Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Клейкі речовини на основі целюлози, модифікованої целюлози або її похідних - C09J 101/00

розділ C

ХІМІЯ; МЕТАЛУРГІЯ
C09 барвники; фарби; полірувальні склади; природні смоли; клейкі речовини; речовини або суміші, не віднесені до інших рубриках; використання матеріалів, не віднесених до інших рубриках
C09J Клейкі речовини; способи склеювання взагалі (Немеханічна частина); способи склеювання, не віднесені до інших підкласів; використання матеріалів в якості речовин, що клеять
C09J 101/00 Клейкі речовини на основі целюлози, модифікованої целюлози або її похідних
РІДКИЙ ГЕРМЕТИК ДЛЯ пневматичних шин ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

Винахід відноситься до рідкого герметику для пневматичних шин транспортних засобів. Герметик містить рідку фазу з гліцерину, води і клею КМЦ і тверду фазу з тонкої фракції аеросилу і більшої фракції хімічно інертного наповнювача. В якості інертного наповнювача використовують подрібнену оболонку зерен злакових культур, зокрема рисову лушпиння. Масова частка гліцерину в рідкій фазі становить від 56 до 67 мас.%, Що забезпечує морозостійкість герметика від мінус 30 ° C до мінус 46 ° C. Рідкий герметик слабо розшаровується при зберіганні і не має шкідливим впливом на людину, на гуму шин і на навколишнє середовище. 2 з.п. ф-ли, 2 пр., 2 мул.

Усі творці СО шаром клею ВЕЩЕСТВА

Винахід відноситься до паперової промисловості, зокрема до шпалер з шаром, що клеїть речовини на зворотному боці. Описуються шпалери з шаром, що клеїть речовини, який містить: А) ефір целюлози, перекладений в форму уповільненої дії (ретард-форму); В) рН-регулятор для лужної області більше 8; С) здатний до набухання, нерозчинний у воді полімер зі ступенем подрібнення від 5 до 2. Описується також спосіб виготовлення шпалер. Отримані шпалери забезпечують хорошу здатність їх до переміщення при вирівнюванні. 2 н. і 12 з.п. ф-ли, 2 мул.

КОМПОЗИЦІЯ зв`язок що наноситься ВАЛИКОМ клейстерної СКЛАДУ

Композиція сполучного для клеїв, щонайменше, що містить, щонайменше, 10 мас.% Минулого поверхневу обробку полісахариду в формі частинок або суміші двох або більше таких минулих поверхневу обробку полісахаридів в формі частинок і, щонайменше, 3 мас.% Природного або синтетичного шаруватого силікату в формі частинок, або суміші двох або більше природних шаруватих силікатів або суміші двох або більше синтетичних шаруватих силікатів у формі частинок, або суміші одного або декількох природних і одного або декількох синтетичний х шаруватих силікатів. Композиція може також містити, щонайменше, один водорозчинний або вододіспергіруемий синтетичний полімер. Описано також клей, що містить, щонайменше, 20 мас.% Води і, щонайменше, 1 мас.% Композиції. 2 н. і 10 з.п. ф-ли, 1 табл.

Агломерату зв'язку ЗАСОБІВ, СПОСІБ ЙОГО ОДЕРЖАННЯ

Винахід стосується гранульного агломерату сполучних засобів і способу його отримання. Гранульного агломерат сполучних засобів для отримання коштів для покриття поверхонь містить, щонайменше, природний або синтетичний полісахарид на основі целюлози та синтетичний полімер вибраний з полівінілацетату. Причому як 5 мас.% - ний водний розчин або дисперсія часток з діаметром, що лежить вище середнього розміру частинок (D50), і водний розчин або дисперсія часток з діаметром, що лежить нижче середнього розміру частинок (D50), після розчинення протягом 1 год або менше мають в'язкості, які менше, ніж на 20% відрізняються одна від одної, причому, по крайней мере, 50% частинок мають діаметр більше 0,5 мм. Спосіб отримання вищевказаного агломерату, при якому композицію, що містить, щонайменше, природний або синтетичний полісахарид на основі целюлози та, щонайменше, синтетичний полімер вибраний з полівінілацетату, піддають тиску більше 10 кН / см 2 або питомої притискної сили валків від 2 кН / см до 150 кН / см і потім подрібнюють. При цьому природний або синтетичний полісахарид і синтетичний полімер є гранульного. 2 н. і 9 з.п. ф-ли, 7 табл.

СУМІШ І СПОСІБ ВВЕДЕННЯ, ЩОНАЙМЕНШЕ, ОДНОГО ультрадисперсного АКТИВНОГО КОМПОНЕНТУ в рідкому водні СИСТЕМУ

Винахід відноситься до суміші, призначеної для введення в рідку водну систему. Суміш містить, щонайменше, один ультрадисперсних активний компонент, який призначений для подальшого розчинення і диспергування в рідкому водній системі. Суміш містить целюлозовмістні рослинні волокна, які присутні в суміші в кількості від 2 до 18 мас.%, Які попередньо хімічно або фізично оброблені способом термомеханічної обробки, способом хемотермомеханіческой обробки або способом екстрагування целюлози при низькому тиску, вищевказані волокна мають середню довжину в діапазоні від 20 до 350 мкм і суміш знаходиться в дрібнозернистої формі, що має розмір від 0,5 мм до декількох мм. Спосіб введення суміші, що містить, щонайменше, один ультрадисперсних активний компонент, в рідку водну систему включає змішання активних компонентів з вищевказаними целюлозовмістні рослинними волокнами, введення їх в рідку водну систему. Винахід дозволяє поліпшити маніпулювання, дозування і внесення ультрадисперсних активних компонентів, а також запобігти спікання або затвердіння матеріалу при тривалих термінах зберігання. 2 н. і 9 з.п. ф-ли. 1 табл. мул.

Ароматизовані Адгезивність (клею) КОМПОЗИЦІЯ, ЗОКРЕМА, ДЛЯ ЗАСТОСУВАННЯ ЯК пастоподібних клею ДЛЯ шпалер

Винахід відноситься до адгезивной композиції, зокрема, призначеної для застосування в або в якості пастоподібного клею для шпалер, яка включає адгезив, що вивільняє ароматизирующее речовина компонент, що містить, щонайменше, одне ароматизирующее речовина і, щонайменше, один носій, при цьому композиція знаходиться у формі, яка підходить для змішування з водою споживачем з утворенням готової до застосування водної композиції. Такою формою є суха форма, така як порошок або гранули. Крім того, в що застосовується компоненті, вивільняється запах, щонайменше, одне ароматизирующее речовина пов'язано з носієм таким чином, що ароматизирующее речовина по суті вивільняється з композиції, що вивільняє ароматизирующее речовина, тільки коли остання вступає в контакт з водою. Носій переважно вибирають з циклодекстринов і похідних циклодекстринов. Технічний результат - отримання композиції, яка після змішування з водою не має неприємного запаху під час застосування та тривалого зберігання. 3 н. і 4 з.п. ф-ли.

Одержані формуванням З РЕЧОВИН ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВОДНОГО системи зв'язку ЗАСОБІВ, ЗОКРЕМА клейстер ДЛЯ СТІНОВИХ покриттів

Винахід відноситься до засобів для нанесення стінових покриттів, зокрема клейстеру для стінових покриттів. Формоване виріб з речовин для отримання водної системи сполучних засобів, містить від 30 до 100 мас.% Розчинних у воді або діспергіруемих в воді, не клейких в сухому стані і при кімнатній температурі, натуральних або напівсинтетичних полімерів і від 0 до 70 мас.% Повністю синтетичних полімерів, причому воно складається з не менше ніж двох ділянок різної будови, з яких, принаймні, одна ділянка містить барвник, при цьому ділянки розподілені в формованому виробі так, щоб вони були оптично помітні на його поверхност . Барвник знебарвлюється в процесі отримання водної системи сполучних засобів або після нього в результаті взаємодії з іншим компонентом, що містяться на вільному від барвника ділянці, або в результаті взаємодії з водним середовищем, або ж фотохимическим шляхом. Винахід дозволяє отримати засіб, що спрощує застосування формованого виробу. 2 з.п. ф-ли, 2 табл.

ЗАХИСНЕ ПОКРИТТЯ ДЛЯ МЕТАЛЕВИХ ПОВЕРХОНЬ

Винахід відноситься до виду захисних покриттів на основі полімерного компонента очищеної карбоксиметилцелюлози (клас полісахаридів), і може бути використано як покриття для металевих поверхонь цистерн, ємностей, призначених для перевезення і зберігання агресивних середовищ. Покриття для металевих поверхонь містить 2,25% розчин натрій-карбоксиметилцелюлози очищеної, порошок алюмінію сферичного дисперсного, і гліцерин при наступному співвідношенні компонентів (вага. Ч): 2,25% розчин натрій-карбоксиметилцелюлози очищеної - 98-102 вага. ч; порошок алюмінію сферичного дісперсного- 0.74-2,5 вага. ч; гліцерин 0.74-2,5 вага. ч. Винахід дозволяє отримати покриття, яке володіє високими фізико-механічними властивостями, відрізняється простотою виготовлення і нанесення на поверхню і може експлуатуватися в широкому інтервалі температур (0-200 ° С). 3 табл.

Агломерат З РЕЧОВИН ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВОДНОГО системи зв'язку

Винахід відноситься до агломератам, що представляє собою формовані або агреговані частинки для отримання водної системи сполучного, які застосовні для склеювання, зміцнення або ущільнення. Агломерати представляють собою а) від 30 до 100 мас.% Водорозчинних або діспергіруемих в воді, неклейких в сухому стані при кімнатній температурі неорганічних або органічних, натуральних або напівсинтетичних полімерів і б) від 0 до 70 вагу. % Повністю синтетичних полімерів. Агломерати містять мінімум один гідрофільний розпушувач з волокнистої внутрішньої або зовнішньої структурою, який не розчиняється у воді і чинить тиск при набуханні, його кількість складає від 0,5 до 50 мас.%, А кількість речовин для отримання водної системи сполучного становить від 99,5 до 50 вагу.%. Винахід дозволяє отримати агломерати, які і після довгого зберігання розчиняються у воді без грудок і забезпечують хорошу в'язкість. 12 з.п. ф-ли, 1 мул., 1 табл. Клейової композиції на основі епоксидної смоли Композиція на основі епоксидної смоли призначена для склеювання різьбових з'єднань металевих інструментів для холодної обробки металів, які працюють в умовах вібраційних навантажень. Композиція містить епоксидну смолу, пластифікатор, затверджувач і наповнювач. В якості наповнювача використаний карбоксіметілцеллюлозний клей. Позитивний ефект досягається підвищенням міцності клейового з'єднання в різьбі інструменту при холодній обробці металу в 1,46-1,92 рази, зниженням міцності клейового з'єднання в різьбі інструменту при температурі 160-180oС для полегшення умов розкручування склеєних різьбових з'єднань інструменту після його використання. 1 табл. СУХИЙ КЛЕЙ ДЛЯ ШПАЛЕР Винахід відноситься до області сухих порошкоподібних клеїв, добре розчиняються в холодній воді, які можуть використовуватися в побуті для наклеювання шпалер на паперовій і тканинної основах, а також для наклеювання паперових шпалер на бетонні, отштукатуренние, дерев'яні та інші неметалічні поверхні. Крім того, цим клеєм кріплять станів і стельові панелі, плінтуси і багато інших матеріалів. Клей містить порошкоподібну натрієву сіль карбоксиметилцелюлози, буру технічну, сухий порошок гомополімерной вінілацетатних смоли. Технічний результат - винахід забезпечує скорочення часу на розпорошення клею у воді, підвищення міцності склеювання шпалер з поверхнею стін, підвищення міцності клейового шва на розрив в п'ять разів. 3 табл. СКЛАДНІ ЗМІШАНІ АЗОТНОКИСЛИЙ ЕФІРИ ЦЕЛЮЛОЗИ З Фталатний ГРУПАМИ В ЯКОСТІ ПОЛІМЕРНОЇ ОСНОВИ клеїв, лаків, фарб, покриттів, ТВЕРДИХ РАКЕТНИХ ПАЛИВ І СПОСІБ ЇХ ОТРИМАННЯ Винахід відноситься до нового високомолекулярних хімічної речовини - складного змішаного АЗОТНОКИСЛИЙ ефіру целюлози з Фталатний групами, яке використовують в якості полімерної основи клеїв, лаків, фарб, полімерних покриттів і твердих ракетних палив загальної формули
Винахід відноситься до агломератам, що представляє собою формовані або агреговані частинки для отримання водної системи сполучного, які застосовні для склеювання, зміцнення або ущільнення
де X = 2,0 - 2,9; Y = 0 - (3 - x); (X1 + X) = 0,1 - 1,0; n = 350 - 1007, з підвищеною швидкістю горіння і воспламеняемостью, з підвищеною адгезійною міцністю і найкращою розчинність в органічних розчинниках, нітрати целюлози з вмістом азоту 11,8 - 13,5% або нітрати целюлози піроксилінових порохів конденсируют на фталевий ангідрид в розчиннику при 50 - 110oC, перемішуючи протягом 1 - 6 год при співвідношенні 0,5 - 2 моль ангідриду на кожну нітратну групу в елементарному ланці нітроцелюлози, висаджують, фільтрують, промивають водою і сушать. При цьому для висаджування сипучого малоелектрізующегося продукту в реакційну масу з температурою 50 - 60oC повільно дозують воду з такою ж температурою. Спосіб дозволяє використовувати зістарені і відбраковані піроксилінові пороху в якості вихідної сировини з отриманням більш дешевих полімерів. 2 с. і 1 з.п. ф-ли, 2 табл. СКЛАДНІ ЗМІШАНІ АЗОТНОКИСЛИЙ ЕФІРИ ЦЕЛЮЛОЗИ З КАПРОЛАКТАМНИМІ ГРУПАМИ І СПОСІБ ЇХ ОТРИМАННЯ Винахід відноситься до нових високомолекулярних хімічних речовин, які можуть бути використані для отримання пластмас, клеїв, лаків, фарб, рулонних покриттів, твердого палива зі зниженою швидкістю горіння. Описуються складні змішані азотнокислі ефіри целюлози з капролактамнимі групами загальної формули [C6H7O2 (OH) (3-XY) (ONO2) (XK) (NH (CH2) 5COOH) (K + Y)] N, де X = 2,0 - 2 , 9; Y = 0 - (3 - X); K + Y = 0,1 - 1,0; N = 200 - 1000, в якості високомолекулярних компонентів клеїв, лакофарбових матеріалів, полімерних покриттів, сумішевих твердих палив з підвищеною еластичністю і зниженою швидкістю горіння. Описується також спосіб їх отримання. 2 з.п. ф-ли, 2 табл. Клейової композиції НКЛ-1 Використання: для склеювання дерев'яних і металевих поверхонь, шкіри, пластмас, поролону, тканин. Суть винаходу: клейова композиція містить коллоксін - 5-20 м.ч., піроксилін 5-15 м.ч., пластифікатори: динитрат діетиленгліколю 2-15 м.ч., тріклезідфосфат 1-4 м.ч., стабілізатори: дифениламин - 0,2-0,5 м.ч. і діетілдіфеніл сечовина 0,4-1,5 м.ч. і органічний розчинник (ацетон і етилацетат) 80-360 м.ч. Характеристики клею: тривалість висихання 0,5 годину, міцність приклеювання на зрушення до дерева 15 МПа, до стали 1,4 МПа, до дуралюмина 1,0 МПа, на відрив зі сталі 1,0 МПа. 1 табл.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама