Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дизайн і інтер'єр лазні своїми руками: фото + рекомендації

  1. Основні рекомендації по дизайну лазні
  2. Дизайн кімнати відпочинку
  3. Дизайн парилки
  4. Матеріали для дизайну лазні
  5. Фото приклади дизайн лазні, інтер'єру всіх кімнат лазні

Після будівництва лазні залишається ще одне, не менш важливе і в той же час трудомістке захід - створення інтер'єру лазні. Дизайн кімнати відпочинку, парилки і передбанника має кілька важливих нюансів. Далі ми розглянемо найбільш популярні будматеріали і аксесуари для дизайну лазні, а так само надамо вам рекомендації по створенню затишної, що викликає захват парилки.

Основні рекомендації по дизайну лазні

Після будівництва лазні залишається ще одне, не менш важливе і в той же час трудомістке захід - створення інтер'єру лазні

Інтер'єр класичної російської лазні

Баня є спорудою, яка служить виключно для відпочинку, причому відпочивати ви будете, як правило, не один, а в компанії друзів. Виходячи з цього інтер'єр лазні повинен бути не строго індивідуальним, а більш класичний, що б гості не жахалися від ваших уподобань і смаків.

Класичний дизайн лазні це баня зі зрубу, всередині якої все обшито дошкою вагонкою або залишені ті ж внутрішні стіни зі зрубу.

Баня не повинна бути яскравою всередині, стіни і стеля, як правило, повинні мати м'який деревне відтінок.

Кути в лазні повинні бути згладжені, тому що кімнати споруди мають невеликі розміри, особливо парилка.

Здійснюючи дизайн лазні необхідно віддавати перевагу одному тону деревини, що б кімнати не були наляпісто.

Не варто прикрашати баню різними пластиковими і лакованими виробами, тому що при підвищеній вологості і температурі будуть виділятися токсичні речовини, які вплинуть як на запах в приміщенні, так і на ваше здоров'я.

Класичні елементи лазні - самовар, вінички, шапочки і віники з ароматичними травами, тому бажано розбавляти інтер'єр даними предметами, які під час відпочинку вам знадобляться.

Освітлення в лазні так само впливає на інтер'єр. Перевагу потрібно віддавати світильників з м'яким жовтим світлом. Яскраві лампи зроблять обстановку більш напруженою, що негативно відобразиться на відпочинку.

Далі ми розглянемо докладніше як здійснити дизайн кожної окремої кімнати в лазні.

Дизайн кімнати відпочинку

До кімнаті відпочинку особливих вимог до дизайну та загальному інтер'єру не пред'являється. Головне зробити класичний російський стиль лазні своїми руками.

Виходячи з цього, стіни повинні бути обшиті вагонкою. Лампи можна закріплювати на стелі, а так само встановлювати на стінках (невеликі світильники).

Пол краще вимостити плиткою, тому що по-перше за нею легше догляд, а по-друге, це трохи розбавить інтер'єр лазні. До того ж слід звернути увагу на те, що дерев'яні підлоги швидко брудняться і піддаються найбільшому шкоди від надлишку вологи. Дешевшим, але, тим не менш, допустимим варіантом є використання для обшивки підлоги лінолеуму.

Кімнату відпочинку необхідно облаштувати великим столом і лавками або кріслами. Звертаємо увагу на те, що всі меблі повинна бути дерев'яна, тому що вологість в приміщенні буде підвищена і тряпчание крісла або стільці швидко зіпсуються.

У кімнаті відпочинку рекомендується повісити полку, в яку можна покласти чай, ароматичні масла і інші речі, необхідні в лазні.

На вікна рекомендується повісити шторки з бамбука або бавовни.

Головне що не слід використовувати при створенні інтер'єру в кімнаті відпочинку, це різні прикраси з синтетики, тому що для російського стилю лазні вона взагалі не підходить.

Що стосується музичної та іншої техніки (телевізора, магнітофона, DVD-плеєра), тут справа ваша, вони звичайно не зовсім підходять інтер'єру російської лазні, але все ж під час відпочинку є незамінним помічником.

Незвично і в той же час корисно доповнить інтер'єр лазні, а саме кімнати відпочинку, невеликий камін. Він зробить кімнату відпочинку теплішою, а саму обстановку розрядженою.

Дизайн парилки

Парилка є основною визначною пам'яткою лазні, тому інтер'єр парилки і дизайн всіх її елементів повинен бути ретельно продуманим.

Для початку матеріал парилки - це, безсумнівно, дерево, найкраще дошка вагонка. Обов'язково підлогу вимостили плиткою, ми вже говорили чому.

Інтер'єр парилки повинен обов'язково включати в себе відро з водою і черпак, без них парилка буде недосконалою.

Головне достоїнство парилки - піч-кам'янка, вона то нас і гріє. Найкраще залишити класичний варіант печі з червоного вогнетривкої цегли. Не потрібно експериментувати з матеріалами і формами печі, природність і простота завжди в моді. Якщо вже і міняти дизайн печі-кам'янки, то для цього віддавайте перевагу природному каменю або скляним вставкам.

Ще один важливий момент - полки. Чим просторіше буде парилка, тим затишніше в ній перебувати. Полиці повинні бути кутовими, краще в декілька ступенів.

Гострі кути в парильні взагалі виключіть, вони показують справжні розміри кімнати, яка за розмірами, як правило, близько 4-6 м2.

Важливий момент дизайну - двері в парилку. Класичний варіант - глухі дерев'яні двері, більш сучасний - скляний двері. Ми рекомендуємо використовувати останній варіант, тому що завжди спокійніше знаходиться в напівпрозорому приміщенні, тим більше знаючи, що в разі небезпеки двері можна розбити (хоча 8 мм скла це далеко не просто). Відходячи від дизайну парилки до зручностей знаходження в ній, рекомендуємо встановлювати двері з відкриттям назовні, тому що вільним простором в парильні ви практично не володієте.

Матеріали для дизайну лазні

Для дизайну лазні рекомендується використовувати деревину, але і в цьому випадку можуть бути проблеми.

Явний приклад - полки з сосни, що не є доцільним, тому що сосна при нагріванні виділяє смолу, яка може вас обпалити.

Крім цього, існує ще кілька нюансів вибору матеріалу для дизайну лазні, а саме:

  1. Найбільш дешевий варіант обшивки стін і стелі в лазні - сосна, про її недоліки в парильні ми вже вам розповіли. Сосну рекомендується застосовувати в кімнаті відпочинку, де нагрів деревини не здійснюється, а значить і шкоди вона не завдасть. До того ж сосна виділяє приємний аромат, що зробить відпочинок в лазні більш затишним.
  2. Для обшивки парилки використовується липа і модрина. Дані сорти деревини не тільки прикрасять інтер'єр лазні, а й прослужать більше десятка років, не наражаючись гниття.
  3. Санвузол не обов'язково робити з дерева, як стать, так і стіни можна викласти з плитки відтінку деревини, це задовольнить інтер'єр лазні і зробить догляд за кімнатою простішим.
  4. Крім плитки, підлога в лазні можна вимостити з дерева, якщо ви все ж зважилися на даний, не дуже розумний вчинок, вибирайте хоча б шпунтовану або обрізну дошку.

Фото приклади дизайн лазні, інтер'єру всіх кімнат лазні

Надаємо вашій увазі фото приклади найбільш популярних дизайнів лазень російського стилю:

Як ви бачите, інтер'єр російської лазні може бути дуже різним, від класичного до більш сучасного, але все ж основа дизайну - дерев'яні елементи, залишаються постійними.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама