Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фундамент для лазні з блоків

  1. Враховуємо характер грунту
  2. Глибина промерзання грунту (ГПГ)
  3. Рівень грунтових вод (УГВ)
  4. варіанти фундаментів
  5. висновок

Незважаючи на те, що традиційним будівельним матеріалом для зведення лазні залишається дерево, з тих чи інших міркувань забудовники вдаються до використання штучних матеріалів, наприклад блоків. Вони бувають різних видів, але найбільшою популярністю користуються пінобетонні, керамзитобетонні, газосиликатні і шлакобетонові блоки. Залишимо вибір конкретних будматеріалів за вами, а нижче спробуємо розібратися з питанням, який фундамент для лазні з блоків буде оптимальним рішенням в тих чи інших умовах будівництва.

Перед тим як приступати до початку зведення фундаменту для лазні, стіни якої будуть складені з блоків, необхідно врахувати кілька нюансів:

  1. вибрати відповідний тип підстави під будівництво;
  2. перший пункт безпосередньо залежить від характеру грунту і рівня грунтових вод;
  3. провести розрахунок фундаменту виходячи з навантаження від лазні і розрахункового опору грунту;
  4. визначити місце фундаменту під піч і врахувати, що він повинен бути відділений від підземної конструкції лазні

Враховуємо характер грунту

Неважливо, будівництво чого ви починаєте, будь то фундамент для гаража, будинку або лазні. Завжди потрібно проводити аналіз складу грунту. Для цього викопують кілька шурфів і вивчають нашарування ґрунтових шарів. Яма викопується на глибину промерзання або до перших ознак появи грунтових вод.

Торф'яної, лесовий та інші грунти просадчиків свідчать про те, що фундамент повинен мати жорстку монолітну конструкцію, бажано із залізобетону. У всіх інших випадках вибір конкретного типу основи роблять виходячи з розрахункових значень площі підошви фундаменту, ГПГ і УГВ.

Глибина промерзання грунту (ГПГ)

Величина ГПГ має значення, якщо на будмайданчику виявлені пучіністие грунти, які при заморожуванні збільшуються в обсязі, впливаючи тим самим на підземні конструкції. Дане значення можна ігнорувати лише в тих випадках, коли УГВ низький і створені умови, що перешкоджають зволоженню грунту. У всіх інших ситуаціях підошву фундаменту необхідно розташовувати нижче ГПГ як мінімум на 0,2 м.

Рівень грунтових вод (УГВ)

Найчастіше лазні прагнуть побудувати на березі річки, озера, якщо пощастить - моря. Однак сусідство з водою, як правило, несе за собою і близькість до поверхні землі грунтових вод. УГВ накладає свої обмеження на пристрій того чи іншого типу підстави. При високому заляганні «грунтовки», віддають перевагу найбільш стійким типам основ, наприклад, плитних, які володіють максимальною площею підошви.

варіанти фундаментів

Якщо для звичайних дерев'яних лазень з вибором фундаменту традиційно не дуже замислюються (можна будувати на звичайному столбчатом підставі), вважаючи їх другорядними будівлями, то беручись будувати її з блоків, доведеться врахувати:

  • стіни з блоків на відміну від стін з бруса не терплять ніяких нерівномірних деформацій. Навіть додаткове армування стін при неправильно зведеному фундаменті не дасть ніяких гарантій того, що через деякий час в них не з'являться тріщини;
  • в обов'язковому порядку під несучими стінами повинна йти суцільна армована бетонна конструкція

Навіть додаткове армування стін при неправильно зведеному фундаменті не дасть ніяких гарантій того, що через деякий час в них не з'являться тріщини;   в обов'язковому порядку під несучими стінами повинна йти суцільна армована бетонна конструкція

З усього вищесказаного можна зробити висновок, що для лазні з блоків підійдуть лише такі типи несучих конструкцій:

  • свайно-стрічковий фундамент . У цьому випадку основна опорна частина складається з суми підошов окремих паль, які обв'язуються над нульовою позначкою залізобетонним ростверком. Виходить конструкція, яка зависає над землею на опорах. Відстань між останніми приймають виходячи з необхідної кількості паль. Максимально допустимий крок між ними - 2 м;
  • плитний фундамент . Його зазвичай будують в тих випадках, коли всі інші рішення складні в пристрої (з огляду на складу грунту і УГВ), трудомісткі, а економічна доцільність їх зведення залишається під питанням. Плита вважається найнадійнішим типом несучої конструкції, відрізняється максимальними значеннями площі підошви. Будуючи її, ми одночасно отримуємо чорнову підлогу;
  • стрічковий фундамент. Найпоширеніше рішення, що застосовується при будівництві лазень або житлових будівель з блоків. Розрізняють мелкозаглубленних (МЗЛФ) різновид таких конструкцій (застосовується в основному на непучинистих або слабоздимистих грунтах) і звичайні, підошву яких розташовують нижче ГПГ. Для зведення лазні розумно використовувати МЗЛФ

висновок

Виходить, що в якості несучої конструкції для лазні, виготовленої з блоків, підходить будь-який фундамент, крім самого примітивного - столбчатого без обв'язки ж / б ростверком. Кінцевий вибір на користь конкретного типу залежить від проекту лазні і характеристик грунту під плямою забудови.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама