Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Поради домашнього майстра

  1. Зберігати липку стрічку в зручному дозаторе
  2. Приборкати хиткий стіл
  3. Накреслити лінію розпилу на опуклій поверхні
  4. Подарувати друге життя велосипедного колеса
  5. Чи не перестаратися з потужністю
  6. Точно вимірювати об'єкти складної форми
  7. Їжа не для їжі
  8. Закріпити інструменти на драбині
  9. Пиляйте, Шура, пиляйте!

Нехитрі рішення для хитрих завдань.

Зберігати липку стрічку в зручному дозаторе

Малярський скотч, трубний скотч, пакувальний скотч, ізоляційна стрічка - настав час навести порядок в цій купі липких рулонів. Сколотите прямокутну раму з чотирьох дощок або просто візьміть готовий ящик відповідного розміру. Роздобудьте відрізок труби, держака від лопати або іншого циліндричного предмета і прикріпіть його до коробки. На нього будуть вдягатися рулони зі стрічкою. Останній штрих - пригвинтити до краю коробки полотно від ножівки, яке допоможе відривати потрібні відрізки скотча.

Приборкати хиткий стіл

Краща підставка під коротку ніжку стола - стопка самоклеящихся стікерів для заміток. Їй легко надати потрібну товщину, відклеївши потрібну кількість стікерів. Така підставка не розвалиться, бо стікери липкі. Нарешті, папір ніколи не подряпає підлогу.

Накреслити лінію розпилу на опуклій поверхні

Якщо вам належить пиляти, скажімо, трубу великого діаметру, ви не зможете накреслити на ній лінію розпилу лінійкою. Ось якби лінійка була гнучкою, причому тільки в одному напрямку ... Як полотно від лобзика! Тонка пилка легко повторює контури увігнутих і опуклих поверхонь. Обережно, полотна бувають дуже гострими.

Подарувати друге життя велосипедного колеса

В пластикові вуличні контейнери для сміття (з круглою кришкою) нерідко викидають занадто важкі або надто великі речі, утрамбовують до останнього, в результаті чого контейнер може деформуватися. Варто йому лише злегка зігнутися, і кришка вже прилягає нещільно, випускаючи на волю запахи. Зміцнити контейнер можна за допомогою обода від велосипедного колеса. Прикрутіть його саморізами, використовуючи готові отвори для спиць.

Чи не перестаратися з потужністю

Загортаючи саморізи в м'який матеріал, легко перестаратися і забратися занадто глибоко. Маючи справу з твердою поверхнею, можна переборщити із зусиллям і зірвати шліц. Щоб уникнути обох неприємностей, не нехтуйте регулюванням моменту на шуруповерт. Встановіть найслабше зусилля і загортати шуруп, поки патрон не почне прокручуватися. Збільшуйте зусилля на одну поділку і пробуйте знову. Як тільки досягнете бажаного результату, запам'ятайте настройку і використовуйте її для всіх шурупів і матеріалів того ж типу.

Точно вимірювати об'єкти складної форми

Криволінійні поверхні теж буває необхідно виміряти: наприклад, щоб наклеїти декоративний шпон на вигнутий стіл або укласти провід навколо круглої колони, спершу доведеться відрізати потрібну кількість шпону або проводу. Акуратно наклейте малярський скотч на вигнуту поверхню, а потім відклейте стрічку і виміряйте її. Щоб поміряти вигнуту трубу, можна заправити в неї дріт, а потім розпрямити її і виміряти рулеткою.

Їжа не для їжі

На контактах автомобільних акумуляторів нерідко утворюється іржа. Одного разу це може привести до втрати контакту, і автомобіль просто не заведеться. Зробіть кашку з води і харчової соди і нанесіть її на контакти. Сода легко розчиняє іржу.

Якщо у вас немає соди, полийте контакти кока-колою і почистіть зубною щіткою. Контакти могли потрібно сполоснути водою і висушити, а зубну щітку викинути.

Відколи й подряпини на меблях з темного дерева легко заховати. Просто натріть їх несолоним Пеканов або волоським горіхом. Горіхове мало вбереться в дерево і зробить подряпини темними.

Закріпити інструменти на драбині

Тримати інструменти та кріплення під рукою, працюючи на драбині, зазвичай допомагають кишені. Якщо ж інструмент занадто важкий для того, щоб класти його в кишеню, допоможе пластикова пляшка з відпиляну денцем, перевернута і прикручена саморізами прямо до сходів. Перебуваючи в ній, інструменти не утрудняють руху і не заважають роботі.

Пиляйте, Шура, пиляйте!

Видів пив і витратних матеріалів до них існує стільки, що й не злічити. Але принцип дії у всіх однаковий: вони вирізають крихітні шматочки матеріалу з поверхні тисячі разів в секунду. Розберіться, як працюють зуби, і вам буде набагато простіше підібрати правильну пилу в будь-якій ситуації.

Стаття «Не боги горщики обпалюють» опублікована в журналі «Популярна механіка» ( №12, Листопад 2015 ).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама