Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення блок-хаусом, внутрішнє оздоблення

  1. До переваг блок-хауса можна віднести:

}); t = d.getElementsByTagName ( "script") [0]; s = d.createElement ( "script"); s.type = "text / javascript"; s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js"; s.async = true; t.parentNode.insertBefore (s, t); }) (This, this.document, "yandexContextAsyncCallbacks");

document, yandexContextAsyncCallbacks);

Блок-хаус є облицювальним матеріалом нового покоління, будучи різновидом дерев'яної вагонки. Особливо цінується він там, де пред'являються високі вимоги до натуральності матеріалу, так як складається блок-хаус з якісної і добре просушеної деревини. Для його виготовлення використовують сибірську модрину, а також деякі хвойні дерева, такі як сосна, ялина і кедр. Сам матеріал отримують, зрізаючи верхній напівкруглий шар деревини. Таким чином, при обробці стін блок-хаусом, поверхня за своїм виглядом виглядає як кладка з оциліндрованих колод.

Таким чином, при обробці стін блок-хаусом, поверхня за своїм виглядом виглядає як кладка з оциліндрованих колод

До переваг блок-хауса можна віднести:

- Довговічність, яку забезпечує натуральна деревина. При нанесенні на матеріал відповідної просочення і лаку термін служби панелей складає більше 80 років;
- Надійна тепло- і звукоізоляція. Деревина за цими властивостями перевершує будь-які інші матеріали;
- Блок-хаус з часом не жолобиться, що не всихає, не тріскається. Натуральної деревини не страшні температурні перепади;
- Проста установка. Блок-хаус набирається так само легко, як конструктор. Для його установки не потрібно бути майстром або мати величезний досвід в будівельній сфері, даний вид робіт можна зробити своїми руками. Досить усвідомити деякі особливості при обробці блок-хаусом.

Матеріал відрізняється своєю товщиною, шириною і довжиною погона. Для внутрішніх робіт застосовується вузький і тонкий блок-хаус, який імітує поверхню, викладену з вузьких бревнишек. Зовні приміщення використовується більш масивний матеріал. Кожна панель має паз і шип, завдяки яким відбувається з'єднання панелей між собою. Зараз розглянемо особливості укладання блок-хауса на стіну.

Спочатку перед обробкою стін блок-хаусом, збирається силовий каркас, що виготовляється з дерев'яного бруса. Каркас повинен бути жорстко закріплений до стіни. Вирізані за розміром стіни смуги блок-хауса встановлюють впритул до каркасу, починаючи знизу. Перша панель встановлюється шипом вниз. Для кращого заходу шипа черговий панелі в паз вже встановленої панелі, використовують гумовий молоток, злегка постукуючи їм по верхній панелі.

Для кращого заходу шипа черговий панелі в паз вже встановленої панелі, використовують гумовий молоток, злегка постукуючи їм по верхній панелі

Якщо є проблеми зі стикуванням, то це свідчить про неякісне виготовлення блок-хауса. Для нормального з'єднання панелей між собою деякі майстри вдаються до невеликої хитрості. Вони знімають фаску з шипа, завдяки чому шип легко входить в паз. На практиці це не займає багато часу, але результат дає відмінний. Кожна панель кріпиться в декількох місцях до каркасу. Для оздоблення стін блок-хаусом передбачені спеціальні кріплення, звані кляймерами. Вони вставляються в шип панелі і кріпляться саморізами або цвяхами до каркасу.

Однак досвід оздоблення стін блок-хаусом показує, що такий спосіб кріплення не є ідеальним. Кляймери виготовлені з тонкого металу, який часто не витримує тиску панелей. Кляймери просто згинаються, а панелі спучуються, так як їх нічого не утримує. Тому кращими кріпленнями є гвоздики або саморізи, якими виробляється кріплення панелей в пазах. Чергова панель закриває паз, забезпечуючи непомітність таких кріплень.

Є одна особливість при кріпленні. Панельні пази мають досить тонкі стінки, тому деревина легко розтріскується при укрученні самореза або прибивании цвяха. Перед цією операцією необхідно просвердлити отвори в пазах саме в тих місцях, де панель буде кріпитися до каркаса.
Так встановлюються всі панелі. Бічні зрізи закриваються декоративними куточками, які наклеюють прямо на деревину.

Бічні зрізи закриваються декоративними куточками, які наклеюють прямо на деревину

Блок-хаус може бути використаний для облицювання багатьох житлових і службових приміщень. Їм можна обшити зсередини балкон, зробити стелі в будинку, облицювати сауну. У будь-якому місці такої будматеріал буде чудово виглядати і довго служити.

Відео інструкція:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама