Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ворожіння на Івана Купала

  1. Ворожіння по вінку
  2. Ворожіння на ромашці
  3. Ворожіння по колам на воді
  4. Ворожіння на воску
  5. Ворожіння на кульбабі
  6. Ворожіння на аркуші дерева
  7. Ворожіння на кленовому листі
  8. Ворожіння по гілках берези
  9. Ворожіння на персикової кісточці
  10. Ворожіння по коню
  11. Ворожіння на зернах кави
  12. Ворожіння на вишневих кісточках
  13. Ворожіння на шишці
  14. Ворожіння на папороті
  15. Ворожіння на судженого

У загадкову купальську ніч збирають цілющі трави, стрибають через багаття, влаштовують ритуальні ігри й танці, вмиваються росою, купаються у водоймі, шукають в лісі квітку папороті і обов'язково ворожать, намагаючись дізнатися свою долю.

Чарівний і магічний свято Івана Купала приходить 7 липня . За повір'ям, в ніч напередодні Купала відбуваються всілякі дива : Дерева розмовляють і переходять з місця на місце, трави входять в силу, знаходячи цілющі властивості, і найголовніше - цвіте папороть. Згідно з легендою, хто його знайде, буде крізь землю бачити заховані скарби, навчиться розуміти мову рослин і тварин.

Після заходу сонця молодь влаштовувала гуляння - хлопці і дівчата стрибали через багаття і плели вінки, а потім, задумавши бажання, пускали їх в річку або озеро.

А ще на Івана Купала здавна прийнято ворожити за допомогою самих різних предметів або рослин. Пропонуємо вашій увазі кілька варіантів ворожінь на Івана Купала.

Ворожіння по вінку

Напередодні Івана Купала, дівчата плетуть вінки з лісових і польових квітів. Купальський вінок - це не просто прикраса, а оберіг від нечистої сили і пристріту, що символізує круговорот природних сил і нескінченність. Увечері, на заході сонця, загадавши бажання, вінок опускають на водну гладь озера або річки. Якщо він попливе вдалину - бажання збудеться, якщо через нетривалий час пристане до берега недалеко від місця, де його опустили в воду - бажання не збудеться. Пристане до протилежного берега - «в тій стороні доля твоя», випливе на середину водойми - рік пройде без проблем.

За вінка ворожать і на судженого. Пустивши вінок за течією річки, спостерігають, як він себе поведе. Потопаючий вінок був поганою ознакою: «Вінок потонув - милий обдурив». Якщо вінок розплітався, витягувався в ланцюжок або розпадався на окремі квіти - значить, не судилося дівчині вийти в цьому році заміж. Якщо його прибивало до берега - найближчим часом весілля не чекай. Чим далі і довше пливе вінок, тим швидше дівчина вийде заміж.

Вінки кидали в багаття, через який стрибали в чарівну ніч на Купала. Чий вінок згорить першим, та дівчина швидше подруг вийде заміж. Якщо хлопець зуміє зловити вінок на льоту, то дівчина, що сплела його, вважається звуженої цього молодця.

Ворожіння на ромашці

Налийте в широку і неглибоку ємність воду. Помістіть в неї дві квітки ромашки без стеблинок. Якщо квітки попливуть в різні боки - один від одного - закохані розлучаться. Якщо продовжують плавати поряд - будете разом все життя.

Ворожіння по колам на воді

Наберіть воду в широку ємність. Згадайте бажання і киньте у воду невеликий камінчик. Парне число кіл на воді - бажання здійсниться, непарне - не збудеться.

Ворожіння на воску

Розламайте свічку на дрібні шматочки і розтопіть їх в металевій ємності. Коли віск повністю розтане, вилийте його в воду. Подивіться, яку він прийме форму, що нагадує отримана фігура.

Тлумачення: кільце або свічка - швидке весілля, скриня (гаманець) - багатство, серце - міцна любов, прапор - нежданий гість, зірка - удача, квітка - новий шанувальник, людина - хороший друг, хвилеподібна фігура - виконання бажань, смуги - приємна подорож .

Ворожіння на кульбабі

Подуйте на дозрілий кульбаба. Якщо полетять все до єдиного «парашутики» - бажання збудеться дуже скоро, приблизно половина - збудеться, але не так швидко, як вам хочеться, менша частина - не збудеться.

Ворожіння на аркуші дерева

Зірвіть один зелений лист з будь-якого дерева. Надряпав на ньому першу букву імені судженого. Підкиньте лист вгору. Злетить високо - обранець вас обожнює, полине низько за вітром - запросить на побачення, закрутиться в повітрі - кружляти вам у вихорі любові, відразу впаде на землю - почуття можуть згаснути.

Ворожіння на кленовому листі

Підійдіть до кленового дерева, підійміть з землі опалий лист. Порахуйте, скільки у нього гострих, Точа куточком країв. Парна кількість - задумане здійсниться. Чи не парне - сподіватися не варто.

Ворожіння по гілках берези

Зірвіть сім маленьких березових гілочок (приблизно однієї довжини). Змішайте їх в одну купу. Чи не дивлячись, виберіть одну. Яку гілку ви витягніть, таким буде ваше майбутнє - рівним і гладким або зігнутим і з горбками-перешкодами.

Ворожіння на персикової кісточці

З'їжте персик, сконцентрувавшись на задуманому бажанні. Якщо на кісточці вдасться знайти хоча б одну пряму лінію серед інших звивистих - воно збудеться.

Ворожіння по коню

Дивлячись на коня, задумайтеся бажання і спостерігайте за її поведінкою. Якщо вона опустить голову - в любові не все в порядку, потрясе головою зліва направо - хтось намагається вас обдурити, переминається з ноги на ногу - до далекій дорозі, б'є лівим копитом - до швидкого виконання бажання, правим - бажання здійсниться, але пізніше , ірже - до добра.

Ворожіння на зернах кави

Вам знадобиться 16 кавових зерен. Закрийте очі, задайте конкретне питання або намалюйте перед уявним поглядом ситуацію, що вимагає дозволу та акуратно киньте зерна на стіл. Відкрийте очі і порахуйте, скільки зерен впало улоговинкою вгору.

0 - гадання не відбулося, краще його сьогодні більше не повторювати.
1 - удача на вашому боці.
2 - всі труднощі підуть самі собою.
3 - можливо зрада людини, яку ви вважали одним.
4 - постарайтеся не видавати бажане за дійсне.
5 - розпочату справу призведе до успіху.
6 - пора активно діяти.
7 - не потрібно хвилюватися, все рано чи пізно владнається.
8 - рішення прийде саме, потрібно тільки заспокоїтися і відволіктися.
9 - прислухайтеся до порад свого внутрішнього голосу.
10 - рекомендації близьких людей будуть вельми слушними.
11 - спробуйте, ризик виправданий.
12 - Не базікай нічого зайвого.
13 - не нервуйте через дрібниці.
14 - вчіться розраховувати завжди тільки на себе саму.
15 - ще трохи і фортуна обов'язково повернеться до вас обличчям.
16 - все буде просто чудово.

Ворожіння на вишневих кісточках

Намалюйте на папері круг діаметром 9 см. Покладіть на долоню 9 вишневих кісточок. Згадайте бажання і обережно підкиньте їх вгору над малюнком. Якщо все впали кісточки виявляться в межах кола - бажання здійсниться, до 3 кісточок будуть поза колом - виповниться, хоча і з непередбаченими труднощами, а якщо більшість кісточок за межами кола - не збудеться.

Ворожіння на шишці

Виріжте з одного аркуша білого паперу три абсолютно однакових квадрата зі сторонами 7x7 см. На кожному напишіть по одному бажанню. Складіть листи кілька разів таким чином, щоб текст не було видно. Переміщайте і викладіть на столі в ряд на однаковій відстані одна від одної. Візьміть ялинову або соснову шишку, підкиньте її не надто високо і дозвольте вільно впасти на стіл. На який листок вона вкаже завужені кінцем, то бажання і збудеться.

Ворожіння на папороті

Опівночі з 6 на 7 липня - дуже вдалий час для ворожіння, якщо ви хочете дізнатися, кого з кількох претендентів на ваші руку і серце віддати перевагу. Зірвіть стільки гілок папороті, на скількох людей ви гадаєте. На кожну гілку задумайтеся ім'я хлопця, позначте гілки кольоровими нитками, щоб не переплутати. Близько берега водойми рукою притисніть гілки на дно. Різко отдерните руку. Яка гілка раніше всіх спливе, задуманий на неї хлопець і буде вашою долею.

Ворожіння на судженого

Потрібно вийти з подругами на галявину або в сад. Для створення особливої ​​атмосфери можна бути в білому вбранні, босий, зі свічками, але не обов'язково. Кожна дівчина лівою рукою нехай витягне із землі будь-яка рослина разом з коренем. Ось за зовнішнім виглядом кореня і визначається, як буде виглядати суджений.

Якщо ви знайшли довге коріння, то обранець буде струнким, ставним і високим; якщо попався короткий корінець, то партнер, якого виберете, буде невисоким, міцним, напевно повненьким. Якщо корінь покруче, викривлений - чекає вас приятель зі потайним, нещирим характером, ну а якщо корінь рівний і гладкий - попадеться людина порядна і прямодушним. І це ще не все, що можна прочитати по кореню про майбутнього чоловіка.

Навіть твердість знахідки має значення. Спробуйте «завити» корінь вправо-вліво - якщо не вдається, майбутній чоловік виявиться впертим як осел. Вам дуже пощастило, якщо ви виловили м'який корінь. Це означає, що потрапили на поступливого, спокійного, але і нерішучого кандидата на ваші руку і серце. Чим сильніше корінь обліплений землею, тим заможнішими майбутній чоловік.

У теплу магічну купальську ніч ворожіння і любовні чари особливо вдаються.

РЕКОМЕНДУЄМО ПРОЧИТАТИ:

Ворожіння в ніч Івана Купала

купальські ворожіння

Ворожіння на Івана Купала в 2014 році

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама