Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Внутрішнє оздоблення будинку з бруса з прикладами: підлогу, стіни, стелю

  1. Фронт робіт всередині брусового будинку
  2. Особливості внутрішньої обробки
  3. Вибір матеріалів для внутрішньої обробки зрубу
  4. пристрій підлоги
  5. Обробка стін
  6. Оздоблення стелі

Автор

Коровін Сергій Дмитрович

Магістр архітектури, закінчив Самарський Державний Архітектурно-будівельний університет. 11 років досвіду в сфері проектування та будівництва.

Внутрішнє оздоблення будинку з бруса є продовженням будівельних робіт по збірці конструкції, які до цього етапу повинні бути закінчені. Це дуже відповідальний процес, адже саме на нього покладається місія додання житловому приміщенню комфорту і затишку згідно заданому дизайну. У нашій статті ви знайдете корисну інформацію на цю тему і дізнаєтеся, з чого почати майбутній ремонт.

Фронт робіт всередині брусового будинку

Обробка підлоги, стін і стелі в зрубі з клеєного або профільованого бруса виконується своїми руками в кілька етапів:

  1. закладка комунікаційних магістралей (електричний кабель, трубопровід, система опалення, каналізація, кондиціонування);
  2. просочування деревини антисептичними засобами для запобігання від пожежі, комах, плісняви ​​та грибків;
  3. установка тепло- і гідроізоляційного матеріалу;
  4. підготовка стін, підлоги і стелі для нанесення чистової обробки;
  5. монтаж міжкімнатних дверей;
  6. чистове облицювання підлоги, стін і стелі.

Без певних навичок і необхідних знань по ремонту приміщень краще звернутися за допомогою до професіоналів, тим більше, якщо мова йде про комунікації. Якщо ж ви впевнені в своїх силах і не хочете переплачувати, можете сміливо виконувати роботи своїми руками. Бажано перед стартом визначитися з дизайном і продумати кожну деталь інтер'єру. Такий захід допоможе вам мати уявлення про майбутній результат і розрахувати необхідну кількість матеріалу, призначеного для цих цілей.

Особливості внутрішньої обробки

Інтер'єр будинку з бруса

Оздоблення брусового будинку проводиться тими ж матеріалами, що і в будинках з цегли або будь-якого іншого будівельного матеріалу, але, незважаючи на це, тут є ряд особливостей, які потрібно враховувати в процесі обробки стін і інших об'єктів:

  • неминучість первинної усадки будинків з профільованого бруса, яка істотніше, ніж в інших будівлях. В даному випадку може знадобитися мінімум два, а
  • максимум шість років очікування, перш ніж можна буде приступати до обробки;
  • вторинна усадка, що не перевищує 1% від висоти поверху, тому практично не відчутна.

У першому випадку виною всьому усушка бруса і зменшення його обсягів, в процесі чого звужуються зазори між колодами через постійно діючої навантаження. Коли усадка будинку з профільованого бруса завершиться, можна виявити зменшення висоти поверху на 2 - 3 см (в будинках з клеєного бруса цей показник може скласти 1-2 см, звертайтесь до свого виробника). Така деформація негативно відбивається на обробці, внаслідок чого штукатурка вкривається тріщинами, а кахель відвалюється від стін. Щоб уникнути довгого очікування, краще коробку дерев'яного будинку будувати з клеєного бруса, і тоді усадка триватиме не більше 12 місяців. Вторинну усадку провокують перепади температурних показників і вологість деревини, але вона не позначається на декоративних облицювальних матеріалах.

Вибір матеріалів для внутрішньої обробки зрубу

Вибір стилістичного напряму і декору залежить від особистих уподобань господарів будинку або ж від дизайнерської розробки фахівців, які стверджують проект у власників житла, ми ж ознайомимо вас з поетапним процесом обробки і найбільш популярними матеріалами, застосовуваними для даних цілей.

пристрій підлоги

Перед тим як стелити підлогове покриття, потрібно підняти рівень чорнової підлоги з тепло- і гідроізоляційним шаром, який накривають дошками. Ця проста і нехитра конструкція відмінно утримує тепло і поглинає сторонні шуми. Як чистової обробки для підлоги найчастіше вибирають:

  1. Струганий шпунтових пиломатеріал. Це екологічно чиста дошка, яка не боїться вологи, а її структура дозволяє підлозі «дихати». Вона відрізняється міцністю, тривалим терміном експлуатації і простотою в догляді. У продажу є широкий вибір її кольорів і фактур. Згодом шпунтову дошку можна шпаклювати і шліфувати, що дозволяє оновити зовнішній вигляд підлогового покриття. Такий матеріал не підходить тим, хто планує монтувати підігрів підлоги, так як тут все тепло буде витрачатися на прогрівання шпунта.
  2. Ламінат або паркетну дошку. В даному випадку немає перешкод для монтажу «теплої підлоги». При виборі покриття з високою теплопровідністю шукайте відповідне маркування на упаковці. Фахівці ж радять зсередини дерев'яного будинку стелити підлогу з деревини.
Схема влаштування підлоги в брусовому будинку

Після укладання чистового матеріалу встановлюються плінтуса, які приховають технологічний отвір з утеплювачем між стіною і підлогою. Перш ніж прибити плінтус, що виглядає утеплювач потрібно зрізати, якщо він є. Щоб виключити появу звукового містка, плінтус необхідно фіксувати або до підлоги, або до стіни. В іншому випадку ви можете зіткнутися зі сторонніми шумами, тим більше, якщо не виконувалася технологія «плаваючої підлоги» .

Обробка стін

Ще раз нагадуємо, що всі дерев'яні елементи в будинку з бруса, як зовні, так і зсередини повинні оброблятися антисептиком, і стін це правило стосується в першу чергу. Тепер перейдемо до підбору матеріалів, якими може служити:

  • Оброблена деревина, з якої зведена конструкція. Дійсно, якщо поверхня стін не має дефектів, її можна залишити в первозданному вигляді. Головне, що від вас вимагається, це забезпечити просочення бруса тонувальні засобом для отримання бажаного відтінку.
  • Фарба. Фарбування крім декоративного ефекту оберігає структуру деревини від шкідливих мікроорганізмів. Радимо купувати лакофарбову продукцію з низьким вмістом шкідливих компонентів (їх перелік є у вільному доступі в інтернеті).
  • Штукатурка. Може наноситися на поверхні по закінченню 12 місяців після завершення будівництва. Тут особлива увага звертається на гідроізоляцію дерев'яного матеріалу.
  • Вагонка або блок хаус. Встановлюються в тому випадку, якщо господарів з якихось причин не влаштовує стан стін, адже ці матеріали, по суті, є імітацією дощок і колод, і якщо у вас відмінна поверхню профільованого або клеєного бруса, вдаватися до їхньої допомоги немає сенсу. Вагонку можна монтувати після усадки коробки, попередньо забезпечивши каркас для закріплення дощок. Читайте подбробнее про обробці вагонкою .
  • Деревні стінові панелі. Виробляються без клею з натуральної сировини, відрізняються відмінними теплоізоляційними властивостями, легко монтуються і справляються з поглинанням звуків. Зверху панелі можна обклеювати вініловими або текстильними шпалерами;
  • ЛГК. На гіпсокартон наноситься шпаклівка, а далі клеяться шпалери або наноситься водоемульсійна фарба. У сирих приміщеннях встановлюють вологостійкий матеріал. Екологічно чисті аркуші фіксують на каркас з дерев'яних планок або металевого профілю. Завдяки такій конструкції брус не стикається з гіпсокартоном, що виключає появу на ньому тріщин. У утворився зазорі можна ховати дроти і труби, а також укладати утеплювач, чому внутрішня обробка будинку з бруса тільки виграє. Читайте докладніше про обробці дерев'яного будинку гіпсокартоном .

Оздоблення стелі

Зараз дуже популярно декорування стелі балками з дерева, поліуретану або полістиролу, особливо якщо житло оформляється в стилях прованс, кантрі і лофт. Тут же є натуральні балкові перекриття, а не їх імітація, ніж можна з успіхом скористатися в момент, коли проводиться обробка будинку з бруса своїми руками. Якщо ці стилістичні варіанти вам не підходять, і ви хочете приховати опори перекриття, а будинок не дав остаточну усадку, краще віддавати перевагу натяжна або гіпсокартонної конструкції, які не перешкоджають усадкову процесу і не деформуються в цей період.

Звертаємо вашу увагу на те, що в період усадки зусилля в стельових балках перерозподіляється, тому штукатурку можна наносити своїми руками лише після її закінчення, інакше обробка відвалиться.

Ми надали вам найбільш популярні варіанти обробки і ознайомили з відповідними матеріалами, так що тепер ви точно знаєте як декорувати внутрішній простір будинку з клеєного або профільованого бруса.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама