Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Внутрішнє оздоблення дачного будинку (42 фото): як облаштувати всередині своїми руками, чим обробити, дизайн інтер'єру, фото і відео

  1. Підбір стилю оформлення
  2. стиль кантрі
  3. Оформлення в стилі шале
  4. Прованс - французька село
  5. Технічна сторона питання
  6. Варіанти чистової обробки дачного будинку
  7. Про декоративної штукатурки
  8. обшивка стін
  9. Підведення підсумків

Досить часто інтер'єр дачного будиночка взагалі не продумується. Дачник при цьому впевнений, що чинить правильно, адже на дачі він не проводить багато часу, в кращому випадку проведе вихідні. Такий підхід в корені помилковий, адже вдало підібраний інтер'єр будинку гарантує хороший настрій, та й просто відмінно виглядає, так що не соромно і гостей запросити.
Досить часто інтер'єр дачного будиночка взагалі не продумується

Внутрішнє оздоблення дачного будиночка

Підбір стилю оформлення

Дизайн дачного будинку всередині потрібно продумати ще до початку оздоблювальних робіт.

Питання це дуже складний, щоб дати набір універсальних рекомендацій на всі випадки життя, але кілька загальних правил все-таки можна сформулювати:

  • дача - це, в першу чергу, близькість до природи, тому оформлення будинку, наприклад, в стилі хай-тек буде виглядати безглуздо. Хоча бувають і винятки з цього правила;
  • універсальним матеріалом при обробці будинку всередині можна назвати дерево, воно відмінно виглядає, а при належній обробці досить довговічне;

Дерево в обробці - безпрограшний варіант

Зверніть увагу! Дерево, навіть якщо воно використано в обробці приміщень з низькою вологістю, має бути оброблено захисними складами. Це захистить деревину не тільки від вологи, але і від комах

  • при оформленні будинку допускається комбінувати різні матеріали, так як головне - близькість до природи, не зайвим буде використовувати в обробці природний камінь.

Для того, щоб інтер'єр дачного будинку всередині своїми руками вийшов ідеальним не зайвим буде докладніше розглянути популярні стилі оформлення.

стиль кантрі

З огляду на те, що «кантрі» означає сільський, цей стиль відмінно підійде для оформлення дачного будиночка на ділянці .

Що стосується внутрішнього оздоблення, то для нього характерно:

  • використання дерева, цегельної кладки або каменя в обробці стін. Допускається використовувати і звичайну штукатурку;
  • що стосується статі, то він буде дощатим, компроміси в цьому питанні неприпустимі;
  • використання стельових балок як елементів інтер'єру можна тільки заохотити, вони повинні справляти враження старого дерева;

На фото - приклад використання стропильних рам як елемент інтер'єру

  • оббивка меблів не повинна бути яскравою і помітною, допускається картатий візерунок або дрібна смужка на оббивці;
  • колірна гамма такого стилю - світла, кольору не повинні контрастувати один з одним.

Кухня в стилі кантрі

Оформлення в стилі шале

Цей стиль також орієнтований на максимальне використання природних матеріалів. Оздоблення дачного будинку всередині передбачає обов'язкове використання стельових балок як елементу інтер'єру.

Стіни можуть взагалі залишитися без обробки. Наприклад, цегляна кладка тільки очищається від пилу і навіть не оштукатуривается.

Цей стиль можна назвати більш суворим порівняно з кантрі. Бажано, щоб дерев'яні елементи зберігали сліди впливу інструменту. Не зайвим буде створити враження, що камінь піддавався вивітрюванню.

Не зайвим буде створити враження, що камінь піддавався вивітрюванню

У стилі шале дерево повинно виглядати постареним

Ще однією відмінністю від кантрі можна назвати те, що стиль шале абсолютно несумісний з пластиком, натяжною стелею, лінолеумом. Допускається використовувати плитку, але в обмеженій кількості.

Зверніть увагу! Приміщення з побутовою технікою краще не оформляти в цьому стилі, сучасний комп'ютер або пральна машинка буде «випадати» з інтер'єру.

Прованс - французька село

Прованс - французький аналог кантрі. Так що загальні характеристики стилю зберігаються, а основні відмінності криються в деталях.

Дизайн дачного будиночка всередині своїми руками в стилі прованс повинен виконуватися з урахуванням таких рекомендацій:

  • обов'язкове використання французьких вікон;
  • оббивка меблів повинна бути світлих тонів;

Стиль «французької села» відрізняється світлими тонами

  • стельові балки можна приховати;
  • для оздоблення стін, як правило, використовується декоративна штукатурка, обшивка деревом використовується рідше;
  • підлога повинна бути дощатим;
  • цегла і камінь також не будуть зайвими при оформленні кімнат. Єдине послаблення полягає в тому, що можна використовувати плитку з імітацією цегельної кладки.

Окремо варто відзначити нетерпимість до використання штучних оздоблювальних матеріалів. Це буквально руйнує все враження від інтер'єру кімнати.

Технічна сторона питання

Після прояснення питання, як облаштувати всередині дачний будиночок, настає черга рішення чисто технічних проблем. Зокрема, потрібно визначитися з матеріалами для чистової й чорнової обробки і, хоча б у загальних рисах, представляти технологія виконання робіт.

Що стосується чорнової обробки, то під цим поняттям мається на увазі комплекс робіт з підготовки підстави до нанесення фінішного покриття (чистової обробки):

Чорнова обробка закінчена

  • . При цьому доведеться попрацювати з електроінструментом, питання з харчуванням допоможе вирішити оренда дизель генератора для дачі;

Зверніть увагу! Замість досить трудомісткого вирівнювання кривої стіни штукатуркою можна зробити те ж саме, але за допомогою гіпсокартону. Це скоротить витрати часу в рази.

  • У такому випадку і ціна обробки мінімальна і ефект на висоті.

Структуру дерева можна виявити спеціальними складами

Варіанти чистової обробки дачного будинку

Незважаючи на все різноманіття стилів, під чистове оздоблення зводиться до кількох варіантів - фарбування стін, декоративна штукатурка, поклейка шпалер, обшивка дерев'яними або пластиковими панелями. З огляду на витрати часу, особливою популярністю користується обшивка стін панелями (дерев'яними або пластиковими).

Про декоративної штукатурки

Вибирати доведеться між венеціанської, структурної і мінеральної штукатуркою. Необхідний ефект досягається за рахунок надання незвичайної фактури поверхні штукатурки. Такий варіант обробки підійде не завжди, наприклад, дачні будинки з блок контейнерів обштукатурити навряд чи вийде.

Що стосується технології, то дотримуватися потрібно наступних правил:

  • суміш не можна наносити на окремі ділянки стіни, потрібно покрити відразу всю площу;
  • прокочуючи рельєфний валик по незатверділому матеріалу, отримуємо незвичайну фактуру поверхні. Її можна при бажанні трохи згладити вологою ганчіркою;
  • після залишається тільки дочекатися висихання суміші.

Додання фактури штукатурці

обшивка стін

Оштукатурювання - процес досить трудомісткий, та й навички певні потрібні. Тому досить часто перевага віддається використанню стінових панелей, в такому випадку питання, ніж обшити дачний будиночок всередині, є досить актуальним.

Вибір стінових панелей досить великий, можна використовувати дерев'яні панелі або ПВХ, а можна зупинити свій вибір на МДФ панелях або блок-хаусі.

Технологія монтажу в цілому залишається однією і тією ж, важливо те, що всі роботи можна виконати своїми руками:

  • на стіну монтується каркас з дерев'яних рейок або металевого профілю (того, що використовується для гіпсокартону);
  • панелі починають кріпити від кута. Для кріплення до каркасу можуть використовуватися цвяхи, кляймери або скоби. Полку кожної панелі прикріплюється до каркаса, потім виступ наступної панелі вставляється в паз так, що місця кріплення не видно;

Кріплення стінових панелей кляймерами

  • на зовнішніх і внутрішніх кутах встановлюються декоративні куточки.

Підведення підсумків

Не існує універсальної відповіді на питання, чим обробити дачний будиночок всередині, адже стилів інтер'єру існує безліч. У статті розглянуто варіант, при якому в оформленні будинку ставка зроблена на максимальну близькість до природи.

У випадку з дачними будинками - це один з найкращих варіантів оформлення. На відео в цій статті особливості оформлення дачі в сільському стилі .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама