Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Міцний фундамент будинку: бетон, цегла або фундаментні блоки?

  1. Фундамент з пустотілих блоків
  2. Фундамент з цегли або фундаментних блоків
  3. монолітний фундамент

Будівництво будинку починається з зведення міцної основи, тобто фундаменту. Найчастіше виконується у вигляді горизонтальної основи, на якій будується стіна. Технічні параметри та розміри завжди точно визначаються в проекті, а товщина і глибина закладки підбираються індивідуально для кожного будинку.

Технічні параметри та розміри завжди точно визначаються в проекті, а товщина і глибина закладки підбираються індивідуально для кожного будинку

Фундамент з пустотілих блоків

Одним із способів зведення фундаменту є пустотілі блоки. Вони порожні всередині, а їх стінки виступають в якості опалубки. C їх допомогою будуються 20, 25 і 30 сантиметрові фундаменти. Для цієї мети підходять блоки тільки з натуральної крихти. У них, як і в разі монолітного фундаменту, заливається бетон.

Фундамент з цегли або фундаментних блоків

Фундамент з цегли або фундаментних блоків

Найшвидшим способом зведення стін фундаменту є його зведення з цегли або бетонних блоків. Цегла укладається по черзі шарами - довгою стороною уздовж стіни. Для хорошого сполучення зрушення окремих шарів повинен становити не менше? довжини цегли. Такий фундамент будується з неповним швом, горизонтальні повинні мати товщину близько 12 мм, а вертикальні 10 мм.

Якщо ж ви бажаєте прискорити процес виготовлення фундаменту то можете купити фундаментні блоки в компанії Стромат. Вони набагато більше цегли, їх розміри становлять 14x25x38 мм. Кладку з їх використанням виробляють також як і у випадку з цеглою - горизонтальні шви повинні бути від 10 до 15 мм, а вертикальні від 10 до 20 мм.

монолітний фундамент

Найпопулярнішим способом є виготовлення монолітного фундаменту. Він полягає в укладанні в траншеї опалубки, між якою поміщають арматуру, а потім заливають бетоном. Будівництво фундаменту починається з виконання в грунті траншеї, завжди глибше зони промерзання грунту.

У траншеях встановлюється опалубка, яка буде являти собою форму для фундаменту. Складається вона з горизонтально, щільно укладених дощок товщиною 2,5 см, які укладають між вбитими в грунт стійками перетином 5 × 7 см, або - в разі якщо фундамент глибше ніж 1 метр - 10 × 10 см. Опалубка додатково зміцнюється дистанційними планками, завдяки чому товщина стін фундаменту по всій довжині буде однаковою.

Опалубка повинна бути стабільною, тому її зміцнюють опорами. В опалубку поміщають гладку або ребристу арматуру, розташовану вертикально і горизонтально на відстані - не більше 50 см в разі стрижнів горизонтальних і 75 см для вертикальних стрижнів.

Вітається використання арматури має невеликий наліт іржі, так як вона підвищує адгезію до бетону. Однак якщо іржа лущиться, то її слід зняти за допомогою залізної щітки.
Для армування можна використовувати як гладку так і ребристу арматуру. Підготовлена ​​таким чином арматура заливається бетоном класу не менше B15. Суміш можна виготовити безпосередньо на будівельному майданчику або замовити в спеціалізованій компанії, що прискорить і поліпшить будівництво фундаменту.

Для хорошого сполучення зрушення окремих шарів повинен становити не менше?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама