Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блоки з пористого бетону: види, характеристики, технологія укладання, ціни

Будівельні блоки з пористого бетону цінуються за високі тепло- і звукоізоляційні властивості, малу вагу і швидкість кладки. Унікальна пориста структура підтримує потрібну температуру всередині приміщення, матеріал легко піддається обробці. Для виготовлення застосовуються спеціальні технології, завдяки яким блоки мають правильну геометрію з чітко заданими розмірами, рівні стінки і досить високу міцність. Це доступний матеріал, його можна купити в будь-якому будівельному супермаркеті або замовити в інтернет-магазині.

Це доступний матеріал, його можна купити в будь-якому будівельному супермаркеті або замовити в інтернет-магазині

Зміст:

  1. Відмінності від інших видів
  2. Різновиди і їх технічні параметри
  3. Де використовуються?
  4. Достоїнства і недоліки
  5. особливості монтажу
  6. ціни

Особливості та властивості

Цей різновид легкого бетону має мінеральну основу, наповнювачем служать кремнеземисті пороутворюючих порошки. В якості в'яжучих компонентів виступають цемент і вапно (рідко - гіпс), також до складу вводяться: зола, відходи металургійного виробництва, кварцовий пісок. Для освіти закритих осередків застосовують різні технології, завдяки яким загальна пористість матеріалу досягає 85-90% при надійній базі.

Закрита структура захищає газобетон від вологи і агресивних зовнішніх впливів, а мінеральна основа робить його стійким до грибка і цвілі. Такий будматеріал має малу щільність і вага і характеризується унікальними тепло- і звукоізоляційні властивості.

Види, розміри і характеристики

Класифікація і нюанси експлуатації визначаються по ГОСТ 25485-89 «Бетони ніздрюваті. Технічні умови". Основна відмінність стосується способу поризації, виділяють газобетон, аерувати пористий силікат і пінобетон, останній отримують шляхом введення в суміш спеціальної піни. Виготовлені за допомогою газоутворення стінові блоки мають найвищу міцність, їх фізико-механічні властивості однакові по всьому об'єму. Структура пінобетону більш рихла, відхилення в розмірах досягають 5 мм, осередки, розташовані на поверхні недостатньо закриті і схильні до зовнішніх впливів. Газосилікатні блоки характеризуються високою точністю форм, похибка в лінійних розмірах лежить в межах 1-2 мм. Залежно від способу застигання розрізняють: пропарюють, прогріваються і вироби автоклавного тверднення, останні цінуються за гладку і захищену поверхню.

Функціональне призначення визначається щільністю об'ємної маси: для теплоізоляції вистачає 300-500 кг / м³, для зведення будівельних конструкцій - від 500 до 900 (за умови обов'язкового армування), для багатоповерхових житлових, промислових і сільськогосподарських об'єктів - 1000-1200 і більше. Останній різновид може використовуватися в якості перекриття, розмір зазвичай стандартний (600 × 200 × 250 мм). Існує прямо пропорційна зв'язок між щільністю і міцністю на стиск, теплопровідність і морозостійкість (чим вона вище, тим якісніше бетон).

За цільовим призначенням розрізняють стінові пористі вироби, перегородки, перекриття та перемички. Їх габарити зазвичай стандартні, експлуатаційні характеристики також визначаються ГОСТ 25485-89. В основному вони відрізняються по довжині, мінімальні розміри стінових дрібних блоків складають 400 × 200 × 200 мм, перегородкових 300 × 400 × 120. У свою чергу максимальні: 600 × 500 × 250 мм і 600 × 400 × 150, відповідно. Пропонований асортимент дуже широкий, у продажу є елементи з нестандартною довжиною (625 мм) або шириною (375, 288).

Сфера використання

Згідно ГОСТ 25485-89, стінові блоки з пористого бетону рекомендується вибрати для зведення зовнішніх утеплюючих панелей житлових будинків і громадських комплексів або внутрішніх несучих конструкцій і перегородок. Також вони придатні для теплоізоляції горищних перекриттів, промислового обладнання з температурою поверхні до 700 ° C, трубопроводів - до 400.

Простота обробки і правильна геометрія блоків роблять їх незамінними при необхідності швидкого зведення заміських багатоповерхових котеджів, можлива реалізація складних архітектурних рішень. Допускається ведення будівництва на грунтах з малою несучою здатністю, навантаження на фундамент знижується, в порівнянні з іншими видами будматеріалів. Альтернативою варіанту використання пористого бетону є виготовлення плит і сендвіч-панелей.

До переваг відносять:

1. Вогнестійкість і пожежна безпека: стіна завтовшки в 10 см витримує прямий вплив полум'я протягом 2 годин, без втрати своїх корисних характеристик.

2. Низьку теплопровідність, по утеплює властивостями чарункова структура не поступається деревині або цеглі і навіть перевершує їх.

3. Економічність: стінові блоки не мають потреби в додатковій теплоізоляції за умови використання спеціальних клейових складів при укладанні. Витрата суміші при цьому мінімальний, завдяки правильній геометрії та гладкої поверхні, відхилення не перевищують 2-3 мм, як наслідок - немає необхідності в товстому кладочном шві.

4. Мала вага великогабаритних блоків.

5. Оброблюваність: газобетон легко розпиляти на частини або просвердлити.

6. Стійкість до біологічних впливів.

7. Відсутність містків холоду між блоками, за умови використання спеціальних в'яжучих будівельних сумішей.

8. Високу паропроникність, підтримка вологості в приміщенні на комфортному рівні.

9. Доступну вартість блоку.

10. Довговічність кладки (до 75 років).

Недоліком є ​​відносна крихкість (мала міцність на злам), і, як наслідок - необхідність в надійному підставі. Для піноблоку величезне значення має рухливість грунту, рекомендований тип фундаменту - стовпової або монолітний стрічковий. При малій вазі блоків обов'язкове організація цоколя з більш важкого і щільного бетону, що позначається на вартості проекту, виняток стосується лише одноповерхових будівель на стійких грунтах. Вимоги до фундаменту при виборі газосилікатного бетону менш суворі.

Також матеріал потребує певного захисту від впливів навколишнього середовища, обов'язково грунтування і обробка спеціальними хімреагентами. Навіть ніздрюватий бетон автоклавного тверднення руйнується в процесі експлуатації без проведення облицювання (незважаючи на заяви виробників про зворотне). Добрі відгуки про якість захисту має фасадна фарба або легкі зовнішні штукатурні суміші. Матеріал розраховується і закуповується заздалегідь, дотримуються вентиляційні і вологості нормативи: при тривалому зберіганні поліетиленова плівка прорізається з боків, блоки з бетону розташовують на піддонах і зволожуються при пересушуванні.

нюанси кладки

Будівництво починається з розміщення першого ряду на фундамент, рекомендується вести кладку з кута, рядами по всьому периметру майбутньої будівлі. Строго відстежується рівень: допустиме відхилення становить 30 мм, для контролю натягується шнур, застосовуються схили і лазерні координатори. Перевіряється жорсткість фундаменту, забезпечується максимально якісна гідроізоляція (при попаданні вологи всередину і подальшому промерзанні грунту зростає ризик зсуву кладки і розтріскування стінових блоків). Рулонні матеріали розміщуються з обов'язковим нахлестом, підстава обробляється гідрофобними бітумними мастиками.

Перед початком кладки блоки перевіряються на цілісність, пошкоджені використовуються для розпилу. Розміри швів мають значення: при виборі цементного розчину їх товщина варіюється по горизонталі від 10 до 15 мм, по вертикалі - від 8 до 15, оптимальними вважаються середні показники. Щоб уникнути утворення містків холоду всі можливі порожнечі заповнюються, більш економним варіантом є монтаж на клей, товщина швів складає 2 ± 1 мм. Для забезпечення надійності споруди проводиться укладання металевих стрижнів на розчин між стіновими блоками. Обов'язково армується нижній ряд, кожен четвертий, зони віконних прорізів і перемичок, ділянки з високим навантаженням. Для збільшення корисної площі будинку допускається зміщення будується конструкції, але не більше ніж на третину від загальної величини.

вартість

Найменування марки пористого бетону, виробник Призначення блоків Клас міцності Щільність, кг / м3 Тепло-

провідність,

Вт / м ∙ З

Розміри, мм Ціна за 1 м3, рублі Poritep, Рязань стінові В3,5 500 0,11 625 × 250 × 200 3 500 625 × 250 × 175 3 600 Ytong D500, Xella, Німеччина

0,099 625 × 500 × 250 4 770 U-образні, перемичка 500 × 300 × 250 380 за 1 шт Драубер, Електросталь перегородка В2,5 0,12 600 × 200 × 400 3 670 ДСК Грас, Калуга стінові В3,5 600 0, 14 625 × 300 × 250 3 800 перегородка 500 0,12 625 × 200 × 250 3 720 КЗСМ, Кострома стінові В2,5 400 0,11 600 × 500 × 250 3 550 В3,5 500 0,13 600 × 450 × 250 3 600

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама