Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення стін всередині цегляного будинку

  1. Чим можна обробити стіни всередині будинку
  2. Штукатуримо цегляну стіну
  3. Покриття стін після оштукатурювання

Будь-яка людина, побудувавши цегляний будинок , Задумається, чому ж обробити стіни. Приступаючи до обробці стін в будинку з цегли , Необхідно пам'ятати, які чинники будуть на них впливати. Зовнішня сторона стіни буде піддаватися впливу дощів, снігу, сонця, вітру. Всередині будинку неминуча волога (випаровування). Будь-яка людина,   побудувавши цегляний будинок   , Задумається, чому ж обробити стіни

Цегляні будинки мають свої особливості, і тому варто серйозно підходити до питання внутрішньої обробки. Головний недолік будинків цегельного типу - це наявність парникового ефекту.

Зовнішня обробка стін складається в основному з штукатурення, потім фарбування або покриття сайдингом. Внутрішнє оздоблення цегляного будинку полягає в набагато більшій кількості покриттів.

Чим можна обробити стіни всередині будинку

Якщо ви збираєтеся зайнятися обробкою стін всередині дачного будинку з цегли, в якому буваєте рідко і тільки влітку, то використовувати гіпсокартон не можна ні в якому разі, тому що він «не любить» вологу і перепади температур. Не варто обклеювати стіни шпалерами, тому що вони теж можуть не витримати довгого періоду без опалення. У цьому випадку найбільше підійде обробка «мокрою штукатуркою» (опис нижче).

Внутрішня обробка цегляних стін також спочатку складається з штукатурення. Зате останній етап в обробці стін житлового будинку має безліч різних варіантів і можливостей.

При утепленні цегляного будинку зсередини необхідно створювати суцільний пароізоляційний шар, інакше, утеплювач буде поглинати вологу з теплого повітря приміщення, що з часом може призвести до втрати теплоізоляційних властивостей.

Роботи з опорядження внутрішньої боку стін з цегли діляться на чорнову і чистову обробку. До чорнової відносяться прокладка інженерних комунікацій і утеплення стін (якщо це передбачено заздалегідь). Ще можна зробити додаткову звукоізоляцію. Робиться це за допомогою скловати, мінвати, пробки, сандвіч-панелі, ізовера.

При виконанні чистової обробки всі роботи робляться зверху: стеля, стіни, підлогу. Це допоможе виключити значну кількість проблем. Оздоблення стелі прямо залежить від матеріалу, з якого зроблені перекриття.

Якщо перекриття дерев'яні, то краще підійдуть гіпсокартон або вагонка. При залізобетонних стельових балках стелю потребує оштукатурюванні і шпаклювання, так само як і стіни. Зараз все більшої популярності набирають натяжні стелі з ПВХ і підвісні стелі з гіпсокартону.

Обробка підлоги залежить від того, з якого матеріалу виконана підлогове покриття. Якщо із залізобетону, то робиться стяжка за допомогою розчину з цементу і піску або з гіпсових сумішей. Пол з дерева може зажадати циклювання і видалення можливих дефектів.

Пол з дерева може зажадати циклювання і видалення можливих дефектів

Для утеплення цегляних стін зсередини можна скористатися «теплою» штукатуркою, яка має товщиною в 30 мм. Таку штукатурку накладають на ткану сітку, яка буде забезпечувати хороше зчеплення.

На обробці стін з внутрішньої сторони житлового будинку з цегли зупинимося більш детально. Класична обробка цегляного будинку всередині - це штукатурка. Крім декоративної і вирівнює функції, штукатурка може мати і теплоізоляційну. Для цього випускається «тепла» штукатурка.

Теплоізоляційна штукатурка давно вже використовується в Європі. У колишніх радянських республіках вона стала вживатися приблизно 10 років тому. Така штукатурка може змагатися з пінополістирольними плитками, але має значні переваги. Розшарування штукатурки і осипання перешкоджають такі її властивості, як гомогенність і монолітність. Вона є екологічно чистим матеріалом. «Тепла» штукатурка виконує відразу дві функції: безпосередньо оздоблення та утеплення. Ще можна обробляти стіни будинку декоративною штукатуркою. При цьому стіни будуть мати власний неповторний декор.

Також непогано виглядає стіна, оброблена гіпсокартоном, який прикріплюється до дерев'яного каркасу, встановленому на цегляних стінах будинки, або до профілю з алюмінію, що створює прошарок з повітря, що збільшує затримку тепла в приміщенні. Їх також можна наклеювати прямо на стіну. Клеїти гіпсокартон можна за допомогою готових мастик, використовуючи додається до них інструкцію.

Штукатуримо цегляну стіну

Інструменти штукатурщікі: сокіл, шпатель, рівень, топірець, совок, штукатурна лопатка, гладилка, штукатурний кельму, правило, терка, напівтерток, вирівнювач кутів, штукатурна кельма.

Тепер, після необхідного огляду, приступимо до конкретної справи. У нас є цегляна стіна. Починаємо її обробку з штукатурення, якщо ця стіна вже добре просохла, а розчин в кладці повністю затвердів, інакше штукатурка незабаром може почати кришитися і відвалюватися.

Шви на стіні ретельно вискоблюємо до 1 см в глибину, решту поверхні цегляної стіни очищаємо щіткою. Далі перед безпосереднім нанесенням розчину стіну гарненько змочивши водою або окропити рідким розчином із збільшеною кількістю цементу (це створить додаткові нерівності для поліпшення прилягання штукатурки).

Стіна готова для початку основних робіт. Для оздоблення стін штукатуркою можна використовувати такі інструменти, як сталева щітка, скребок, терка, напівтерток, правило, сталеві шаблони (маяки), шпатель.

Зараз здебільшого користуються профіль-маячками. Виставляють маячки так: шпателем наносять на стіну Ляпки, після чого прикладають маячок, який за допомогою рівня вирівнюють по стіні.

Починаємо штукатурити цегла. Спочатку розкидаємо по стіні невеликі коржі з розчину (маяки). Вирівнюємо їх до лав по вертикалі і горизонталі. Між цими коржами відстань має становити 1-1,5 метра. Потім з'єднуємо їх розчином по вертикалі.

Або використовуємо сучасний метод - установка сталевих вертикальних шаблонів. Їх ми заб'ємо торцем (в якому шипи) в шви між цеглинами. Інший торець вирівнюємо на товщину майбутньої нашої штукатурки по схилу. Перший з шаблонів закріпимо на видаленні від кута в 20-25 см, решта - через 130-150 см один за іншим.

Далі робимо ґрунтовку: наносимо розчин від статі до стелі між двома сусідніми шаблонами. За ним же і вирівнюємо штукатурку по товщині, зарівнювати ямки і горбки. При цьому ведемо «тертку» хвилеподібними рухами.

Готову штукатурну суміш накидаємо між маячків, шар повинен закривати маячок. Далі витягуємо шар штукатурної суміші вгору. Надлишки розчину використовуємо повторно.

При такій обробці стіни будинку стають не зовсім гладкими і рівними, але на них вже можна наносити останній шар штукатурки - накривний. Далі шаблони виймаємо, щілини замазуємо розчином.

Коли поверхня ґрунту «схопиться», наносимо накривний шар товщиною приблизно 2 мм. Це робиться напівтерком, на який накладають розчин. За допомогою напівтертка розчин розмазують по цегляній стіні хвилеподібними рухами, намагаючись притискати до стіни один його край, щоб шар штукатурки виходив однакової товщини. Потім цей шар розтираємо рухами по колу.

Особливо уважно потрібно ставитися до граней і кутів. Вони обов'язково повинні бути вертикальними. Для цього використовуються сталеві планки, їх закріплюємо на стіні і продовжуємо штукатурити, орієнтуючись на них. Остаточним етапом вирівнювання стін є фінішна шпаклівка. Вона наноситься шпателем або напиленням.

Покриття стін після оштукатурювання

Рідкі шпалери відмінно заповнюють собою всі щілини, приховують будь-які дефекти - западини, вибоїни і тому подібні неприємності.

Коли розчин затвердіє повністю, його можна пофарбувати в будь-який вподобаний вам колір. А можна стіну обклеїти шпалерами. Шпалери теж бувають різними: звичайними рулонними і «рідкими».

Ці шпалери назвали рідкими, тому що їх отримують при розведенні спеціального порошку водою. Порошок містить в своєму складі волокна целюлози, клей, бавовна, барвники, які є якісними і безпечними для здоров'я. Наносяться такі шпалери на стіни звичайним шпателем або хопером, який можна брати напрокат.

Позитивні сторони рідких шпалер відразу видно. Ними можна обробляти не обов'язково ідеально рівну стіну, вони вільно виправлять невеликий дефект в штукатурці, вирівняний вибоїни і западини.

Оздоблення з пробки, останнім часом стала надзвичайно популярна, та й не дивно, адже даний матеріал не тільки оригінальний, красивий, але і дуже екологічний, адже він природний.

При випадковому пошкодженні якоїсь ділянки стіни не потрібно переклеювати шпалери на кожній стіні будинку, а можна просто замазати пошкоджену ділянку рідкими шпалерами. Ще вони не мають власного малюнка, отже, не доведеться підганяти цей малюнок.

Зараз для обробки цегляних стін в будинку багато хто вибирає декоративні панелі. Красиво виглядають панелі «під дерево», вони зовні нічим не відрізняються від натурального дерева, виготовлені на основі МДФ.

Входять в моду і пробкові панелі для облицювання усередині будинку. Тільки вони трохи ніжніше панелей з МДФ, тому підходять не скрізь. Так як і ті, і інші мають здатність вбирати вологу (пар), їх не варто наклеювати у ванній або на кухні.

Одне з найновіших винаходів у цій галузі - це пластикові самоклеючі панелі. Їх потрібно просто приклеювати до стіни, легко міняти при необхідності.

Ламіновані панелі складаються з паперу, але її просочують спеціальними смолами. Тому на звичайний папір вони не дуже схожі, їх можна використовувати навіть у ванній кімнаті вашого будинку, і служити вони будуть не менше 20 років.

Декоративні акрилові панелі напівпрозорі і дуже легкі, незважаючи на те що вони дуже міцні. Акрилові панелі можуть «прикидатися» будь-яким синтетичним або натуральним матеріалом. Останнім часом з'явився великий вибір способів обробки стін. Потрібно тільки уважно їх вивчити і вибрати потрібну з усього пропонованого різноманіття.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама