Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Структурна штукатурка для внутрішніх робіт своїми руками

  1. опис
  2. різновиди
  3. наповнювачі
  4. Характеристики
  5. Ціна
  6. Як зробити своїми руками

Штукатурка - дуже традиційний спосіб обробки зовнішніх і внутрішніх поверхонь. Безумовною перевагою її є доступна вартість і можливість вирівняти стіни, приховавши досить значні дефекти.

Але якщо ремонт тільки вирівнюванням поверхонь не обмежується, то варто використовувати для обробки декоративну штукатурку - наприклад, структурну.

опис

Структурна штукатурка - неоднорідна маса, що включає до складу будь-які тверді гранули - зерна. Сполучною виступають різні речовини, і якості готової суміші багато в чому залежать від характеристик основи.

з статті можна дізнатися про особливості теплою штукатурки для фасаду.

з   статті   можна дізнатися про особливості теплою штукатурки для фасаду

різновиди

За цим показником розрізняють наступні види штукатурки.

  • Мінеральна - на основі цементно-вапняної суміші. Наноситься на поверхню будь-якого роду: бетон, дерево, цегла, метал, і не боїться води. У суміш вводять спеціальні компоненти, що перешкоджають розмивання вапна, тому оштукатурені стіни можна мити зі спокійною душею. Мінеральний склад відрізняється прекрасними теплоізоляційними властивостями, до того ж дуже економно витрачається.

з статті можна дізнатися все про декоративної штукатурки для внутрішньої обробки. з   статті   можна дізнатися все про декоративної штукатурки для внутрішньої обробки

  • Латексна - збільшує адгезію з поверхнею, а також дозволяє штукатурці утримувати форму.
  • Силікатна - на базі силікату калію. Відрізняється тим, що не залишає плям на поверхні і вкрай міцний. Латексну і силікатну штукатурку можна використовувати тільки на поверхнях, до складу матеріалу яких входить кварц. На стіні, пофарбованої, наприклад, водоемульсійною фарбою, штукатурка тримається погано.
  • Акрилова - наноситься на будь-яку поверхню, стійка до морозів і вологи, проте менш стійка до сонячного світла, ніж мінеральна або силіконова.

У статті описана тепла штукатурка ціна і її якість, а так само особливості використання.

Основою штукатурки може виступати вода або розчинники. Для внутрішніх робіт рекомендується використовувати склади на основі води, так як вони не видають специфічного «хімічного» запаху.

У статті описано що краще штукатурка стін або гіпсокартон.

У більшості випадків штукатурка випускається білого кольору - за винятком акрилової. Щоб надати їй потрібний відтінок, суміш колеруют. Зробити це можна самостійно, або замовити відповідну послугу в магазині.

На відео - структурна штукатурка для внутрішніх робіт:

наповнювачі

В якості наповнювача штукатурної маси використовуються найрізноманітніші речовини: мармурова крихта, шматочки кварцу, слюди, деревні волокна, синтетичні гранули та інше. Для зовнішнього вигляду поверхні велике значення має не природа зерна, а його розмір.

Зі статті можна дізнатися яка гіпсова штукатурка краще Кнауф або Волма.

Якщо шкіра, штукатурки по поверхні саме рух твердих частинок в м'якій масі утворює собою малюнок. Залежно від величини зерна отримують різні декоративні ефекти.

За розмірами твердих частинок досить умовно суміші ділять на три групи:

У статті описується штукатурка короїд витрата на м2 і інші особливості оздоблювального матеріалу.

Малюнок залежить і від способу нанесення - валиком, шпателем, розпилювачем, а також від методу управління інструментом. Рухи в різні боки, кругові, мазки паралельно один одному або хрест-навхрест створюють різні по виду поверхні.

Характеристики

Характеристики

Крім чудових декоративних властивостей, структурна штукатурка володіє і іншими корисними якостями. Обумовлені вони її неоднорідною пористою структурою і мало залежать від характеру пов'язує і наповнювача.

  • Склад чудово приховує дефекти стін і стелі - тріщини, русти, стару обробку, невеликі перепади висоти і так далі.
  • Пориста структура створює непоганий теплоізоляційний шар. Особливо цим відрізняється мінеральна штукатурка, через що її рекомендують використовувати для обробки зовнішніх поверхонь.
  • Штукатурний шар досить стійкий до ударів і з великими труднощами дряпається.
  • Прекрасна вологостійкість навіть мінерального складу забезпечує застосування обробки і на зовнішніх, і на внутрішніх поверхнях в приміщеннях з високою вологістю - ванних, наприклад. До того ж це властивість дозволяє мити обштукатурені стіни, незважаючи на рельєфний малюнок. Допускається навіть використання неабразивних миючих засобів.
  • Широкий температурний діапазон - від -40 до +70 С, що забезпечує збереження зовнішнього вигляду стін.
  • Цілком доступна вартість обумовлює дуже високу популярність продукту.

У статті описана штукатурка по ПЄНОПЛЕКС , Її особливості і характеристики.

Знайти недолік в цьому матеріалі досить складно. Хіба що неможливість оштукатуривать стіни взимку: для нормального затвердіння складу необхідна температура не нижче +7 С.

Ціна

Ціна

Традиційно на цьому ринку лідирують німецькі виробники. А якщо їх продукція здається занадто дорогий, то увагу звертають на польські компанії. Вартість продукту багато в чому залежить від природи сполучного і довговічності готового покриття.

Ціна в магазинах і на сайтах пропонується за упаковку, за одиницю маси або, що виглядає більш наочно, за обсяг матеріалу, необхідного для покриття 1 кв.м. поверхні.

T ex-Color - німецька компанія, що спеціалізується на складах крупнозернистих, в тому числі і відомому «Короїд».

Пропозиції компанії вельми різноманітні:

з статті можна дізнатися про те як зі звичайної штукатурки можна зробити фактурну.

У статті ви можете почитати плюси і мінуси гіпсової штукартуркі Ротбанд .

Продукція польської фірми Атлас відрізняється тим, що включає до складу спеціальні гідрофобні добавки, що збільшують стійкість матеріалу до вологи. Вартість упаковки Атлас Церміт ДР - 1186 р.

Як зробити своїми руками

Склад мінеральної штукатурки включає самі повсякденні речовини, а тому домашні майстри призвичаїлися виготовляти таку обробку самостійно. В якості основи застосовують суміш цементу і вапна, а також гіпс або навіть глину. У такий склад додають тверді частинки природного походження - черепашки, кам'яну крихту, пісок і навіть борошно.

В статті описано про те як провести штукатурку всередині приміщення по газобетону.

Якщо основою обрана акрилова смола, що трохи складніше, додають синтетичні гранули потрібного розміру або кам'яну крихту.

Як правило, в домашніх умовах готують цементно-вапняні або глиняні склади, так як їх компоненти завжди під рукою:

В статті описано як використовувати фасадну штукатурку для зовнішніх робіт.

Щоб прискорити процес застигання до складу додають клей ПВА або гіпс. Якщо, навпаки, потрібно знизити швидкість затвердіння - при створенні об'ємного малюнка, наприклад, в суміш додають миючий засіб.

Послідовність дій при виготовленні структурної штукатурки така:

  1. Розраховують обсяг матеріалу виходячи з пропорції: 1 частина цементу, 3-5 частин піску і 0,7-1 частина вапна.
  2. Готують розчин: вапно негашене поміщають в металеве відро, заливають водою так, щоб вона покрила шар речовини, закривають кришкою і поміщають зверху достатній вантаж. Реакція йде з виділенням великої кількості тепла, що викликає розбризкування.
  3. Після гасіння склад проціджують через марлю і залишають вапняний розчин ще на добу.
  4. Змішують пісок і цемент в співвідношенні 1: 3. Співвідношення може бути і більше, аж до 1: 6, але практика показує, що тоді штукатурка стає малоеластічни і з нею набагато важче працювати.
  5. На цьому етапі вводять тверді декоративні частинки.
  6. Сухі інгредієнти заливають вапняним розчином і перемішують до однорідності.

Отримана штукатурка зазвичай має світло-сірий колір. Домогтися іншого відтінку можна, якщо використовувати тільки мінеральні фарбувальні пігменти.

На відео розповідається, як зробити структурну штукатурку для внутрішніх робіт своїми руками:

Структурна штукатурка - прекрасний матеріал для оздоблення стін і стелі, так як крім відмінних користувальницьких якостей має ще й чудовими декоративними властивостями. А то, що зовнішній вигляд поверхні залежить не тільки від складу, але і від способу нанесення, лише робить його привабливішим: адже таким чином можна отримати неповторну обробку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама