Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блоки бетонні 400х200х200 мм: характеристики, застосування, ціна за штуку

При виборі бетонних блоків важливу роль відіграють такі параметри, як: розмір і вага, а пристрій повинен відповідати очікуваним навантажень. Для зведення промислових будівель потрібні великогабаритні плити і конструкції, для підняття яких потрібна спеціальна техніка. У приватному будівництві, навпаки, зручніше класти прямокутні блоки розміром до 400х200х200 мм, з вагою, що не перевищує 32 кг. Залежно від складу, способу обробки і характеристик, вони використовуються для закладки фундаменту, цоколя, несучих конструкцій або перегородок. Попит на бетонну продукцію постійно зростає, це пов'язано з такими перевагами, як: зручні для монтажу габарити, доступна вартість, міцність і надійність.

Попит на бетонну продукцію постійно зростає, це пов'язано з такими перевагами, як: зручні для монтажу габарити, доступна вартість, міцність і надійність

Зміст:

  1. Різновиди і їх особливості
  2. Де використовуються?
  3. огляд цін

Види і характеристики

Інгредієнтами для виготовлення блоків є: цемент, пісок і вода, підготовлена ​​суміш заливається в форми і проходить вибропрессование. Основна відмінність стосується наявності пустот, в продажу представлені пустотілі та повнотілі будівельні конструкції. Також, до складу можуть входити гранули керамзиту (газобетон) або інший вид наповнювача, але частка останнього в блоках 400х200х200 мм невелика. Розмір фракцій строго контролюється, вони не перевищують 20 мм, зазвичай застосовується щебінь або гравій з твердих гірських порід, шлакові металургійні відходи.

Залежно від ступеня обробки поверхні розрізняють: шліфовані, гладкі, рифлені і колоті фактури стінок. При заливці бетонного розчину в якісні форми і правильно проведеному процесі вібропресування вироби виходять гладкими, з незначною шорсткістю, шлюбом вважається наявність перепадів понад 8 мм. Деякі блоки мають тільки 1 або 2 оброблені боку (іноді пофарбовані або з добавками неорганічних пігментів), вони використовуються в основному для лицьової кладки. Інші, так звані рядові, вимагають подальшої обробки. Умовно (за призначенням) все блоки можна розділити на:

  • стінові;
  • фундаментні;
  • перегородкові.

До основних принцип роботи даного продукту будівельних бетонних блоків відносять:

1. Щільність: від 1350 до 2250 кг / м3.

2. Міцність, в залежності від ступеня тяжкості бетону випускаються вироби в межах 75-250 кг / см2, рідше - 300.

3. Морозостійкість - не менше 50 циклів.

4. Розміри. В даному випадку до 400х200х200 мм.

5. Вага: від 16 до 31 кг.

6. Коефіцієнт теплопровідності. На нього впливає наявність пористої структури, значення варіюється в межах 0,51-1,15 Вт / м ∙ ° С.

7. Загальний обсяг пустот - до 50%.

Ціна бетонних блоків залежить від класу міцності, товщини стінок і якості сировини. Пустотілі коштують дешевше через меншої витрати цементу при виготовленні, але рідко мають марку вище М100. Найкраще проводити оптові закупівлі, з попереднім розрахунком необхідної кількості матеріалу.

Сфера використання

Випуск пустотілих бетонних блоків регламентується ГОСТ 6133-99, щілини в них бувають наскрізними або прихованими. Дані вироби не здатні витримувати основна вага будівлі, тому їх не використовують для закладки фундаменту. Але пустотілі елементи розміром до 400х200х200 мм незамінні при малоповерховому будівництві, вони дозволяють швидко звести стіни або внутрішні перегородки, провести облицювання. Допускається зведення підстав під легкі споруди типу сараю або дачного будиночка на непучиністих грунтах.

Для закладки фундаменту або несучих стін потрібні бетонні повнотілі блоки 200х200х400 мм з маркою міцності від М100 (чим вище, тим краще). Вони не мають пустот, за винятком пазів для захоплення. Їх рекомендують купити для зведення опорних колон, при облаштуванні підвальних приміщень з високою вологістю, кладки цоколя. До даної продукції висуваються суворі вимоги, від неї залежить довговічність всієї споруди, економити на якості і купувати товар у неперевірених постачальників не можна.

Повнотіла бетонний фундаментний блок 400х200х200 мм є оптимальним варіантом при будівництві підстав без використання підйомних кранів та іншого обладнання. Крім можливості кладки в важкодоступних місцях до його переваг відносять високу швидкість робіт.

Немає необхідності в монтажі / демонтажі опалубки, після закінчення кладки дозволяється відразу ж приступати до зведення наступних поверхів. Додатковим плюсом є незалежність робочого процесу від пори року (на відміну від заливки бетонним розчином). Недоліком подібного фундаменту вважається неможливість створення єдиної монолітної конструкції, але в приватному будівництві це неактуально. Крім того, вироби часто застосовуються не тільки для монтажу стрічки, але і для зведення паль.

Розцінки

Вартість бетонних блоків розміром 400х200х200 мм:

Найменування Призначення Марка міцності, кг / см2 Вага, кг Ціна за 1 шт, рублі Пустотілі піскоцементні блоки Малоповерхове будівництво, гаражі, внутрішні перегородки 100 20 45 Керамзитні порізованниє 16 Облицювальні лицьові Для зведення зовнішніх стін без подальшої обробки 20 60 Фундаментні повнотілі Для створення міцної несучої основи, колон опорних конструкцій, елементів підвальних приміщень та цоколів для одно- і багатоповерхових будівель 150 30 55 250 28 75

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама