Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Клей для кладки блоків при будівництві будинку: Витрата і вартість клею

  1. Види використовуваних блоків
  2. Види клею для укладання блоків
  3. для піноблоків
  4. Для керамічних блоків
  5. Для полістиролбетонних блоків
  6. Для газосилікатних блоків
  7. універсальний клей
  8. Як розрахувати, скільки клею знадобиться
  9. Поради для економії клею

Ринок будівельних матеріалів розвивається зараз стрімко, постійно поповнюючись новими і новими товарними продуктами. Кожен з них має свої характеристики, поліпшену якість і вдосконалену структуру. Так, наприклад, якщо раніше стіни будинки зводилися з цегли, покладеного на важкий розчин цементу, і створювали величезні навантаження на фундамент, то зараз все інакше. З легких блокових елементів можна спорудити довговічне житло, склеївши їх між собою клейовим розчином. Про те, що собою являє клей для кладки газосилікатних блоків або інших типів блокових конструкцій, розповість ця стаття.

[Contents h2]

Види використовуваних блоків

Будівництво нового архітектурного об'єкта незмінно тягне за собою вибір необхідних будівельних матеріалів. Протягом довгого періоду часу головним елементом будівництва залишався цегла, проте тепер його застосовують все рідше. Головною причиною цього стає трудомісткість укладання цегли. Крім того, ціна на керамічні аналоги цегли істотно вище в порівнянні з тим, скільки коштує клей для піноблоків.

Крім того, ціна на керамічні аналоги цегли істотно вище в порівнянні з тим, скільки коштує клей для піноблоків

Основні види блоків використовуваних при будівництві

Гідною заміною цеглі сьогодні стали будівельні блоки, представлені в широкому розмаїтті на будівельному ринку. Основними їх різновидами є наступні:

  1. Блоки з керамзитобетону. Матеріал має низку переваг. У ньому успішно поєднуються такі якості, як велика міцність і низьку вагу. Застосування блоків має на увазі невеликі витрати часу на створення міцної кладки. Керамзітобетонниє блокові елементи дозволяють зводити будівлі висотою до 3-х поверхів вручну, без застосування спеціальної техніки.
  2. Бетонні блоки. У будівництві житлових будинків цей матеріал застосовується рідко, оскільки характеризується поганими теплоізоляційними властивостями. Однак їх морозостійкість і міцність дозволяють будівельникам застосовувати матеріал для зведення будівель господарського значення.
  3. Газосиликатні блоки. У будівельній середовищі вони відомі ще під назвою пористий бетон. Вигідність їх використання обумовлена ​​суттєвою економією коштів. Малі габарити газосилікатного блоку забезпечують економію корисного простору.
  4. Полістіролбетонниє блоки. При їх створенні в звичайний розчин бетону додають особливу речовину, що допомагає зробити матеріал морозостійким, що володіє хорошими звукоізоляційними властивостями, міцним. Невелика ціна на полістіролбетонниє блоки робить підсумкову вартість будівництва невисокою. Своє застосування блоки полістиролбетону типу знаходять як в приватному, так і в промисловому будівництві.
  5. Блоки з пінобетону. При веденні будівництва із застосуванням пінобетонних блоків не виникає необхідності в залученні спеціальної техніки, якщо висота будівлі не перевищує 3-х поверхів. Своє застосування пінобетонні блоки знаходять в сфері будівництва котеджів. До їх основних переваг можна віднести екологічну безпеку.

Види клею для укладання блоків

Клей для пінобетону і інших типів блокових конструкцій рік за роком набирає популярність. У будівельній сфері його застосовують все частіше, а затребуваність матеріалу обумовлена ​​багатьма незаперечними перевагами. В першу чергу, звичайно, відбувається скорочення трудових витрат, адже відпадає необхідність замішувати розчин на основі цементу, суворо дотримуватися пропорційність компонентів і т.п. Та й питання про те, як розрахувати кількість клею для піноблоків, вирішується швидше і простіше.

Та й питання про те, як розрахувати кількість клею для піноблоків, вирішується швидше і простіше

Піддони з мішками клею для різних видів блоку

Основу будь-якого клейового складу становить цементно-піщана суміш, а також - різноманітні полімерні добавки, що володіють властивостями освіти структури, утримування вологи і пластифікації. Приготування такого розчину своїми руками не представляється можливим, але виробники встановлюють на продукцію такого роду дуже демократичну ціну в межах 150-550 рублів за один мішок вагою 25 кг. При розумному витраті матеріалу на укладку 30 блоків зі стандартними параметрами (600 * 200 * 300) йде один мішок сухої клейової маси.

Будівельних блоків зараз винайдено безліч, і для кожного різновиду необхідний свій клейовий склад з певними властивостями.

для піноблоків

Клей для піноблоків є особливою суміш на основі цементу і піску, причому структура цих матеріалів дещо відрізняється від тієї, якою володіє сипучий склад, який використовується для приготування класичного цементного розчину. Серед компонентів клею для блоків знаходиться кварцовий пісок, роздроблений до найменшої фракції.

Серед компонентів клею для блоків знаходиться кварцовий пісок, роздроблений до найменшої фракції

Клей для піноблоків

Порада! Приготовляти клейову суміш для блоків з розрахунком її вироблення протягом 2-2,5 годин. Після закінчення цього часу розчин починає швидко загусати, втрачаючи свої первісні властивості. Додавання води ситуацію не виправить, приводячи до погіршення характеристик клею.

Після нанесення клейового складу його товщина виходить мінімальної за рахунок відсутності крупнофракціонних компонентів. Крім того, розчин швидко набирає міцність завдяки використанню в його складі високоякісного портландцементу. Укладаючи піноблок на клей або розчин з клейовою основою, слід знати, що цей матеріал складається з цілого комплексу присадок, істотно поліпшують його технічні характеристики. Серед таких компонентів присутні склади, які утримують вологу, що збільшують вологостійкість блокової кладки і запобігають утворенню цвілевих грибків. Наявність в клейовому розчині особливих добавок наділяє шви між блоками більшою пластичністю, ніж та, яка є у звичайного цементного розчину.

Така властивість як пластичність, знижує ймовірність розвитку деформацій в зробленої кладці, появи в ній тріщин, перекосів і щілин в стіні з блоків. Включення виробниками в клейовий склад допоміжних присадок дозволяє отримати морозостійкий клей для піноблоків. Головна його перевага криється в тому, що зимовий клей для піноблоків дозволяє проводити монтажні роботи навіть при негативних температурах до -15 ºC.

Для керамічних блоків

Застосування керамічних блоків для зведення будівель останнім часом стає більш затребуваним. Керамічні блоки зовні схожі на цеглини, але всередині у них - порожнеча. Виготовляють їх з обпаленої глини, а розміри такого будматеріалу істотно більше, ніж у звичайної цегли. За рахунок внутрішньої порожнечі теплопровідність матеріалу знижується, а теплоізоляційні властивості, навпаки, підвищуються.

За рахунок внутрішньої порожнечі теплопровідність матеріалу знижується, а теплоізоляційні властивості, навпаки, підвищуються

Клей для укладання керамічних блоків

Щоб укладання керамічних блоків пройшла ідеально, фахівці рекомендують застосовувати спеціальний клей. Такий розчин допомагає створити шви товщиною всього 2 мм. Склад клею за своєю структурою, теплопровідності і щільності схожий з керамікою, що дозволяє сформувати рівномірну теплоізоляційну площину.

Клей для керамічних блоків проводиться з цементно-піщаної суміші з добавками у вигляді імпортних пластифікаторів. Ці компоненти виготовлені з органічного і мінерального сировини, і характеризуються водовідштовхувальними властивостями.

Для полістиролбетонних блоків

Полістіролбетонниє блоки належать до числа будівельних матеріалів з легкого бетону. У їх складі присутні мінеральні сполуки органічного походження. Основними складовими клейового розчину є вода, портландцемент і добавки, в числі яких є і дрібні гранули спіненого полістиролу, що мають пористу структуру.

Основними складовими клейового розчину є вода, портландцемент і добавки, в числі яких є і дрібні гранули спіненого полістиролу, що мають пористу структуру

Клей пористих блоків

Унікальне поєднання різних корисних компонентів в клеї наділяє готові стіни такими характеристиками як хороша гидрофобность, хороші теплоізоляційні властивості, стійкість до гниття, хороші несучі здібності, що передаються і готовим стін. Продається такий клейовий склад у вигляді сухої суміші, і вимагає перед своїм застосуванням замішування порошку водою і ретельного розмішування.

Для газосилікатних блоків

Клей для пористих блоків, що має й іншу назву - газосилікатний, в магазинах представлений різними марками, що втілюють різних виробників. Ціни на клей для газосилікатних блоків варіюються в межах 115-280 рублів, однак ця вартість аж ніяк не завжди свідчить про хорошу якість клейового складу. Іноді споживачеві доводиться переплачувати гроші лише за розкручений бренд. Щоб не зробити помилку, фахівці в галузі будівництва радять купувати у виробника не тільки сам клей, а й будівельні блоки потрібної різновиди. Згідно зі статистикою, застосування газосилікатних блоків допомагає скоротити підсумкову вартість будівництва приблизно на 40%.

Згідно зі статистикою, застосування газосилікатних блоків допомагає скоротити підсумкову вартість будівництва приблизно на 40%

Клей для газобетону

Клей для газосилікатних блоків має кілька корисних переваг, а саме:

  • Невелика вартість. Витрата клею для газосилікатних блоків приблизно в 6 разів нижче, в порівнянні з цементно-піщаним розчином, а вартість всього в два рази більше.
  • Стійкість складу до впливу атмосферних опадів (снігу, вітру, дощу).
  • Відсутність містків холоду. У матеріалі не утворюються прошарки, які характеризуються високим рівнем теплопровідності, що провокують зниження однорідності блокової кладки.
  • Висока міцність. Якщо порівнювати клей для газосилікатних блоків зі згаданим вище цементно-піщаним розчином, то він допомагає сформувати кладку з блоків більшої міцності.

Підбираючи клей для газоблоку, слід звертати увагу на його склад і технічні характеристики, адже така інформація допоможе скласти точну картину про те, з яких компонентів виготовлений розчин.

Це цікаво! Морозостійкий клей для газосилікатних блоків складається з особливих речовин, що дозволяють використовувати його навіть при негативних температурах (-15 ºC, а іноді навіть і -25 ºC) на вулиці.

Корисними будуть відомості про те, який розмір фракції сипучих матеріалів, що входять до складу розчину, при яких температурах виробник рекомендує застосовувати засіб, який має бути рекомендована товщина шару. Також варто звернути увагу на етикетку, де відображені корисні дані про період застигання клейового розчину, кількості клейового складу, використовуваного в ході роботи і т.п.

універсальний клей

Універсальний клей для блоків різних марок і видів дозволяє споживачеві купувати якісну суху клейову суміш за вигідною вартості, яка в подальшому може бути використана як для склеювання ПІНОБЛОЧНИХ елементів, так і для фіксації один з одним газобетонних, керамічних, полістиролбетонних блоків. Серед найвідоміших універсальних клейових складів для будівельних блоків можна назвати клеї ТМ Кнауф і Вармії. Вони призначаються для роботи в зимовий і літній періоди року, виготовляються з екологічно чистих компонентів, морозостійкістю, вологостійкістю і економічністю.

Як розрахувати, скільки клею знадобиться

Витрата клею при кладці стін з піноблоку залежить від декількох факторів. Важливе значення при проведенні розрахунків має тип блочного елемента. Наприклад, для пористого блоку клею потрібно буде більше, оскільки матеріал - пористий, а значить, добре вбирає вологу. Також рівень витрат залежить від марки і виробника клейового складу.

Також рівень витрат залежить від марки і виробника клейового складу

калькулятор

Взагалі витрата будь-якого типу клею для блоків економічніше в порівнянні звичайним розчином з піску та цементу. Укладання блоків з його застосуванням виходить з тонкими швами, відповідно, і витрата складу скорочується, приблизно в 6 разів. Використання такого сучасного матеріалу як клей для блоків дає можливість домогтися шва товщиною максимум 5 мм, а при дотриманні технологій укладання - всього 2 мм або навіть 1 мм. Маленький шов запобігає розвитку містків холоду в стінах, і пов'язаних з цим неприємним явищем наслідків - появи грибка і вогкості.

Певний вплив на витрату клею робить і геометрія самих блоків. Якщо будівельний матеріал буде нерівним, то клейового розчину для його укладання знадобиться більше.

Якщо будівельний матеріал буде нерівним, то клейового розчину для його укладання знадобиться більше

Багато мішків з клеєм

Для мінімізації витрат розчину важливо визначити, скільки клею потрібно для кладки куба піноблоків. Знаючи цю інформацію, а також точна кількість блокових елементів, можна легко розрахувати необхідну для будівництва кількість сухого клею. Згідно зі встановленими в будівництві стандартам витрата клею для газобетону на 1 м3 становить не більше 1,6 кг за умови тонкого шва в 1 мм. Однак ця умова дотримується лише при ідеально рівній поверхні. Іноді на 1 м 3 будівельного матеріалу йде до 30 кг сухого клейового складу. В середньому на 1 куб.м. газоблоків доводиться витрачати 1 мішок клейового складу вагою 25 кг. Але це - тільки з точки зору теорії. Найчастіше розтрати складають 1,5 упаковки сухої маси, або 37 кг. Причин цього - кілька:

  • Необхідно точно знати, як класти газосиликатні блоки або блокові конструкції з газобетону. Досвід майстра, що виконує кладку, має великий вплив на якісність виконання.
  • Нерівності поверхні збільшують витрата клею для блоків.
  • Кількість шарів клейового розчину впливає на його витрату.
  • Погода, при якій здійснюється кладка будівельних блоків.
  • Кількість рядів, сформованих за допомогою укладання блокових конструкцій.

Цікавлячись, який витрата клею на газобетонні блоки оптимальний, слід знати про те, що він буде меншим при використанні дрібнозернистого складу. Кладка при цьому виходить тоненькою і максимально наближеною до рекомендованих параметрах.

Поради для економії клею

Виробники клейових розчинів дають різні рекомендації щодо того, яким повинен бути витрата клею на піноблоки 20 * 30 * 60.

Виробники клейових розчинів дають різні рекомендації щодо того, яким повинен бути витрата клею на піноблоки 20 * 30 * 60

Нанесення клею на блок

Вони стосуються не тільки розведення, але і укладанні складу, а також формуванню з його допомогою блокової кладки:

  1. В першу чергу ознайомтеся з інструкцією від компанії виробника перш, ніж починати заміс клейового розчину з сухої маси.
  2. Дотримуйтеся технології приготування складу, тоді витрата матеріалу буде меншим, відповідно, і вартість клею для піноблоку скоротиться.
  3. При укладанні піноблоків на приготований клей дотримуйтесь необхідний виробником температурний режим.
  4. Для збереження однорідності складу періодично перемішуйте його в ході укладання блоків.
  5. При самостійній укладанні блоків на клей і відсутності належного досвіду у майстра краще придбати всі матеріали з запасом.
  6. Наносячи клей зубчастим кельмою на поверхню блоку, можна скоротити витрату суміші в середньому на 25-30%.
  7. Приготування клею з сухої маси краще здійснювати в теплому приміщенні, а потім вже доставляти до місця зведення стін з блоків.

Правильний вибір і застосування клею для блоків дозволяють побудувати якісне і довговічне житло, з хорошими теплоізоляційними властивостями.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама