Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ортопедичний матрац: як вибрати хороший і відповідний

  1. Правила вибору ортопедичного матраца за вагою і способу життя дорослої людини
  2. Спосіб життя
  3. особливості сну
  4. Особливості вибору моделей матраців для дітей, підлітків
  5. Відгуки про матраци для дітей
  6. Як правильно підібрати ортопедичний матрац для літньої людини?
  7. Яку модель ортопедичного матраца потрібно купувати при грижі хребта?
  8. Відео-поради

зміст:

Правильно підібраний ортопедичний матрац допомагає поліпшити сон, уникнути проблем зі здоров'ям. Саме тому перед покупкою потрібно ознайомитися з основними вимогами до виробу відповідно до віку людини, його вазі.

З особливою увагою потрібно вибирати матраци для дітей, підлітків, людей похилого віку і людей, які страждають проблемами з хребтом.

У цій статті докладно описані критерії підбору моделей.

Якщо ви шукайте поради щодо вибору матраца для двоспальному ліжку, читайте нашу статтю Як вибрати ідеальний матрац на двоспальне ліжко?
Якщо ви шукайте поради щодо вибору матраца для двоспальному ліжку, читайте нашу статтю   Як вибрати ідеальний матрац на двоспальне ліжко

Правила вибору ортопедичного матраца за вагою і способу життя дорослої людини

вага

Важливими критеріями підбору матраца є його жорсткість, висота і конструкція. Купувати для дорослої людини слід моделі, відповідні його вазі.

Для людей з масою тіла від 60 до 90 кг можна придбати будь-які типи моделей: від м'яких до жорстких. При розгляді виробів слід керуватися своїми персональними вподобаннями.

Для людей з вагою більше 90 кг обов'язково потрібно купувати жорсткий матрац для ліжка. Для людей з вагою менше 60 кг можна купувати і напівтверді, і жорсткі.

Важливо! Зазначені рекомендації слід використовувати тільки при відсутності проблем з хребтом.

Спосіб життя

При пошуку моделей потрібно враховувати спосіб свого життя: це допоможе визначити, який ортопедичний матрац краще вибрати і чому.

Ознайомитися з особливостями покупки моделей відповідно до специфіки роботи і відпочинку людини можна в наступній підказкою:

  • Проведення постійних тренувань, спортивних занять.

Часте перенапруження вимагає хорошого відпочинку спини. Тому віддавати перевагу потрібно напівтвердим і м'яким моделям. Вони допоможуть зручно спати і відмінно висипатися.

Під час відпочинку м'язи спини прийдуть в «спокійне» стан і вранці людина буде прокидатися в чудовому настрої.

  • Періодичні тренування в залі.

При заняттях спортом 1-2 рази на тиждень можна придбати двосторонній матрац. Така модель має різний ступінь жорсткості з різних сторін.

При сильному перевтомі можна перевернути матрац і швидко відновить сили. А при відсутності тренувань можна спати на звичній і найбільш комфортною стороні.

  • Сидяча або стояча роботи, відсутність спортивних навантажень.

Через недостатнє зміцнення м'язів спини в результаті відсутності спортивних вправ можливо сильна перевтома на роботі.

Тому для комфортного і достатнього відпочинку потрібно купити хороший ортопедичний матрац, який виключить небезпеку розвитку хвороб хребта і допоможе впоратися з болями. Для отримання такого результату оптимальної буде жорстка модель.

особливості сну

При виборі моделей потрібно враховувати і особливості свого сну.

Людям, які практично не рухаються, не перевертаються відмінно підійде модель з ефектом пам'яті. Модель, яка бере положення тіла людини і якісно його підтримує, дозволить з максимальним комфортом проводити відпочинок.

Якщо ж всю ніч покупцеві властиво крутитися і підбирати оптимальну позу сну, то даний ефект просто не знадобиться: тілу потрібно просто хороша підтримка протягом всієї ночі.

Що стосується підбору моделей щодо наявності та відсутності пружин, то з плюсами і мінусами таких матраців можна ознайомитися в попередній нашій статті Пружинний або безпружинний матрац. Що краще вибрати? .
Що стосується підбору моделей щодо наявності та відсутності пружин, то з плюсами і мінусами таких матраців можна ознайомитися в попередній нашій статті   Пружинний або безпружинний матрац

Особливості вибору моделей матраців для дітей, підлітків

Дітям і підліткам потрібно купувати виключно жорсткі матраци. Оскільки молодий організм тільки розвивається, потрібно забезпечити коректну підтримку хребта.

Допоможе правильно вибрати матрац вивчення наступної інформації:

  • висота вироби

Висота повинна бути оптимальною для зручності укладання дитини чи підлітка. Окрему увагу потрібно приділити особливостям розташування моделі щодо каркаса. Якщо бортики ліжка будуть надто виступати над матрацом, то дитина буде постійно ранитися про них при грі чи відпочинку.

  • популярність виробника

Перед здійсненням покупки важливо вивчити відгуки інших батьків і лікаря-ортопеда. Позитивні опису моделей вкажуть на правильність вибору і надійність купується вироби.

  • вартість моделей

Деякі батьки орієнтуються виключно на ціну моделі. Але за таким критерієм вибрати ортопедичний матрац високої якості не вийде. Дешеві моделі досить часто не відповідають заявленій якості. А деякі дорогі аналоги, незважаючи на опису, не є достатньо надійними та ефективними.

Варто пам'ятати! Купувати для підлітка або дитини модель можна з ефектом «зима-літо». Такі вироби включають спеціальні наповнювачі, що забезпечують комфортний сон в будь-який час року.

Відгуки про матраци для дітей

Відгуки про те, як правильно вибрати матрац для дитини і підлітка:

Організм до 21 року формується, я б мягшкій не радила. Середньої жорсткості беріть, он як у дівчини вище з латексу або з ППУ. Зовсім жорсткий буде як дошка, їх новонародженим рекомендують зазвичай і ще з деякими проблемами. Ми сестрі 14 років купували Орматек з ППУ, він трохи жорсткіше, ніж з латексу.

( www.woman.ru )

Можу дати пораду як людина, яка працювала в меблевому. Дуже важливо брати матрац з посиленим зональним пружинним блоком. На мій погляд, це головне. Вибирати можна з будь-яких фірм в общем-то, хороший матрац багато де можна знайти.

( www.woman.ru )

Коли до нашого сина приходив масажист, він говорить що дитина до 6 місяців повинен лежати на жорсткій, рівній поверхні!

( forum.matrasy.ru )

Як правильно підібрати ортопедичний матрац для літньої людини?

Підбирати матрац для літньої людини потрібно з напівжорстких і м'яких моделей. Напівтверді відмінно підійдуть для активних людей, які, незважаючи на свій поважний вік, продовжують займатися спортом, постійно отримують фізичні навантаження.

Напівтверді моделі дозволять їм комфортно проводити відпочинок і зручно спати.

М'які матраци в більшій мірі підходять людям у віці від 65-70 років, які рідко або ніколи не проводять спортивні прогулянки, фітнес заняття.

З огляду на підвищену крихкість кісток саме м'які моделі будуть гарантувати відмінну підтримку хребта і допоможуть гарантувати комфортний і глибокий сон.

Допоможе підібрати відповідний матрац і вивчення особливостей розглянутих моделей. Наприклад, можна літній людині купити двостороннє виріб з ефектом «зима-літо».

Визначаючи, як вибрати ортопедичний матрац для літнього дідуся чи бабусі, не слід спиратися на дані по масі його тіла. Навіть при вазі понад 100 кг для літніх людей покупка жорсткого матраца - неприпустима!

Яку модель ортопедичного матраца потрібно купувати при грижі хребта?

Зручний матрац при грижі хребта вибирати потрібно тільки з жорстких моделей.

Це допоможе уникнути погіршення стану здоров'я і забезпечить коректну підтримку тіла під час сну. Будь-які незручні пози під час відпочинку можуть призвести до неприємних відчуттів, а постійний незручний сон може стати причиною ще більших проблем.

Можна людині, яка страждає від міжреберної грижі або грижі хребта, купувати модель з ефектом «зима-літо».
Можна людині, яка страждає від міжреберної грижі або грижі хребта, купувати модель з ефектом «зима-літо»
І звичайний, і спеціалізований матрац буде забезпечувати правильний повітрообмін і влагообмен. Тому для створення оптимальних умов відпочинку потрібно подбати про коректність підбору моделей.

Придбати правильний ортопедичний матрац можна у різних виробників: багато компаній пропонують доступні і якісні рішення.

Визначаючи, як вибрати ортопедичний матрац при грижі хребта, потрібно враховувати і наявність пружин. Вони не є обов'язковими, тому переплачувати за покупку більш «надійного», на думку виробника, моделі не варто.

При побори матраца для людини, яка страждає від сколіозу, можна дотримуватися аналогічних правил.

Але варто враховувати, що покупка якісного виробу не є вирішенням проблем зі здоров'ям. Гарна підтримка тіла у спокійному стані дозволяє зменшити біль, виключити розвиток захворювань. Купівля якісного матраца допомагає попередити проблеми з хребтом, але не дозволяє їх вирішити.

Важливо! Перед покупкою матраца можна порадитися зі своїм лікуючим ортопедом. Він зможе підказати пацієнтові, моделі яких виробників варто купувати, і які вироби не є якісними.

Вивчення зазначених рекомендацій допоможе правильно і швидко вибрати матрац для маленької дитини, підлітка, дорослого і літньої людини.

Але при покупці потрібно детально ознайомитися і з описами конкретних моделей. Це допоможе звузити пошук і забезпечить покупку матраца у перевіреної і надійної компанії за прийнятною вартістю.

До речі, вам стане корисною наша нова стаття Ми залишаємо минуле в минулому. Сучасні наповнювачі для подушок .

Відео-поради

Дивіться відео про те, який ортопедичний матрац краще вибрати:

Яку модель ортопедичного матраца потрібно купувати при грижі хребта?
Що краще вибрати?
Яку модель ортопедичного матраца потрібно купувати при грижі хребта?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама