).

Після того, коли прийнято рішення про те, як клеїти шпалери і стіни вже підготували для нанесення нових полотнищ - беремося за справу. Закриваємо кватирки - протягів бути не повинно і приступаємо до розмітки стін під поклейку. Для цього використовується схил, металева довга лінійка і крейда. Починати розмітку слід від вікна, просуваючись проти годинникової стрілки. Перша смуга повинна прилягати до краю віконного прорізу, для цього прямо на стіні проводиться вертикальна дорожня лінія. Далі треба просуватися, враховуючи ширину кожної смуги, 2 см для запасу (в залежності від типу шпалер) і обробку кутів, у напрямку до дверного отвору.

Далі треба просуватися, враховуючи ширину кожної смуги, 2 см для запасу (в залежності від типу шпалер) і обробку кутів, у напрямку до дверного отвору

Далі все піде, «як по маслу». Пол звільняється від усіх зайвих предметів і накривається заготовленої плівкою. шпалерний клей , Розведений згідно інструкції, вже готовий, і його необхідно нанести на стіну і лист шпалер з вивороту (якщо ж це потрібно). На хвилинки 2-3 лист складаємо вдвічі, для рівномірного просочення клеєм.

Поклейка починається строго за складеною схемою, полотнище в складеному вигляді прикладається до верхньої частини стіни, акуратно розправляється, розгладжуючи матеріал, що він встав рівно;

Всі зморшки і повітряні бульбашки видаляються, шпалери розгладжуються чистою ганчіркою або гумовим валиком від центру навскоси вниз.

Всі надлишки при поклейке встик слід відрізати відразу ж, застосовуючи для цього гострий ніж, внизу біля підлоги або плінтуса також треба відрізати зайвий шматок. У міру просування перевіряється, щоб все полотнища йшли рівно, не залишалося ніяких бульбашок, зазорів між окремими смугами. Місця над віконними прорізами і міжкімнатними дверима будуть оклеиваться в останню чергу.

Поради майстра при наклеювання шпалер.

  • Перед роботою плінтус необхідно зняти;
  • Різні шпалери - різний підхід;
  • паперові шпалери спочатку нарізаються на листи, потім намазуються клеєм і залишаються на кілька хвилин, а в цей час змащуються стіни. Можна робити невеликий нахлест;
  • Вінілові шпалери клеяться на шар грунтовки. Їх клеять тільки встик, не забуваючи про те, що вони сильно розтягуються. Деякі види рекомендується змащувати двічі;
  • бамбукові шпалери можна клеїти тільки на чисту стіну, яка покрита шаром шпаклівки. На поверхню клей наносяться досить щедро, але не до стану освіти патьоків. Клеїти слід встик, розгладжуючи поверхню для видалення всіх зморшок і міхурів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама