Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Практичний фундамент з керамзитобетонних блоків

  1. Переваги фундаменту з керамзитобетону
  2. ретельна підготовка
  3. Основний алгоритм дій
  4. Заміські будинки з міцного газобетон


В даний час існує величезна кількість надійних підстав, які підходять під ту чи іншу споруду. Наприклад, простий фундамент з керамзитобетонних блоків, що відроджуються все більшої популярності, коли починається забудова малогабаритних приміщень: гаража, маленької дачі, гарного банного приміщення і все решти, де не передбачили максимальну ступінь навантаження.

Якісний керамзитобетон вже встиг добре зарекомендувати себе в якості прекрасного будівельного матеріалу для зведення стін. Фундамент з керамзитобетонних блоків має низку якостей, які вигідно відрізняють його від звичайного важкого варіанту. І це не даремно, адже саме з цим легковажним матеріалом вважають за краще працювати багато вмілі європейські майстри. Чим зумовлений такий вибір? У чому ж його основні переваги?

Переваги фундаменту з керамзитобетону

Основне вигідне гідність, яким володіє фундамент під будинок з керамзитобетонних блоків - його бюджетность, що досягається через низьку вартості вихідної сировини. Крім того, він має низку практичних властивостей:

  1. Фундамент для будинку з керамзитобетонних блоків має достатню зносостійкість.

Він практично не буде схильний до згубних зовнішніх впливів, через це прекрасна якість і гідна довговічність гарантовані тим, хто зважився використовувати цей матеріал при створенні фундаменту. Цей рівень міцності досягається через пористої структури, що ще додає таким блокам надійності.

  1. Також потрібно враховувати його відмінні теплоізоляційні характеристики.

Подібний фундамент під одноповерховий будинок з керамзитобетонних блоків рідко коли вимагає додаткового утеплення з посиленням.

  1. Збереження вихідного матеріалу і сталість його форм.

У момент зміни природних температур керамзитобетон не береться розширенню і звуження, що є важливим чинником для забезпечення цілісності й схоронності. Це властивість можна застосувати як для сумішей, так і для аналогічних блоків.

  1. Легковажність і екологічність матеріалу.

Саме через цих властивостей подібні блоки досить легкі в монтажі і укладанні. Безпечність використаних в укладанні матеріалів сьогодні відіграє важливу роль для багатьох людей. Цей варіант не здатний заподіяти ніякої шкоди ні навколишньому середовищу, ні людині.

До речі, можна зробити якісний фундамент з керамзитобетонних блоків своїми руками, не вдаючись до допомоги фахівців. Головне, тут потрібно запастися терпінням, виконувати всі запропоновані рекомендації гранично акуратно.

ретельна підготовка

На підготовчому етапі потрібно заздалегідь подбати про все, провести розрахунок підстави фундаменту. Даний момент необхідний для обчислення витрат матеріалів.

Не менш важливим є розрахунок навантаження на фундамент, щоб на ньому міцно трималися стіни майбутнього будинку. Будь фундамент, який би міцний він не був, з часом дає певну осадку, тому потрібно провести розрахунок опади фундаменту на підготовчому етапі, так ви все будете точно знати про конструкцію майбутнього підстави.

Також потрібно пам'ятати про те, що керамзитобетонні блоки вимагають ретельної гідроізоляції. Наситила грунтовою вологою матеріал витрачає свої важливі переваги.

Основний алгоритм дій

Найчастіше подібні блоки застосовуються для укладання збірно-стрічкового фундаменту. У такому випадку потрібно акуратно виконувати наступний порядок дій:

  1. Відповідно до початкового проекту риється котлован або траншея, причому її довжина обов'язково повинна бути більше ширини блоків.
  1. Дно ями засипається піском, потім піддається ретельному утрамбування.
  1. Трохи вище створюється спеціальна бетонна подушка.
  1. Блоки укладають за аналогічним принципом кладки. Починають з кутів, не забувають про ретельну перев'язку. В утворюються щілини між блоками акуратно вливається розчин, залишаються необхідні отвори для майбутніх інженерних комунікацій.
  1. Поверх укладених блоків починають формувати так званий армопояс - це міцний шар монолітного залізобетону, який надійно з'єднує між собою всі верхівки. Він призначений для забезпечення жорсткості всій підставі.
  1. Зовнішня бокова стінка сформованої стрічки щільно закривається гідроізоляцією. Також не потрібно забувати і про горизонтальному гідроізоляційному шарі, тут він просто необхідний.
  1. Якщо в конструкції передбачено створення цокольного поверху, проводиться укладання балок перекриття.
  1. На завершення всіх маніпуляцій проводиться остаточна зворотна засипка підстави.

Ось такі дії потрібно виконати того, хто зважився зробити самостійну кладку фундаменту. На перший погляд все гранично просто, але коли стосується практики, все виходить зовсім по-іншому.

Заміські будинки з міцного газобетон

Справи йдуть трохи інакше з будинками заміського типу. Для їх зведення найчастіше використовується газобетон через своїх прекрасних тепло- і звукоізоляційних властивостей. Але ось підбирати відповідний фундамент для одноповерхового будинку з газобетону потрібно з граничною обережністю - через сприйнятливості конструкції до деформації.

При виборі фундаменту потрібно враховувати поверховість майбутнього будинку, різновид грунту, поточні природні умови.

Найбільш оптимальною конструкцією для подібних газобетонних стін є монолітне залізобетонне підставу, яке зможе запобігти можливому поява тріщин в стінах, звести до мінімуму природні процеси усадки будинку, забезпечуючи тим самим довговічність і збереження будинку. Його з успіхом можна застосовувати незалежно від типу вихідного грунту і при будь-яких кліматичних умовах.

Багато чого в процесі будівництва залежить від марки вживаного бетону, адже він є одним з найголовніших сполучних ланок в основі фундаменту. Через неправильно підібраного бетону зведену будівлю може поступово руйнуватися знизу, що дуже небезпечно.

Особливо початківці будівельники хвилюються з приводу двоповерхового будинку. Незнання, який бетон потрібен для фундаменту двоповерхового будинку, може їм дорогого коштувати.

Марка бетону для фундаменту двоповерхового будинку, що застосовується для будь-якого конкретного будинку, може залежати від наступних важливих факторів, які неодмінно треба врахувати:

  • ретельний грунтовий аналіз, де буде починатися саме будівництво;
  • характер сировини, за допомогою якого і планується зведення;
  • ступінь промерзання грунту в суворих зимових умовах.

Все це потрібно аналізувати при виборі того чи іншого бетону. Існують загальні поради фахівців, які рекомендують для будівель з піноблоку бетонну суміш не нижче марки М300, а при використанні моноліту або споруди з великовагового каменю і цегли варто звернути увагу на марку М350. Всі ці рекомендації є узагальненими і приблизними, тут варто розглянути кожну конкретну ситуацію в окремо

Варто ще багато чого враховувати, щоб підібрати правильний бетон. Як відомо, суха бетонна суміш може втрачати до 25% своїх корисних властивостей під час перебування на складі, тому навіть дата її вироблення набуває особливої ​​важливості в боротьбі за належну якість.

Читайте також...

Чим зумовлений такий вибір?
У чому ж його основні переваги?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама