Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення кухні пластиковими панелями: фото ідей кухонного дизайну

  1. призначені для користувача характеристики
  2. Різновиди стінових панелей
  3. способи декорування
  4. Оздоблення кухні панелями
  5. підготовка поверхні
  6. монтаж каркаса
  7. Обшивка стіновими панелями

Досить довгий час існувала думка, що ПВХ панелі можуть використовуватися для обшивки кухонь тільки економ-класу, на зразок хрущовки. Вважалося, що виглядає пластик бідно, досить швидко псується і боїться подряпин. Однак все це відноситься тільки до дешевих видів ПВХ-вагонки.

Оздоблення кухні   пластиковими панелями   може виглядати і стильно, і оригінально, і елегантно Оздоблення кухні пластиковими панелями може виглядати і стильно, і оригінально, і елегантно.

призначені для користувача характеристики

Кухня - приміщення особливе. Тут матеріал обшивки піддається найважчим випробуванням. Це і перепади температур, і підвищена вологість, і дія пара, і дуже різноманітні забруднювачі - від звичайної домашньої пилу до незмивних харчових барвників.

Найбільш універсальним варіантом вважається облицювання плиткою. Кераміка не вбирає вологу і байдужа до перепадів температур. Але у і вона має недолік: плитка прекрасно проводить тепло, тому поверхня такої стіни завжди прохолодна, що сприяє активному осадження пара. В результаті кахельною плиткою зазвичай обробляють тільки кухонний фартух.

Пластикові панелі, незважаючи на невисоку механічну міцність, задовольняють всім іншим вимогам.

Пластикові панелі, незважаючи на невисоку механічну міцність, задовольняють всім іншим вимогам

На фото - панелі для внутрішньої обробки.

  • Вологостійкість - пластик не взаємодіє ні з водою, ні з парою.
  • Матеріал надзвичайно легко очищається від будь-якого виду кухонних забруднювачів. Стінові панелі дійсно можна очистити одним рухом губки.
  • Низька теплопровідність в порівнянні з металом і каменем. На дотик оздоблення залишається теплою, а пара не конденсується настільки інтенсивно.
  • Стінові пластикові панелі є діелектриком і не проводять електричний струм.
  • Найрізноманітніший дизайн. Можна підібрати не тільки колір і відтінок, але і фактуру, малюнок, орнамент, імітацію будь-якого природного матеріалу, і так - до безкінечності. Сучасні пластикові вироби цілком здатні зімітувати металеві та дзеркальні поверхні.
  • Якісні стінові панелі відрізняються стабільністю розмірних параметрів, що значно полегшує монтаж і подальше використання: після укладання кухонний фартух і стіни не деформуються.
  • Монтаж вироби вкрай простий: можна здійснити його своїми руками, не маючи особливого досвіду роботи з будівельним матеріалом. Стінові панелі можна монтувати на каркас, а при рівній поверхні стіни - просто наклеювати.

Звичайно, пластику властиві і недоліки: Звичайно, пластику властиві і недоліки:

  • Матеріал можна легко подряпати і пошкодити несильним ударом: високу механічну міцність обробка не відрізняється.
  • Деякі види вигорають під дією ультрафіолету, але в основному це стосується матеріалу, дизайн якого забезпечується термопереводу малюнка.
  • Пожежонебезпека - в пластик при виробництві додають відповідні компоненти, що знижують здатність органічного матеріалу до займання.
  • Однак це не зменшує нестійкості до високої температури: пластикові листи деформуються і плавляться від жару.

Різновиди стінових панелей

Матеріал випускається в самих різних типорозмірах, що дозволяє створити унікальний дизайн по самій демократичній ціні.

Особливо популярні панелі, які відтворюють штучний або натуральний камінь. У комбінації з візерункової плиткою-бордюром обробка стін виглядає досить ефектно. На наступному фото можна побачити приклад.

На наступному фото можна побачити приклад

  • Можна вибрати і зовсім великі вироби - листи. Ширина їх складає 0,8-2,03 м, а довжина - 1,5-4,05 м. Дизайн, як і у панелей різноманітний: монохромна забарвлення, орнаменти, зображення, імітація каменю, дерева, плитки та іншого.

До найбільш популярних варіантів відносять пластикові панелі: монтаж їх куди простіше, і своїми руками можна обшити не тільки кухонний фартух, але і всі стіни.

До найбільш популярних варіантів відносять пластикові панелі: монтаж їх куди простіше, і своїми руками можна обшити не тільки кухонний фартух, але і всі стіни

На фото - дизайн кухні, обшили панелями.

способи декорування

Від методу, яким наносять малюнок на поверхню, залежить не тільки дизайн, але і призначені для користувача характеристики матеріалу.

Оздоблення кухні панелями

Матеріал для внутрішньої обробки може закріплюватися прямо на поверхню або встановлюватися на каркас.

Матеріал для внутрішньої обробки може закріплюватися прямо на поверхню або встановлюватися на каркас

На фото - способи монтажу

Перший спосіб можливий лише при рівній поверхні стін, що трапляється досить рідко. Другий метод дозволяє утеплити приміщення, якщо в цьому є необхідність, і забезпечує доступ до комунікацій, що куди більш затребуваним. У будь-якому випадку обробка на каркас куди простіше ремонтується і замінюється.

На фото - як кріпити пластикові панелі

підготовка поверхні

  1. Перш ніж зробити фартух або поставити панелі, необхідно їх підготувати.
    Видаляють всі виступаючі деталі: на кухні це в основному розетки і вимикачі.
  2. Видаляється обробка стін, якщо це плитка або вагонка. Якщо мова йде про шпалери або штукатурці в хорошому стані, оздоблювальні матеріали можна залишити.
  3. Навіть якщо вирішено монтувати панелі на каркас, необхідно закрити відверто великі дефекти: тріщини, ямки, русти і інше.

Навіть якщо вирішено монтувати панелі на каркас, необхідно закрити відверто великі дефекти: тріщини, ямки, русти і інше

Зовсім не зайвим буде нанести на поверхню під фартух і стінну обшивку шар штукатурки з антисептичним ефектом.

Зовсім не зайвим буде нанести на поверхню під фартух і стінну обшивку шар штукатурки з антисептичним ефектом

монтаж каркаса

Зробити каркас можна з дерев'яного бруса або металевих рейок. Оскільки обшивка належить на кухні, де висока вологість, металевий профіль слід використовувати оцинкований. А якщо вже вирішили встановити фартух на дерев'яну обрешітку, то варто подбати про ретельній обробці бруса антипіренами і антисептичними складами.

А якщо вже вирішили встановити фартух на дерев'яну обрешітку, то варто подбати про ретельній обробці бруса антипіренами і антисептичними складами

На фото - підготовка до установки каркаса.

    1. При вертикальному укладанні, що використовується частіше, обрешітку необхідно розташовувати горизонтально. Для цього спочатку стіну на місці монтажу фартуха розмічають горизонтальними лініями на дистанції в 50-60 см. Якщо обробка стін обрана листова, то відстань може бути і більше - в залежності від параметрів аркуша.
    2. Горизонтальність ліній можна перевірити рівнем.
    3. По лініях на дистанції в 50-70 см в стіну закріплюють металеві оцинковані скоби. Кріплення обов'язково повинні бути передбачені в самому верху і внизу стіни.
    4. Скоби загинають у вигляді літери «П». По центру розміщують рейки або металевий профіль і закріплюють саморізами.
      На навчальному відео монтаж каркаса своїми руками представлений докладніше.

Обшивка стіновими панелями

Стиковка ПВХ-елементів проводиться за принципом шип в паз, що значно полегшує роботу. Часу обробка фартуха або обшивка всіх стін займає зовсім небагато.

Часу обробка фартуха або обшивка всіх стін займає зовсім небагато

Монтаж проводиться на клей

    1. В першу чергу по периметру до рейок закріплюють L-профіль - вгорі і внизу.
    2. У кутах встановлюють кутовий профіль.
    3. Обшивку своїми руками починають з кута: першу панель потрібно поставити в стартовий профіль і всунути в кутовий, а потім закріпити: до дерева матеріал кріплять будівельними скобами, до металу - шурупами. На фото - кріплення матеріалу кляймерами.
    4. Наступну панель вставляють в паз попередньої і фіксують таким же чином.
    5. Останню деталь найчастіше доводиться підрізати. Зробити це просто звичайною ножівкою. Підрізати панель спочатку вставляють в профіль, а потім в паз попередньої.

На наступному відео обробка панелями кухні виконується фахівцями.

Сучасні пластикові панелі дуже різноманітні. Дизайн кухні з їх допомогою можна зробити вельми незвичайний і оригінальний. При цьому вартість матеріалу цілком доступна, а з монтажем впорається і новачок.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама