Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Міжкімнатні перегородки: з чого краще зробити

  1. Призначення перегородок між кімнатами
  2. Основні правила монтажу
  3. Матеріали для внутрішніх стін
  4. цегла
  5. пористі бетони
  6. плити
  7. Скло, блоки з нього
  8. гіпсокартон
  9. Інші матеріали для зведення внутрішніх стін
  10. Рекомендації по вибору матеріалу
  11. Поради щодо поліпшення звукоізоляції

Поєднання гіпсокартону зі скляними блоками

Ремонт квартир досить часто супроводжується переплануванням приміщень. Міжкімнатні перегородки зводять з різних матеріалів: цегли, гіпсокартону, пористих бетонних блоків, дерева, скла, полікарбонату, різних плит і інших. Вони відрізняються своїми експлуатаційними характеристиками. Вибір варіанту для будинку залежить як від необхідних функціональних показників побудованих перегородок, так і від їх декоративного виду, складності монтажу. Також важливим моментом часто є цінова доступність матеріалу, можливість роботи з ним своїми руками. На практиці використовують і комбінування, щоб досягти оригінального, неповторного декоративного оформлення інтер'єру житла.

Призначення перегородок між кімнатами

Під час капітальних ремонтних робіт в приватному будинку або квартирі може виникнути питання про те, щоб змістити існуючі міжкімнатні перегородки або звести нові. Також проблема актуальна в новобудовах з вільним плануванням.

Міжкімнатні стіни представлені великим числом найрізноманітніших варіантів їх створення. Створювати нові кімнати, або змінювати розміри існуючих, слід так, що забезпечити максимальний рівень комфорту. Головною перешкодою на шляху будівництва може стати питання з вибором матеріалу, правильне зведення задуманої конструкції з нього.

Міжкімнатні перегородки повинні:

  • по максимуму зберігати площа приміщення;
  • бути міцними, щоб витримувати навантаження від накладених поличок, картин, шафок;
  • забезпечувати хорошу шумоізоляцію;
  • по можливості мати привабливим декоративним зовнішнім виглядом;
  • давати мешканцям можливість усамітнення і комфортного проведення часу;
  • розділяти будинок на функціональні зони: кухню, туалет з ванною (душем), зал, передпокій, спальню.

Найкращим варіантом, що задовольняє першу вимогу, є перегородки, що мають невелику товщину стін. Але вони часто не відповідають іншим критеріям.

Але вони часто не відповідають іншим критеріям

Декоративні перегородки в квартирі

У внутрішні перегородки з нішами або прорізами встановлюють акваріуми, різну побутову техніку. А коли меблі служать в ролі стін, тоді одночасно розбивається на області внутрішньо простір будинку, розподіляються одяг, книги, посуд та інші речі, які досить рідко використовуються.

Правильне зведення перегородок вирішує ряд важливих завдань, пов'язаних з організацією комфортного проживання мешканців квартири. Одночасно таким способом можна прикрасити житло.

Основні правила монтажу

Можна побудувати стіни усередині будинку своїми руками або за допомогою залучених робітників, але при цьому необхідно враховувати ряд обмежень. Правила зведення міжкімнатних перегородок наступні:

  • забороняється збільшувати розміри ванних кімнат (туалетів), кухонь, зменшуючи житлову площу, і навпаки;
  • не можна облаштовувати санвузол в багатоповерховому будинку, якщо під низом розташовується кухонне приміщення сусідів;
  • також неприпустимо поділ кімнати на декілька частин при наявності тільки одного джерела природного освітлення (вікна);
  • коли на кухні встановлена ​​газова піч, то її не можна поєднувати з житловим приміщенням;
  • строго заборонено переносити або зносити несучі конструкції, тому що це небезпечно для всієї споруди;
  • зводити важкі міжкімнатні перегородки допускається тільки на міцній основі, в таких випадках попередньо потрібно проводити розрахунок діючих на перекриття навантажень.

Процес зведення стін в квартирі

Зі стінами з легких матеріалів (газобетону, або побудованих за допомогою каркаса) все йде простіше: їх будують всюди без проблем.

Внутрішнє перепланування будинку зажадають звернення до відповідних інстанцій (БТІ). Пристрій міжкімнатних перегородок обов'язково має відповідати цим технічним вимогам. Це питання тісно переплітається зі сферою комфорту сусідів, цілісності споруди, особистої безпеки.

Матеріали для внутрішніх стін

Якщо стоїть питання про те, з чого зробити міжкімнатну перегородку, то тут однозначної відповіді немає. Сучасний будівельний ринок пропонує покупцям широкий асортимент. Кожен матеріал по-своєму гарний. Перш, ніж купувати будь-якої, слід вивчити його особливості. Тільки після цього - вирішувати з чого краще зробити стінові конструкції в конкретному випадку. Монолітні бетонні перегородки створюють на стадії будівництва в якості несучих стін.

Монолітні бетонні перегородки створюють на стадії будівництва в якості несучих стін

Цегляні стіни всередині - класичний варіант

цегла

Міжкімнатні перегородки з цегли - це стандартний спосіб побудови. Щоб звести таку конструкцію необхідно мати спеціальні навички і знання. Але даний варіант є оптимальним по звукоізоляції, ступеня міцності.

Цегла через свою високої щільності є важким матеріалом. Для побудови використовують такі його різновиди за складом:

  • керамічний;
  • клінкерна;
  • силікатна.

З останнього не рекомендується виконувати будівництво перегородок у вологих приміщеннях.

За формою випуску застосовують такі види:

  • цілісний;
  • пустотіла.

Використання керамічної цегли при будівництві

Гідність цегляних стін - це їх висока міцність, стійкість до пошкоджень, що дозволяє підвішувати важкі, масивні шафки, картини, інші предмети. Але для підстав, зроблених з пустотілих різновидів, потрібно використовувати посилені кріплення.

Кладку зазвичай виводять в півцеглини. Товщина її при цьому не перевищує 160 мм. Щоб звести конструкцію, обов'язково потрібно враховувати майбутній її вага, навантаження на підставу.

Використовуючи цеглу з порожнечами всередині, можна зробити більш легку стіну: скоротити її вага приблизно на 30%. Але рівень звукоізоляції буде менше, ніж при застосуванні повнотілої цегли.

Кладку роблять «під розшивку» або для подальшого штукатурення, декоративного оздоблення. Перший варіант сам є способом оформлення, але він пред'являє високі вимоги до навичок будівельника, якості проведення робіт.

Використання в якості матеріалу для перегородок в квартирі або будинку цегли - це дорогий варіант їх побудови. Як матеріал, так і робота по його укладанні, мають високу ціну. Подальша штукатурка також позначається на ній. Сам процес зведення цегляної кладки відрізняється трудомісткістю, досить великими часовими витратами. Зате цегляні стіни і перегородки відрізняються довговічністю і міцністю.

пористі бетони

Міжкімнатні стіни в новобудовах часто зводять з газо- і піноблоків. Дані матеріали легко обробляється: в них можна досить просто вирізати арку, змонтувати дверний короб.

Дані матеріали легко обробляється: в них можна досить просто вирізати арку, змонтувати дверний короб

Будівництво перегородки з газобетону

Отримана конструкція відрізняється легкістю. Теплоізоляційні характеристики у неї трохи краще, ніж у цегли, а звукоізоляція і особливо міцність - поступається останньому.

Працювати з ніздрюватими бетонами швидше і при цьому трудовитрати менше, ніж під час зведення кладки.

плити

Розглядаючи різні варіанти, слід звернути увагу на види перегородок з гіпсових пазогребневих плит. Будівництво з таких блоків нагадує заняття з конструктором: завдяки наявності пазів і виступів (гребенів) елементи конструкції відмінно стикуються між собою.

Пазогребневі плити мають такі достоїнства:

  • легко обробляється;
  • має хороші тепло- і шумоізоляційні характеристики;
  • володіє відносно невеликою масою;
  • простотою монтажу, більшою міцністю зведеної конструкції в порівнянні з будівництвом з піно-або газоблоку;
  • наявність пустот дозволяє легко прокладати внутрішні комунікації.

Пазогребневі гіпсові плити

Плити мають відносно невеликий міцністю, не влагоустойчиви, вимагає для монтажу використання спеціального клею на гіпсовій основі.

Скло, блоки з нього

Скло застосовують для створення розсувних перегородок, або стаціонарних панелей. Розміри самих перегородок при цьому по товщині незначні, але страждають інші значущі характеристики.

Застосування для будівництва склоблоків (люксфер) дає можливість підкреслити стиль приміщення, отримати цікаві світлові і декоративні ефекти.

Склоблоки в інтер'єрі

Скло і люксфери відрізняються великою ціною. Їх використовують відносно рідко, тому що з точки зору практичності - це не найкраще рішення.

гіпсокартон

Часто в квартирі або будинку роблять установку перегородок з гіпсокартону . Листи при цьому закріплюють на попередньо створений каркас, всередину якого укладають звуко- і теплоізоляційний матеріал.

Застосування гіпсокартону характеризується простотою монтажу, можливістю створювати перегородки різної форми. У приміщеннях з підвищеним вмістом пари води в повітрі використовують вологостійкі різновиди ГКЛ.

При дотриманні технології настановних робіт, створена з гіпсокартону конструкція характеризується незначним вагою і має достатню міцність, надійністю.

Інші матеріали для зведення внутрішніх стін

Крім розглянутих варіантів, досить часто на практиці використовують інші матеріали для зведення стін всередині будинку, квартири. Серед них можна виділити наступні:

  • керамзитобетонні блоки, близькі за своїми властивостями до цеглини, але менш міцні;
  • дерево ;
  • полікарбонат;
  • сендвіч-панелі.

дерев'яні стіни

Часто саме з дерева роблять каркасні перегородки в будинку з бруса. Воно відмінно вписується в інтер'єр і не вимагає подальшої обробки. Сендвіч-панелі використовують в швидкомонтованих спорудах. Їх зовні покривають алюмінієві листи.

Рекомендації по вибору матеріалу

Перед тим як зробити міжкімнатні перегородки , Необхідно вибрати для існуючих умов експлуатації підходящий матеріал. Оптимальним варіант повинен бути і для особистого бюджету.

Рекомендації по вибору матеріалу для зведення міжкімнатних перегородок наступні:

  • цегла - оптимальне рішення, якщо потрібна велика міцність, звукоізоляція по максимуму, але знадобиться проводити розрахунок навантаження на перекриття;
  • міжкімнатні стіни з керамзиту за своїми характеристиками наближені до цегельних;
  • перегородки краще робити з пористих бетонів при необхідності утеплити кімнати і уникнути при цьому значних навантажень на підставу;
  • каркаси, обшиті дошками або гіпсокартонними листами, можна звести швидко і отримати досить хороший рівень тепло- і звукоізоляції, декоративний вигляд, при цьому це найлегший варіант;
  • брусові конструкції доречні, головним чином, в дерев'яних будинках;
  • скляні плити можна вибрати, якщо потрібно зробити перегородки, що створюють різні оптичні ефекти.

скляна перегородка

Якісна цегляна кладка не вимагає подальшої обробки. Це випробуваний століттями варіант, який має декоративний вигляд. При необхідності економії слід враховувати, що найдешевші внутрішні перегородки створюють з гіпсокартону.

Поради щодо поліпшення звукоізоляції

Матеріали для створення міжкімнатних перегородок характеризуються різними звукоізоляційними показниками. Після зведення може знадобитися захист від сторонніх шумів, вібрацій. Важливо правильно провести роботи для поліпшення особистого комфорту.

В першу чергу виконують звукоізоляцію спалень, дитячих кімнат. Для цього збільшують товщину міжкімнатних стін, або покривають їх матеріалом, що володіє хорошими шумоізоляційні властивості.

Утеплені мінватою конструкції мають одночасно і хорошим рівнем звукоізоляції. Це типовий спосіб. Матеріал укладають як зовні, так і наповнюють їм порожнечі. У першому випадку товщина перегородки збільшиться, зменшиться простір приміщення.

Окремо взятий, конкретний випадок, вимагає індивідуального підходу. Вибираючи, з чого робити перегородки в квартирі, слід заздалегідь подумати про звукоізоляційних якостях купованого матеріалу. Правильний підбір за цим показником - зменшить підсумкові витрати, скоротить роботи.

Рекомендації з приводу того, з чого можна побудувати перегородки між кімнатами, наведені в наступному відео.


Різні дизайнерські проекти стін в квартирі представлені далі в ролику.

Інструкцію того, як зробити перегородку в приміщенні самостійно з гіпсокартону, містить відео нижче.

Різні види міжкімнатних перегородок вимагають різних підходів до монтажу, тимчасових і грошових витрат для свого зведення. Їх функціональні показники обумовлені властивостями матеріалів, з яких вони побудовані. Остаточне рішення при виборі варіанта слід приймати, спираючись на власні умови і фінансові можливості. Якщо фортеця підстави дозволяє, то цегляна кладка - це дуже практично.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама