Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кладка газосилікатних блоків: ціна за куб, витрата клею

  1. Зведення стін з газосилікатних блоків: порядок робіт
  2. армування кладки
  3. Другий і наступні ряди кладки
  4. інструмент
  5. вартість кладки
  6. Клей для кладки газосиликата
  7. Вибір клею для кладки
  8. Відгуки

Будівельні матеріали, що стосуються, ніздрюватим видам бетону набули неабиякої популярності для будівництва малоповерхових будівель і перш за все, заміських котеджів, дачних будинків.

Теплопровідні властивості цих матеріалів, і в першу чергу, газосилікатних блоків , Дозволяють використовувати їх для зведення не тільки внутрішніх перегородок, але і зовнішніх стін, причому в один ряд кладки, навіть у середній смузі Росії.

Зведення стін з газосилікатних блоків: порядок робіт

Правильна і точна геометрія блоків, а також їх розміри дозволяють в найкоротший час звести коробку майбутнього будинку
Правильна і точна геометрія блоків, а також їх розміри дозволяють в найкоротший час звести коробку майбутнього будинку. Але приступаючи до будівництва, слід враховувати деякі нюанси і правила виконання кладки з газосилікатних блоків.
Перш ніж приступити до виконання кладки першого ряду, слід виконати наступні роботи:

  • Перевірити вірність і точність всіх розмірів майбутньої будівлі по периметру;
  • Дослідити фундамент на наявність перепадів по висоті, в тому випадку якщо вони значні, і вирівняти їх розчином не вийде (більше 10-20 мм), слід або зрізати висоту блоку або верхнього краю фундаменту;
  • Зробити гідроізоляцію верхньої частини фундаменту, для цього найчастіше використовується руберойд або інші аналогічні за призначенням, полімерні матеріали.

Важливо враховувати, що кладка першого ряду повинна бути виконана максимально якісно, так як саме орієнтуючись на неї, будуть укладатися інші ряди стіни. А для захисту фундаменту від опадів і як наслідку подальшого намокання стін рекомендується влаштовувати западаючий цоколь, при якому стіна на кілька сантиметрів нависає над ним. Для кладки газосилікатних блоків можна використовувати і цементний розчин, і спеціальні види клеїв. Але перший ряд рекомендується ставити на розчин - це необхідно для:

  • Вирівнювання кладки по горизонту;
  • Більш зручного армування шва між фундаментом і першим кладки поруч.
починаючи кладку

коробки будинку, слід врахувати, що кладку стіни починається з більш високого кута.

армування кладки

Для додання стінам з газосилікатних блоків якої бракує міцності, необхідним етапом робіт є армування кладки. Обов'язково повинен армуватися перший ряд, а далі - кожен четвертий, в рідкісних випадках - кожен третій. Для цього може використовуватися арматура, що має протикорозійну обробку, а для її укладання проробляються спеціальні штроби. Але більш зручним варіантом є використання оцинкованої сітки кладки.
Для додання стінам з газосилікатних блоків якої бракує міцності, необхідним етапом робіт є армування кладки

Другий і наступні ряди кладки

Після виконання кладки першого ряду, приступати до другого слід через пару годин - це час необхідно для схоплювання розчину. Далі, якщо роботи будуть вестися з використанням клею - вичікувати певний час необхідності не буде.
Виконавши черговий ряд кладки, обов'язково слід перевіряти її горизонтальність за допомогою будівельного рівня, також необхідно перевіряти і вертикальність стін за допомогою схилів, встановлених по кутах. При виконанні кладки обов'язково слід дотримуватися правила зміщення блоків кожного нового ряду від попереднього, а при зведенні стін товщиною в два блоки, необхідно дотримуватися правил перев'язки кладки.

Перед укладанням кожного наступного ряду, верхню поверхню попереднього слід очистити від залишків будівельного розчину (клею) і пилу. При необхідності, за допомогою спеціальної терки вирівняти поверхню. Слід зазначити, що при виконанні кладки з газосилікатних блоків клеїть наноситься не тільки на горизонтальну поверхню блоку, але і торцеву - це сприяє міцності кладки і знижує тепловтрати.

інструмент

Якщо для будівництва будинку укладено договір з будівельною фірмою і бригадою, то турбується, про
Якщо для будівництва будинку укладено договір з будівельною фірмою і бригадою, то турбується, про   придбання спеціального інструменту для кладки газосилікатних блоків немає ніякої необхідності, але в разі, якщо роботи будуть виконуватися самостійно, то обов'язково знадобляться: придбання спеціального інструменту для кладки газосилікатних блоків немає ніякої необхідності, але в разі, якщо роботи будуть виконуватися самостійно, то обов'язково знадобляться:

  • Будівельний рівень;
  • Дриль і насадка до нього типу «міксер» для розмішування клейового складу;
  • Кілька шпателей, в тому числі зубчастий і кельма;
  • Гумовий молоток «киянка» для коригування положення блоку в кладці;
  • Ножівка або пила, можна ручні або електричні, для різання блоків;
  • Відро або інша ємність, краще пластмасова, для розчину;
  • Невелика щітка або віник для прибирання верхній частині блоку.

вартість кладки

Скільки буде коштувати кладка стін будинку з газосилікату слід розрахувати до початку будівництва. У загальну вартість будівництва входить вартість матеріалу (блоків), середня ціна яких за 1 м ³ становить від 3000 до 4700-5000 рублів. Крім того, слід врахувати вартість клею, цементного розчину для кладки першого ряду, матеріалів для армування, транспортні витрати з доставки і, звичайно, вартість послуг фахівців-каменярів.
Оплата роботи будівельників також, як і вартість матеріалів, розраховується, виходячи з кубічного метра, але в даному випадку кладки. У деяких випадках може використовуватися спосіб підрахунку кількості укладених блоків, але і в цьому випадку, відштовхується в розрахунках необхідно від кубічного метра. В середньому встановилася ціна на кладку стіни з блоків газосилікату в межах від 1000-1200 руб / м³ до 1500-1800 руб / м³.
Скільки буде коштувати кладка стін будинку з газосилікату слід розрахувати до початку будівництва
Об'єктивне збільшення вартості роботи відбувається в наступних випадках:

  1. Кладка блоків виконується на рівні другого і вище поверху.
  2. Враховується кількість влаштованих армопояс.
  3. У тих ситуаціях, коли необхідно поєднувати роботу з розвантаженням матеріалів або при ручному замісі цементного або клейового розчинів і т.д.

У деяких випадках, за ці види робіт йде окрема оплата, а іноді вартість їх включається в загальну з певною націнкою, в залежності від умов договору.

Врахувавши всі витрати, можна обчислити вартість одного кубометра кладки стін будинку з газосилікатних блоків. В середньому це становить від 5000-6500 рублів до 8000-10000 рублів за 1 м ³.

Клей для кладки газосиликата

Будувати будинки їх газосилікатних блоків, звичайно можна і використовуючи звичайний традиційний для кладки цементний розчин. Але фахівці не рекомендують цього робити. Основна причина цього - неможливість виконання тонкого міцного шва (в межах 2-4 мм) з цементного розчину, на відміну від клейових складів, а це веде до утворення містків холоду, що істотно впливає на теплопровідність стін. Крім того, застосування клею надає незаперечні переваги:

  • Через вміст водовідштовхувальних добавок, не відбувається потрапляння вологи всередину шва, а далі - всередину блоку;
  • Процес кладки значно прискорюється за рахунок того, що схоплення клею відбувається дуже швидко, хоча, втім, цього часу цілком достатньо, щоб при необхідності протягом 2-5 хвилин, відкоригувати розташування блоку в кладці за допомогою гумового молотка;
  • Може використовуватися для зведення будинків в різних кліматичних зонах, так як здатний витримувати великі температурні перепади без втрати характеристик;
  • Незважаючи на те, що вартість клею вище ніж вартість цементного розчину, його застосування є більш економічним, за рахунок зменшення витрати суміші.

Виробники клейових сумішей обіцяють середня витрата в межах 1,3-1,6 кг / м² кладки на кожен міліметр товщини шва, що відповідає 20-30 кг / м³. Але на практиці цей показник трохи вище через необхідність армування блоків і заповнення торцевих швів.

Для газосилікатних блоків, можна використовувати і цементний розчин, але фахівці не рекомендують цього робити. Основна причина цього - неможливість виконання тонкого міцного шва (в межах 2-4 мм) з цементного розчин.

Вибір клею для кладки

Незважаючи на те, що оптимальний температурний режим для будівництва будинків з газосилікатних блоків знаходиться в межах від +5 до + 25-30 ° C, в деяких випадках, доводиться виконувати даний вид робіт і при більш низьких значеннях. В цьому випадку слід вибирати для кладки спеціальні «зимові» види клею, розпізнавальним знаком яких є сніжинка. Вони рекомендовані до застосування при температурі від +5 до -10 ° C.

На будівельному ринку   вибір клеїв   для газосилікату величезний, але завжди слід враховувати, що продукція різних виробника може досить сильно відрізнятися один від одного, як за своїми властивостями, так і за способом приготування суміші і роботи з нею
На будівельному ринку вибір клеїв для газосилікату величезний, але завжди слід враховувати, що продукція різних виробника може досить сильно відрізнятися один від одного, як за своїми властивостями, так і за способом приготування суміші і роботи з нею.

Клей для виконання кладки газосиликата упаковується в мішки вагою по 25 кг, вартість, в залежності від марки варіюється від 115-150 рублів / мішок, до 220-280 рублів. Найдемократичнішими, за ціною, марками клею є «Переможе», «Забудова», «Престиж», трохи дорожче - «Боноліт», «Алебрант», «ЕК Кемикалс», «ЕК 3000», а найдорожче коштують - «Боларс» , «Weber Bat Block», «Крепс КДБ».

Відгуки

«Все клейові склади відповідають санітарним і екологічним нормам і дозволені для використання в будівництві житлових об'єктів.»
Артем Мозговий, м Саранськ

«Довго сумнівався, сто вибрати: газосиликат або газобетон. На користь першого була більш низька теплопровідність стін, а за газобетоном - велика міцність конструкції. А так як планувалося будівництво триповерхової будівлі, зупинився на блоках з газосилікату, а для того, щоб поліпшити теплоізоляційні характеристики, використовував утеплювач із зовнішнього боку будинку. »
Вадим Наполомов, м Пенза

«Будівництво цілорічної дачі я вирішив зробити з газосилікату. Використовував блоки в один ряд, шириною 375 мм. А для вирішення проблеми з містками холоду, я використовував спеціальний клей, замість цементного розчину. Так як будівництвом займався самостійно, поцікавився у фахівців як краще виконати фасадну обробку будинку, щоб краще зберігалося тіло в будинку. Мені порадили той же клейовий розчин, що і для кладки. Виявилося, що він не тільки ідеально підходить для цього, але їм ще й дуже легко працювати. Сім'я живе на дачі вже третій рік, і всі задоволені. »
Олег Хитров, м Іжевськ

«Сім'я придбала невеликий заміський ділянку під будівництво будинку. А так як були фінансові обмеження, але хотілося побудувати надійний і теплий будинок, при чому в найкоротший термін, то вибрали газосиликат. За один сезон я за допомогою одного і брата, впорався з коробкою і покрівлею, а обробку відклав на наступний. Будинок благополучно перезимував, жодної тріщини не з'явилося, все-таки добре, що послухався знаючих людей і використовував клей замість цементного розчину. Цього року планую закінчити обробку і справити новосілля. »
Михайло Красавін, м Архангельськ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама