Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як обшити вагонкою баню своїми руками?

  1. Оздоблення лазні. Навіщо, як і чому. Обшивка лазні вагонкою
  2. Вибираємо вагонку для внутрішньої обробки лазні
  3. Як правильно визначити потрібну кількість вагонки для обробки лазні самостійно?
  4. Монтаж вагонки. варіанти кріплення
  5. Самостійна обробка вагонкою всередині лазні. Відео.
  6. Початок роботи по обшивці лазні. Секрети облицювання лазні вагонкою.

ЗМІСТ:   1 ЗМІСТ:

1. Оздоблення лазні. Навіщо, як і чому. Обшивка лазні вагонкою.

2. Вибираємо вагонку для внутрішньої обробки лазні.

3. Як правильно визначити потрібну кількість вагонки для обробки лазні самостійно.

4. Монтаж вагонки. Варіанти кріплення.

5. Самостійна обробка вагонкою всередині лазні. Відео.

6. Початок роботи по обшивці лазні. Інструменти для облицювання лазні вагонкою. Секрети облицювання лазні.

Баньку на Русі любили завжди. Кажуть, що в Європі не дуже поважали водні процедури в середні століття, а от російська душа і хороша лазня нероздільні.

Ще в язичницьку пору, наші давні предки вважали, що парилка об'єднує 4 головні природні стихії: землю, воду вогонь і повітря і надавали цьому закладу сакральний сенс. Гарненько пропарившись, людина вбирав в себе природні сили, ставав міцніше і здоровіше.

Гарненько пропарившись, людина вбирав в себе природні сили, ставав міцніше і здоровіше

На дворі вже двадцять перше століття, а особливу пристрасть і любов російського людини до лазні не пройшла. Тим більше, що сучасні Лазенки - суперкомфортні і затишні приміщення.

Варіантів для облаштування, забудови та оздоблення бань - хоч греблю гати, тільки і розбігаються очі. Але до сих пір ідеальної російською лазнею вважається дерев'яна, з якісного зрубу. Однак, це досить дороге задоволення - будівництво лазні з хорошого і якісного дерева, тому частенько, щоб скоротити витрати і не втратити в якості парилки, багато хто використовує при будівництві цеглу, пінобетонні або газосиликатні блоки, а для обробки усередині лазні застосовують вагонку. Тим більше, що використання штучних матеріалів для обшивки лазні не рекомендують з екологічної точки зору і з точки зору безпеки. Високі температури і вологість парилки можуть стати причинами виділення токсичних речовин і призвести не до оздоровлення, а на лікарняне ліжко.

Найідеальніший варіант внутрішньої обшивки лазні - вагонка. Ви навіть можете виконати обробку вагонкою своїми руками, а ми постараємося вам максимально докладно розповісти, як це краще зробити і допоможемо у виборі правильного і якісного матеріалу.

Оздоблення лазні. Навіщо, як і чому. Обшивка лазні вагонкою

Оздоблення - свого роду утеплення лазні та надання оздоровчої будівництві естетичного вигляду і затишку, а також ... свого роду економія ... на підігріві.

Скажімо так, що умови всередині парної і суміжних приміщення лазні досить екстримальні - і вологість висока і температура може підніматися вище ста градусів за Цельсієм. Тому, якщо ви дорожите здоров'ям своїм та своїми близькими, і не тільки здоров'ям, але і безпекою - слід відразу відкинути всі думки, в яких пробігають варіанти з пінопластом і пінополістиролом. Високий температурний режим піддає ці матеріали деформації і провокує виділення практично всієї таблиці Менделєєва. Про пластик і лінолеум краще теж не згадувати всує в контексті з лазнею по цих же причин. І що залишається - залишається добра і надійна вагонка.

І що залишається - залишається добра і надійна вагонка

Вагонка при обробці лазні зіграє і декоратіівную роль - додасть естетичний вигляд і затишок, допоможе утримати тепло і підтримати необхідну вологість і навіть може наповнити приміщення неповторним ароматом, якщо вагонка зроблена з хвойних порід дерева або липи.

Ну а тепер про все по порядку. Скільки вагонки нам знадобитися, яку вагонку краще вибрати для обшивки стін лазні, що взяти в допомогу вагонке для збереження мікроклімату і які інструменти підготувати.

Вибираємо вагонку для внутрішньої обробки лазні

Вагонка - це свого роду банальна дерев'яна дошка, але з вирізаними пазлами, які дозволяють монтувати дошки без особливих проблем і навичок, а отримана поверхню виходить гладка і без щілин і зазорів. Краса - одним словом. Спочатку такі дошки застосовувалися для обробки вагонів, що згодом і дало назву цьому надійному і доступному будівельного матеріалу.

З тих пір води витекло досить і виробництво вагонки зробило величезний крок вперед, що змушує сучасних споживачів іноді серйозно замислюватися, вибираючи вагонку для обробки стін лазні або інших приміщень.

Якщо вже мова йде про лазню, значить будемо розглядати обшивочний варіант, який підходить тільки для парної та прилеглих приміщень.

Ще раз хочу нагадати, що мова йде практично про екстримальних умовах використання, тому ніякого пластику У крайньому випадку, якщо бюджет дуже обмежений, пластик можна взяти для роздягальні і передбанника.

В першу чергу, дерев'яна вагонка для обробки лазні повинна бути з деревини, яка може контролювати рівень самостійно, бажано наповнювати приміщення ароматом для посилення ефекту банної ароматерапії. Тому, фахівці рекомендують вибирати вагонку для обробки стін лазні, в залежності від приміщень. Для зручності вибору, розділимо відповідну для лазні вагонку за такими позиціями -розмір і сорт вагонки, вид деревини.

Власне кажучи, як справжні і дуже допитливі дилетанти будівельних і оздоблювальних робіт, розділимо і охарактеризуємо розміри вагонки наступним чином:

Класична. Розмір не широкий. Підходить для вертикального кріплення при обробці стін. Горизонтальне не рекомендується фахівцями в силу низької стелі в приміщеннях лазні, а таке кріплення тільки посилить ефект тиску стелі. Крім того, таке - горизонтальне - кріплення не дозволяє скупчується на стінах воді стікати вниз, а ось накопичення води в пазах вагонки - це відбувається просто чудово.

Євровагонка. Така дошка відрізняється від першого варіанту більш широким розміром і вагою, але споживача не повинно налякати ускладнення дошки - з тильного боку зроблений спеціальний пропив, який знімає напругу тиску тяжкості і не дозволяє вагонке растрескаться згодом.

Власна вологість дерев'яної вагонки не повинна виходити за межі дев'ять-п'ятнадцять відсотків. Але, багато виробників дерев'яних оздоблювальних матеріалів грішать тим, що випускають у продаж дошку з вологістю до 25%, а це вже може призвести до неякісної обробці стін лазні і наступноюдеформацією вагонки в процесі використання лазні.

Виготовляють вагонку з хвойних і листяних порід дерев. Для парильні ідеальна євровагонка, виготовлена ​​з осики, сосни, дуба, вільхи, ялини, кедр і липи. Спробуємо розібрати кожен сорт дерева окремо, щоб простіше було розібратися з плюсами і мінусами кожного виду.

Спробуємо розібрати кожен сорт дерева окремо, щоб простіше було розібратися з плюсами і мінусами кожного виду

ОСИНА. В процесі експлуатації лазні, стіни якої обшиті осиковою вагонкою, з часом набувають білувато-сріблястий відтінок, а на зрізі виявляються річні кільця, немов художник завдав жовтуватий контур тонким пензлем. Осика прекрасно витримує високу температуру, що не нагріваючись і не загрожуючи обпалити відвідувачів парної. Вологість цьому дереву також не страшна, навпаки - збільшує міцність дерева до такої міри, що через декілька років в деревину неможливо вбити звичайний цвях. При високій температурі не виділяється смола.

При високій температурі не виділяється смола

ЛИПА. Красива вагонка, підкуповує кольором - коричневими або червоними відтінками з нальотом матового блиску і тим, що вагонка з липи абсолютно не нагрівається при дуже високих температурах парної, але виділяє тонкий квітковий аромат. Фактура липової вагонки має однорідні волокна і дуже красиво старіє з часом. А ось металеві аксесуари і декор не рекомендують використовувати в лазні, обшили липової вагонкою - залізо швидше окислюється і іржавіє від зіткнення з цим деревом у вологому середовищі.

А ось металеві аксесуари і декор не рекомендують використовувати в лазні, обшили липової вагонкою - залізо швидше окислюється і іржавіє від зіткнення з цим деревом у вологому середовищі

КЕДР. На нашому Рітейл частіше можна знайти сибірський, а ось канадський - велика рідкість. Обидва сорти кедра мають гарну коричнево-рожеву деревину, яка вважається найкориснішою для здоров'я людини, але і найдорожчою для гаманця. Вагонка з кедра не гниє, відмінно протистоїть механічним навантаженням і впливам. У процесі використання банного приміщення, обробленого кедрової вагонкою, дерево виділяє цілющий, стійкий аромат. Так що парилку з кедра цілком можна назвати молодильної і оздоровчої.

Так що парилку з кедра цілком можна назвати молодильної і оздоровчої

СОСНА. Теплий бежевий або коричнево-червоний відтінок створює візуальний затишок в приміщенні лазні і наповнює її теплом навіть у відсутності пара. Соснова вагонка темніше згодом, плаче при високій температурі смоляними краплями з інтенсивним ароматом хвої і проявляє на собі вигадливий малюнок річних кілець і смоляних каналів.

Вагонка з сосни добре тримає тепло і вологу, але, в силу рясного виділення смол, обробку таким матеріалом краще не робити в тих місцях лазні, де повинен бути тактильний контакт - лави, лежанки, стіни ... Але, якщо у вас немає іншого вибору, крім соснового варіанту, то парилку, обшиту соснової вагонкою, краще максимально протопити кілька разів, поки не вийде вся смола з деревини, а після кожної протопки - зчищати все виділення дерева.

Крім сортів вагонки, дошка поділяється ще на класи. Наприклад, ту ж соснову вагонку, якщо вже і брати для обшивки стін парилки, то тільки екстра-класу.

Отже, ще один класифікатор вагонки, але вже за класами.

ЕКСТРА-КЛАС

Найкраща вагонка - екстра-клас. Ніяких тріщин, мікротріщин, сучків і інших видимих ​​і невидимих ​​дефектів. Все ідеально. До речі, про сучках. Їх присутність може зіграти не надто гарний жарт в облицюванні лазні вагонкою - дошка швидше і сильніше нагрівається при наявності цих маленьких відростків, а значить не підходить для обшивки стін лазні.

Їх присутність може зіграти не надто гарний жарт в облицюванні лазні вагонкою - дошка швидше і сильніше нагрівається при наявності цих маленьких відростків, а значить не підходить для обшивки стін лазні

1 КЛАС АБО А КЛАС

У цей класі допускається не велика шорсткість і мікротріщини, але не наскрізні. Може бути натяк на засмолка, але не допустимо наявність смоляних кишень, відколів і наявність сучків.

2 КЛАС АБО В КЛАС

Дошка цього класу вже може містити тріщини, сучки, смоляні кишеньки і синяву. В цьому класі допускаються і червоточини, і не велика кількість гнилі, і волосяні тріщини по всій довжині.

Ця дошка хороша під фарбування, але ось для облицювання стін лазні її краще не брати. Ну, якщо тільки для технічних і чорнових робіт.

Ну і останнє в цьому розділі, що потрібно знати про вагонке - профілі, від яких залежать нюанси монтажу вагонки в процесі обшивки приміщень в лазні. Профілі - свого роду кріплення, які дозволяють дошкам чіпко хапатися один за одного, шикуючись в красиву картинку затишного інтер'єру.

Профілі вагонки: стандарт; штиль або колгоспниця; євро; софт-лайн; блок-хайс. Опису профілів не варто приділяти особливу увагу в цьому матеріалі, а краще розібратися візуально в магазині, консультуючись з фахівцем і вже маючи чітке уявлення з якого дерева ви хочете зробити обшивку лазні.

Як правильно визначити потрібну кількість вагонки для обробки лазні самостійно?

Так. З вагонкою визначилися. Тепер залишилося розрахувати скільки її слід купити. Завдання абсолютна легка, якщо зрозуміти алгоритм розрахунку, а саме це ми вам зараз і розповімо.

Для наочного прикладу візьмемо класичний для дачних ділянок розмір лазень.

Для наочного прикладу візьмемо класичний для дачних ділянок розмір лазень

Припустимо, лазня три на три метри і висота стелі - два з половиною метри. Самостійну обшивку ми будемо робити на стінах, стелі та підлозі, але - це важливо - підлогу в розрахунках не враховується. Як правило, лазні такого розміру мають два приміщення - безпосередньо саму парилку - два на три і роздягальню - один на три.

Вираховуємо.

Площа стелі: 2х3 = 6 метрів квадратних.

Площа однієї стіни: 2х2,5 = 5 метрів квадратних.

Площа іншої стіни: 3х2.5 = 7,5 метрів квадратних.

Загальна площа лазні: 6 (стелю) +7,5 (одна стіна) +5 (друга стіна) = 31 метр квадратний.

За таким принципом розраховуємо площу роздягальні і в результаті у нас виходить 23 метра квадратних.

Підсумовуємо обидві цифри і отримуємо загальну площу, що підлягає обшивці 54 метра квадратних. Але! Це ще не остаточна цифра. З неї ми повинні відняти площу вікон і дверей, а потім додати п'ятнадцять відсотків для запасу при підрізуванні вагонки - це і буде та кількість матеріалу, яке вам необхідно для обшивки лазні.

Як правило ціна вагонки йде за квадратний або погонний метр, так що і суму ви можете приблизно підрахувати перед поїздкою в магазин.

Монтаж вагонки. варіанти кріплення

Фахівці рекомендують два варіанти кріплення вагонки для приміщень в лазні - вертикальну та горизонтальну.

Найраціональніше - горизонтальне. За винятком тих випадків, коли таке кріплення не підходить для конкретного сорту дерева. Так ось, горизонтальне кріплення вагонки на стіни лазні особливо ідеально в разі, коли облицювання відбувається на свіжі зруби, які з часом, під впливом підвищеної вологості і екстремальних температур, дають усадку і вагонка може деформуватися. У випадку з горизонтальною облицюванням - деякі смуги вагонки можна замінити або видалити сігментарно, не порушуючи загальну картину і не здійснюючи зайвої роботи.

У випадку з горизонтальною облицюванням - деякі смуги вагонки можна замінити або видалити сігментарно, не порушуючи загальну картину і не здійснюючи зайвої роботи

Вертикальна укладання дає можливість максимально акуратно оформити кути, швидше провести обробку приміщень лазні, але в якомусь форс-мажорному випадку, доведеться розбирати всю стіну 0 однією планкою тут не відбудешся.

Перед обробкою приміщень лазні рекомендують провести роботи з утеплення стін і стелі лазні. Ідеально для таких цілей підходить кам'яна вата або будь-який інший утеплювач. Який не виділяє шкідливих випарів при нагріванні і високої вологості, не деформується і не пожежонебезпечний. На утеплювач обов'язково кладуть фольгированную пароізоляцію для фіксації.

Система вентиляції і камін, піч та інші лазневі атрибути монтуються перед початком оздоблювальних робіт.

Самостійна обробка вагонкою всередині лазні. Відео.

При сучасному виборі будівельних матеріалів, інструментів і підручних засобів, провести обшивку стін лазні вагонкою самостійно не складе труднощів. Відео досить докладно описує кожен етап роботи по обробці. А як вибрати вагонку, варіанти її монтажу на стіну і навіть розрахунки на необхідну кількість матеріалу - ви вже знаєте.

Початок роботи по обшивці лазні. Секрети облицювання лазні вагонкою.

Перед початком обшивки вагонкою стін лазні, слід дати вагонке «подихати». Досить витягти вагонку з упаковки і залишить на кілька днів в приміщенні лазні. Це дозволить дереву увібрати необхідну кількість вологи з повітря і набрякнути, що не дозволяє робити герметичній упаковці виробника.

Потім вагонку слід обробити складом, що містить антипірин і вологостійкі компоненти. Можна купити спеціальний склад, призначений для обробки «банного» дерева.

Для фіксації першої планки вагонки використовують маленькі гвоздики, які добивають добойником, а не молотком. Далі фіксація здійснюється виключно за рахунок кріплень дощок.

Дуже важливо не підганяти дошки одну до іншої дуже щільно. Підвищена вологість провокує набухання дерева, що призводить до деформації обробної панелі з вагонки, якщо не залишити легкого запасу в стиках - естетичний вигляд буде втрачений дуже швидко.

Всі металеві кріплення, що використовуються в облицюванні лазні вагонкою, слід брати з цинковим покриттям, щоб уникнути іржі. Особливо це стосується при використанні липової вагонки.

При затемненні вагонки в перші ж місяці експлуатації лазні, слід негайно обробити обшивку отбеливающими складами. Наприклад, Сенеж Сауна.

Після закінчення робіт по обшивці стін лазні вагонкою, вам залишиться тільки монтаж плінтусів по периметру, змайструвати полки, встановити розетки і світильники. І, як то кажуть: З легким паром!

Читань: 5956 Роздрукувати

Як правильно визначити потрібну кількість вагонки для обробки лазні самостійно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама