Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно кріпити блок хаус (фото і відео)

  1. Інструменти і матеріали
  2. підготовка поверхні
  3. Головні вимоги до проведення робіт по монтажу

Для того щоб зробити зовнішню обробку фасаду або облаштувати поверхні стін внутрішніх приміщень, часто використовується блок хаус. Перед початком робіт важливо знати, як правильно кріпити блок хаус, а також деякі його особливості. Для того щоб зробити зовнішню обробку фасаду або облаштувати поверхні стін внутрішніх приміщень, часто використовується блок хаус

Схема установки блок хауса.

Цей матеріал є видозміненою вагонкою, а його лицьова сторона має циліндричну форму. Дана обшивка володіє відмінними характеристиками, але те, наскільки тривалим виявиться покриття, буде залежати від якості проведеної роботи.

Інструменти і матеріали

Для проведення робіт потрібні:

  • дюбелі;
  • скотч;
  • цвяхи;
  • саморізи;
  • дошки;
  • блок-хаус;
  • молоток;
  • гідроізоляція;
  • теплоізоляція;
  • степлер.

підготовка поверхні

Інструменти для обшивки стіни блок хаусом.

Установка полотен на фасад будівлі повинна бути проведена після гідро- і теплоізоляції поверхні. В якості першого шару повинна йти пароізоляція, її потрібно фіксувати скотчем внахлест, ширина нахлеста повинна бути дорівнює 100-150 мм.

Наступним шаром буде йти лати, крок установки її елементів повинен бути трохи менше ширини утеплювача. Далі можна кріпити листи утеплювача, застосовуючи дюбелі.

Теплоізолятор повинен бути укритий вітро- і влагозащитной плівкою, зміцнити яку можна за допомогою степлера, проклеївши стики скотчем, замінити його можна спеціальною плівкою.

Зверху на раніше встановлені бруски слід зміцнити ще один шар обрешітки, яка призначена для монтажу блок хауса. При цьому слід застосовувати бруски, перетин яких одно 5х5 см. Кріплення елементів другої обрешітки повинно здійснюватися за допомогою саморізів до брусків першої.

У деяких випадках облаштування теплоізоляційного шару не проводиться, тоді можна обмежитися вітро- і вологозахистом, поверх якої проводиться кріплення обрешітки і монтаж полотен. Особливо цей варіант актуальний при здійсненні внутрішньої установки.

Головні вимоги до проведення робіт по монтажу

Кріплення блок хауса здійснюється за рахунок наявності на панелях системи шип-паз. На першому етапі матеріал належить підготувати. Так, якщо монтаж передбачається здійснювати в приміщенні, то він повинен протягом доби пройти адаптацію всередині будівлі. Це необхідно для врівноваження вологості в матеріалі.

Це необхідно для врівноваження вологості в матеріалі

Додаткові елементи для монтажу сайдингу.

Переважно провести обробку полотен антисептиком перед процесом монтажу.

Кріплення слід здійснювати до заздалегідь встановленої обрешітці, яка виконується з дерев'яних брусків, що вмонтовуються на певній відстані. Основна вимога до процесу установки блок хауса, - це кріплення полотен шипами вгору. Це необхідно для того, щоб виключити скупчення вологи в пазах в ході експлуатації. Обрешітку слід вирівнювати, використовуючи рівень і схил, в іншому випадку всю роботу доведеться переробляти через перекіс.

Обрешітку слід вирівнювати, використовуючи рівень і схил, в іншому випадку всю роботу доведеться переробляти через перекіс

Монтаж блок хауса з парозахисту.

У процесі кріплення полотен знизу і зверху необхідно залишати технологічний зазор, ширина якого повинна бути дорівнює приблизно 50 мм, що необхідно для природної вентиляції. Більш того, між дошками повинен бути забезпечений проміжок, ширина якого дорівнює 1-3 мм, що дозволить уникнути деформації в момент вологісних і температурних сезонних коливань.

Перед тим як кріпити блок, важливо визначити, який кріплення використовувати, монтаж можна робити за допомогою цвяхів або саморезов. Рішення буде прийнято в залежності від застосовуваної дошки. Якщо товщина полотна не більше 21 мм, використовувати можна цвяхи, при великих розмірах краще використовувати саморізи. Основне, що потрібно врахувати при виборі кріплення, - його довжина і покриття. Так, слід застосовувати кріплення, який має антикорозійне покриття, це може бути оцинкування або анодований матеріал. Це виключить появу процесів корозії на полотнах в ході експлуатації. А ось що стосується довжини кріплення, то вона повинна бути в 1,5 рази більше товщини матеріалу.

А ось що стосується довжини кріплення, то вона повинна бути в 1,5 рази більше товщини матеріалу

Варіанти кріплення вагонки блок хаус.

Кріпити блок можна вертикально або горизонтально, це буде залежати від інтер'єрних рішень та особистих уподобань. На фасад будівлі блок хаус, як правило, кріпиться горизонтально, що дозволяє отримати імітацію зрубу, а ось внутрішнє оздоблення найчастіше проводиться методом вертикального розташування полотен. Елементами кріплення виступають і скоби, які називаються кляймерами. Даний спосіб монтажу прийнято використовувати в процесі внутрішньої обробки, коли застосовуються тонкі і вузькі вироби.

Починати процес кріплення можна як знизу, так і зверху. Якщо в роботі передбачається використовувати особливо товсті полотна, ширина яких перевищує 40 мм, то для їх кріплення можна використовувати 2 самореза на кожну дошку, один з саморізів можна зміцнити у шипа, інший - у паза. В цьому випадку для саморізів завчасно належить просвердлити отвори, діаметр яких повинен перевищувати капелюшок крпежа, після отвори належить додатково закрити з використанням пробки.

Перед фіксацією блок хауса механічним способом полотна слід з'єднати між собою за допомогою системи шип-паз. Блок хаус в процесі монтажу неодмінно доведеться стикувати в зовнішніх кутах, для цього має бути зроблено запив під кутом в 45 °, в якості альтернативного рішення можна використовувати зовнішній куточок, в його ролі допустимо застосувати рейки.

Менш трудомістким і більш простим способом оформлення кута стане метод, в процесі якого в потрібному місці слід прибити брусок, до якого під кутом в 90 ° підходитимуть полотна блок хауса.

Якщо кріпити блок хаус належить всередині приміщення, умови якого характеризуються підвищеною вологістю, буде потрібно забезпечити приплив повітря з протилежного боку полотен.

Для того щоб продовжити термін служби обшивки і надати її поверхні більш глибокий і насичений колір, дошки можна додатково обробити. Для цього поверхню слід заґрунтувати, а після покрити лаком на восковій основі, який можна замінити безбарвної фарбою. Поверхня після потрібно буде відшліфувати і покрити ще 2-ма шарами лаку. Періодично лакофарбове покриття буде необхідно оновлювати. Незважаючи на те що проведення робіт по монтажу блок хауса досить трудомістким, установку полотен можна зробити самостійно.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама