Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дубильні речовини в медицині, їх властивості в рослинах

  1. феноли
  2. дубильні речовини
  3. Додати коментар

Подробиці Опубліковано 10.09.2012 23:04 ЗДОБЖік Переглядів: 45725

Цілющі властивості лікарських рослин пов'язані виключно з наявністю в них специфічних хімічних речовин, що входять до їх складу. Якщо не розглядати мікроелементи і іони деяких мінералів , Наприклад калію, натрію, кальцію, основна маса лікувальних сполук - органічні речовини.

  1. феноли
  2. дубильні речовини

У сучасній медицині відомо більше 4 000 000 органічних сполук, з яких велика кількість володіє цілющу силу. З усього численного розмаїття приділимо увагу найістотнішим біохімічним особливостям дубильних речовин, що містяться в лікарських рослинах.

феноли

Феноли - група надзвичайно різноманітних речовин, вельми поширених в царстві рослин. При цьому загальним для фенолів, що об'єднує їх в одну групу, є присутність бензольного (або ароматичного) ядра, що несе одну фенольну або гідроксильну групу (оксигрупи). Ароматичне ядро ​​також може мати дві або три фенольні групи, що дає право розділяти феноли на моно-, ди-і тріфеноли. Дані оксигрупи є головні реактивні групи всіх фенольних сполук.

Якщо в молекулі є в наявності кілька ароматичних ядер з відповідними фенольними групами, утворюються поліфеноли. Елементарний фенол - карболова кислота або власне сам фенол, найпотужніше дезінфікуючий засіб, нерідко використовується для дезінфекції різних лікувально-профілактичних установ. Дифенолу є гідрохінон, резорцин і пирокатехин, тріфенолам - флороглюцин, оксігідрохінон і пірогалол.

Феноли, підпадаючи під вплив ферментів, полімеризуються в величезні молекули гумусу, лігніну, меланінів, дубильних речовин.

дубильні речовини

Хімічно дубильні речовини - поліфенольні сполуки, що ущільнюють і закріплюють білкові молекули в слизових оболонках або поверхневих шарах нашої шкіри , Що дозволяє стати їм практично непроникними і більш стійкими проти зовнішніх впливів. Ці властивості знайшли застосування в промисловому дублении шкіри. З важкими металами, точніше з їх солями, алкалоїдами і білковими молекулами, дубильні речовини утворюють нерозчинні сполуки. Тому їх використовують при отруєннях. Вони прекрасно розчиняються у воді.

Смак у дубильних речовин терпкий і терпкий. Будь-які слизові оболонки, наприклад рота, при контакті з дубильними речовинами стають щільніше, завдяки чому вони легко протистоять запаленням, які викликають інфекції або подразнюючі речовини. При цьому відбувається зменшення болючого відділення густого слизу, припливу крові, невеликі капіляри і зовсім можуть перекритися, уповільнення дуже сильною перистальтики шлунково-кишкового тракту, що виникає в результаті розлади травлення.

Дубильні речовини, що містяться в рослинах, використовують зовнішньо. З них готують примочки і ванночки. Розчинами з дубильними речовинами обробляють шкіру голови і обличчя. З їх допомогою позбуваються від лупи, зупиняють несуттєві кровотечі на шкірі, лікують легкі опіки, наприклад сонячні, обробляють рани і обмороження.

Внутрішньо дубильні речовини застосовують для полоскань рота, при наявності запалень в ротовій порожнині або ясен, горла при ангінах , Для промивань шлунка в разі проносів, проти запалень , Що утворюються на слизових оболонках кишечника і шлунка.

Однак при проблемах з шлунково-кишковим трактом, в першу чергу, йдуть за рекомендаціями до лікаря, щоб з'ясувати причину запалення.

Дубильні речовини (в науці таніни) гасять в людському організмі вільні радикали, інакше кажучи, уламки молекул, що володіють надзвичайно високою реакційною силою і руйнують живі клітини, їх найважливіші структури, наприклад ДНК. Процеси старіння людського організму безпосередньо пов'язані з можливостями танинов благотворно впливати на організм. Вони, «гасячи» радіонукліди, виводячи токсини, і всілякі шлаки, зберігають людям молодість і здоров'я.

Величезна кількість танінів містять рослини, які ростуть у вологих тропічних лісах. Однак наша флора досить багата рослинами з вмістом танінів. Цілюще танін є в Сумах, Бадані товстолистого і скумпії, в корі дуба , Верби, ялини та вільхи, листках і корі каштана, в трав'янистих рослинах - кермек, ревені, гірчак дубильному, калгані і щавлі. Багато танинов в прополісі , Листках вересу, лохини, м'яти перцевої, брусниці, шавлії , Розмарин і волоських горіхах .

Деякі рослини здатні випускати сигнальні ферамони тривоги - летючі хімічні сполуки. При отриманні сигналу тривоги сусідні рослини починають додаткову вироблення дубильних речовин. Додаткові порції танинов надають рослинам меншу апетитність. При цьому травоїдні неохоче їх поїдають.

Важливе джерело дубильних речовин - чай, чорний і зелений . Причому в зеленому чаї катехінів (різновид танинов) в два рази більше. Активність катехінів в організмі відбувається після їх окислення. В тривало стоїть чаї відбувається полімеризація дубильних речовин, вони перетворюються в водонерозчинні флобафени червоно-коричневого кольору. Активність флабофенов знижена, ось чому рекомендують пити саме свіжозаварений чай. Адже тільки в ньому міститися речовини, що володіють максимальною активністю і ефективністю.

Навігатор сайту:

Додати коментар

Додати коментар

Обговорити на форумі (коментарів 0).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама