Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Спрей від кліщів для собак і кішок. Блохи і кліщі - в чому різниця?

  1. Як захистити собаку від кліщів народними методами
  2. Відео: як захистити собаку від кліщів
  3. Список найкращих засобів від кліщів для собак
  4. Засоби від компанії Bayer
  5. Засоби від компанії Merial
  6. Народні засоби для боротьби з кліщами
  7. Блохи і кліщі - в чому різниця?
  8. Переваги крапель перед іншими препаратами
  9. Як застосовувати?
  10. Протипоказання
  11. Побічні ефекти
  12. Краплі «Барс»
  13. Краплі «Адвантікс»
  14. Інші краплі від бліх для собак
  15. огляд засобів
  16. Протипоказання
  17. Критерії вибору крапель

Кліщі дають про себе знати навесні, коли сходить перший сніг, а погода піднімається вище нуля. кровоссальні комахи вражають нервову систему людини (енцефаліт), а у чотириногих друзів розвивається захворювання кровоносної системи. Багато власників собак всерйоз замислюються над заходами безпеки, і це не дивно. Кожен господар бажає захистити свого підопічного від небезпечних наслідків укусу. Розглянемо найбільш дієві способи вирішення проблеми.


кровоссальні комахи



  1. Захистити вихованця можна за допомогою щеплень. У ветеринарних клініках надають вакцину «Піродог» від фірми «Меріал», Франція. Склад дозволяє захистити вихованця від піроплазмоз.
  2. Ефективність проведення процедури коливається в межах 75-85%. Робити щеплення можна, коли цуценяті виповниться 5 місяців. При цьому улюбленець повинен бути щеплений від вірусів і проглістогонен.
  3. Процедура вакцинації проводиться в 2 етапи з перервою 1 місяць. Повторний курс виконується після закінчення року або півроку в залежності від місцевості проживання.
  4. Вакцинацію і ревакцинацію категорично забороняється поєднувати з щепленнями іншого роду. Виняток становить захист від сказу і лептоспірозу.
  5. Якщо собака раніше хворіла пироплазмозом і є її хронічним носієм, вірус може вирватися знову. В такому випадку необхідно пролікувати улюбленця стандартним чином, а також обробити краплями.

Як захистити собаку від кліщів народними методами

  1. Герань. Якщо ви тримаєте вихованця в приватному секторі, внаслідок чого улюбленець часто гуляє у дворі, поступите таким чином. Посадіть на ділянці чорнобривці або герань (рожеву). Результатом подібних дій стане повна відсутність кліщів. Кровоссальні бояться неприємного запаху. Як доповнення ви можете сушити рослини, робити з них відвар і обполіскувати шерсть тварини.
  2. Дігтярне мило. Продукт вважається аналогом шампунів від кліщів. Використання мила не захистить собаку надовго, але збереже результат на термін до 2 тижнів. Добре намильте тварина, почекайте 5 хвилин, обполосніть. Заздалегідь приготуйтеся до неприємного запаху, який буде виходити від шерсті улюбленця.
  3. Ефіри. Ароматні олії відлякують кліщів, шкідники не наблизився до собаки ні на крок. Приготуйте ефір меліси, чайного дерева, лаванди, герані, цитрусових фруктів або гвоздики. З'єднайте склад з фільтрованої водою і горілкою, дотримуючись співвідношення 1: 10: 1. Перемістіть розчин у флакон, розпорошите по шерсті вихованця і дочекайтеся висихання. Приділяйте належну увагу хвосту, холці, животі, лапам і шиї. За бажанням можете обприскати нашийник.

Нескладно захистити чотириногого приятеля від кліщів, якщо мати базовими знаннями. Найефективнішими засобами вважаються краплі і таблетки. На другому місці знаходиться спрей, але він токсичний. Шампунь і нашийник застосовуються в якості додаткового захисту. Вакцинація проводиться для збільшення ефективності перерахованих складів.

Відео: як захистити собаку від кліщів

Препарати від кліщів для собак випускаються в різних формах, кожна з яких має свої особливості і цілі:

Список найкращих засобів від кліщів для собак

Вибір засобу повинен виходити з особливостей змісту вашого тварини, його стану, віку і породи. Головні показники - ефективність, безпеку і доречність.

Нашийники та спреї вважаються найбільш безпечними, але не самі ефективними. Їх можна використовувати для захисту маленьких цуценят, вагітних сук, старих і ослаблених тварин. Зазвичай після використання цих препаратів потрібно додатково оглядати собаку на предмет наявності кліщів і бліх.

Що стосується таблеток, то про їхню безпеку точаться суперечки. Їх не можна давати цуценятам, вагітним самкам і перед в'язкою, а також маленьким породам (менше 2 кг). Але таблетки також вважаються надійними і простими в застосуванні, 4 штук вистачає на цілий рік.

Для того щоб купити кращий засіб проти кліщів для собак, необхідно ознайомитися з найбільш популярними з них. Список цей був зібраний на основі рекомендацій ветеринарів і відгуків власників собак.

Це німецька фірма, яка давно відома на ринку як виробник якісних захисних засобів для тварин.

Bayer випускає довготривалі нашийники, які будуть захищати собаку протягом 7 місяців.

Огляд відгуків показує, що продукція Bayer подобається покупцям, але деякі з них відзначили можливість алергії. Також є зустрічаються відгуки про те, що краплі Advantix добре захищають від бліх, але майже не відлякують кліщів.


Також є зустрічаються відгуки про те, що краплі Advantix добре захищають від бліх, але майже не відлякують кліщів

Краплі «Адвантікс» добре захищають собаку від кліщів

Барс

Відгуки про даний засобі в мережі в основному позитивні і говорять про те, що Барс від кліщів дуже ефективний. Багато хто вибирає краплі та спреї через їх доступності, низькій токсичності і високої ефективності. Іноді зустрічаються повідомлення про те, що собака відчула себе погано, але це буває в тих випадках, коли господарі невірно розрахували дозу препарату на вагу собаки. Також зустрічаються відгуки на тему «Цікаво блохи танцюють», але це рідкість.


Також зустрічаються відгуки на тему «Цікаво блохи танцюють», але це рідкість

Бравекто

Судячи з відгуків, до цієї новинки ставляться насторожено з двох причин. Перше - висока ціна. Вона дійсно висока для разової покупки. Друга причина - токсичність препарату, є відгуки про нетравленні, нудоті і у собаки. У невеликих тварин, якщо вірити відгукам, іноді буває інтоксикація і ознаки отруєння. Що стосується захисту, то власники собак сходяться в тому, що Бравекто забезпечує досить надійний захист, не потрібно постійно обробляти собаку спреями і краплями.


Stronghold

Огляд відгуків про цей засобі показав, що всі люди, що купили його, залишилися задоволених результатом. Єдиний недолік - це висока ціна, але вона себе повністю виправдовує. Також користувачі неодноразово підкреслювали зручну разову упаковку - не потрібно самостійно визначати дозування по вазі тварини. Єдине, на що зустрічаються нарікання - не дуже висока ефективність в боротьбі з глистовими инвазиями.


FrontLine

Французький препарат, який випускається в краплях і спреях. Обидві форми випуску забезпечують захист від бліх протягом двох місяців, кліщів відлякують і знищують протягом місяця. Препарат має слабкий запах і не має кольору, краплі випускаються у вигляді одноразових піпеток в дозуванні, що залежить від ваги тварини. Після нанесення засобу собаку не можна купати протягом двох днів і потрібно обов'язково мити руки сенсу після доторку до обробленої вовни.

Більшість людей, які набували спрей або краплі Фронтлайн стверджують, що це хороший, надійний і мінімально токсичний препарат, який підходить навіть цуценятам. З нечисленних недоліків - висока ціна і токсичність для людини в перший час після обробки.


З нечисленних недоліків - висока ціна і токсичність для людини в перший час після обробки

Домашні тварини в весняний період піддаються нападу кліщів, що відбувається безпосередньо під час їх вигулу господарями. Кліщі є небезпечними не лише для тварин, у яких вони висмоктують кров, але і для людини. ці дрібні комахи є переносниками різних небезпечних захворювань, які можуть привести до летального результату.

Засоби від компанії Bayer

Засоби для собак від компанії Bayer випускаються в Німеччині, що вже говорить про якість та ефективності продуктів. Компанія займається випуском захисних засобів для тварин в різних формах: нашийники, розчини та спреї. Основні засоби, що випускаються компанією Bayer, мають наступні назви:


Основні засоби, що випускаються компанією Bayer, мають наступні назви:



Висока вартість нашийника говорить про його ефективність і безпеку.

Засоби від компанії Merial

  • Нашийник FrontLine Kombo. Захистити собаку від кліща можна за допомогою французьких крапель FrontLine Kombo. Більшість господарів рекомендують використовувати саме краплі від компанії Меріал, обґрунтовуючи їх ефективністю. Кількість позитивних відгуків по даній компанії не дотягує до першого місця, тому займає почесне друге. В основу крапель входять такі діючі речовини, як метопрен і фіпроніл. Дозволяє уникнути появ всякої живності на собаці. Тривалість дії препарату становить 1 місяць, після чого процедуру нанесення засобу слід повторити. Після застосування засобу собаку не можна купати наступні 2 дні. Препарат ефективний і абсолютно безпечний, що обумовлено досить високою вартістю.


Препарат ефективний і абсолютно безпечний, що обумовлено досить високою вартістю

  • Спрей FrontLine. В основу спрею входить діюча речовина фіпроніл. Обробка тваринного здійснюється з відстані 10-20 см, після чого обов'язково необхідно втирати нанесений спрей. Препарат ефективний протягом одного місяця, після чого його нанесення слід повторити. Препарат абсолютно безпечний, тому його можна використовувати навіть щенятам. Препарат популярний завдяки своїй ефективності і безпеки, але висока вартість і незручність в застосуванні ставлять його на другий план.


Препарат популярний завдяки своїй ефективності і безпеки, але висока вартість і незручність в застосуванні ставлять його на другий план



У Росії популярність користується останній засіб російського походження під назвою Барс. Його можна зустріти у вигляді крапель і спрею. Можна відзначити такі ключові властивості, як ефективність, безпеку, тривалість та результативність. Десяти крапель препарату Барс досить для обробки собаки вагою до 10 кг, а тривалість ефекту при цьому становить до 2 місяців. При виборі препарату не варто покладатися тільки на вартість, адже російський аналог Меріан і Байєра нічим не гірше, але до того ж ще й має приємну вартість.

Народні засоби для боротьби з кліщами

Позбутися від кліщів допоможуть народні засоби , Що не менш ефективні, ніж інсектициди від зарубіжних компаній. Перш ніж приготувати натуральне зілля для собаки, необхідно з'ясувати деякі особливості:

  1. 1. Якщо ви не хочете, щоб після щоденних прогулянок у собаки з'являлися кліщі, тоді необхідно забезпечити їй прогулянку в таких місцях, де немає високої трави, на якій і живуть комахи.
  2. 2. Уникнути появи кліщів можна шляхом швидких прогулянок з собакою. Кліщі в основному нападають на жертву в той момент, коли вона відпочиває на траві. Відсутність відпочинку знизить ймовірність появи кліщів у собаки.
  3. 3. Ще один спосіб, який дозволить запобігти появі кліщів у собаки - це здійснювати прогулянки в проміжку часу з 11 до 14 годин. Днем кровопивці в основному відпочивають, тому не нападають на жертву в цьому проміжку часу. Найбільш активними, кровопивці стають в ранковий і вечірній час весняних місяців.

Тепер розглянемо основні народні препарати в боротьбі з кліщами:

  • Ефірні масла. Купуємо ефірне масло лаванди, після чого наносимо кілька крапель в руку і здійснюємо натирання домашнього вихованця. Можна замість масла лаванди використовувати екстракт кори дуба, розведений з водою, або ж масло чайного дерева.


Можна замість масла лаванди використовувати екстракт кори дуба, розведений з водою, або ж масло чайного дерева


  • Дистильована вода, дігтярне мило, ефірні масла грейпфрута, ялівцю і чебрецю. Всі складові препарати необхідно перемішати, після чого заправити вийшло засіб в пульверизатор і обприскати ним собаку.

Препаратів народного походження для боротьби з кліщами у собак та інших тварин багато, але використовувати їх рекомендується тільки в комплексі наприклад з нашийниками або чергувати з спреями або розчинами.

Розчин інсектицидів являє собою маслянисту рідину, розфасовану в пластикові тюбики-піпетки. У кожної піпетки міститься різна кількість інсектициду, яке дозується по ваговій категорії тварини. Також випускають спеціальні засоби для цуценят у віці від 2 до 6 місяців.

Увага!

Не можна застосовувати препарати для дорослих тварин на щенят.

Малюкам потрібна особлива дозування, а деякі інсектициди можуть виявитися для них отруйними. Забороняється обробляти будь-якими краплями цуценят, що не досягли віку восьми тижнів.

Слід враховувати, що інсектоакарицидної дію крапель на холку проявляється через деякий час після нанесення - від 12 до 48 годин, цей термін безпосередньо залежить від виду діючої речовини. Тому якщо ви плануєте прогулянку з собакою в місцях можливого перебування кліщів, то слід обробити її заздалегідь.


Тому якщо ви плануєте прогулянку з собакою в місцях можливого перебування кліщів, то слід обробити її заздалегідь

Блохи і кліщі - в чому різниця?

На упаковках препаратів можна прочитати «Краплі від бліх» або «від бліх і кліщів». Чим вони відрізняються? Засоби, які вбивають комах (бліх), можуть бути неефективні від кліщів. Тому завжди потрібно звертати увагу на опис препарату у вкладиші-інструкції. Щоб попереджати зараження собаки іксодових кліщів , Він повинен володіти акарицидну дією. А ось якщо засіб ефективний проти кліщів, то воно буде знищувати і бліх.


Переваги крапель перед іншими препаратами

  • зручна упаковка;
  • можливість чітко дозувати інсектицид по вазі собаки;
  • простота обробки;
  • тривала дія;
  • низька токсичність для собаки і людини.

Разом з тим, до них потрібно ставитися з обережністю, як і до будь-якого ветеринарному препарату . Перед застосуванням ознайомтеся і інструкцією, виконуйте дозування і терміни нанесення, дізнайтеся все про можливі протипоказання.


Як застосовувати?

Кожному господарю, яка взяла на себе опіку чотириногого друга, слід навчитися правильно застосовувати краплі від бліх і кліщів.

  • Вибирають розфасовку відповідно до живою вагою собаки.
  • У піпетки відрізають кінчик і видавлюють вміст на шкіру вихованця в області, недоступною для вилизування, - на холці між лопатками, уздовж хребта на шиї і передньої третини спини.
  • Не рекомендується наносити краплі на вологу шкіру.
  • Якщо кількість інсектициду незначне, його наносять на одну точку. При великому обсязі піпетки (для великих собак) розчин інсектициду наносять в два-три місця.
  • Рідина злегка втирають в шкіру, намагаючись не потрапити на шерсть, інакше інсектицид погано буде всмоктуватися, а на шерсті собаки залишиться масляна пляма.
  • Протягом двох днів після цього тварина не можна купати і змочувати шерсть водою.
  • В інструкції до кожного препарату вказано час, через яке краплі починають проявляти свою дію (від 12 до 48 годин), і період, протягом якого засіб зберігає свої захисні властивості (від 3 до 8 тижнів). Дотримуйтесь терміни обробок, щоб краплі були ефективними.
  • Після того, як препарат пошириться в шкірному покриві, собаку можна купати без застосування миючих засобів і змочувати шерсть водою (наприклад, під дощем). Інсектицид повністю збереже свої властивості.

Якщо тварина часто миють з шампунем, то краплі наносять на шкіру один раз в два тижні.


До певного віку цуценятам не можна наносити інсектицидні краплі

Протипоказання

  • вагітність;
  • лактація;
  • вік цуценя до 2 місяців;
  • хвороби, в тому числі інфекційні та алергійні.

Є кілька препаратів на рослинній основі, які можна застосовувати вагітним сукам і ослабленим тваринам. Про них трохи нижче в огляді коштів для собак.


Побічні ефекти

При неправильному використанні крапель - перевищенні дозування, недотриманні термінів обробки, потраплянні препарату внутрішньо або на слизові оболонки (в очі, рот, ніс тварини) - можливі побічні ефекти . Також реакції місцевого алергічного характеру можуть виникати при індивідуальній непереносимості компонентів крапель від бліх і кліщів.

Побічні реакції проявляються наступними порушеннями:

  • рясне слиновиділення;
  • сльозотеча, подразнення і почервоніння слизової оболонки очей;
  • м'язове тремтіння;
  • реакції на шкірі: свербіж, набряки, почервоніння.

При виникненні подібних реакцій потрібно швидко змити краплі з шкіри за допомогою мила, потім викупати собаку зі звичайним зоошампунем. Якщо тварина погано себе почуває, його потрібно заспокоїти і укласти в тепле затемнене місце, надати рясне пиття.

Якщо подібні реакції спостерігаються у маленьких цуценят, потрібно звернутися до ветеринара - можливо, знадобиться введення лікарських препаратів для зняття симптомів отруєння.


Якщо подібні реакції спостерігаються у маленьких цуценят, потрібно звернутися до ветеринара - можливо, знадобиться введення   лікарських препаратів   для зняття симптомів отруєння

Краплі «Барс»

Вартість однієї обробки собаки вагою від 10 до 20 кг краплями «Барс» складе 120 рублів.


Краплі «Адвантікс»

«Адвантікс» - краплі від бліх і кліщів. Це комплексний препарат, до складу якого входить 10% імідaклoпpідa і 50% пepмeтpінa. Інсектицидну дію на бліх проявляється через 12 годин після нанесення на холку, проти кліщів - через дві доби. Обробки краплями «Адвантікс» вистачає на 4-6 тижнів. Випускають «Адвантікс» в таких дозуваннях:

  • «Адвантікс» для тварин масою до 4 кг;
  • «Адвантікс» для тварин масою до 10 кг;
  • «Адвантікс» для тварин масою до 25 кг;
  • «Адвантікс» для тварин масою понад 25 кг.

Можливе застосування у цуценят, що досягли віку семи тижнів.

Вартість однієї обробки краплями «Адвантікс» - в межах 100 рублів.


Вартість однієї обробки краплями «Адвантікс» - в межах 100 рублів

Інші краплі від бліх для собак

Як бачимо, асортимент крапель для собак досить великий. Синтетичні препарати представлені трьома діючими речовинами, інші відмінності - у виробнику і вартості. Окремою категорією йдуть натуральні засоби, які зроблені на основі природних інсектицидів.

На щастя, на сьогоднішній день хімічною промисловістю випускаються препарати, різні за складом і наявності діючої речовини, які здатні захистити від нападу такого небезпечного ворога.

Засоби від кліщів, в загальному, поділяються на три основні групи:

  1. Речовини репеллентного Дії - НЕ вбивають кліщів, но надійно відлякують ціх членистоногих від домашнього Вихованця.
  2. Акаріцідні препарати - На Відміну Від ЗАСОБІВ попередньої групи, акарициди знищують кліщів. До акаріцідів відносяться фосфорорганічні Речовини, а такоже містять хлор кошти.
  3. Акарицидних-репеллентние - до цієї категорії засобів для боротьби з кліщем, належать препарати, які володіють відлякує і знищує комаха ефектом.

Недоліком даних коштів є утворення жирних плям в місцях нанесення препарату, багато хто з них легко змиваються водою, неможливість застосування у ослаблених, і годуючих тварин.

огляд засобів

Найбільш популярні і ефективні засоби для профілактики ураження собак кліщем:

Всі перераховані вище препарати не рекомендовані для використання у цуценят, адже в основі цих коштів сильнодіючі отруйні речовини, і, хоча для дорослого собаки в рекомендованої дозуванні, вони безпечні, цуценятам для лікування потрібні «дитячі» препарати акарицидного дії. Далі будуть розглянуті найбільш ефективні та безпечні препарати від кліщів для маленьких песиків.

Вплив вологи на препарат може статися під час прогулянки в дощову погоду, і засіб знову доведеться наносити на шерсть тварини. Тому в тому випадку, коли прогулянки супроводжуються купанням тваринного у водоймі, слід віддати перевагу тим речовинам, які стійкі до дії вологи.

Принцип дії крапель полягає в проникненні через шкірні покриви тваринного діючої речовини в сальні залози, з яких відбувається виділення препарату на шерсть тварини.

Кліщ не впивався в собаку, після того, як виявляється на тварину, а вишукує підходяще місце для «обіду» в результаті таких «пошуків» комаха піддається впливу отруйної речовини і паралізується або гине.

Захисний ефект може спостерігатися до 2 місяців, після чого обробку собаки від кліщів слід повторити.


Захисний ефект може спостерігатися до 2 місяців, після чого обробку собаки від кліщів слід повторити

Протипоказання

  1. Протипоказання для застосування акарицидних препаратів є ослаблений стан тварини.
  2. Лікування від кліщів не застосовується в тому випадку якщо сучка годує щенят.
  3. Практично всі акарициди в складі діючої речовини містять сильнодіючі отрути, які не рекомендується використовувати для обробки цуценят віком до 1,5 місяця.

Правила безпеки і токсичність:

  • Основне правило при обробці собак засобами від кліщів є виключення можливості злизування препарату.
  • Необхідно використовувати тільки рекомендовану кількість діючої речовини для певної ваги тварини.
  • Якщо для надійності захисту від кліщів використовуються кілька засобів, то обробка проводиться з інтервалом не менше 10 днів.
  • Для людини ці речовини малонебезпечні, але після обробки чотириногого друга, слід ретельно вимити руки з милом.

Критерії вибору крапель

  1. Купувати препарати для обробки собак слід тільки в спеціалізованих торгових точках, які мають ліцензію на такий вид комерційної діяльності, і в обов'язковому порядку вимагати документи, що доводять легальне походження продукції.
  2. За ступенем ефективності і токсичності, можна сказати впевнено: чим ефективніше діюча речовина, тим він буде чинити більший негативний вплив на тварину.
  3. Якщо обробка собаки необхідна протягом усього теплого часу року, то простіше обробити тварину засобом, яке має тривалу захисну дію, два рази за весь період, ніж проводити щотижневі обробки малоефективним засобом.

Блохи і кліщі - в чому різниця?
Чим вони відрізняються?
Як застосовувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама