Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будинки з газосилікатних блоків

  1. структура газобетону Газобетон має пористу структуру. Проводять його з екологічно чистих компонентів:...
  2. теплоізоляційні властивості
  3. щільність
  4. морозостійкість
  5. довговічність

структура газобетону

Газобетон має пористу структуру Газобетон має пористу структуру. Проводять його з екологічно чистих компонентів: цементу, води, дрібного піску, вапна і гіпсового каменю з додаванням алюмінієвої пудри, яка служить газообразователем. Це і надає йому пористу структуру з безліччю межпорових перегородок. Їх якість впливає на міцність газобетону, а кількість, форма і розмір - на його щільність і теплопровідність. Чим більше часу, тим тепліше буде будинок, і навпаки, якщо межпорових осередків недостатньо, а їх щільність невелика, то в такому будинку можна і замерзнути.
Своєрідна чарункова структура дає можливість зведеним з газосилікатних блоків будівель можливість «дихати». Це виключає появу на стінах цвілі. За рахунок свого складу, газосиликатні блоки повністю застраховані від гнилі. Однак досвідчені будівельники все ж не рекомендують будувати будинки з газобетону у вологому кліматі. Він досить швидко вбирає вологу, і господарі ризикують отримати сирі приміщення.
Газосиликатні блоки мають характеристики, які дозволяють підтримувати здоровий мікроклімат в приміщеннях, так як мають чудові дифузними характеристиками. Це означає, що газобетон, вбираючи вологу з повітря, передає її всередину приміщення, підтримуючи в ньому оптимальні параметри вологості.

Пожежна безпека

Газосиликатні блоки - це негорючий будівельний матеріал. Він здатний протистояти вогню, а при нагріванні до + 400 ° С його міцність збільшується в рази. Плити перекриття і покриття з газобетону, мають межа вогнестійкості відповідний ГОСТ 30247.0-94 і становить понад годину.

теплоізоляційні властивості

Цей відносно недорогий будівельний матеріал рекомендується як ефективна енергозберігаюча основа для Цей відносно недорогий будівельний матеріал рекомендується як ефективна енергозберігаюча основа для   приватного будинку приватного будинку. Виробники газосилікатних блоків показують їх технічні характеристики, які дозволяють заощадити на додатковій теплоізоляції. Наприклад, за оцінками фахівців будівельних компаній, стінка з газобетону, при товщині в 300 мм буде аналогічна за своїми теплохарактерістікам цегляній кладці товщиною близько 0,9 м. Однак про необхідної щільності і марці газобетону виробники тут скромно промовчали.

щільність

Газосиликатні блоки мають досить низьку, в порівнянні з тим же цеглою, щільність. Порожнечі, що утворюються під час спінювання, підвищують теплозберігаючі якості цього матеріалу і сприяють зменшенню теплопровідності будинку, побудованого з нього. Варто знати, що зі зниженням щільності несуча здатність матеріалу також знижується. Тому з газобетону будують переважно малоповерхові будівлі, не вище трьох поверхів.
Сучасні вимоги до щільності такі:
При щільності 350 кг / м? газосиликатні блоки придатні лише ефективного утеплювача, а для зведення стін не застосовуються.
При щільності 400 кг / м? газосиликатні блоки мають технічні характеристики, які дозволяють використовувати їх при будівництві перегородок, які не є несучими, і для заповнення несучих стін, зведених з міцніших матеріалів.
Газосилікатні блоки сплотностью 500 кг / м? використовують при будівництві приватних будинків і котеджів висотою до трьох поверхів
Щільність 600 кг / м? дозволяє застосовувати газобетон при будівництві більш високих будівель.
Щільність сучасних газобетонних блоків, які призначені для цивільного будівництва, з введенням в 2007 році нових ГОСТів і Сніпов, дещо занижена і не відповідає стандартам попередніх нормативних документів. Так в 60-х - 90-х роках для будівництва житлових будинків застосовували газобетонні блоки щільністю від 700 до 1000 кг / м ?. А блоки меншої щільності використовували тільки при будівництві господарських будівель, наприклад корівників і свинарників. Дивно, але основні технічні характеристики газосилікатних блоків щільністю 700 -1000 кг / м? - морозостійкість і теплопровідність були приписані всім категоріям газобетонних блоків. На цей факт варто звернути увагу потенційним забудовникам.

морозостійкість

Виробники заявляють про високу морозостійкості газобетону, не згадуючи той факт, що ще в Гості 25485-89 марки «Бетони пористого» нормувалися по морозостійкості, лише починаючи з марки D500, яка мала показники морозостійкості в межах F15 - F35.
Новий ГОСТ 31359-2007 встановлює єдині характеристики морозостійкості для всіх видів газобетону.
Тому потрібно з обережністю сприймати твердження виробників в відмінних морозостійких властивості газобетонних блоків.

довговічність

довговічність

структура газобетону

Історія газосилікатних блоків ведеться ще з 1924 року, коли в невеликому шведському містечку Іксхульт відкрили новий будівельний матеріал. Його промислове виробництво було налагоджено вже в 1929. На території Радянського союзу газосиликатні блоки стали застосовувати 60-х років минулого століття. При цьому марка бетону, з якого зводили котеджі на території СРСР, була не нижче D700.
Заяви про тривалому досвіді застосування газосилікатних блоків в будівництві щодо марок D400 і D500 не відповідають дійсності. Реальна практика застосування газосилікатних блоків марки D400 бере початок лише з 2000 року.
Резюмуючи все вище сказане, відзначаємо, що газосиликатні блоки, технічні характеристики яких наближені до марок, щільністю не нижче 700 кг / м ?, можна застосовувати в будівництві, за умови дотримання всіх технологічних процесів виробництва.

При щільності 400 кг / м?
Газосилікатні блоки сплотностью 500 кг / м?
Так в 60-х - 90-х роках для будівництва житлових будинків застосовували газобетонні блоки щільністю від 700 до 1000 кг / м ?
Дивно, але основні технічні характеристики газосилікатних блоків щільністю 700 -1000 кг / м?
Резюмуючи все вище сказане, відзначаємо, що газосиликатні блоки, технічні характеристики яких наближені до марок, щільністю не нижче 700 кг / м ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама