Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Баня з піноблоків своїми руками

  1. Будівництво фундаменту для ПІНОБЛОЧНИХ лазні
  2. Зведення стін з піноблоків
  3. Як робиться пароізоляція стін?
  4. Особливості будівництва даху
  5. Зовнішня і внутрішня фінішна обробка

Найшвидший і економний спосіб спорудити справжню баню на власній ділянці - це побудувати її з сучасних піноблоків. Зроблені ці диво-цеглини з екологічно чистого пористого бетону - легкого, вогнетривкої і довговічного. Проводять його зі звичайного кварцового піску, з додаванням води, портландцементу і особливої ​​піни, яка при затвердінні і утворює невеликі повітряні порожнини. Завдяки чому з любов'ю побудовані лазні своїми руками з піноблоків завжди виходять легкими, міцними, дуже теплими і недорогими.

Інші корисні поради про будівництво недорогий лазні можна знайти тут: https://stroy-banya.com/karkas/kak-postroit-samuyu-deshevuyu-banyu.html

Єдине, про що потрібно подбати, перед тим, розпочати будівництво лазні з піноблоків, - це хороша пароізоляція и захист від води, адже пінобетон володіє недостатньою вологостійкістю через пористості. А як це зробити - ми розповімо в цій статті.

Отже, будуємо лазню з піноблоків власними силами - з порталом Stroy-Banya.com

Будівництво фундаменту для ПІНОБЛОЧНИХ лазні

Потужний і ґрунтовний фундамент для лазні з піноблоків ні до чого, адже піноблоки - матеріал легкий. А тому можна обмежитися простою стрічковим фундаментом з піщаної підкладкою, на який обов'язково потрібно укласти гідроізолірующій матеріал для захисту від грунтової вологи - найкраще руберойд.

Детальніше про стрічковому фундаменті розказано тут: https://stroy-banya.com/video/fundament-video/lentochnyj-fundament-dlya-bani-svoimi-rukami.html

Отже, щоб спорудити такий фундамент, потрібно викопати котлован у вигляді стрічок з усього періоду будови. Глибина їх має бути не менше 60 см, а ось ширини в 30 см буде достатньо. Далі за допомогою рівня потрібно виконати точну розмітити і акуратно вставити штирі по всьому периметру і кутах - так, щоб відстань між ними вийшло 1,9 метрів. Щоб зробити все це більш точно, найкраще скористатися натягнутим шнуром, перевіряючи їм рівність розташування всіх штирів.

Тепер слід виготовити каркас з арматури, з діаметром 12 мм і зібрати опалубку з дощок 25 см шириною. Все це заливається бетоном, а всередині фундаменту мийної прокладається каналізація і приймач. Поверх усього цього і потрібно буде укласти сітку. Всього від верхнього рівня стяжку потрібно залити кілочок 1м3 бетону, чого цілком вистачить, якщо висота фундаменту - 70-75 см. Залишається тільки гідроізолювати сам фундамент двошаровим руберойдом.

Зведення стін з піноблоків

Ось вже які парні зводяться в рекордні терміни, так це лазні з піноблоків: відгуки досвідчених дачників говорять про те, що все можна зробити всього за 2-3 тижні, якщо буде працювати всього одна людина. А бригада - і того швидше. Піноблоки для будівництва лазні краще брат марки М25, щільності Д700. Важливий момент: піноблоки укладаються тільки на ребро, а кожен з укладаються шарів обов'язково потрібно перевіряти горизонтальних і вертикальних рівнем.

Перший ряд блоків укладати потрібно на звичайний цемен-піщаний розчин. Наскільки точно це буде зроблено, і наскільки рівною виявиться поверхню - без жодних виступів і перепадів - і залежить те, наскільки легкою буде подальша робота. Ось чому на цьому етапі не обійтися без рівня , Блоків і гумового молотка. Не завадить і шнур, натягнутий між кутами майбутньої лазні.

Якщо питання стоїть, як побудувати лазню з піноблоків, а не якесь інше будівля з цього ж матеріалу (гараж, наприклад), то починаючи з другого ряду самі блоки потрібно садити на клей. Придбати його можна в будь-якому магазині, а розлучається він як звичайна суха суміш - водою, прямо на будівельному об'єкті, протягом буквально 5-10 хвилин. Для цієї процедури буде потрібна ємність і електродриль зі спеціальною насадкою-віночком, для того щоб перемішувати суміш. Причому сам витрата клею - мінімальний, адже для кладки досить дуже тонкого шару клею, що не більше 0,5 см.

Цей клей просто незамінний, якщо будується саме лазня з піноблоків: відгуки говорять про те, що попереднього схоплювання або періоду дозрівання він не вимагає, і вся конструкція в результаті має щільними міцні стінами, майже без стиків і так званих «містків холоду» між усіма елементами . А при неухильному дотриманні цих технологій будівництва лазня може бути спорудженої будь-якою людиною, без будь-якої допомоги професіоналів.

Зводити стіни лазні потрібно по три ряди блоків, прокладаючи між ними шару не металевої сітки - це необхідно для зміцнення конструкції. А ось уже перекриття дверних і віконних прорізів робити потрібно шляхом заливання бетону в опалубки або ж застосовуючи для цього спеціальні готові добірні елементи.

У процесі ж зведенні стін необхідно постійно перевіряти дотримання горизонтальних і вертикальних рівнів кладки.

Як робиться пароізоляція стін?

Ще перед тим, як зробити баню з піноблоків, потрібно добре продумати, як і чим її стіни будуть ізольовані від руйнівного пара. Зважаючи на світовий досвід, робити це найдоцільніше за рахунок полімерних паронепроникних мембран, які інтегруються в проміжок між облицюванням і стіною. А для того, щоб циркуляція повітря була збережена, саму облицювання розміщувати потрібно не менше, ніж 5 см від стін.

До слова, для піноблоків не використовуються ті елементи кріплення, які зазвичай йдуть в хід з іншими стінами (цвяхи, молі, шурупи і дебела). Ні, якраз для ПІНОБЛОЧНИХ стін потрібні звичайні фіксатори, адже пориста структура цього матеріалу в якійсь мірі ускладнює процес складання профілів під всі каркасні види облицювання. А тому необхідно заздалегідь закупити для цієї мети особливі дюбеля зонтичного типу, звані «грибками».

А тому необхідно заздалегідь закупити для цієї мети особливі дюбеля зонтичного типу, звані «грибками»

А ось приховану електропроводку в пінобетонних стінах робити набагато легше, ніж в бетоні або цеглині, і при цьому додаткова ізоляція, як в дереві, не потрібна. Що стосується дверей, перекриття та пробивання вікон, то ні в чому від інших будівель не відрізняється.

Особливості будівництва даху

Найбільш оптимальна конструкція даху лазні з пінобетону - двосхилий кроквяна. Побудувати її можна за такою схемою:

  • Крок 1. На поздовжні стіни укладається мауерлат, причому брус повинен бути не менше 18 см завтовшки. Закріплювати його потрібно спеціальними анкерними болтами.
  • Крок 2. На землі слід заздалегідь виготовити шаблон крокв. Для цього дві дошки з'єднуються краями так, що виходять ножиці з цвяхах як кріплення. Вільні краї дощок потрібно поставити на снованіе, підібрати необхідний ухил даху і зафіксувати кут спеціальної поперечної поперечиною. Все це потрібно прикрутити саморізами - так, щоб не порушився кут.
  • Крок 3. Тепер до балок розміром 15х50 см потрібно докласти шаблон і відзначити олівцем, як саме буде відрізуватися кут.
  • Крок 4. Після всіх виконаних процедур можна вирізати по заготовленим шаблоном крокви, скріплюючи їх саморізами, а в місцях схрещування скручуючи три самореза для надійності.
  • Крок 5. Готовий каркас крокв потрібно акуратно підняти на дах і встановити. Всі місця з'єднання крокв з мауерлатом бажано зазначити шляхом врубувань, накладок або металевих скоб.

Всі місця з'єднання крокв з мауерлатом бажано зазначити шляхом врубувань, накладок або металевих скоб

  • Крок 6. Точно також виготовляється наступний по черзі каркас крокв, і встановлюється на своє місце. Після чого між каркасами потрібно натягнути шнур, закріпити ферми крокв спеціальними підпірками, які ставляться під кутом.
  • Крок 7. За накатаною схемою вирізаються всі інші ферми крокв і кріпляться на даху з кроком 50 см, що перевірявся звичайним шнуром. Але важливо це зробити так, щоб між димовим каналом і кроквяної ногою відстань виявилася не менш 40 см.
  • Крок 8. Готується лати - для цього в хід підуть дошки 10х40 см, які потрібно закріпити на кроквах звичайними саморізами з кроком - таким, який був би зручний для укладання утеплювача.
  • Крок 9. Виготовляється чорновий стелю - з дощок з 25 мм завтовшки, які закріплюються між кроквами. Поверх нього потрібно постелити пінопласт 19 см завтовшки, і ще зверху - чистову підлогу горища, з таких же дощок. Обов'язково при цьому потрібно забезпечити вентиляцію в стелі лазні - зробивши спеціальних два отвори.
  • Крок 10. Тепер можна покривати дах покрівельним матеріалом, прибивати коньковую деталь і робити оцинкований сталевий комір навколо димової труби.

Тепер можна покривати дах покрівельним матеріалом, прибивати коньковую деталь і робити оцинкований сталевий комір навколо димової труби

Зовнішня і внутрішня фінішна обробка

Закінчується будівництво лазні з піноблоків зовнішньою і внутрішньою обробкою, яка крім своїх декоративних функцій відповідає за захист від будь-якого попадання всередину води. Якщо цього не забезпечити - ПІНОБЛОЧНИХ стіни швидко втратять свій зовнішній вигляд і простоять навіть менше, ніж десять років.

Якщо говорити про зовнішній обробці, то, не дивлячись на свою дешевизну, баня з піноблоків може бути дуже красивою - і все завдяки сайдингу, хаусблокам і декоративної штукатурки по типу «шуби». І найкращий варіант зовнішнього облицювання такої лазні - це сучасні навісного типу вентильовані фасади. Саме вони дають надлишку вологи з блоків йти в атмосферу без будь-яких перешкод і добре захищають стіни від зовнішнього негативного впливу середовища. Кращі в цьому плані - цокольні і вінілові сайдинги, які монтуються прямо на каркаси.

А ось внутрішня обробка лазні з піноблоків може бути найрізноманітнішою: стіни можна пофарбувати полімерними фарбами, обшити деревиною або облицьовувати керамічною плиткою - це вже справа смаку.

Як облаштувати лазню всередині, розповість стаття https://stroy-banya.com/banshikam/kak-obustroit-banyu-vnutri-svoimi-rukami-foto.html

Якщо лазня з піноблоків своїми руками була побудована правильно, то вона буде добре стійка до впливу будь-яких температур, а по частині екологічності поступиться тільки парним з дерева, набагато перевершуючи за цим параметром і цегляні, і бетонні споруди.

Як робиться пароізоляція стін?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама