Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виготовити своїми руками арболітові блоки

  1. Процес виготовлення арболітових блоків
  2. Покрокова інструкція виготовлення арболітових блоків своїми руками в домашніх умовах
  3. Основні помилки новачків при виробництві арболітових блоків своїми руками

Виготовити арболітові блоки в домашніх умовах зовсім не важко, як і змішати сам арболит. Колись цей матеріал повсюдно застосовуємо в будівництві, але зараз багато забудовників про нього навіть не згадують. А тим часом, це відмінний спосіб скоротити витрати на опалення, звукоізоляцію і в цілому збільшити швидкість зведення будівлі. І якщо виникають труднощі з його придбанням або хочеться заощадити ще більше, то виходом буде виготовлення арболітових блоків в домашніх умовах своїми руками.

У цій статті розглянемо, які вихідні матеріали будуть потрібні, як самому зробити форму для арболітових блоків і деякі інші моменти. Дотримуючись правил та інструкцій, Ви зможете виготовити блоки, за якістю порівнянні із заводськими аналогами. Почнемо з ресурсів виробництва і правильного підбору компонентів для нашого арболита і того, як дотримати вірні пропорції при змішуванні.

Процес виготовлення арболітових блоків

В якості основного наповнювача для арболітових блоку застосовуються відходи деревообробки. Найкраще підійдуть хвойні і твердолистяні породи. Модрина і тільки що зрубане дерево не підходять. Присутність в таких сумішах цукрів, викликає необхідність використання хімічних добавок. Це зокрема: хлористий кальцій, сірчанокислий алюміній. Вони входять в хім. реакцію з цукром, роблячи їх наявність нешкідливим (також можна знижувати вміст цукрів тривалим витримуванням сухої тріски, але на це знадобиться багато часу).

За стандартом, хімічні добавки займають 2-4 відсотка складу блоку або від 6-ти до 12-ти кг на кубічний метр. Вони розчиняються у воді перед змішуванням з деревною тріскою. Кількість і точне співвідношення добавок, залежить від необхідної марки арболита. Для прикладу, візьмемо марку 30.

  • Хлористий кальцій і окислений сірої алюмінії в рівному співвідношенні - 4% від цементованого блоку.
  • Хлор-кальцій і сірчанокислий натрій в рівному співвідношенні - 4%.
  • Хлор-натрій і сірчанокислий натрій в рівному співвідношенні - 2%.
  • Хлор-кальцій і хлор-натрій в рівному співвідношенні - 4%.

Іноді, для збільшення щільності додається рідке скло близько 8-10 кг на кубічний метр арболіту. Його потрібно розчинити в гарячій воді, а потім змішати з приготованою деревною тріскою.

Покрокова інструкція виготовлення арболітових блоків своїми руками в домашніх умовах

Ми розглянули приблизний склад і хімічні реагенти, які застосовуються у виробництві. Перейдемо до самого процесу виготовлення арболітових блоків в домашніх умовах. Це не важко, так як ми вже ознайомилися з основним складом і рекомендованим співвідношенням компонентів, залишилося тільки все виконати. Отже, приступимо.

КРОК 1: заготівля тріски. Метод її отримання може бути різним. Можна замовити на тартаку, купити на деревообробному підприємстві, заготовити самому при наявності своєї рубальною машини.

Можна замовити на тартаку, купити на деревообробному підприємстві, заготовити самому при наявності своєї рубальною машини

КРОК 2: витримка деревної стружки. Тирса не використовуються відразу після приготування. Їх потрібно потримати на вулиці протягом 40 - 80 днів для повного висихання і зниження рівня цукрів у складі. Тут на допомогу приходять хімічні реактиви, але час на витримку все ж потрібно. КРОК 2: витримка деревної стружки

КРОК 3: фільтрація. Тирса потрібно пропустити через велике сито, щоб позбавити суміш від зайвого сміття і органічних залишків.

КРОК 4: змішування. Змішування тирси з водою, в яку попередньо додані необхідні хімічні речовини. Допускається додавання рідкого скла для збільшення щільності блоків.

КРОК 5: замішування складу в бетономішалці. На цьому етапі суміш з'єднується з бетоном і піском. Тут важливо дотримати пропорції. Стандартне співвідношення виглядає наступним чином: 1: 2: 6, тобто, на один мішок цементу ми беремо два мішка піску і шість мішків з приготовленою тріскою.

КРОК 6: надання форми. Коли розчин приготовлений, залишається тільки додати складу форму блоку. Їх треба робити прямокутними. Якщо ви не знаєте, як самому зробити форму для арболітових блоку, то тут все просто. Як інструмент підійде звичайний дерев'яний ящик зі знімається дном. Буде корисно застелити стіни ящиків лінолеумом, щоб уникнути прилипання складу до стінок. При заливанні суміші в ящик, до верхнього краю залишають близько двох сантиметрів, щоб в потім залити це простір штукатурним розчином. На зовнішню поверхню наноситься цементний розчин.

Після заливання ємність збовтувати для більш рівномірного розподілу суміші. Потім готові блоки витримуються від доби до трьох для повного затвердіння маси, що вийшла. Після затвердіння, ємність переносяться в захищене від попадання прямих сонячних променів місце, наприклад, під навіс, щоб уникнути пересихання складу і витримуються там ще близько трьох тижнів.

Це простий покроковий спосіб, як зробити арболітові блоки своїми руками. Як бачите, нічого складного, а при наявності заздалегідь підготовленої або замовленої деревної тріски, весь процес не займе багато часу, за винятком етапу витримки готового матеріалу, після чого можна приступати до будівництва. Арболітові блоки дають хороші переваги.

  • Екологічно чистий матеріал.
  • Хороша затримка тепла і як наслідок, економія на опаленні.
  • Міцне кріплення до блоку сторонніх предметів на відміну від пінобетону і газобетону.
  • Легке транспортування завдяки малій вазі.
  • незаймистість арболита

Все це, при правильному розрахунку дозволить побудувати теплий, затишний і безпечний будинок в максимально короткі терміни, без зайвих витрат. Якщо будівельний матеріал робите ви самі, то це додаткова економія в півтора-два рази.

Основні помилки новачків при виробництві арболітових блоків своїми руками

Всі основні процеси і ключові моменти ми розібрали. У цій статті докладно і покроково розписано, як зробити арболітові блоки своїми руками і при проходженні всіма правилами, проблем не виникне. Але новачки, при відсутності досвіду, іноді допускають помилки на різних етапах. Ось найбільш часті.

  • Використання різних тирси і деревних відходів обробки листяних дерев. Це заборонено. Допускається тільки деревна тріска хвойних і твердолистяних порід. Взагалі, деякі фірми одноденки можуть використовувати замість тріски різне сміття і будівельні відходи. Це призводить до жахливого якості арболита, низької щільності і загальної ламкості матеріалу. Ставтеся уважно до етапу виготовлення або замовлення тріски для майбутніх арболітових блоків.
  • Невірний підбір співвідношення компонентів. Багато змішують арболит «на око" не стежачи за точністю співвідношення в складі тріски, цементу, піску, хімічних компонентів. Це як мінімум призведе до неоднорідності блоків і подальшим проблемам з усадкою. Відміряйте компоненти більш наочними способами (залежно від маси і об'єму).
  • Захист від гризунів. Арболит іноді є предметом атаки мишей та інших гризунів. Для захисту, після зведення фундаменту можна зробити півметрову заливку близько блоків або впритул встановити сітку.
  • Відсутність оббивки на ємностях для надання форми. Деякі новачки нехтують даними кроком, що призводить до прилипання частини суміші, наприклад, до стінок ящика. Це дасть надалі неправильну форму блоку і труднощі з відділенням матеріалу від стінок. Використовуйте лінолеум або цементний шар.
  • Недотримання вірною геометрії для кожного блоку. Навіть при допущенні будь-яких помилок в процесі надання форми, арболит легко пиляється і ділиться на частини. Щоб уникнути проблем в подальшому будівництві, не допускайте нерівностей і деформації блоків, а при їх наявності, додатково попрацюйте над формою.

При дотриманні всіх правил, рекомендацій по співвідношенню компонентів, доданню вірною форми, захисту блоків від пересихання, прилипання, гризунів і тривалої дії сонячних променів, ви зможете підготувати ідеальний матеріал спорудження будинку з арболіта. Він не буде сильно відрізнятися від заводського, маючи ті ж переваги і показники щільності, ваги, основні характеристики. Рекомендується відразу придбати все необхідне обладнання, зокрема, бетономішалку і вибрати місце для тривалого витримування блоків.

Не турбуйтеся про безпеку, адже всі матеріали екологічно чисті і не токсичні. Запасіться терпінням, нехай готові блоки полежать кілька тижнів для повного і остаточного скріплення. Зробивши все правильно і вождів весь необхідний термін, можете сміливо приступати до будівництва.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама