Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Газосилікатні блоки: кладка стін своїми руками, армування, клей

  1. Інструменти
  2. монтаж
  3. Як класти перший ряд на розчин
  4. Укладання другого і наступних рядів
  5. армування
  6. Який краще вибрати клей для монтажу?
  7. приготування клею
  8. витрата
  9. Використання клей - піни
  10. На завершення
  11. Корисне відео

При монтажі газосилікатних блоків важливо дотримуватися технологію кладки, використовувати якісні матеріали і правильно підібрати клей.

Інструменти

Для виконання зазначених робіт, вам знадобляться такі інструменти:

  • ємність для клею;
  • будівельний рівень;
  • кельму;
  • шпатель;
  • пила;
  • гумовий молоток;
  • терка;
  • рубанок;
  • щітка.

монтаж

Після того як ви створили фундамент, необхідно укласти гідроізоляцію, зазвичай для цього використовують руберойд. Кріплять руберойд на фундамент за допомогою цементного розчину, і на такий же розчин проводиться укладання першого ряду газосилікатних блоків.

Можна і далі проводити кладку на цементний розчин, але при цьому треба зволожувати блоки і шов буде виходити товщиною 1-2 см, а це негативно впливає на теплоізоляційні характеристики будинку.

Як класти перший ряд на розчин

Цю роботу треба виконувати якісно, ​​так як при допущенні помилок, це негативно відіб'ється на якості майбутньої стіни Цю роботу треба виконувати якісно, ​​так як при допущенні помилок, це негативно відіб'ється на якості майбутньої стіни. Починають укладати блоки в кутах будинку, роблять все по напрямних. В землю закопують кілочки, між ними натягують волосінь, яка допоможе контролювати положення блоків під час кладки.

Після того як ви заклали кути, починають укладання першого ряду, правильність кладки перевіряють рівнем, блоки вирівнюють за допомогою гумового молотка. Якщо по горизонталі утворилися нерівності, їх треба відразу видалити, роблять це за допомогою рубанка і терки, після чого все сміття і пил видаляють щіткою.

Укладання другого і наступних рядів

Після того як ви провели укладання першого ряду, можна починати монтувати другий і наступні ряди. Клей наноситься на поверхню першого блоку, потім на нього укладають другий блок. Далі клей наносять на блок зверху і збоку, таким чином, проводиться їх монтаж.

Укладання також починають з кута, але треба дотримуватися перев'язку блоків, роблять це на половину їх розмірів, по типу цегляної кладки.

У міру проведення будівництва будинку, періодично перевіряють горизонтальність кладки за допомогою рівня, а її вертикальність за допомогою схилу.

армування

Щоб забезпечити необхідну міцність будівлі, треба проводити армування через 3-4 ряди. Для цього використовують металевий прут перетином 8 мм.

Після укладання ряду, який буде армуватися, в ньому виконуються штроби для прута, зробити їх можна вручну або механічним шляхом Після укладання ряду, який буде армуватися, в ньому виконуються штроби для прута, зробити їх можна вручну або механічним шляхом.

Після цього, штроби зволожують, заповнюють клеєм і укладають в них металеві прути, зайвий клей видаляють і проводять укладання наступного ряду.

Під час проведення армування на кутах будинку, необхідно робити закруглені штроби, в які укладають вигнуті прути.

Який краще вибрати клей для монтажу?

особливістю виробництва газосилікатних блоків є точність геометричних параметрів, тому для їх укладання зазвичай використовується клей. До складу такого клею входить цемент, наповнювач і добавки, продається він в сухому вигляді і перед застосуванням, вам треба його розбавити водою.

Купувати необхідно якісний клей, тоді він забезпечить високі теплоізоляційні характеристики, міцність кладки, він волого і морозостійкий, а також має високу адгезію, тому може використовуватися як для кладки, так і для вирівнювання поверхні Купувати необхідно якісний клей, тоді він забезпечить високі теплоізоляційні характеристики, міцність кладки, він волого і морозостійкий, а також має високу адгезію, тому може використовуватися як для кладки, так і для вирівнювання поверхні.

Клей для газосилікатних блоків ділиться на два види, він може бути літній і зимовий.

Якщо ви плануєте проводити роботи в холодну пору року, то треба купувати зимовий морозостійкий клей для газосилікату, який можна використовувати при температурі від +5 до - 10 градусів. При покупці такого клею, звертайте увагу на його упаковку, на ній повинна бути намальована сніжинка.

Одним з представників морозостійких складів є клей «Забудова», крім цього, популярністю користується клей «Престиж», «Боноліт». Серед літніх марок найчастіше використовують «Інсі», його можна використовувати при температурі повітря до 25 градусів.

приготування клею

Для приготування клею, в ємність спочатку наливають воду і поступово додають суху суміш, постійно її перемішуючи, за допомогою будівельного міксера. На кілограм сухої суміші вам знадобиться близько 200 грам води, на квадратний метр кладки - близько 10 кілограм клею.

Відразу замішувати велику кількість клею не треба, приблизно через 70-80 хвилин він затвердіє і буде непридатний для виконання кладки.

Під час приготування клею, треба робити його консистенцію схожу на сметану. Для нанесення клею використовується спеціальний ківш або кельму, після чого він розрівнюється шпателем.

Щоб перевірити якість клею його наносять на бічну поверхню блоку, роблять це зубчастим шпателем. Суміш повинна наноситися легко і отримані борозни між собою не злипатися. Клей, який вийшов за межі блоку, відразу ж видаляють за допомогою кельми або шпателя.

витрата

При правильній геометрії блоків і товщині шару в 1 мм витрата не перевищує 1,7 кг клею на 1 кв.м, а на 1 куб.м необхідно 1 мішок 25 кг. Витрата може збільшиться при низькій кваліфікації будівельника.

Використання клей - піни

внутрішні   стіни з газосилікатних блоків   можна укласти за допомогою спеціальної піни, на Російському ринку представлені наступні виробники: внутрішні стіни з газосилікатних блоків можна укласти за допомогою спеціальної піни, на Російському ринку представлені наступні виробники:

  • Ceresit CT 115 (Церезіт СМ 115);
  • Н + Н LimFix, TYTAN Professional (ТВМ клей Титан) «Клей для кладки газобетону і керамічних блоків»;
  • Makroflex (Макрофлекс Піна-цемент будівельна);
  • Bonolit Tytan (Боноліт «Формула Тепла»).

Головні переваги - це швидкий монтаж, а також висока адгезія і економічність: на один кубічний метр блоків піде 1 балончик.

На завершення

Провести кладку можна своїми руками, просто треба знати технологію її створення і якісно виконувати роботи на всіх етапах зведення будівлі.

Корисне відео

Кладка газосиликата на клей, відео нижче:

Який краще вибрати клей для монтажу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама