Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що робити, якщо кондиціонер шумить, свистить, тече, обмерзає

  1. Що робити, якщо гуде кондиціонер?
  2. Що робити, якщо тече кондиціонер?
  3. Що робити, якщо кондиціонер погано гріє
  4. Кондиціонер: відгуки

Бувають погані кондиціонери. Тобто ті, сама конструкція яких має «вроджені» дефекти, обумовлені, як правило, бажанням зробити виріб дешевше.

Але більшість проблем, з якими стикаються користувачі систем контролю клімату, породжені тим, що в процесі експлуатації виникають несправності кондиціонерів.

Тому, як ці несправності виявити і, по можливості, усунути, і присвячена ця стаття.

Що робити, якщо гуде кондиціонер?

Найчастіше шум від кондиціонера виникає через розбалансування крильчаткивентилятора. Розбалансування може викликати сильну вібрацію і супутні їй звуки.

Розбалансування може викликати сильну вібрацію і супутні їй звуки

Щоб зрозуміти, чому кондиціонер гуде, його треба розібрати

Іноді для усунення неприємності досить зняти і помити крильчатку. В процесі роботи на неї налипає і спресовується бруд; потім шматок такого бруду відлітає і виникає розбалансування.

Інша причина - викривлення (від старості, від перепаду температур) пластикового корпусу кондиціонера - його починають зачіпати рухливі деталі.

Дешеві китайські кондиціонери гудуть часом і в вимкненому стані. Це всього лише означає, що у них пора міняти трансформатор харчування.

Час від часу кондиціонер треба чистити

Шум від зовнішнього блоку може бути свідченням того, що його (зовнішній блок) прикріпили до стіни, не використавши гумових віброгасильних прокладок.

Характерний тріск дренажної трубки підкаже вам, що її пора прочистити.

А ось якщо свистить кондиціонер, причому з моменту запуску спліт-системи, то тут справа складніша. Джерелом «свисту» є в такому випадку вісь вентиляційного барабана внутрішнього боку. Треба підібратися до неї і змастити.

Що робити, якщо тече кондиціонер?

Вода повинна витікати з кондиціонера по дренажній трубці, але якщо вона засмітилася, то буде капати з самого блоку. Рішення одне - прочистити дренажну трубку!

Рішення одне - прочистити дренажну трубку

Усунення течі з кондиціонера

Інші причини того, що кондиціонер тече:

  • Дренажна трубка прокладена горизонтально або задерта вгору - вода по ній не буде текти елементарно за законом всесвітнього тяжіння
  • Дренажна трубка була опущена в банку або відро, і води в цих судинах набралося стільки, що кінець дренажної трубки пішов в рідину - вода теж не буде текти по дренажній трубці за законами фізики
  • Часто дренажну систему касетних і канальних кондиціонерів обладнають помпою. Текти в цьому випадку може бути ознакою несправності саме помпи

У холод кондиціонери треба експлуатувати акуратно

Навесні або восени включили кондиціонер днем, коли на вулиці порівняно тепло, а ввечері потекла вода? Значить, обмёрзла і забилася льодом при падінні зовнішньої температури дренажна трубка. Пора ставити на кондиціонер зимовий комплект.

Буває, що обмерзає теплообмінник внутрішнього блоку. Причин може бути дві: брак фреону або сильне забруднення кондиціонера. У будь-якому випадку треба викликати майстра сервісної служби. Нехай встановлює причину і виправляє: додає фреон або виробляє чистку пристрою.

Що робити, якщо кондиціонер погано гріє

кондиціонер - досить інерційний пристрій. Щоб працювати на тепло, йому треба самому зігрітися. При низьких температурах за вікном цей період зігрівання може досягати 3-5 хвилин. Протягом цього часу не треба метушитися, натискати кнопки на пульті, трясти внутрішній блок і т.д. Просто треба почекати.

Просто треба почекати

Якщо кондиціонер погано гріє, треба викликати майстра

Якщо через п'ять хвилин кондиціонер не заробив на обігрів, погляньте на градусник за вікном: може, температура на вулиці вже опустилася нижче тієї межі, при якому робота кондиціонера взагалі можлива.

Якщо і з температурою все в порядку, то треба почекати ще хвилин 10-15. Може бути, вам дістався дуже розумний кондиціонер, з розвиненою системою самодіагностики. Такі пристрої час від часу самостійно перемикаються з режиму «на обігрів» на режим «на холод» для того, щоб розтопити лід або іній, що утворилися в зовнішньому блоці.

Якщо по закінченні і цього часу кондиціонер не почав гріти приміщення, викликайте майстра. Нехай діагностує і усуває неполадки. Це можуть бути або витік фреону, або надмірне забруднення.

Заміна компресора кондиціонера

Іноді виникає потреба в заміні компресора кондиціонера. До цього питання треба підійти з максимумом уваги. Марка компресора кондиціонера зовсім не обов'язково повинна збігатися з маркою кондиціонера. Кондиціонери багатьох китайських навіть другорозрядних брендів оснащуються компресорами Daikin або Mitsubishi Electric. Так що - вивчайте інструкцію до кондиціонера

Крім того, провідні виробники весь час оновлюють модельний ряд компресорів, і який з нових підійде замість старого, вам може підказати тільки кваліфікований фахівець.

Який кабель потрібен для кондиціонера?

Деякі проблеми можуть бути пов'язані з неправильним вибором кабелю, за допомогою якого кондиціонер підключений до мережі. Існують формули для розрахунку, який дріт потрібен для кондиціонера, але на практиці і професіонали, і самодіяльні майстри користуються простим правилом:

Існують формули для розрахунку, який дріт потрібен для кондиціонера, але на практиці і професіонали, і самодіяльні майстри користуються простим правилом:

Кабель ВВГ для кондиціонера

Якщо потужність кондиціонера менше 3 кВт, то досить дроти перетином 1,5 мм 2.

Якщо потужність від 3 до 5 кВт, то потрібен провід перетином 2,5 мм 2.

Якщо потужність до 8 кВт - перетин дроту 4 мм 2.

Оскільки кондиціонер необхідно заземлити, то треба вибирати трижильний кабель. Зверніть увагу, що зазначені розміри перетину відносяться до кожного проводу з трьох, а не є сумарною площею перетинів проводів. Тобто, якщо у вас кондиціонер потужністю 3 кВт, то вам потрібен кабель з трьома жилами, перетин кожної з яких - 1,5 мм 2.

Тобто, якщо у вас кондиціонер   потужністю   3 кВт, то вам потрібен кабель з трьома жилами, перетин кожної з яких - 1,5 мм 2

Кабель NYM-J трижильний

Кабель підбирають відповідно до ГОСТ Р 53769-2010; найчастіше використовують кабелі марки ВВГ. Вони не горючі, заявлений термін експлуатації - до 30 років.

Кондиціонер: відгуки

Відгуки про кондиціонери на форумах-отзивніках часто стосуються їх несправностей. І ця замітка написана не тільки на основі рекомендацій фахівців, майстрів сервісних служб, а й на підставі матеріалів форумів-отзивніков. При цьому не треба думати, що на дорогі, хороші кондиціонери: відгуки рідко пишуть: несправності трапляються з усіма!

При цьому не треба думати, що на дорогі, хороші кондиціонери: відгуки рідко пишуть: несправності трапляються з усіма

Експозиція кондиціонерів на виставці

Але не всі форуми однаково змістовні. Якщо вам треба вибрати якісні кондиціонери, то варто звернутися на форум ixbt, вибір кондиціонера тут допоможуть зробити зареєстровані на цьому інтернет-ресурсі майстри сервісних служб і менеджери торгуючих компаній.

Що робити, якщо гуде кондиціонер?
Що робити, якщо тече кондиціонер?
Що робити, якщо гуде кондиціонер?
Що робити, якщо тече кондиціонер?
Який кабель потрібен для кондиціонера?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама